Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pinal, AZ.

7 Oct 2022 03:19:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Diego, CA.

7 Oct 2022 03:19:56

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:48

De kaart Groningen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:47

De kaart Groningen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:47

De kaart Groningen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:47

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:47

De kaart Den Helder - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:46

De kaart De Bilt - Windrichting
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:46

De kaart De Bilt - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:46

De kaart De Bilt - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:45

De kaart De Bilt - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:45

De kaart De Bilt - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Imperial, CA.

7 Oct 2022 02:00:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Imperial, CA.

7 Oct 2022 01:00:15
Actueel
1 / 4

Het regent niet vaker, wel harder

OnweerOnline LIVE

Woensdag 19 oktober, 20:00u, aflevering 3. Kijk nu aflevering 2 terug op YouTube!

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 mei 2008, 12:44 uur | Bericht #12849
Zware schade na hevig onweer in Luik en Luxemburg

Een hevig onweer vanochtend heeft zware schade veroorzaakt in Luik en de provincie Luxemburg.

In Luik werden straten blank gezet en huizen en gebouwen liepen onder water. De politie heeft ondertussen een crisiscentrum opgericht. In Seraing staan straten en kruispunten onder water. De politie vraagt de inwoners zich niet onnodig te verplaatsen.

Het slechte weer trof ook de provincie Luxemburg. Daar moest de brandweer al meerdere keren uitrukken voor ondergelopen kelders.

©Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 mei 2008, 14:09 uur | Bericht #12856
Zware schade na hevig onweer in Luik en Luxemburg

Een hevig onweer heeft vanochtend zware schade veroorzaakt in de provincie Luik. Straten werden blank gezet en huizen en gebouwen liepen onder water. De politie heeft een crisiscentrum opgericht. Het slechte weer trof ook de provincie Luxemburg. Daar moest de brandweer al meerdere malen uitrukken voor onder water gelopen kelders.

In het Luikse politiekantoor werd vanochtend een crisiscentrum opgericht. Volgens de woordvoerder van de politie is de nooit geziene schade enorm.

Panne zendmast
Vooral de regio van Sart Tilman, aan de kant van het kasteel van Colonster, werd zwaar getroffen. Door een panne aan een zendmast in Luik, kon de zender RTBF in de regio Luik vanochtend niet ontvangen worden. Ook de kelderverdieping van het universitaire ziekenhuis staat onder water. De noodnummers 100 en 101 kenden een piekmoment om 09.30 uur. Het hevig onweer heeft voorlopig geen invloed op het vliegverkeer in de luchthaven van Luik.

Abdij Val Dieu getroffen
Ook even verder, in Seraing, staan vele straten blank. De brandweer roept de inwoners op om zich niet onnodig te verplaatsen. De molen van de abdij van Val Dieu in Aubel werd vanochtend rond 08.15 uur getroffen door een blikseminslag. De schade beperkt zich tot het dak, waar de elektrische bedrading doorbrandde. De provincie Luik heeft voorlopig geen noodsituatie uitgeroepen.

Kelders onder water
Het hevig onweer werd in de provincie Luxemburg vergezeld door intense regenval. Vooral de regio's Aubange en Aarlen liepen hierdoor veel schade op. De brandweer van Aubange en Virton kregen heel wat meldingen binnen van kelders die onder water liepen. In Virton is de situatie ondertussen onder controle. De brandweer kon daar rond 11.00 uur zijn interventies staken.

©Hln
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 mei 2008, 15:59 uur | Bericht #12858
Treinverkeer in Luik verstoord door overstromingen

Het treinverkeer tussen Luik en Marloie (Marche-en-Famenne) zal vanmiddag en tijdens de spitsuren onderbroken zijn als gevolg van de overstromingen in de regio. Dat meldde Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet. Er worden vervangbussen ingelegd.

"De vervangbussen tussen Luik en Rivage houden halt bij elk station waar de trein zou stoppen", legt Infrabel uit. Voorlopig kan de spoorwegbeheerder nog niet zeggen wanneer de herstellingen achter de rug zullen zijn.

Situatie ziekenhuis onder controle
Ondertussen is de situatie in het Universitair Ziekenhuis (CHU) in Luik onder controle. Dat bevestigt medisch directeur professor Christian Bouffioux. Door de zware regenval stond er in twee kelderniveaus, waar zich onder meer het archief bevindt, 25 cm water. De civiele bescherming kwam ter plaatse om het water weg te pompen. Volgens de directie van het ziekenhuis was er geen hinder voor de patiënten. Ook in het operatiekwartier of op de dienst spoedgevallen zorgde de wateroverlast niet voor hinder.

Honderdtal interventies
In de provincie Luik kampen ook Verviers, Spa en Sprimont met wateroverlast. De brandweer moest al een honderdtal interventies uitvoeren, vooral om kelders leeg te pompen.

Een hevig onweer vanochtend zette vele gebieden in de provincies Luik en Luxemburg onder water. De schade zou aanzienlijk zijn.

©Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 mei 2008, 16:32 uur | Bericht #12859
Honderden oproepen na hevig onweer in Limburg

Limburg werd vanmiddag getroffen door een hevig onweer. Een deel van de dorpen rond Tongeren kreeg te maken met ernstige wateroverlast en boven Peer brak een kleine windhoos los.

Bij de Tongerse brandweer kwamen in een klein uur tijd zo'n 200 oproepen binnen. Na een coördinatievergadering werd besloten om het rampenplan niet af te kondigden.

Gevaarlijke verkeerssituaties
Rond 10 uur barstte boven Tongeren een hevig onweer los, dat veel overlast veroorzaakte in het centrum, maar vooral in de omliggende dorpskernen. Politie, brandweer en hulpdiensten werden overstelpt met oproepen en alle beschikbare middelen werden ingezet.

De eerste overlast, die gepaard ging met gevaarlijke verkeerssituaties, werd vastgesteld aan de spoorwegbrug en aan de kerk op de Hasseltsesteenweg. De politie sloot verschillende straten af in Diets-Heur, Widooie, Lauw, Henis, Rutten, Sluizen, Nerem en Vreren.

Moeilijk bereikbaar
"Sommige plaatsen zijn moeilijk bereikbaar en daarom vragen we iedereen om de signalisatie te respecteren", zegt burgemeester Carmen Willems (Open Vld) van Tongeren.

In de 100-centrale in Hasselt kwamen vandaag op anderhalf uur tijd zo'n 250 oproepen binnen. "Dit was een erg zwaar onweer met enorm veel water op zeer korte tijd", zegt Hugo Simons van de 100-centrale in Hasselt. "Vanuit Tongeren trokken de onweersbuien noordwaarts in een strook tussen Bilzen en Hoeselt naar Diepenbeek en Hasselt om dan in de regio van Houthalen-Helchteren uit te sterven."

Windhoos
Peer werd vanmiddag getroffen door een kleine windhoos. Op de Middendijk ging een tiental bomen tegen de vlakte en op de Maastrichterdijk waaide het dak gedeeltelijk van een woning. Op de Kruittorenwal in Bree sloeg de bliksem in op de nok van een dak. Er brak geen brand uit, maar alle elektrische apparaten in de woning werden vernield.

©Hln
ruk
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 1694
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 mei 2008, 20:29 uur | Bericht #12876
als ze 't daar nou te veel vinden , mogen ze de volgende keer best wel wat naar hier sturen hoor!!!
ruk.
één ding is zeker, er is ALTIJD WEER!!!!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.621 topics, welke bij elkaar 447.251 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3627 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3627, lezen 7 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 10".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

OnweerOnline LIVE

Woensdag 19 oktober, 20:00u, aflevering 3. Kijk nu aflevering 2 terug op YouTube!

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

Het regent niet vaker, wel harder

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden