Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Drew, AR.

27 Apr 2024 08:14:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashley, AR.

27 Apr 2024 07:21:23

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Apr 2024 07:00:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

27 Apr 2024 05:39:06

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

27 Apr 2024 05:39:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bowie, TX; Morris, TX; Red River, TX; Titus, TX.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleburne, AR; Independence, AR; Jackson, AR; Prairie, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Independence, AR; Jackson, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Lucas, IA; Marion, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nodaway, MO; Worth, MO.

27 Apr 2024 03:05:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, IA; Ringgold, IA; Taylor, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Decatur, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buena Vista, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Madison, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:05:08
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 juli 2008, 14:04 uur | Bericht #14325
Waar blijft de zomer?

Zowel voor Noord- als Zuid-Nederland is de zomervakantie begonnen. Dit weekend is het al behoorlijk druk op de belangrijkste autowegen van Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Veel Nederlanders, maar ook vakantiegangers uit de omliggende landen reizen af naar het zuiden van Europa om te genieten van zon, zee en strand. Ook Nederland ligt aan zee en heeft daarbij ook nog eens prachtige stranden, helaas laat het weer het zo nu en dan (behoorlijk) afweten.


Woensdag wordt het in ons land op diverse plaatsen 20 of 21 graden. De zomerse warmte vinden we ook dan terug rondom de Middellandse zee. Ook in Centraal-Zweden is het (iets) warmer dan bij ons.

De zomers van 2003 en 2006
Een aantal jaar geleden was dat wel anders. In 2006 was het in juni en juli behoorlijk warm. Het kwam twee keer tot een hittegolf en de zomer kon voor de zonaanbidders dan ook niet meer stuk. Wie echter in augustus vrij had en in eigen land bleef, had toch pech. Juist in augustus kwam de zomer op een laag pitje te staan. Het kwam tot heftige buien en het aantal dagen waarop de temperatuur boven 25 graden uitkwam, was op één hand te tellen. Een van de zonnigste en warmste zomers van de afgelopen jaren is die van 2003. In het voorjaar brak de zon al veelvuldig door en in de zomermaanden was dat nog altijd het geval. Vaak liep de temperatuur hoog op. De zomer van 2003 topte in augustus. Tot de 13e was het zonnig en tropisch warm. Daarna deed de zomer het rustiger aan, maar dagen met een maximumtemperatuur onder 20 graden werden pas aan het eind van de maand gemeten. Zowel in 2003 als in 2006 volgde er in september nog een mooie nazomer.


Deze paarden zochten in juli 2006 verkoeling. Het kwik steeg regelmatig tot 30 graden of meer.


Zomer 2006: Verkoeling is er te vinden op het strand. (Archieffoto)

Het zomerweer van 2003 en 2006 werd veroorzaakt doordat een Azorenhogedrukgebied constant kon uitbreiden tot onze omgeving. Regelmatig wist zich een rug van hogedruk los te wringen tot een zelfstandig hoog uit te groeien boven Scandinavië of Centraal-Europa. Hete lucht uit het Middellandse zeegebied kon daardoor gemakkelijk tot onze omgeving doordringen. Dit jaar ligt de straalstroom veel zuidelijker waardoor het Azorenhoog zijn invloed vooral kan richten op de landen in Zuid-Europa. Bij onze zorgen lagedrukgebieden ervoor dat een eventuele opleving van de zomer vrij snel wordt afgebroken.

Heet in Zuid-Europa
Zonnig en warm is het dan ook in de landen rondom de Middellandse zee. De hoogste temperaturen worden aankomende week verwacht in het oostelijke deel waarbij in Turkije het kwik weet op te lopen naar 35 tot lokaal 40 graden. Ook de Balkanlanden kunnen een warme week verwachten. Regen staat niet op het programma, het is overwegend zonnig. In Griekenland zijn de eerste bosbranden de afgelopen weken al voorgekomen, en met de huidige vooruitzichten zal de situatie niet verbeteren.


Maximumtemperatuur aanstaande dinsdag. In ons land blijft het kwik onder 20 graden steken. In Zuid-Europa is het aanmerkelijk warmer.

Ook in Italie, Spanje en Portugal is het zonnig en warm. De Portugese westkust is met 22 tot 26 graden nog redelijk aangenaam. In het binnenland komt het kwik royaal boven 30 graden uit en ook langs de Spaanse Zuid- en Oostkust is het ’s middags tropisch warm. De warme lucht weet ook nog het zuiden van Frankrijk te bereiken, maar in Midden- en Noord-Frankrijk is het minder warm en ook wisselvallig met geregeld buien en niet al te hoge temperaturen.

Herfstachtig
Ronduit herfstachtig is het op de Britse eilanden en Ierland. Bewolking, regen en wind zorgen voor een onaangenaam weertype. De temperatuur blijft hier steken op 15 tot 20 graden. Ook in het zuiden van Scandinavië is het wisselvallig. Even ten noorden van de lijn Oslo- Stockholm- Helsinki is het echter een stuk rustiger. Er valt slechts een enkele bui en de zon breekt van tijd tot tijd goed door. Met dit vrij zonnige weer, kan de lucht elke dag iets opwarmen. Wordt het maandag 15 tot 18 graden, dinsdag en woensdag stijgt de temperatuur naar een aangename 20 tot 23 graden.


Neerslag valt er in Zuid-Europa niet of nauwelijks. De buien in het noordoosten van Spanje vallen vandaag en hebben een lokaal karakter. De meeste regen valt in een strook lopend vanaf Ierland, over Nederland, richting Rusland. Ook in het noorden van Italie komt het tot een paar fikse onweersbuien.

In ons land is het voorlopig wisselvallig zomerweer. Aan het begin van de week komt de zon er niet of nauwelijks aan te pas en bovendien regent het geregeld. De temperatuur blijft steken op 17 tot 20 graden en het waait behoorlijk door. Rond het midden van de week lijkt het iets warmer te worden, maar ook dan blijft het buiig.

Bron: Meteo Consult, ANWB
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 138 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 138, lezen 3 mensen het topic "Wat was je heftigste onweer?".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden