Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
26 juli 2008, 20:43 uur | Bericht #15549
Hevige regen zorgt voor overstromingen in Brussel


De hevige regen van deze voormiddag heeft in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest voor enkele kleine overstromingen gezorgd. De brandweer kreeg verschillende oproepen binnen voor ondergelopen kelders en verstopte riolen. Er liepen ook enkele tunnels onder.

©Hln | Gewijzigd: 3 februari 2017, 09:25 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
26 juli 2008, 21:53 uur | Bericht #15577














©Wetteronline

Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
26 juli 2008, 21:58 uur | Bericht #15579
Kamp Chiro Akori Eisden geëvacueerd na noodweer

Hevige regenbuien, gepaard gaand met hagel, hebben wateroverlast veroorzaakt op de kampweide van Chiro Akori Eisden (Maasmechelen) in Andler bij Sankt-Vith (Oostkantons). Het bivak met zo'n 100 kinderen en leiding is geëvacueerd.

"In de voormiddag scheen de zon nog en rond 15 uur begon het te regenen. In een mum van tijd stroomde het water onze tenten binnen. Vandaag gingen net de kleinsten, de kruimels, aankomen. Die konden onverrichterzake met hun ouders naar huis terugkeren,'' vertelt leider Alessio Di Pietro.

Langs de kampwei loopt de rivier de Our. De doorweekte en verkleumde kinderen werden overgebracht naar een school in Andler, waar ze warme choco en soep kregen om zich op te warmen. De chiroleiding heeft vanavond besloten het kamp te beëindigen.

"We hebben naar de ouders gebeld om hun kinderen te komen ophalen. Het belangrijkste is dat de kinderen veilig terug naar huis kunnen. Onze bivakwei is door de modder niet meer toegankelijk en het is afwachten hoe ons materiaal er aan toe is,'' zegt Alessio.

©Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 juli 2008, 00:10 uur | Bericht #15615
Wateroverlast in de regio rond Tongeren

De streek rond Tongeren is vanavond geteisterd door hevige onweders en regenval. De brandweer moest garages leegpompen en wegen proper maken. Omstreeks negen uur vanavond is het hevig beginnen regenen in het zuiden van Limburg.

De brandweerkorpsen van Tongeren, Hoeselt en Bilzen kregen meer dan honderd oproepen om garages leeg te pompen. De weg tussen Sint-Truiden en Tongeren werd even gesloten omdat er modder was terechtgekomen. Ook andere wegen in de buurt moesten worden schoongemaakt.

Ook in Noord-Limburg was er hinder. Daar ging het om garages en kelders in Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode en Peer.

©De Redactie
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 juli 2008, 07:01 uur | Bericht #15837
Omgewaaide bomen beschadigen huizen en auto's in Kempen


Een hevig onweer raasde gisterenavond over een groot deel van de Antwerpse Kempen en een stuk van Limburg. Bomen werden ontworteld, blikems sloegen in daken en kelders liepen onder water. In Vosselaar kwam - door de felle regen - een vrouw om het leven bij een verkeersongeval

Omgewaaide bomen
Felle rukwinden hebben heel wat bomen doen omwaaien op onder meer de Kanaalstraat en de Vertjenstraat in Kwaadmechelen (Ham). Verschillende bomen kwamen op huizen en auto's terecht. Sommige bomen hingen in de elektriciteitsdraden. De brandweer van Leopoldsburg kreeg zo'n 35 oproepen te verwerken.

Blikseminslagen
De brandweer van Leopoldsburg en de voorpost van Tessenderlo hebben alles opgeruimd. Na de zware regenval moesten ook enkele ondergelopen kelders worden leeggepompt. In Leopoldsburg sloeg de bliksem in op een woning, waarna een brand uitbrak. Het dak werd vernield.

De brandweer van Heusden-Zolder werd rond 22.30 uur opgeroepen. Er was wateroverlast op het klaverblad in Lummen, maar dat raakte snel opgelost. Op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder was er een blikseminslag op de moskee. De schouw liep beperkte schade op.

Antwerpse Kempen
Ook in de Antwerpse Kempen heeft de strom voor heel wat problemen gezorgd. In onder andere Olen, Geel, Mol, Vosselaar en Meerhout stonden vele kelders blank en raakten bomen ontworteld. Er gingen ook talloze dakpannen vliegen en op sommige plaatsen werden elektriciteitskabels losgerukt. Dat melden de verschillende brandweerkorpsen uit de Kempense regio.

De brandweer van Herentals kreeg een dertigtal meldingen van wateroverlast binnen. Op de Vorselaarsebaan raakten twee dames die op weg waren naar hun werk geblokkeerd tussen twee omgewaaide bomen. Op de Vogelzang werd een andere dikke boom ontworteld en die sleurde alle bekabeling met zich mee.

In Mol concentreerde de ellende zich rond het centrum van de gemeente. Daar waren er meer dan twintig meldingen van ondergelopen kelders. Verschillende straten stonden blank, waaronder de Polderstraat. Het dak van een scoutslokaal in de Molse Bosdreef staat door de storm op instorten.

De brandweer van Geel kreeg veertig oproepen te verwerken. De situatie was rond half drie 's nachts zo goed als onder controle. Het zwaarste incident deed zich voor in Meerhout, waar in de Neerstraat het volledige dak van een woning door de wind werd meegesleurd. Turnhout bleef zo goed als gespaard van overlast. Toch spreekt ook daar het brandweerkorps van een korte periode van totale chaos.

Geblokkeerd tussen bomen
De brandweer van Herentals kreeg een dertigtal meldingen van wateroverlast binnen. Op de Vorselaarsebaan raakten twee dames die op weg waren naar hun werk geblokkeerd tussen twee omgewaaide bomen. Op de Vogelzang werd een andere dikke boom ontworteld en die sleurde alle bekabeling met zich mee.

In Mol concentreerde de ellende zich rond het centrum van de gemeente. Daar waren er meer dan twintig meldingen van ondergelopen kelders. Verschillende straten stonden blank, waaronder de Polderstraat. Het dak van een scoutslokaal in de Mols Bosdreef staat door de storm op instorten.

Periode van totale chaos

De brandweer van Geel kreeg veertig oproepen te verwerken. De situatie was rond half drie 's nachts zo goed als onder controle. Het zwaarste incident deed zich voor in Meerhout, waar in de Neerstraat het volledige dak van een woning door de wind werd meegesleurd. Turnhout bleef zo goed als gespaard van overlast. Toch spreekt ook daar het brandweerkorps van een korte periode van totale chaos.

Vrouw overleden
Op de E34 in Vosselaar is een vrouw om het leven gekomen bij een verkeersongeval.Door de felle regen raakte de vrouw ter hoogte van de afrit Turnhout-West met haar wagen van de baan. Zelf kwam ze op de rijbaan terecht, waar ze door verschillende vrachtwagens werd aangereden. Het is niet duidelijk of de vrouw uit het voertuig geslingerd werd of dat ze zich kon bevrijden en in paniek de autosnelweg op liep. De politie sloot de afrit Turnhout-West in de richting van Antwerpen een tijdje af, maar de weg is inmiddels weer vrij.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 juli 2008, 10:19 uur | Bericht #15844
Alweer waterellende in Limburg

De onweersbuien die dit weekend over Limburg trokken, hebben vooral zaterdagavond voor wateroverlast gezorgd. De brandweer van Bilzen, Hoeselt en Tongeren heeft zaterdagavond vanaf 21 uur meer dan 100 oproepen binnengekregen. Ook elders in de provincie was er wateroverlast. Zondagavond kwam een tiental oproepen binnen, vooral voor omgewaaide bomen in de buurt rond Kwaadmechelen en Oostham. In Ham werd er een windhoos gemeld.



In de Rozenlaan in Hoeselt sloeg tijdens het noodweer de bliksem in. Door de klap vlogen enkele dakpannen weg en werd een gat in het dak geslagen. En vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting, vatte de lichtreclame van de Brantano vuur.

Water staat een meter hoog
De Hoeseltse brandweer kreeg een 40-tal oproepen. De spuitgasten waren ook zondag nog in de weer om het water weg te pompen. Vooral het centrum kreeg de volle laag. De spuitgasten hadden heel wat werk in de Stijn Streuvelslaan. Die stond grotendeels blank. In sommige kelders stond het water zelfs tot bijna een meter hoog.

Wateroverlast was er ook ter hoogte van het kruispunt van de Industrielaan en de N730. De Tongersesteenweg in Werm stond ook blank.

Merem
De wolkbreuk veroorzaakte eveneens heel wat waterellende in Bilzen. Bij de Bilzense brandweer liepen tientallen oproepen over ondergelopen kelders binnen. Hoewel de inwoners van Merem al vaker met watersnood moesten afrekenen en velen op het ergste waren voorbereid, liepen toch nog enkele kelders onder.

Ook de Tongersestraat stond helemaal blank en verder waren er problemen aan de Gabrik in Waltwilder en op de Riemsterweg in Martenslinde.

Zondvloed
Ook de regio Tongeren werd zaterdagavond voor de zoveelste keer op rij getroffen door een zondvloed. Dit keer werden Mulken, Piringen en Overrepen het zwaarst getroffen.

De Mulkerstraat stond rond 21u45 over een lange afstand blank. Toen het water weggetrokken was, bleef er een modderbrij achter. In Piringen liepen de Merestraat en de Tomstraat onder.

Derde keer in één maand
De grootste waterellende was in Overrepen te beleven. Daar moest het kruispunt van de Hasseltsesteenweg met de Overrepenstraat zelfs even afgesloten worden voor alle verkeer omdat het water bijna een halve meter hoog stond. De brandweer deelde massaal zandzakjes uit.

De huizen onderaan de Overrepenstraat liepen al voor de derde keer in één maand onder. Fonny Daerden moest met lede ogen aanzien hoe het water langs alle kanten zijn huis binnenstroomde.

"Ik had na de vorige overstroming een beek gegraven in de achtertuin, maar zelfs dat helpt niet. Het is de hoogste tijd dat het stadsbestuur hier afdoende maatregelen treft."

Op de Grote Markt moesten Jelle Cleymans en Andrea Croonenberghs noodgedwongen hun 'Chimay Kleinkunsttour' stopzetten omdat er teveel water op het podium stond.

Woodstokkem stopgezet
In Dilsen-Stokkem moest rond 22.15 uur het festival Woodstokkem worden stopgezet door een blikseminslag op de stroomgenerator. Nog in Dilsen stonden de Hoogbaan en de Europalaan onder water.

De brandweerkorpsen van Hasselt en Tongeren rukten uit voor water- en modderoverlast overlast in Borgloon (Harenstraat, Singelstraat, Broekstraat, Tongersesteenweg en in de Tieckenstraat).

In Kortessem liepen de Brandtstraat, Tongersesteenweg, Mellenstraat, Tulpenlaan en de Negenbonderstraat onder water. Op de Tongersesteenweg in Kortesem liep een fruitwinkel vol modder en in een nabijgelegen café liep de kelder vol water.

In Heers liep de Haspengouwlaan gedeeltelijk vol modder.

Noord-Limburg
Het noordelijk deel van de provincie bleef zaterdagavond net aan het zwaarste noodweer ontsnapt. De brandweer van Lommel moest uitrukken naar een aantal adressen in Hamont waar twee straten eventjes blank stonden, twee kelders die onder water waren gelopen en ook was er een uur werk met het dichtleggen van een dak.

De brandweer van Bree moest bijspringen evenzeer voor ondergelopen kelders en een garage op een drietal locaties in Meeuwen-Gruitrode en één plaats in het Peerse Grote-Brogel.

In Beringen sloeg zaterdagavond rond 22.30 uur de bliksem in op een huis in de Kraaienboswijk. Het dak raakte beschadigd en ook de elektricteitsinstallatie werd vernield. De bewoonster moest elders onderdak zoeken.

©HbvL
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 juli 2008, 10:21 uur | Bericht #15845
Windhoos richt schade aan in Ham

De provincie Limburg is de voorbije nacht getroffen door noodweer. In Ham was er een windhoos, in Leopoldsburg was er hevig onweer. In Ham heeft de wind dikke bomen ontworteld en elektriciteitspalen omgerukt. Ze kwamen terecht op huizen en auto's.

Ineens lag de boom op de auto's en op het huis. Als hij drie meter naar links was gevallen, dan had ik geen kinderen meer gehad, zegt een man die aan het barbecuen was toen een eikenboom omviel. Er is veel schade op een zeer beperkte plaats, stelde radiocorrespondente vast. Veel eiken zijn ontworteld en hebben daarbij zelfs stukken uit het wegdek losgerukt.

Het heeft enorm lelijk gedaan, zegt een ooggetuige. Verschrikkelijk veel lawaai, wind. We moesten roepen en tieren om verstaanbaar te zijn. Een bromfietser raakte gewond toen hij tegen een omvergewaaide boom reed.

In Leopoldsburg kreeg de brandweer een 35-tal oproepen. Onder meer het dak van een woning is er afgebrand na een blikseminslag. De bewoners van het huis waren op vakantie; niemand raakte gewond.

©De Redactie
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 juli 2008, 10:43 uur | Bericht #15849
Zwaar onweer teistert Neteland

Een zwaar onweer teistert sinds zondagnacht het Neteland. Er is op heel wat plaatsen flink wat schade door de wind en de regen.

Wateroverlast is er in Geel, Grobbendonk en Herentals. In Herentals moesten twee vrouwen geëvacueerd worden toen ze met hun auto klem kwamen te zitten tussen twee omgewaaide bomen.

Het centrum van Pulderbos is zwaar getroffen. In het centrum waaiden enkele bomen om. Een boom kwam op een bewoonde chalet terecht. Andere bomen kwamen in de elektriciteitskabels terecht. De feesttent voor de KLJ-feesten van volgend weekend is ingezakt.

Het centrum van Ham is getroffen door een kleine windhoos.

©Thals
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 juli 2008, 20:39 uur | Bericht #15998
Noodweer: dertigtal Vlaamse scouts geëvacueerd in Malmedy

Een Vlaamse scoutsgroep die haar kamp had opgeslagen in Belleveaux (Malmedy), aan de oevers van de Amblève, is in de nacht van zondag op maandag geëvacueerd. Ten gevolge van het noodweer was het water sterk gestegen. Dat meldt de politie van Malmedy.

In de loop van de nacht werd de brandweer van Malmedy opgeroepen om het kamp te evacueren. Een dertigtal Vlaamse scouts had vlakbij de Amblève zijn kamp opgeslagen toen zware regenval het gebied trof. De Amblève trad op enkele plaatsen buiten zijn oevers, waardoor de tenten blank stonden. De scouts werden overgebracht naar een gemeentezaal. Er vielen geen gewonden en de evacuatie verliep rustig. De brandweer benadrukt dat de locatie voor de kampplaats slecht gekozen was aangezien sinds enkele dagen zware regenval was voorspeld voor de hele regio.

©Knack
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 juli 2008, 21:33 uur | Bericht #16012
Brandweer pompt kelders leeg in Meeuwen-Gruitrode

Een onweer met rukwinden, felle regen en een hagelbui trok vanavond over Noordoost-Limburg. Bij de brandweer van Bree liep vanaf 19.15 uur een vijftiental oproepen binnen voor ondergelopen kelders en straten op het grondgebied van Meeuwen-Gruitrode.

De brandweer van Genk kreeg een vijftal oproepen voor kelders die onder water stonden in As. Nog in As belandde een boom op een garage.

In Maasmechelen stond het kruispunt van de Ringlaan met de Rijksweg (N78) aan het op- en afrittencomplex van de E314 vanavond in een mum van tijd blank, maar het water trok zelf weer weg.

De brandweer van Sint-Truiden, waar ook een onweersbui passeerde, ging op twee plaatsen preventief zandzakjes leggen.

bron: hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 juli 2008, 00:59 uur | Bericht #16056
Flash flooding disrupting travel

Commuters faced problems getting home when heavy rain fell across the West Midlands during the evening. Flash flooding affected motorways and major routes, particularly on the M5 at junction 2, Smethwick, after about 30mm (0.09ft) of rain fell in one hour.


Motorists in Birmingham try to avoid surface water

Buses replaced rail services between Walsall and Hednesford after flooding at Bloxwich stopped services. Flooding in Rowley Regis caused delays for services between Birmingham Moor Street and Kidderminster. The Met Office issued heavy rain warnings for the West Midlands including Shropshire and Herefordshire.

The warnings were also issued for Staffordshire, Stoke-on-Trent, Telford and the Wrekin and Worcestershire.

©BBC | Gewijzigd: 3 februari 2017, 09:25 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 juli 2008, 09:39 uur | Bericht #16083
'Ik hoop dat ik het nooit meer zo hard zie regenen'

Net als een groot deel van Limburg en Antwerpen, sloeg het ondergelopen Baarle-Hertog gisteren aan het dweilen. 'Maar het échte opkuiswerk begint pas over enkele weken wanneer het behang loskomt en de meubels uit elkaar vallen.' Robert Bink kan het weten: de flat van zijn moeder liep twee jaar geleden ook al onder.
Het onweer dat voorbijtrok in de nacht van zondag op maandag teisterde vooral de Antwerpse Kempen en Limburg. De bewoners van de Belgische enclave in Nederland kregen gisterochtend de volle laag nadat een dubbele wolkbreuk in minder dan een half uurtje het centrum compleet blank zette. 'Toen door de enorme druk in de rioleringen de zware riooldeksels naar boven kwamen en dreigden mee te spoelen met het wassende water, hebben we de politie het hele centrum laten afsluiten', zegt burgemeester Jan Van Leuven (CDK). 'Je wil niet riskeren dat iemand verdwijnt in een open rioolgat.' Pas uren later werd het centrum weer vrijgegeven.



Maar nog veel erger dan de ondergelopen straten, waren de tientallen ondergelopen woningen, vooral in en rond de lager gelegen Uitbreidingsstraat. Die straat werd twee jaar geleden ook al het zwaarst getroffen. Kelders liepen er in een mum van tijd onder. 'Alsof mijn kelder een zwembad was dat op enkele seconden tijd helemaal volliep. Zo snel ging dat. En er was niks, maar dan ook niks, tegen het water te beginnen', zegt cafébaas Johan Spapen.

De man zag meteen een deel van zijn drankvoorraad waardeloos worden. 'Het water heeft de etiketten losgeweekt. En niemand drinkt graag een biertje uit een flesje zonder etiket.' Wat verder, in een nieuwbouw met stijlvolle appartementen, moest ook de lift en een net gelegde parketvloer eraan geloven. Het water kwam er in de meeste huizen zo'n 10 centimeter hoog te staan.



' Dit gaat ge nooit meer moeten meemaken , is de burgemeester vorig jaar anders persoonlijk tegen mijn 79-jarige moeder komen vertellen', beklemtoont Robert Bink. Hij staat al uren te dweilen en te spoelen om de flat van zijn moeder weer bewoonbaar te krijgen. 'Twee jaar geleden had ze ook prijs. Daarom weet ik heel goed dat dit opkuiswerk nog het minste van mijn zorgen is. Kom over een paar weken maar eens terug. Dan is het behangpapier van de muren gekomen, begint de verf af te bladderen en heeft het vocht de meubels uit elkaar doen vallen. Dan is er pas werk aan de winkel.'

Burgemeester Jan Van Leuven herinnert zich die boude uitspraak tegen de moeder van Robert Bink nog goed. 'Ik was daar echt van overtuigd. We hebben vorig jaar het rioleringsstelsel in die wijk vernieuwd en op een pleintje hier in de buurt een reservoir van maar liefst 100.000 liter laten ingraven. Wanneer ingenieurs mij dan zeggen dat een overstroming nooit meer kan voorvallen, dan geloof ik dat. Maar eerlijk waar, er is maandagochtend zoveel water naar beneden gekomen. Zelfs tien reservoirs waren nog niet voldoende geweest om dat allemaal op te vangen. Ik heb het nog nooit van mijn leven zo zwaar zien regenen. En ik hoop ook dat het laatste keer is.'



Robert Binks moeder Bertha bekomt ondertussen in de zetel van de emoties. 'Ze heeft me maandagochtend iets voor 7 uur gebeld. Robert, het water komt weer naar binnen gelopen . Ze heeft nog wat handdoeken tegen de voordeur gelegd. Maar ja. Toen ik arriveerde, dreven die handdoeken al gezapig door de living heen en weer. Veel heeft dat dus niet geholpen.'

©Het Nieuwsblad
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 juli 2008, 09:43 uur | Bericht #16084
Limburg is nog niet af van onweer

Weerman Eddy De Mey voorspelt voor donderdagnacht of vrijdagochtend opnieuw onweerswolken boven onze provincie. Maar waarom lijkt het slechte weer altijd Limburg te treffen?



“Het is gewoon brute pech”, zegt De Mey. “In het binnenland is de temperatuur hoger dan aan de kust, dus is de kans op onweer hier ook groter. En afgelopen weekend hing er een tong met vochtige lucht boven het noordwesten van Nederland, Belgisch- Limburg en het Rijnland. Bovendien werd die nog gevoed door wolken vanuit Duitsland. Omdat er weinig wind was, is die vochtige lucht lang blijven hangen. De regenwolken regenden helemaal uit op één plaats, vandaar de wateroverlast.”

Vanochtend volgt opnieuw slecht weer. “Een koudefront verplaatst zich snel vanuit de kust over ons land. Dan is er een kleine kans op een plaatselijk onweer. Woensdag en donderdag zijn overwegend droog en zeer warm. Maar tussen donderdagavond en vrijdagochtend wordt het weer uitkijken geblazen. Er komt een koudefront met serieuze buien en onweer. Daarna krijgen we typisch Belgisch zomerweer: rond 25 °C, en af en toe een bui."

©HbvL
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 juli 2008, 09:45 uur | Bericht #16085
Zwaar onweer teisterde de Westhoek

Na Limburg en Antwerpen heeft nu ook West-Vlaanderen zijn deel gekregen van de wateroverlast. Vanavond laat is een hevig onweer uitgebroken boven de Westhoek. Dat leidde her en der tot ondergelopen kelders en garages.

Later op de avond verplaatste de regenval zich ook naar de regio rond Brugge. In Mesen nabij Ieper is brand uitgebroken nadat de bliksem was ingeslagen op een huis.

©De Redactie
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 augustus 2008, 08:10 uur | Bericht #16714
Burgemeester vraagt erkenning rampgebied

Burgemeester Lenssen heeft gouverneur Stevaert gevraagd bij Binnenlandse Zaken aan te dringen op de erkenning van Maasmechelen als rampgebied. De hevige neerslag van maandagavond zorgde immers voor heel wat wateroverlast in woningen en hagelschade aan huizen en auto's. Ook de landbouw liep grote schade op door het onweer.

Niettegenstaande de brandverzekeringspolissen voorzien in een schadeloosstelling bij wateroverlast, is er ook andere schade die via het rampenfonds kan worden vergoed. Zodra de overstroomde gedeelten worden erkend, informeert het gemeentebestuur de bevolking over de procedure.

©Het Nieuwsblad
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.843 topics, welke bij elkaar 448.337 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 269 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 269, lezen 3 mensen het topic " Lente discussietopic 2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden