Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
7 augustus 2008, 07:56 uur | Bericht #17417
Zwaar onweer trekt van westen naar oosten

Een zwaar onweer trekt op dit moment over de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Lokaal veroorzaakt dat grote wateroverlast. Het onweer trekt naar het noordoosten en nog voor de middag zou het in het hele land regenen.

Door het onweer is de bovenleiding van het treinspoor in Kortrijk vernield. Daardoor zijn er vertragingen op het spoor tussen Kortrijk en Waregem.

Tussen Kortrijk en Oudenaarde is zelfs geen treinverkeer mogelijk. Daar worden bussen ingelegd en zijn er vertragingen tot meer dan 30 minuten.

©De Redactie
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 augustus 2008, 09:23 uur | Bericht #17441
Onweer teistert treinverkeer

;)

Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 augustus 2008, 10:17 uur | Bericht #17455
Onweer zorgt vooral voor overlast aan de kust

Noord-West-Vlaanderen heeft vannacht en vanochtend bakken water over zich heen gekregen. Volgens Eric Martens van de provinciale 100-Centrale in Brugge zijn vooral huizen aan de kust ondergelopen. Het gaat om de hele zone van Knokke-Heist tot De Panne.

Landinwaarts zijn er oproepen in Brugge, Torhout en Veurne. Het zuiden van West-Vlaanderen is voorlopig gespaard gebleven.
De meeste oproepen beperken zich tot het leegpompen van kelders of het dichten van daken. Eerder uitzonderlijk staat er een straat blank.

Er zijn in West-Vlaanderen nog geen meldingen van beken en waterlopen die dreigen uit hun oevers te treden en daardoor een ernstig bedreiging vormen voor woningen of bedrijven.
Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
7 augustus 2008, 10:57 uur | Bericht #17468
KMI waarschuwt voor stevige onweersbuien

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut waarschuwt voor stevige onweersbuien. Tijdens de onweders is er steeds gevaar voor veel neerslag en rukwinden. Ook kan er hier en daar eventueel hagel vallen.

Het KMI verwacht erg wisselvallig weer met buien en onweer. Daarbij kan er in bepaalde regio's flink wat neerslag op korte tijd vallen en is er gevaar voor windstoten. Ook vannacht en morgen vallen er soms fikse buien. De onweersbuien trekken eerst over het westen maar stilaan ook over het centrum van het land.

©Hln

Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
7 augustus 2008, 14:41 uur | Bericht #17528
Bliksem zorgt voor schade in Kortemark en Gistel

De streek rond Kortemark en Gistel is vanochtend rond 7 uur getroffen door hevig onweer. De overvloedige regen veroorzaakte maar beperkte overlast, maar de bliksem zorgde voor meer schade.
Om 7.15 uur sloeg de bliksem in de Hazewindstraat in Handzame in op de schoorsteen van een boerderij. Een deel van de zijgevel van het hoofdgebouw begaf het. De bakstenen vielen op het bijgebouw waar de keuken is gevestigd. De schade was aanzienlijk, maar er vielen geen gewonden.

Nagenoeg tegelijkertijd sloeg de bliksem wat verderop in, in de Edewallestraat, op de schoorsteen van een alleenstaande woning. Hier liep het dak wat schade op, maar moesten ook alle elektrische apparaten eraan geloven. Hetzelfde deed zich voor in de Hoogledestraat in Kortemark. Niet enkel de elektrische apparaten van de getroffen woning waren er stuk, maar ook bij de buren zorgde de stroomstoot voor defecte toestellen.

In de Ernest Claesstraat in Eernegem werd eveneens een woning getroffen door een blikseminslag. Hier verschoven enkel wat dakpannen.

In Gistel moest de brandweer de bewoners van enkele lager gelegen woningen in onder andere de Oostendebaan en de Kanaalstraat behoeden voor natte voeten door water weg te pompen. In Koekelare zorgde de hevige regenval voor een tiental oproepen voor beperkte wateroverlast. Hier en daar liep wat water in de kelder binnen of raakte de riolering verstopt.

Bron:HLN
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
7 augustus 2008, 15:42 uur | Bericht #17555
Noodweer slaat hard toe in kustdorp De Haan



Onweer heeft in de kuststreek donderdagochtend veel overlast veroorzaakt. In De Haan zit een deel van de bevolking nog zonder stroom. Van West- en Oost-Vlaanderen trok het onweer naar het oosten.

In deelgemeente Klemskerke van De Haan dreigt de wijk Lindenhof onder water te lopen. De wijk telt ongeveer driehonderd huizen. De brandweer werkt er met man en macht om de situatie onder controle te krijgen.

In Antwerpen en vooral Limburg hadden veel bewoners hun voorzorgen genomen na de problemen van de afgelopen weken. In Halen en Tongeren lagen honderden zandzakjes klaar, maar van noodweer was er geen sprake.

Bron:HBVL.be
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
7 augustus 2008, 17:04 uur | Bericht #17578
Moeskroense kerkklokken slaan tilt na blikseminslag

De inwoners van Moeskroen werden in de nacht van woensdag op donderdag uit hun slaap gehouden door op hol geslagen kerkklokken. Na een blikseminslag op de toren van de Bon Pasteurkerk bleven de klokken onophoudelijk luiden.
'Omstreeks 4.45 uur sloeg de bliksem in op de kerkklok', zegt de verantwoordelijke van de kerk. 'Daarop zette de klok zich op eigen kracht in werking. Omdat de computer die het mechanisme bedient niet meer reageerde, hebben we uiteindelijk de stroom moeten afsluiten.'

De inwoners van Moeskroen werden evenwel bijna een uur uit hun slaap gehouden. 'De Bon Pasteurkerk heeft de hoogste toren van de stad', zegt de verantwoordelijke. 'Het geluid van de klokken draagt dus tamelijk ver.'

De politie ontving talloze oproepen van misnoegde burgers.

©Standaard Online

Voor discussie over het onweer kunt u naar Dit topic of gezellig mee komen kletsen in de chat
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 augustus 2008, 19:51 uur | Bericht #17625
Huis onbewoonbaar na blikseminslag in Bree

Tijdens onweer is donderdag de bliksem ingeslagen op een woning aan de Meeuwerkiezel in Bree. De klap door de inslag was enorm. Er werden verschillende gaten in het dak geslagen en alle stopcontacten vlogen uit de muren. Alle elektrische apparaten raakten vernield.

Bejaarde en zoon
De brandweer van Bree rukte rond 12.45 uur uit naar de getroffen woning, waar een 80-jarige vrouw met haar zoon verbleef. Er ontstond een kleine brand aan de elektriciteitskast. De 80-jarige bewoonster liep lichte verwondingen op. Ze had pijnklachten aan haar oren door een explosie. De zoon liep een lichte rookvergiftiging op en kreeg ter plaatse zuurstof. Omwille van de blikseminslag zat de Meeuwerkiezel een tijdlang zonder stroom.

Ontsnapt
De provincie Limburg ontsnapte vandaag aan hevige regen en wateroverlast. Tongeren en Halen hadden zich wel voorbereid door bewoners in risicogebieden preventief honderden zandzakjes te bezorgen. De brandweer van Tongeren had ook oog voor het waterpeil van het waterbekken in Rutten, waar maandag een alarmpeil werd bereikt.

bron: hln
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
7 augustus 2008, 20:51 uur | Bericht #17646
Wateroverlast na wolkbreuk in Zuid-Oost-Vlaanderen

Een korte maar felle regenval heeft vanavond in de buurt van Ninove en Geraardsbergen wateroverlast veroorzaakt. Bij de brandweer van Geraardsbergen, in het zuiden van Oost-Vlaanderen, kwamen zowat zeventig oproepen binnen. Het ging daarbij vooral om kelders die onder waren gelopen en water dat huizen binnenliep, aldus de brandweer.

Onder controle
Ook in Ninove kwam een twintigtal meldingen binnen. Daar ging het ook vooral om ondergelopen kelders en water in de straten. De brandweer van Ninove laat weten de situatie ondertussen onder controle te hebben.

Bron:HLN.Be
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 augustus 2008, 21:22 uur | Bericht #17655
Tal van noodoproepen in Henegouwen en Ardennen

Als gevolg van onweders en sterke regenval ontvangen de hulpdiensten in Henegouwen sinds 17 uur talrijke oproepen. In het Ardeense Stavelot zorgden sterke windvlagen dan weer voor ontwortelde bomen.

Doornik
In Doornik waren omstreeks 18 uur al een 30-tal interventies geteld. Zo staan de rotonde van Dorcas, de Willemeau-steenweg en de steenweg naar Douai blank, net als enkele straten in Doornik. De brandweerkorpsen van Antoing, Péruwelz, Leuze-en-Hainaut, Aat en Lessen kregen ook al enkele oproepen voor ondergelopen kelders, modderstromen op de openbare weg, omgevallen bomen of weggewaaide dakpannen. Zo staat onder meer in Aat de Brusselsesteenweg onder water en in Lessen is de Geraardsbergensesteenweg onberijdbaar.

Stavelot
In de buurt van Stavelot werden donderdag in de vooravond dan weer tientallen bomen ontworteld door de wind. De brandweer moest uitrukken in Stavelot, Trois-Ponts en Spa. In die stad werden daarbij de elektriciteitsdraden langs de Vieille Route afgerukt.

bron: hln
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.843 topics, welke bij elkaar 448.337 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 270 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 270, lezen 3 mensen het topic "Berichtgeving onweer 27 & 28 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden