Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Wakulla, FL.

10 May 2024 17:46:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harrison, MS; Jackson, MS.

10 May 2024 16:16:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL; Flagler, FL; Nassau, FL; Putnam, FL; St. Johns, FL; Camden, GA.

10 May 2024 15:45:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Clay, FL; Duval, FL; Marion, FL; Nassau, FL; Putnam, FL; St. Johns, FL; Camden, GA; Charlton, GA.

10 May 2024 15:26:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camden, GA; Glynn, GA.

10 May 2024 15:19:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Escambia, FL; Santa Rosa, FL.

10 May 2024 15:01:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Bradford, FL; Clay, FL; Duval, FL; Marion, FL; Nassau, FL; Putnam, FL; St. Johns, FL; Camden, GA.

10 May 2024 15:01:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Baker, FL; Bradford, FL; Clay, FL; Duval, FL; Marion, FL; Nassau, FL; Putnam, FL; Union, FL; Camden, GA; Charlton, GA; Ware, GA.

10 May 2024 14:58:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brantley, GA; Camden, GA; Charlton, GA; Glynn, GA.

10 May 2024 14:58:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brantley, GA; Charlton, GA; Pierce, GA; Ware, GA.

10 May 2024 14:42:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Lafayette, FL.

10 May 2024 14:26:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

10 May 2024 14:26:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Baker, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL; Hamilton, FL; Suwannee, FL; Union, FL; Charlton, GA; Clinch, GA; Echols, GA; Ware, GA.

10 May 2024 14:22:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Appling, GA; Atkinson, GA; Bacon, GA; Brantley, GA; Charlton, GA; Clinch, GA; Pierce, GA; Ware, GA; Wayne, GA.

10 May 2024 14:14:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbia, FL; Gilchrist, FL; Hamilton, FL; Suwannee, FL; Clinch, GA; Echols, GA; Ware, GA.

10 May 2024 13:54:28
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 januari 2013, 19:00 uur | Bericht #383555
Onze fotograaf kiekt prachtige sneeuwhond



De sneeuw zorgt al de hele week voor winterpret. Honderden kinderen amuseerden zich al met het maken van een sneeuwman. Maar op de foto hierboven zien we wel een heel speciaal exemplaar. Geen sneeuwman, maar een heuse sneeuwhond of -wolf deze keer. Het prachtige sneeuwkunstwerk werd vrijdag door onze fotograaf opgemerkt op de hoek van de Drie Eikenstraat en de Joe Englishlaan in Edegem.



Bron: Gza | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:44 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 09:37 uur | Bericht #383630
Sneeuw en ijzel maken wegen morgen spekglad



Het wordt morgen gevaarlijk op de weg, als gevolg van sneeuw en ijzel. Zaterdagmiddag blijft het op de meeste plaatsen nog droog, met wolken en opklaringen, en temperaturen tussen -1 en -4. Maar vanaf middernacht zou vanuit het zuiden een neerslagzone over ons land trekken en is het dus opletten geblazen voor alle weggebruikers. De sneeuwzone vanuit Frankrijk trekt geleidelijk noordwaarts en zal tegen het einde van de nacht de taalgrens hebben bereikt. Eerst valt de neerslag in de vorm van sneeuw, later mogelijk ook ijsregen. In de loop van de namiddag zal de neerslagactiviteit van het zuiden uit verminderen. De maxima zouden tussen 0 en 4 graden liggen, bij een matige oostenwind. Van maandag tot donderdag blijft het koud winterweer, met soms wat lichte sneeuw. Overdag schommelt de temperatuur rond het vriespunt, 's nachts wordt het min 2 tot min 7 graden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:44 uur, door Joyce.s
there can be only one
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 10:25 uur | Bericht #383635
Cursus natuurijsmeester zeer gewild

'Het natuurijs leeft weer', zegt Ramon Kuipers van de schaatsbond KNSB. Mede om die reden is de cursus natuurijsmeester al jaren de best lopende cursus bij de schaatsbond.


© anp.

Sinds 2008 zijn in Nederland meer dan 1000 mensen tot natuurijsmeester opgeleid. 'Ze leren op één avond onder meer hoe ijs groeit en wat voor soorten ijs er zijn. De interactieve cursus geven we meerdere keren per jaar, dus ook als er geen ijs ligt', vertelt Kuijpers. Hij is in de winter natuurijscoördinator bij de KNSB.

Natuurijsmeester word je vooral door in de praktijk de functie te vervullen. 'De theorie op zo'n cursus is dan een goede start'', aldus Kuipers. Ook voor de opleiding toertochtorgansiatiesis relatief veel belangstelling omdat die meer inzicht geeft in het organiseren van natuurijstoertochten, waarvan er in Nederland zo'n 220 zijn. Deze cursus wordt sinds 3 jaar gegeven.

'We hadden 12 jaar geen natuurijs, maar sinds 2009 hebben we dat ieder jaar weer wel. Sinds die tijd zagen we dat het nodig was om ijsmeesters wat te leren over het organiseren van toertochten', zegt Kuipers. Die cursus was vooral nodig, omdat er steeds meer mensen op toertochten afkwamen. 'Dat kwam vooral omdat internet een vlucht had genomen en mensen daardoor sneller weten waar er toertochten zijn.'

De cursus gaat dan ook vooral over de organisatie van tochten op diepwater , vaarten en meren, ijsveiligheid, draaiboeken en het opstellen van een calamiteitenplan. Op dit moment is het even stil met de aanmeldingen. 'IJsclubs zijn nu vooral druk met het op orde brengen van de ijsbaan.'

Bron: AD | Gewijzigd: 7 december 2017, 14:16 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 10:27 uur | Bericht #383636
Kwaliteit ijs in Giethoorn slechter geworden

De kwaliteit van het natuurijs in Giethoorn is alleen maar slechter geworden sinds gisteren. Daarvoor waarschuwt voorzitter Doze van de ijsvereniging in Giethoorn. Oorzaak is de wind die voor stroming heeft gezorgd in het water en onder het ijs. Wakken zijn daardoor in omvang gegroeid en op plekken waar gisteren nog ijs lag, kan nu water liggen. Het heeft volgens Doze afgelopen nacht ook niet hard genoeg gevroren, waardoor er geen flinke groei van het ijs mogelijk is geweest. De voorzitter vraagt mensen niet massaal naar Giethoorn te komen, omdat het ijs niet veilig genoeg is.

Druk
Ondanks de waarschuwingen is vandaag tot nu toe de drukste dag op het ijs in Giethoorn. Dat blijkt uit de beelden van de webcam van RTV Oost bij Smit's Paviljoen, die gericht staat op de Bovenwijde.

Bron: RTVOost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 11:20 uur | Bericht #383648
IJzig koud weekend met sneeuwval

Een matige tot krachtige oostenwind zorgt zaterdag voor ijzig koude omstandigheden. Dat meldt Weerplaza.nl. Hoewel de thermometer -2 tot -5 graden aangeeft, ligt de gevoelstemperatuur in het hele land rond of onder de -10 graden. Daarbij is het vaak bewolkt. Ook zondag blijft de wind fors waaien, vooral in het midden en noorden van het land. Langs de noordkust ligt de gevoelstemperatuur op zondag de hele dag rond -15 graden.



Sneeuw
Tegelijkertijd wordt het in het zuiden veel minder koud. Zachtere lucht dringt op en gaat gepaard met sneeuwval.

De eerste sneeuw valt in de ochtend in Limburg en breidt zich daarna langzaam uit over het zuiden, midden en westen. In Zuid-Limburg loopt de temperatuur daarbij tegen de avond op tot +1 graad en kan er ook natte sneeuw of ijsregen vallen. Er is daar een kleine kans op ijzel.

Noorden
Het noorden krijgt morgenavond en in de nacht naar maandag pas met de sneeuwval te maken. In het zuiden, westen en midden verwacht Weerplaza 3 tot plaatselijk 7 cm sneeuw. Elders 1 tot 5 cm.

Ochtendspits
Volgens de huidige verwachting is het maandag tijdens de ochtendspits overal droog. Indien het sneeuwgebied iets langzamer beweegt, kan de ochtendspits nog net met lichte sneeuwval te maken krijgen.

Maandag in de namiddag en avond neemt vanuit het zuiden de kans op sneeuw opnieuw toe. De rest van de week blijft het grotendeels droog en vriest het licht tot matig.

Bron: NU.nl | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:44 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 11:21 uur | Bericht #383649
Dak Arena dicht vanwege kans op sneeuwval

Het dak van de Arena zal morgen waarschijnlijk dicht zijn tijdens de Klassieker. Dit omdat er dit weekend grote kans op sneeuwval is. De openbare training van vandaag in de Arena wordt ook onder een gesloten dak afgewerkt. Het dak gaat dicht als er neerslag wordt verwacht, maar ook om de kou buiten de deur te houden. Vanwege de weersomstandigheden raadt de club de fans aan om op tijd naar het stadion te komen.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 12:13 uur | Bericht #383656
Rijkswaterstaat is op verschillende plaatsen in de provincie druk met het repareren van gaten in de weg.

Onder meer op de A1 bij Bathmen waren vanmorgen reparatiewerkzaamheden. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zegt dat de dienst door de winterse weersomstandigheden drukker is dan normaal met wegenonderhoud. Het ZOAB asfalt gaat sneller kapot omdat het water dat er in wegloopt bevriest. De scheuren die ontstaan, kunnen door auto's verder kapot worden gereden. Om dat te voorkomen zet Rijkswaterstaat weginspecteurs in die de gaten snel door aannemers laten repareren.

Bron: Rtvoost
there can be only one
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 14:47 uur | Bericht #383701
Veel mensen gaan toch het ijs op

Veel mensen schaatsen zaterdag in Overijssel op natuurijs, terwijl dat sterk wordt afgeraden. De kwaliteit van het ijs is op veel plekken nog niet goed genoeg. De ijskwaliteit in Giethoorn is alleen maar slechter geworden sinds gisteren, onder meer veroorzaakt door de wind. Bij de politie zijn nog geen meldingen binnengekomen van schaatsers die in Overijssel door het ijs zijn gezakt.

Bron: RTVOost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 15:25 uur | Bericht #383713
Pegels uit waterbakje

We bekijken een aantal bijzondere ijspegels. Niet degene die hangen, maar de pegels die opwaarts vanuit het bevroren water oprijzen. Ja, dat kan! Maar een weerverhaal kan op dit moment niet compleet zijn zonder details over naderende sneeuwval. Een sneeuwfront gaat ons land 48 uur bezig houden, zowel zondag als maandag. Verderop in dit verhaal gaan we kijken of we voor wat betreft hoeveelheden kunnen verwachten. Is het genoeg voor een dikke sneeuwpop?

Stalagmieten van ijs
Ook afgelopen week is er weer een foto van een ijspegel naar ons opgestuurd (waarnemingen_at_weer.nl). Ingrid Nutterden was verbaasd toen zijn in haar bevroren vogelbadje een vele centimeters hoge pegel zag staan. In eerste instantie is dat ook een vreemd gezicht. Immers, de puntige staaf ijs rijst tegen de zwaartekracht in en er is geen vorm (malletje) gebruikt om ‘m er zo fraai uit te laten zien. De afgelopen jaren hebben we tijdens winterse perioden geregeld een stalagmiet van ijs in onze mailboxen ontvangen. Ze variëren van klein tot groot, van bijna rechtop staand tot vrij schuin wijzend en van in een volledig bevroren bak staand tot in een bak waar onderin het water nog net in de vloeibare vorm aanwezig is.  In alle gevallen ziet het er mooi en wonderbaarlijk uit. En gelukkig is er een logica die deze pegels verklaard. Het is geen mysterie….


Maar dit zag Ingrid Nutterden eerder deze week. Een pegel die opwaarts uit het ijs rijst.

Uitzetting van water
De crux zit ‘m erin dat water tijdens het bevriezingsproces uitzet. De dichtheid van water is bij ongeveer 4 graden boven nul het grootst. Water neemt dan het kleinste volume in en is dan het zwaarst. Zodra de temperatuur verder daalt, gaat de dichtheid omlaag en het volume omhoog. Vooral vanaf het vriespunt gaat de dichtheid duidelijker omlaag, wat veroorzaakt wordt door de schikking van de moleculen. IJs drijft dan ook op water. Maar ijs heeft ook meer volume, meer ruimte, nodig dan water. IJs zet uit. Bijzonder, want alle andere stoffen krimpen juist bij afkoeling.


Een opwaartse ijspegel kan wel 10 tot 20 centimeter lang worden. Op open water dat bevriest komt een pegel nooit voor. Het zijn puur afgesloten bakjes waar het onderliggende water ergens naartoe moet door het uitzettende ijsdekje. Foto: Hans Ringers.

De uitzetting van het ijs ten opzichte van het water leidt ertoe dat het aangroeiende ijslaagje meer ruimte inneemt en op het onderliggende, nog niet bevroren, water drukt. Ergens moet dat water heen. Meestal zal het ijslaagje op meerdere plekken nog erg zwak zijn en wordt het water her en der door wat gaatjes heen gedrukt of sijpelt langs de randen opwaarts, waarna het snel bevriest. Soms echter is er slechts één zwakke plek in het ijslaagje. Het zwakste punt in het ijslaag krijgt dan dus van onderaf water opborrelen. Naarmate de vorst tijdens een aantal uren aanhoudt, zal het aangroeiende ijslaagje steeds meer water aan de onderzijde weg drukken. Terwijl het water door het zwakke plekje glipt, bevriest het en wordt het van onderaf almaar verder opwaarts geduwd. En langzaam maar zeker groeit de pegel zo opwaarts. En zo kun je af en toe verrast worden door een fraaie stalagmiet in een vogelbakje.


Wie een stalagmiet van ijs in zijn waterbakje vindt, heeft geluk. Foto: Hans Ringers.

Sneeuw
Van de pegel naar de sneeuw. Want morgen gaat het vanuit het zuiden sneeuwen. Dat sneeuwgebied is onderdeel van een uitgestrekt front dat vandaag al uitermate veel neerslag veroorzaakt in Portugal, Spanje en de zuidelijke helft van Frankrijk. Het gaat daarbij deze zaterdag voornamelijk om regen en in hoger gelegen gebieden sneeuw (vooral in de Franse Alpen). Dat neerslaggebied gaat later vanmiddag, vanavond en vannacht in delen van Italië ook regen en sneeuw brengen en schuift aan de noordzijde verder tot in de Vogezen en het Zwarte Woud. Vervolgens zet de noordzijde van het front koers naar ons land.


De rode symbolen geven aan waar het zondagavond om 19.00 uur sneeuwt. Het noorden van ons land is nog droog. Bron: ECMWF.

Tijdschema
In de loop van de nacht gaat het in de Belgische en Luxemburgse Ardennen sneeuwen en wordt het ook in de Eifel wit. Daarna schuift het neerslaggebied morgenochtend geleidelijk het uiterste zuiden van Nederland in. Aan de voorzijde van het front blijft het ondertussen stevig waaien, met een veelal volle windkracht 4 en in het noorden en in Noord-Holland een dikke windkracht 5. Het waddengebied gaat in de loop van zondag zelfs naar dik windkracht 6. Die oostelijke, zeer koude, bries, houdt de noordwaartse verplaatsing van het front enigszins tegen. Ergo, het gaat morgen nogal traag.

Tussen 06.00 en 12.00 uur zondagochtend krijgen de zuidelijke provincies alleen nog met sneeuwval te maken. In de middag spreidt de winterse neerslag zich uit tot over de hele zuidelijke helft. In de avond en nacht komen geleidelijk ook de noordelijke provincies aan de beurt. Vervolgens duurt ook het landuitwaarts schuiven lang. Maandagochtend valt op veel plekken nog sneeuw, met het accent op het noorden, oosten en Limburg. In de middag zijn het voornamelijk de noordelijke regio’s waar nog bij tijden sneeuw naar beneden komt.

En wat valt er dan in totaal? Wij hebben nu zo’n 4 tot 6 centimeter uitstaan. Waarbij we in ons achterhoofd houden dat de intensiteit van de sneeuwval altijd zeer lastig in te schatten valt. We zagen afgelopen week ook dat in Zuid-Holland en Zeeland plekken werden bediend met 10 tot 20 cm sneeuw, iets dat in geen enkel rekenmodel zat. Pas op het laatste moment zal duidelijk worden welke hoeveelheden per regio precies mogelijk zijn.

Bron: Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 15:50 uur | Bericht #383717
Jagersvereniging vraagt dieren te sparen tijdens koudegolf


De jacht in Vlaanderen is momenteel nergens opgeschort, maar Hubertusvereniging Vlaanderen vraagt jagers om toch rekening te houden met de koudegolf en het jachtbeheer daarop af te stemmen. Vogelbescherming Vlaanderen eist dat de jacht tijdens de koudegolf wordt opgeschort. Momenteel wordt nog enkel op houtduif, konijn, fazanthaan en (op afschotplan) op ree gejaagd. Voor veel soorten was de jacht al voor de koudegolf gesloten. Omdat waterpartijen voor meer dan de helft dichtgevroren zijn, mag er ook niet op waterwild gejaagd worden. Daarom heeft een jachtverbod ook geen zin", aldus woordvoerder Jef Schrijvers (HVV). "We vragen wel de ongeschreven wetten die jagers onder elkaar respecteren (weidelijkheid) toe te passen. Dat betekent in dit geval respect hebben voor wild dat het echt moeilijk heeft en dus dieren in nood niet te bejagen."

Verstorend effect
Directeur Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen eist een opschorting van de jacht en wijst op de verstorende effecten voor dieren die niet tot het jachtwild behoren. "De rust in de natuur moet weerkeren zodat dieren kunnen recupereren en zoveel mogelijk energie kunnen sparen om de koudeperiode door te komen", aldus Rodts. "De natuurlijke selectie doet haar werk nu, maar mag niet bewerkstelligd worden door het verstorende effect van jacht."

Opschorting
Vogelbescherming Vlaanderen startte eerder al een procedure voor de Raad van State tegen de nieuwe jachtregeling. Vroeger kon er bij sneeuwval niet gejaagd worden. De vereniging wijst er ook op dat provinciale directeurs van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) ook met de nieuwe regeling de jacht kunnen opschorten bij strenge en langdurige vorst. "Er is momenteel een koudegolf en dat hebben we nog niet veel gehoord."

Bron: HLN
 
| Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:44 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 16:07 uur | Bericht #383719
Sparta - FC Den Bosch afgelast



De voor zondag geplande wedstrijd in de Jupiler League tussen Sparta Rotterdam en FC Den Bosch gaat zondag niet door. Het speelveld van het Sparta Stadion werd zaterdagmiddag afgekeurd. Het veld is sneeuwvrij, maar vanwege de vorst zijn er harde plekken in het veld, waardoor het niet gelijkmatig is qua hardheid. Door de winterse omstandigheden gingen vrijdag de meeste wedstrijden ook niet door. Alleen Almere City FC en Helmond Sport kwamen in actie.

Bron: RTL | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:45 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 16:59 uur | Bericht #383725
Schaatsster gered door helikopter

Bij het Friese plaatsje Goingarijp is vandaag een 46-jarige vrouw met de traumahelikopter afgevoerd, nadat zij door het ijs op het Sneekermeer was gezakt. Ze had zich op zulk dun ijs begeven dat de brandweer haar niet in eerste instantie kon bereiken. Dat meldde de politie. De vrouw uit het Gelderse dorpje Ederveen had geluk dat ze redelijk dicht bij een eilandje door het ijs was gegaan. Vanaf daar konden brandweermensen, die met een helikopter op het eilandje waren geland, bij de vrouw komen. De vrouw is met ernstige onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis vervoerd. Ze lag zeker een kwartier in het ijskoude meer. De groep waarmee zij aan het schaatsen was is van het ijs gehaald door de hulpdiensten. De hulpdiensten waarschuwen dat het ijs veel te zwak is om te schaatsen. Het is al de derde de keer in drie dagen tijd dat de Friese hulpdiensten moesten uitrukken voor al te optimistische schaatsers. 'Er wordt wel heel veel gevraagd van de hulpdiensten en vooral de brandweer. Ze moeten hun leven wagen omdat mensen zo onvoorzichtig zijn. Soms moet een brandweerman letterlijk het water in om iemand eruit te halen', zei een woordvoerder van de politie.

Het ijs is nog veel te onbetrouwbaar en daar wordt voor gewaarschuwd. Maar mensen lachen erom en zeggen dat ze het zelf wel bepalen of ze gaan schaatsen of niet. Ze realiseren zich niet wat er allemaal moet uitrukken als het fout gaat.', waarschuwde de woordvoerder. 'Je kan nog lang niet overal het ijs op. Luister naar de mensen die daar verstand van hebben.

Bron: AD
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 17:13 uur | Bericht #383726
ANWB: maandag zeker 300 kilometer file tijdens spits



De ANWB verwacht zeker 300 kilometer file tijdens de ochtendspits van maandag. Die mogelijk zware spits is het gevolg van sneeuwval op zondag en de daaropvolgende nacht. Dat laat de ANWB weten op zijn website. De files van maandagochtend zullen naar verwachting van de ANWB het langst zijn in het zuiden en westen van het land.

Sneeuwval
Volgens Weerplaza.nl valt zondag de eerste sneeuw in de ochtend in Limburg en breidt zich daarna langzaam uit over het zuiden, midden en westen. In Zuid-Limburg loopt de temperatuur daarbij tegen de avond op tot +1 graad en kan er ook natte sneeuw of ijsregen vallen. Er is daar een kleine kans op ijzel. Het noorden krijgt zondagavond en in de nacht naar maandag pas met de sneeuwval te maken. In het zuiden, westen en midden verwacht het weerbureau 3 tot plaatselijk 7 centimeter sneeuw. Elders 1 tot 5 centimeter.

Bron: AD | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:45 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 17:16 uur | Bericht #383728
Zondag opnieuw minder treinen om verwachte sneeuwbuien

Zondag rijden de NS-treinen uit voorzorg volgens een aangepaste dienstregeling. NS en ProRail hebben dit besloten op basis van de weersverwachting van onafhankelijke weerbureaus voor de komende 24 uur. NS en ProRail willen de dienstregeling voor onze reizigers voorspelbaar houden en het weerbeeld blijft winters met op zondag opnieuw sneeuw. Zondag wordt een sneeuwfront vanuit het Zuiden verwacht, waarbij meer dan 3cm sneeuw kan vallen. Het sneeuwfront trekt in de loop van de dag over het land. Nieuwe sneeuw in combinatie met de aanhoudende vorst kan zorgen voor storingen aan infrastructuur of treinen. Door de aanpassingen is er voor NS en ProRail meer ruimte in de dienstregeling om eventuele verstoringen als gevolg van het weer op te vangen. Door de aanpassingen eerder deze week is de treindienst voor de reiziger beter beheersbaar gebleven.

Bron: Blikopnieuws
there can be only one
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 17:57 uur | Bericht #383749
Domein Puyenbroeck moet schaatsvijver door scheurtjes sluiten

Er kan voorlopig niet meer geschaatst worden op de fonteinvijver in het bloemenpark van het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke, de enige locatie in het land waar je vandaag officieel terecht kon voor ijspret. Door scheurtjes werden de schaatsers deze namiddag van het ijs gehaald en is de vijver afgesloten.



In het provinciaal domein Puyenbroeck kon sinds vanmorgen geschaatst worden op het ijs van een bassin dat met 30 centimeter water gevuld was. Dat is dus nu verboden, net als op alle andere waterplassen van het domein en die van De Gavers of Het Leen.

Op de Kraenepoel in Aalter, traditioneel één van de eerste plaatsen waar geschaatst kan worden, is het ijs zaterdag ook nog onvoldoende dik om te schaatsen.

In de Vaartweg in Sint-Laureins, waar een man met een sproeiwagen een ijspiste maakte, daagden zaterdag ruim honderd schaatsers op.

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 18:08 uur | Bericht #383751
Hulpdiensten storen zich aan onvoorzichtige schaatsers

De politie in het noorden van het land verwijt schaatsers dat ze te onvoorzichtig zijn en niet luisteren naar waarschuwingen over het zwakke ijs. Vandaag moesten de hulpdiensten voor de vierde keer in drie dagen tijd uitrukken om een schaatser uit een wak te redden.

*Knip info staat al*

'Brandweer moet leven wagen'
De hulpdiensten waarschuwen dat het ijs nog veel te zwak is om te schaatsen. "Er wordt wel heel veel gevraagd van de hulpdiensten en vooral de brandweer. Ze moeten hun leven wagen omdat mensen zo onvoorzichtig zijn. Soms moet een brandweerman het water in om iemand eruit te halen", zei een woordvoerder van de politie.

"Het ijs is nog veel te onbetrouwbaar en daar wordt voor gewaarschuwd. Maar mensen lachen erom en zeggen dat ze het zelf wel bepalen of ze gaan schaatsen of niet. Ze realiseren zich niet wat er allemaal moet uitrukken als het fout gaat", waarschuwde de woordvoerder. "Je kunt nog lang niet overal het ijs op."

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 18:12 uur | Bericht #383754
Spoedreparaties aan snelwegen om vorstschade

Op verschillende snelwegen zijn zaterdag spoedreparaties uitgevoerd vanwege vorstschade. Onder meer op de A4 en de A9 was het zaterdag raak, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Op de A9 vanuit Amstelveen richting Alkmaar werd rond 13.45 uur bij het knooppunt Badhoevedorp de rechterrijstrook afgesloten vanwege een spoedreparatie. Dit had een file van drie kilometer tussen Aalsmeer en Badhoevedorp tot gevolg. Op de A4 van Amsterdam naar Delft werd daarnaast wegens door vorst ontstane gaten in de weg op het knooppunt Badhoevedorp de verbindingsweg naar de A9 richting Haarlem afgesloten.

Ook op de A15 van Gorinchem naar Ridderkerk was het raak. Even na 14.00 uur ging tussen Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam de rechterrijstrook dicht om gaten in de weg te repareren. Voor Hardinxveld-Giessendam ontstond al snel een file van twee kilometer.

De drie reparaties waren rond 14.15 uur afgerond.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 20:07 uur | Bericht #383781
"Stel onnodige verplaatsingen morgen uit"


© photo news.

De weerkundige diensten voorspellen voor vannacht lichte sneeuwval en voor morgenochtend aanzienlijke sneeuwval. Dat zal gladde wegen tot gevolg hebben. De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zullen strooiacties uitvoeren. Het AWV, de federale wegpolitie en het Vlaams Verkeerscentrum raden mensen ook aan om hun vrijetijdsverplaatsingen indien mogelijk uit te stellen. Dat meldt het AWV vanavond.

Volgens het KMI zal er vannacht lichte sneeuwval zijn en in de loop van zondagochtend zal de intensiteit toenemen in Vlaanderen. "Pas uw rijstijl aan aan de omstandigheden, beperk uw snelheid en houd voldoende afstand", luidt de raad van het AWV. Het agentschap strooide dit jaar reeds 26.348 ton zout en zal vannacht en vanochtend standby staan om de wegen berijdbaar te houden.

Bron: HLN
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 21:05 uur | Bericht #383808
In het noorden zondag kans op sneeuwjacht

Het noorden van het land moet zondagavond rekening houden met sneeuwjacht. Dat zegt Weeronline.nl zaterdagavond. Die uitzonderlijke weersomstandigheid is erg hinderlijk voor automobilisten en kan sneeuwduinen opwerpen.

Sneeuwjacht ontstaat als het flink doorsneeuwt en er minimaal windkracht 6 staat. In de loop van de dag en avond gebeurt precies dat in de noordelijke provincies. In de rest van het land valt ook sneeuw, maar zal de wind niet zo hard aantrekken. In Limburg is er kans op ijzel.

Volgens een woordvoerder van Weeronline.nl gaat de sneeuw in zo'n situatie vrijwel horizontaal, waardoor je als automobilist verblind kan worden. Het zicht kan teruglopen tot minder dan 50 meter. Groot licht aanzetten werkt dan juist averechts.

De laatste keer dat er op grote schaal sprake was van sneeuwjacht in Nederland, was in januari 2010. Toen gaf het KNMI een weeralarm voor het noorden van het land. Voorlopig geldt er slechts een waarschuwing, code geel, voor sneeuwduinen en gladheid.

Bron: nu.nl
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 januari 2013, 23:30 uur | Bericht #383837
Brussels Airport waarschuwt voor mogelijke vertragingen

Door de verwachte sneeuwval vannacht kan het vliegverkeer morgenochtend mogelijk vertragingen oplopen. Daar waarschuwt Brussels Airport voor. Bij sneeuwval moet de luchthaven sneeuwvrij worden gemaakt en moeten ook de vliegtuigen ontijzeld worden. De luchthaven raadt passagiers ook aan ruim op tijd te vertrekken en indien mogelijk het openbaar vervoer te nemen naar de luchthaven.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.858 topics, welke bij elkaar 448.376 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 72 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 72, lezen 2 mensen het topic "Komende nachten kans op noorderlicht".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden