Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Calhoun, FL; Liberty, FL.

10 May 2024 12:32:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA; Brooks, GA; Colquitt, GA; Cook, GA; Lanier, GA; Lowndes, GA; Thomas, GA; Tift, GA; Worth, GA.

10 May 2024 12:30:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bay, FL; Calhoun, FL; Franklin, FL; Gadsden, FL; Gulf, FL; Jackson, FL; Jefferson, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Madison, FL; Taylor, FL; Wakulla, FL.

10 May 2024 12:30:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Young, TX.

10 May 2024 12:26:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colleton, SC; Dorchester, SC.

10 May 2024 12:26:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bamberg, SC; Barnwell, SC; Orangeburg, SC.

10 May 2024 12:26:04

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Grady, GA; Mitchell, GA; Thomas, GA.

10 May 2024 12:18:42

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Gadsden, FL.

10 May 2024 12:18:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geneva, AL; Houston, AL; Bay, FL; Calhoun, FL; Holmes, FL; Jackson, FL; Walton, FL; Washington, FL; Seminole, GA.

10 May 2024 12:12:37

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Decatur, GA; Grady, GA; Mitchell, GA; Thomas, GA.

10 May 2024 12:12:37

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Bay, FL.

10 May 2024 12:12:37

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Bay, FL; Walton, FL; Washington, FL.

10 May 2024 11:42:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baker, GA; Colquitt, GA; Decatur, GA; Grady, GA; Miller, GA; Mitchell, GA; Seminole, GA; Thomas, GA.

10 May 2024 11:42:47

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Walton, FL; Washington, FL.

10 May 2024 11:34:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Covington, AL; Escambia, FL; Okaloosa, FL; Santa Rosa, FL.

10 May 2024 11:34:34
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 05:23 uur | Bericht #383864
Sneeuwzone heeft Ardennen bereikt en schuift op naar rest van het land: tot 7 cm extra sneeuw



De voorspelde sneeuwzone heeft rond middernacht vanuit Frankrijk de grens met de provincie Luxemburg overgestoken. In het zuiden van de Ardennen is het al aan het sneeuwen. De sneeuw schuift in de loop van de nacht langzaam maar zeker op naar het noordwesten. Er wordt gemiddeld zo'n 5 centimeter verse sneeuw voorspeld (tussen 3 en 7 cm in alle provincies voorspelt het KMI), die gezien de vriestemperaturen zal blijven liggen. Plaatselijk kan er nog meer sneeuw vallen. Overdag kan het lichtjes dooien, waardoor er groot gevaar op levensgevaarlijke ijzel zal ontstaan. De hele dag is er sneeuw mogelijk en ook komende nacht kan het nog sneeuwen, zodat ook de ochtendspits maandagmorgen chaotisch kan verlopen. En er is geen beterschap op komst. Het strenge winterweer houdt nog de hele week aan met elke dag (lichte) sneeuw en vanaf donderdag nog kouder.

Rond middernacht bereikt de stevige sneeuwzoner vanuit Frankrijk Belgisch Lotharingen. De sneeuw schuift volgens het KMI maar traag op richting noorden. Rond 5u sneeuwt het over een groot deel van de Ardennen. Elders is het nog droog. Op die moment zal het nog stevig vriezen: tussen -4 en -7 graden. De wind blijft fors waaien uit oost tot noordoost, matig in het binnenland en matig tot vrij krachtig aan zee met daar uitschieters tot 50 km/u. Door de felle wind kunnen er in de Ardennen sneeuwophopingen ontstaan, waardoor het verkeer nog moeilijker zal verlopen.

Schuift 's morgens snel op
Pas morgenvroeg trekt die sneeuwzone snel verder noordwaarts (tegen zonsopgang in het centrum), zal toenemen in intensiteit en bereikt nog voor de middag ook het noorden van ons land. Het KMI voorspeelt over het hele land een verse sneeuwlaag tussen 3 en 7 centimeter. In de loop van de dag wordt het minder koud over de oostelijke landshelft en daar kan de sneeuw tijdelijk overgaan in smeltende sneeuw, korrelsneeuw en zelfs aanvriezende regen met vorming van ijzel. Hierbij zien we alleen een donkergrijze lucht en is het dikwijls nevelig of mistig. De maxima schommelen tussen -2 en +2 graden lokaal ten zuiden van Samber en Maas en van -1 tot -3 graden in het centrum en het noordwesten.

Blijft sneeuwen
In de loop van de avond en de nacht valt er nog steeds sneeuw in het westen en centrum van het land. Ook in het oosten valt er sneeuw maar is er nog altijd kans op aanvriezende regen. Later in de nacht wordt het droger maar blijft het zwaarbewolkt en nevelig met steeds kans op enkele sneeuwbuitjes. De minima liggen tussen -1 en -5 graden. De meestal matige wind draait naar zuidelijke richtingen.

Nieuwe duik kwik
En de winter is nog lang niet voorbij. Ook de komende dagen kan het dagelijks sneeuwen en het blijft vriezen. In het tweede deel van de week blijft het wellicht droger, maar zal het kwik een nieuwe duik nemen. Donderdag zou het overdag in Ukkel niet 'warmer' worden dan -5 en 's nachts vriest het op het einde van de week tot -13 graden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:46 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 08:48 uur | Bericht #383894
Honderden strooiwagens ingezet tegen gladheid

Rijkswaterstaat stuurt zondagochtend honderden strooiwagens en sneeuwschuivers de weg op wegens de verwachte sneeuwval. Zondagochtend begon het in Limburg het eerst te sneeuwen, de buien trekken langzaam naar het noorden. Eerdere verwachtingen spraken van een sneeuwdek van plaatselijk 5 tot 7 centimeter dik. Rijkswaterstaat strooit ook preventief, dus voor de buien uit.

Bron: AD
there can be only one
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 10:51 uur | Bericht #383966
Nieuwe sneeuwzone maakt wegen verraderlijk glad

Sinds vanmorgen trekt een nieuwe sneeuwzone over het land. Die kan in de loop van de dag opnieuw tot gladde wegen en verkeershinder leiden. Voor wie de weg opgaat, is het opletten geblazen.

"De volgende uren krijgt Vlaanderen zijn deel van de sneeuw, in totaal zo’n 5 centimeter. Later op de dag komt daar ook smeltende sneeuw en aanvriezende regen en dus ijzel bij, vooral dan in het zuiden en het oosten van het land. Het is dus uitkijken voor zeer gladde wegen", waarschuwt weerman Frank Deboosere.



Begin volgende week zou het overwegend droog blijven. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt mensen aan om hun vrijetijdsverplaatsingen indien mogelijk uit te stellen. Wie toch de weg opgaat, moet zijn rijstijl aanpassen, luidt het advies. Her en der zijn er al kleine ongevallen gebeurd. In Parijs is het luchtverkeer sterk verstoord door de sneeuw. 40 procent van de vluchten zijn er geschrapt. Op Zaventem zijn er voorlopig nog geen problemen.

Minder auto's, dus sneeuw blijft langer liggen
Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer is er vanmorgen preventief gestrooid en rijden de strooidiensten ook deze voormiddag nog rond. Maar de sneeuw blijft langer liggen omdat er op een zondagochtend minder auto's rondrijden.

"Als er minder verkeer op de weg is, dan wordt het zout minder makkelijk in de sneeuw gemalen en werkt het minder snel. Maar wij verwachten dat door onze strooibeurten de wegen er in de loop van de dag beter zullen gaan bijliggen", zegt Anton De Coster van Wegen en Verkeer.

Bron: deredactie | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:46 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 11:47 uur | Bericht #384030
Vertragingen op Brussels Airport door sneeuwval

De sneeuwval van zondag zorgt er ook voor dat het luchtverkeer sterk verstoord is. ‘In de vroege ochtend hadden we nog geen problemen', vertelt Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport. ‘Maar door de aanhoudende sneeuw moesten we al snel beginnen met de start- en landingsbanen sneeuwvrij te maken. Daardoor moeten de banen afgesloten worden.'



‘Enkele minuten lang werd er op de drie banen tegelijk gewerkt, waardoor er tijdelijk geen vliegtuigen konden opstijgen of landen. Ondertussen wordt er opnieuw gevlogen, maar met vertraging. Acht vluchten zijn wel afgelast.' Vluchten van kleinere luchthavens als Charleroi worden afgeleid naar Zaventem. Reizigers wordt aangeraden om de website van Brussels Airport te raadplegen voor de meest actuele vluchtinormatie.

Vier op de tien vluchten afgeschaft in Parijs
In Parijs is door het winterweer het luchtvaartverkeer in de luchthavens van Roissy (Charles De Gaulle) en Orly zondagochtend zwaar verstoord. Op vraag van de luchtvaartautoriteiten is al 40 procent van de vluchten afgeschaft.

De Franse luchtvaartautoriteiten hadden de problemen verwacht en de reizigers al verwittigd. 'Er zijn al vier op de tien vluchten geschrapt. Er zijn ook vertragingen. Door de overvloedige sneeuwval kunnen de problemen nog toenemen', luidt het. Omdat het zondag is, is het wel relatief rustig op de Parijse luchthavens.

Bron: nieuwsblad | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:46 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 12:24 uur | Bericht #384086
Vlaanderen bedekt met nieuw laagje wit

De voorspelde sneeuwzone trekt zondagvoormiddag over het land. Om 9 uur was het over heel Vlaanderen aan het sneeuwen. Het wordt uitkijken voor gladheid, hetzij door sneeuw of door ijzel.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zullen strooiacties uitvoeren. Het AWV, de federale wegpolitie en het Vlaams Verkeerscentrum raden mensen ook aan om hun vrijetijdsverplaatsingen indien mogelijk uit te stellen. "Pas uw rijstijl aan aan de omstandigheden, beperk uw snelheid en houd voldoende afstand", luidt de raad van het AWV.

Het agentschap strooide dit jaar reeds 26.348 ton zout en stond zaterdagnacht en zondagochtend standby om de wegen berijdbaar te houden.

Door de sneeuwval kan het vliegverkeer zondagochtend mogelijk vertragingen oplopen. Daar waarschuwt Brussels Airport voor.

Bij sneeuwval moet de luchthaven sneeuwvrij worden gemaakt, en moeten ook de vliegtuigen ontijzeld worden. De luchthaven raadt passagiers ook aan ruim op tijd te vertrekken, en indien mogelijk het openbaar vervoer te nemen naar de luchthaven.

Bron: ZITA.be
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 12:30 uur | Bericht #384097
KNMI waarschuwt voor 'extreem weer' in Limburg

Het KNMI heeft zondag een waarschuwing ('Code oranje') uitgedaan voor 'extreem weer' in Limburg wegens ijzel. Het kan plaatselijke verraderlijk glad zijn, zo waarschuwde het instituut. In de provincie sneeuwt het al enige uren, maar ook in de rest van het land kan het plaatselijk glad zijn door sneeuwresten en/of bevriezing van natte weggedeelten. In Limburg kan de sneeuw tijdelijk overgaan in ijsregen of ijzel. In de avond is er een grotere kans op stuifsneeuw in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Noord-Holland, aldus het KNMI.

Strooiwagens
Rijkswaterstaat stuurt zondag honderden strooiwagens en sneeuwschuivers de weg op wegens de verwachte sneeuwval.Vanochtend begon het in Limburg het eerst te sneeuwen en de buien trekken langzaam naar het noorden. Volgens Weerplaza zal er in Limburg zondag in totaal 3 tot 7 centimeter sneeuw vallen. In andere delen van het land zal om 18.00 uur vanavond 1 tot 4 centimeter sneeuw zijn gevallen.

Pas in de avond en nacht gaat het in de noordelijke provincies harder sneeuwen. Vooral ten noorden van de lijn IJmuiden-Assen moeten mensen zondagavond en -nacht en maandagochtend rekening houden met moeilijke omstandigheden op de weg, aldus Weerplaza. Maandag tijdens de ochtendspits sneeuwt het waarschijnlijk nog steeds in het noordelijk deel van het land.

Bron: AD
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 12:38 uur | Bericht #384109
Auto's aan het slippen door gladde wegen





De sneeuw die zondagvoormiddag uit de lucht valt zorgt voor gladde wegdekken. Dat leidde tot heel wat ongevallen op de wegen rond Antwerpen. Op de E313 in Wommelgem ging een auto aan het slippen en belandde tegen de vangrail aan de linkerkant. Ook op de Ring in Merksem begon een donkere Toyota te slippen en kwam er terecht tegen de vangrail (foto onder). Vooral de linker- en middelste rijvakken lagen er gevaarlijk bij.



Bron: Gza | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:47 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 12:54 uur | Bericht #384139
Geen volleybal door winterweer vandaag



Omwille van de hevige sneeuwval van vanochtend zijn alle volleybalwedstrijden van zondag 20 januari uitgesteld. Het gaat over de duels in Nationale, VVB (divisie) en AIF (nationale). Ook alle waterpoloduels en -toernooien worden om dezelfde reden uitgesteld, melden de betrokken federaties

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:47 uur, door Joyce.s
there can be only one
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 13:10 uur | Bericht #384158
Drie tunnels Antwerpse Leien afgesloten

In Antwerpen zijn door de sneeuwval en vriestemperaturen drie tunnels van de Leien afgesloten. Zowel de Gasthuistunnel, Van Eycktunnel als Blauwetorentunnel blijven tot morgenochtend 5 uur afgesloten voor het verkeer. Dat maakte de lokale politie bekend.

"In samenspraak met de rampenambtenaar werd beslist om de tunnels tijdelijk af te sluiten. Doordat er weinig verkeer door de tunnels rijdt, kan het strooizout zijn werk niet doen en is het aan de in- en uitgangen gevaarlijk glad. De brandweer zal morgenvroeg de tunnels ijsvrij maken", vertelt een woordvoerster van de lokale politie in Antwerpen.

Bron: HLN
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 13:28 uur | Bericht #384179
Sneeuw funest voor schaatsers

Er komt een flink pak sneeuw aan. Dat is slecht nieuws voor het ijs. Ook voor een eventuele Elfstedentocht kan de sneeuw funest zijn. Regionaal kan er vandaag vijf tot tien centimeter sneeuw vallen. Vanuit het zuiden zijn de eerste sneeuwbuien al het land binnengekomen. Het gaat in de loop van de dag overal sneeuwen.

"De verse sneeuwlaag op het ijs fungeert als een soort isolatiedeken, waardoor het ijs minder snel aangroeit", zegt RTL-weerman Dennis Wilt van Meteo Consult. "Het ijs kan in een dergelijke situatie aan de onderkant zelfs afsmelten door menging met het onderliggende relatief warmere water".

Het blijft nog wel even koud. Volgens de zogenoemde pluim blijft het tot zeker 27 januari vriezen. Daarna zou de dooi gaan inzetten.

Voor het doorgaan van een Elfstedentocht is het maar te hopen dat het meevalt met de sneeuw in het noorden. Toch kan ook Friesland in de loop van de middag sneeuw verwachten. En die sneeuwbuien houden tot morgen aan.

Bron: RTLnieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 13:30 uur | Bericht #384180
Auto te water in Enschede, bestuurder onderkoeld

Aan de Auke Vleerstraat is vanmorgen ter hoogte van tuincentrum Farwick een auto te water geraakt. De twee inzittenden konden uit de auto komen. De bestuurder van de auto is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder verloor waarschijnlijk in een bocht de macht over het stuur en reed het ijskoude water naast de weg in. De auto wordt door een bergingsbedrijf uit het water gehaald.

Bron: RTVOost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 13:32 uur | Bericht #384182
Langlauf- en skipistes open in het zuiden van het land

De sneeuw is niet alleen kommer en kwel, maar kan ook plezier opleveren. Vanaf nu zijn er zes langlaufpistes in de oostkantons open, met name die op de Signal de Botrange, Baraque Michel, Weywertz, Elsenborn, Loscheimbragen en Ferme Libert. Er ligt een laag van meer dan 10 centimeter sneeuw, zo maakte het toeristisch agentschap bekend.


Archiefbeeld. © belga.

In de provincie Luik kan er geskied worden in de buurt van Thier des Rexhons (Spa).

En ook in het zuiden van het land, in de provincie Luxemburg, kan er gelanglauft en geskied worden, met name aan de Baraque Fraiture en in Chiny en Anlier.

In Henegouwen, meer bepaald in Chimay, ligt er zelfs bijna 20 centimeter sneeuw. Er kan gelanglauft worden op de piste van Rièzes. In Namen, in Vresse-sur-Semois, is de piste Conrad open.

Toeristen moeten dan wel ter plaatse geraken, de wegen liggen er immers gevaarlijk glad bij.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 13:36 uur | Bericht #384187
Hinder op de weg: tot 330 kilometer file

 Het wegverkeer ondervindt heel wat hinder als gevolg van de sneeuw, zo bevestigt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Het is zondag en dus rijden er een pak minder auto's, maar door de winterse wegomstandigheden verloopt het verkeer flink wat trager en worden dus "files" geregistreerd. Verkeerskundig is er slechts sprake van file bij vertragingen als gevolg van drukte. "Daarvan registreerden we zondag een 30-tal kilometer in Vlaanderen", aldus Beeckman, vooral op de Brusselse en Antwerpse Ring. Maar technisch gezien wordt er ook file geregistreerd bij traag rijdend verkeer.


archieffoto) © belga.

"Op sommige plaatsen kon zondag amper 30 à 40 kilometer per uur gereden worden op de snelwegen. Voor dit soort vertragingen werd over heel België tot 330 kilometer 'file' gemeten", zegt de woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Op verschillende snelwegen is enkel de rechterrijstrook berijdbaar. Het blijft overal opletten, waarschuwt het Verkeerscentrum, automobilisten moeten hun snelheid aanpassen en voldoende afstand houden.

Preventief gestrooid
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft deze ochtend in heel Vlaanderen preventief gestrooid, maar door de aanhoudende sneeuwval en het feit dat er minder gereden wordt (waardoor zout en sneeuw zich vermengen, nvdr) blijft het oppassen geblazen. "We hebben de mensen ook aangeraden om geen onnodige vrijetijdsverplaatsingen te doen en doen er intussen alles aan om de wegen zo snel mogelijk berijdbaar te maken", zegt Anton De Coster van het AWV.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 13:37 uur | Bericht #384189
Dan toch geen Brugse derby

De derby tussen Cercle en Club Brugge is ruim een uur voor de aftrap toch afgelast. Dat maakte de Pro League bekend. Het sneeuwt te hard in Brugge. Een uur eerder klonk het nochtans dat de wedstrijd sowieso gespeeld zou kunnen worden. Het veld werd immers tweemaal gekeurd en bespeelbaar bevonden. Door de plotselinge hevige sneeuwval kwam er echter nog een bijkomende keuring aan te pas, waarna scheidsrechter Joeri Van de Velde de wedstrijd definitief afgelastte. Om 13u30 wordt er beslist of de topper tussen Anderlecht en Zulte Waregem gespeeld kan worden.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 14:12 uur | Bericht #384226
Drie zwaargewonden bij botsing in Couvin

Deze foto is niet meer beschikbaar
Archiefbeeld. Het is erg gevaarlijk op de weg. © afp.

Bij een botsing tussen twee voertuigen op de steenweg tussen Couvin en Chimay zijn deze ochtend zes mensen gewond geraakt. Drie zijn er erg aan toe, zo bevestigt het parket van Dinant.

"Een auto met vijf studenten aan boord, die op weg waren om te gaan skiën, ging aan het slippen en botste op een voertuig dat uit de tegengestelde richting kwam", aldus het parket. Drie van de inzittenden werden met spoed naar het ziekenhuis van Chimay overgebracht. Twee studenten en de bestuurder van de aangereden wagen raakten slechts lichtgewond. Het parket wijt het ongeval volledig aan gladheid op de weg.

Bron: HLN
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 14:18 uur | Bericht #384233
IJzel en sneeuw in Limburg leiden nog niet tot problemen

Het KNMI heeft zondagochtend een waarschuwing ('Code Oranje') uitgedaan voor 'extreem weer' in Limburg wegens ijzel. Tot veel problemen hebben de weersomstandigheden nog niet geleid.

Dat meldde het instituut. In Limburg sneeuwt het al enige uren. Een woordvoerder van de politie in Limburg laat aan NU.nl weten dat er weinig meldingen van problemen zijn binnengekomen. "Er zijn ook heel weinig mensen op de weg. Het valt tot nu toe heel erg mee." Rond half 2 kreeg ook het oosten van Noord-Brabant de code Oranje, wegens de ijzel. Het kan plaatselijk 'verraderlijk' glad zijn, meldde het instituut.

Bron: NU.nl
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 14:51 uur | Bericht #384269
Topduels België afgelast door sneeuw

De twee topontmoetingen in de Belgische competitie zijn zondag afgelast vanwege hevige sneeuwval. Zowel de derby van Brugge tussen Cercle en Club als de topper tussen Anderlecht en Zulte Waregem kon niet doorgaan, omdat de velden onbespeelbaar waren. De Belgische voetbalbond gaat op zoek naar een nieuwe datum voor beide wedstrijden.Trainer Foeke Booy zou het met Cercle Brugge op eigen veld opnemen tegen Club Brugge. Een uur voor aanvang keurde de scheidsrechter het veld echter af. De Brugse derby zou vooral een pikant duel worden voor Eidur Gudjohnsen. De IJslandse spits stapte deze winter over van Cercle naar Club en kon uitgerekend tegen zijn oude ploeg debuteren voor zijn nieuwe werkgever. De topper zondagavond tussen koploper Anderlecht en naaste belager Zulte Waregem ging ook niet door. De arbiter keurde het veld in Brussel al 4 uur voor de aftrap af.

Bron: AD
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 15:00 uur | Bericht #384282
KNMI waarschuwt nu ook voor ijzel in oosten Brabant

Door ijzel kan het zondag in het oosten van Noord-Brabant verraderlijk glad zijn. Het KNMI heeft om 13.00 uur code oranje voor de provincie afgegeven. De ijzel houdt naar verwachting tot 17.00 uur aan. Sinds 11.00 uur gold de waarschuwing voor extreem weer al voor Limburg. Toen nam het KNMI nog aan dat de code oranje voor ijzel tot Limbug beperkt zou blijven. Inmiddels is de ijzel naar het noorden getrokken. Verder kan nog code oranje worden afgegeven als sneeuw in het noorden gepaard gaat met windkracht zes, dat kan tot sneeuwjacht leiden. Per uur wordt in de gaten gehouden of een waarschuwing moet worden afgegeven.

Bron: Nieuws.nl
there can be only one
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 15:54 uur | Bericht #384332
Weer afgelasting in Jupiler League

De wedstrijd in de Jupiler League morgen tussen MVV Maastricht en FC Volendam gaat niet door. De KNVB besloot vandaag het veld in De Geusselt af te keuren. Aan het einde van de middag vindt een veldkeuring plaats bij FC Emmen, voor de wedstrijd van morgen tegen SC Cambuur.

Vooralsnog werd dit weekeinde pas één wedstrijd gespeeld, Almere City FC - Helmond Sport (0-1). Alle andere duels gingen vanwege het winterweer niet door, waaronder de twee die voor zondag op het programma stonden.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 16:22 uur | Bericht #384362
Sneeuwoverlast en belemmering ijsgroei


Strooidiensten waren vanochtend al in de weer in het zuiden van het land. Foto: Marije Bouwers. Zuid-Limburg.


Tot en met morgenavond valt er op veel plaatsen in het land 10 tot 15 centimeter sneeuw. Samen met de stevige oostenwind levert dat lokaal zelfs sneeuwjachten op en gevoelstemperaturen tot -15 graden.

Langdurige sneeuwval
Zondagochtend begon het in het zuiden van het land te sneeuwen. In Limburg en het oosten van Brabant viel eerst nog ijsregen en ijzel, daardoor werd het verraderlijk glad. Het KNMI gaf dan ook een code oranje uit voor deze regio, een waarschuwing voor extreem weer. De sneeuw bereikt pas later vanavond het noorden van het land. In de loop van de nacht houdt het in het zuiden van het land pas weer op met sneeuwen. In de rest van het land sneeuwt het dan nog stevig door.


Code oranje werd uitgegeven in Zuid-Limburg omdat er enige tijd ijsregen en ijzel viel waardoor het verraderlijk glad werd. Foto: Marije Bouwers, ijs vast op de voorruit van de auto.

Stuifsneeuw
De sneeuw valt bij temperaturen onder het vriespunt in poedervorm. Door de harde oostenwind verstuift de poedersneeuw gemakkelijk. Hierdoor worden de veeg- en strooiacties belemmerd omdat de sneeuw gemakkelijk vanuit de berm weer op de weg kan waaien. De stuifsneeuw veroorzaakt vannacht en maandag overdag in de noordelijke provincies bij een krachtige tot harde oostenwind lokaal sneeuwduinen en er komen ware sneeuwjachten voor. De stuifsneeuw kan het zicht tot een paar honderd meter beperken. Stuivende sneeuw kan tot in de kleinste kieren en gaten binnendringen en geruime tijd overlast opleveren ook nadat het is opgehouden met sneeuwen.


De gure oostenwind levert gevoelstemperaturen op tot -15 graden. Foto: Jannes Wiersema, Roodeschool (Gr).


Maandagochtendspits
Tijdens de maandagochtendspits moet het verkeer noord van de grote rivieren rekening houden met flinke vertragingen als gevolg van de sneeuwval en de opruimwerkzaamheden. Strooidiensten in de noordelijke provincies blijven waarschijnlijk tot maandagavond druk bezig.


Door de harde oostenwind verstuift de sneeuw tijdens het vallen maar ook daarna. Foto: J. van Poppel, Etten-Leur.

IJsgroei
Ook de ijsgroei loopt een flinke vertraging op door de sneeuwval. De verse sneeuwlaag op het ijs fungeert als een soort isolatiedeken, waardoor het ijs minder snel aangroeit. Het ijs kan in een dergelijke situatie aan de onderkant zelfs afsmelten door menging met het onderliggende relatief warmere water.

Bron: meteoconsult | Gewijzigd: 20 januari 2013, 16:25 uur, door Tatanka
there can be only one
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.857 topics, welke bij elkaar 448.376 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 89 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 89, lezen 1 mensen het topic "Mist, bijzon...en zonsondergang vandaag".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden