Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Wietse
Lid
Woonplaats: Almelo
Berichten: 9
Lid sinds: 24 apr. 2008
4 januari 2009, 09:25 uur | Bericht #23724
Ik ben benieuwd, volgens Tom van der Spek heeft het over -15 als er sneeuw ligt, in de nacht van maandag op dinsdag.
Laat maar komen die sneeuw, overigens het is hier nu ook wat wittig door overtrekkende sneeuwbuitjes .
www.meteo-almelo.nl: Het actuele weer voor Almelo en omstreken.
Woonplaats:
Berichten: 225
Lid sinds: 14 mei. 2008
4 januari 2009, 11:59 uur | Bericht #23728
Meteo Consult heeft nu al -11 's nachts en -5 overdag in haar verwachting opgenomen voor dinsdag/woensdag, dus dat betekent dat het overdag gewoon matig blijft vriezen... dat is pas goed voor het ijs
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 januari 2009, 15:11 uur | Bericht #23759
Extra drukke ochtendspits verwacht

Automobilisten moeten maandagochtend rekening houden met extra drukte op de Nederlandse wegen. Dat zeggen zowel de ANWB als de VerkeersInformatieDienst (VID).



Sneeuw kan volgens beide verkeersdiensten vooral in het zuidoosten van het land voor problemen zorgen, en daarnaast leidt het einde van de kerstvakantie mogelijk tot extra drukte.

De VID verwacht zeker driehonderd kilometer file, zoals er normaal ook staat, maar dit kan wel oplopen tot vierhonderd kilometer.

De ANWB weet dat vooral onder de lijn Rotterdam-Utrecht-Veluwe-Twente zondagavond en -nacht plaatselijk sneeuw kan vallen. Doordat er 's avonds en 's nachts nauwelijks verkeer rondrijdt dat ervoor zorgt dat de sneeuw verdwijnt, kan het verkeer onder deze lijn er maandagochtend enige hinder van ondervinden, meldt een woordvoerder.

"Het verkeer moet daar rekening mee houden, vooral in het zuidoosten."

Een woordvoerder van de VID denkt ook dat vooral in het zuidoosten van het land sprake zal zijn van gladheid als gevolg van sneeuwval. "Die sneeuw valt zondagmiddag en -avond. In de loop van de nacht waait het over, dus we denken dat de wegen op tijd schoon moeten kunnen zijn voor de ochtendspits."

bron: nu.nl | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:20 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 180
Lid sinds: 25 jun. 2008
4 januari 2009, 19:41 uur | Bericht #23770
Hopen dat morgen de bussen niet kunnen rijden richting Zwolle, dan heb ik lekker geen school morgen, en kan ik mijn schoolwerk even inhalen
Als er nooit meer een morgen zou zijn!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 januari 2009, 06:39 uur | Bericht #23810
Zware ochtendspits verwacht

De ANWB verwacht dat de files tijdens de ochtendspits maandag in totaal 200 kilometer langer zullen zijn dan normaal op een ochtend aan het begin van een nieuwe werkweek. In plaats van 300 kilometer zullen de files naar verwachting in totaal 500 kilometer zijn.

De oorzaken zijn de sneeuw en de daaruit voortvloeiende gladheid die maandagochtend een vlotte doorgang van het verkeer zullen bemoeilijken. Vooral het zuidoosten van het land krijgt met enkele centimeters sneeuw te maken. Zondagavond en in de nacht van zondag op maandag gaat het ten zuiden van de lijn Rotterdam-Utrecht-Enschede sneeuwen. De (natte) sneeuw kan volgens het KNMI tot in de ochtendspits blijven vallen.



De witte neerslag blijft op veel plaatsen liggen, omdat het gaat vriezen. Ten zuiden van de grote rivieren zal het verkeer daar tijdens de ochtendspits nog veel hinder van ondervinden.

Niet alleen ten zuiden van de lijn Rotterdam-Utrecht-Enschede kan het maandagochtend glad zijn, ook ten noorden daarvan kan dat vooral op secundaire wegen het geval zijn door opvriezing van natte weggedeelten. Maandag is het overwegend droog en komt de temperatuur niet boven nul graden, wat betekent dat het een ijsdag is.

In Drenthe staan daarom alle 27 ambulances paraat, om te kunnen voorzien in de grote vraag die wordt verwacht. Ook in de meldkamer komen meer mensen te zitten om de telefoontjes te kunnen verwerken, meldt Tjerk Hiddes, directeur UMCG Ambulancezorg. Hij besloot dit na een weekeinde waarin de ambulances ook al 'een enorme vraag' kregen te verwerken.

Vooral voor glijpartijen en schaatsongevallen in de zuidwesthoek van Drenthe rukten ambulances tweehonderd keer uit; twee keer zoveel als in een 'normaal' weekeinde. Drenthe riep daarom collega's uit de aangrenzende regio IJssel en Vecht te hulp. Vanwege de drukte en de daardoor lange wachttijden werd mensen bovendien als het maar enigszins kon, gevraagd zelf voor vervoer naar het ziekenhuis te zorgen.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 januari 2009, 07:32 uur | Bericht #23811
Gladde wegen door neerslag en vorst

Winterweer heeft zondagnacht een aantal aanrijdingen veroorzaakt. Zo kantelde op de A28 bij Epe een vrachtwagen. De rijbaan richting Amersfoort is naar verwachting tot 07.00 uur afgesloten. Ook op de A1 en A73 waren aanrijdingen. Voor zover bekend vielen daarbij geen ernstige gewonden.

Ten zuidoosten van de lijn Hoogeveen-Lelystad-Rotterdam is het plaatselijk glad door sneeuwval in combinatie met vorst, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Bestrijders van gladheid hebben volgens de verkeersdienst een drukke nacht achter de rug. Onder anderen vanuit Utrecht, Eindhoven, Nijmegen, Venlo, Salland, Twente en de Achterhoek is een sneeuwdek gemeld. In andere delen van het land zorgt regenval voor gladde wegen.

Zowel de VID als de ANWB meldde zondag dat automobilisten maandagochtend rekening moeten houden met extra drukte op de Nederlandse wegen. Vooral in het zuidoosten van het land kan sneeuw en bevroren regen voor problemen zorgen, en daarnaast leidt het einde van de kerstvakantie mogelijk tot extra drukte. Rond 06.15 uur hebben de eerste kilometers file zich al gevormd.

©Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 januari 2009, 08:18 uur | Bericht #23812
Aanrijdingen door gladde wegen

Het winterse weer heeft zondagnacht en maandagochtend voor aanrijdingen gezorgd. Zo kantelde op de A28 bij Epe een vrachtwagen met speelgoed. De rijbaan richting Amersfoort was hierdoor tijdelijk afgesloten. Rond 07.00 uur zijn alle rijbanen weer vrijgegeven.



Ook in andere delen van Nederland waren er aanrijdingen door sneeuw en opvriezen van natte weggedeelten. Gladheidbestrijders hebben een drukke nacht achter de rug, aldus de VID. Ten zuidoosten van de lijn Hoogeveen, Lelystad, Rotterdam sneeuwt het van tijd tot tijd en is het plaatselijk glad. Vanaf een aantal plaatsen wordt behoorlijk wat sneeuw gemeld, onder andere vanuit Salland, Twente, de Achterhoek, rondom Eindhoven en de omgeving van Nijmegen en Venlo. Ook vanuit Utrecht wordt een sneeuwdek gemeld.

In het Brabantse Volkel botsten zondagavond laat twee voertuigen op elkaar omdat de straat spekglad was geworden door sneeuwval. Voor zover bekend raakte een persoon gewond.

©Blik op Nieuws
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 januari 2009, 09:22 uur | Bericht #23814
Hier in Brabant staat er nu tussen Bergen Op Zoom en Eindhoven 45km file. Tussen Maastricht Airport en Leenderheide 51km


..Je zou er maar in staan..
Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 januari 2009, 10:02 uur | Bericht #23818
Citaat van Kevin, maandag 5 januari 2009, 9:22 uur Hier in Brabant staat er nu tussen Bergen Op Zoom en Eindhoven 45km file. Tussen Maastricht Airport en Leenderheide 51km


..Je zou er maar in staan..


Ja inderdaad maar heb jij nu de ANWB horen waarschuwen voor extra dekens?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 januari 2009, 10:05 uur | Bericht #23819
400 kilometer file op de weg, vertragingen bij het spoor


Door de sneeuwval is er vanochtend hinder op de wegen en zijn er vertragingen bij het spoor. In het eerste deel van de ochtendspits is er meer file dan normaal op de snelwegen in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, luidt het bij het Vlaams Verkeerscentrum. In totaal staat er bijna 400 kilometer file op onze wegen. Op het hele spoornet zijn er kleine vertragingen maar nergens zijn er extreme problemen, zo meldt spoorbeheerder Infrabel.

"Niet exuberant"
Op de wegen loopt het totale aantal filekilometers hoger op dan normaal, maar "niet exuberant", zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De snelwegen en primaire wegen zijn goed bereidbaar, al kan het linkerrijvak besneeuwd zijn. Vooral in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant is er fileleed, bijvoorbeeld op de as Antwerpen-Brussel. Door de sneeuwval en de slechte zichtbaarheid verloopt het verkeer wel veel trager dan normaal, zo meldt het Verkeerscentrum, "de mensen rijden trager".

Strooidiensten
De sneeuwval zorgt niet enkel voor hinder naar de steden toe, maar ook op de wegen weg van de grote steden is er meer hinder dan normaal. Maar de strooidiensten hebben afgelopen nacht preventief gestrooid waardoor er voorlopig geen zware ongevallen en de bijbehorende ongevalfiles zijn.

Startproblemen
Automobielclub VAB meldt intussen vanochtend dat het een verdubbeling van het aantal pechgevallen kent. Rond 8 uur is er een stijging met 110 procent van het aantal oproepen. Het merendeel is te wijten aan startproblemen door de koude en door ongevallen na slippartijen. Er zijn vooral problemen op de secundaire wegen, zo meldt VAB. De drukste regio's zijn voor de organisatie het gebied ten noorden van Antwerpen, de Kempen en de Ardennen. De VAB verwacht een stijgend aantal oproepen in de komende uren.

Tot 15 minuten vertraging
Op het spoor zijn er over het hele net "voorlopig geen grote problemen" door de sneeuwval maar moeten "reizigers rekening houden met kleine vertragingen", zo meldt Infrabel. In de Brusselse stations worden vertragingen tussen 5 en 15 minuten aangekondigd, zo kon ter plaatse vastgesteld worden. Het blijft afwachten hoe de situatie evolueert. Onder meer sneeuw op de wissels zorgt voor hinder.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 januari 2009, 10:46 uur | Bericht #23822

Beesel, Pierre Heijnen


Sittard, Tom Bloem


Tegelen, Sylvia Schraven


Kerkrade, J. Klee


Susteren, Roel Vergoossen


Heer, Hans Geelen


Echt, Piet Vinken


Reuver, N. Boonen


Hoensbroek, R. Patelski

©L1
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 januari 2009, 10:52 uur | Bericht #23823

Maastricht, Bjorn Bogaert


Brunssum, E. Lenting


Mook, Hans Wildeboer


America, Monica Jacobs


Linne, Har Schuren


Posterholt, Lars Morcinkowski


Roermond, Huub Drent


Venlo, Martijn Hendriks


Roermond, Marjolein Doverman

©L1
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 januari 2009, 11:40 uur | Bericht #23827
Verkeerschaos treft vooral Zuidoost-Nederland

De extra verkeersdrukte die de ANWB voor maandagochtend had voorspeld, heeft zich voornamelijk in het zuidoostelijk deel van het land voorgedaan. Zo stonden er op de wegen van en naar Eindhoven lange files van soms wel 52 kilometer. Oorzaak was de sneeuwval in dat deel van Nederland.

Ongevallen hebben zich nauwelijks voorgedaan. Een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten KLPD sprak zelfs van een maandagochtendspits die wat betreft incidenten rustiger was dan normaal. ,,De mensen hebben goed geanticipeerd op de omstandigheden. Ze reden voorzichtig'', aldus het KLPD.



De meldingen over het aantal files en de lengte ervan, verschilde nogal per informatieaanbieder. De ANWB meldde rond 08.15 uur bijna zeshonderd kilometer file in het land, terwijl de Verkeers Informatie Dienst VID niet verder kwam dan rond de 370 kilometer.

Volgens de ANWB heeft dat verschil vooral te maken met de meldingen die de verkeerscentrale binnenkrijgt van wegenwachten en andere tipgevers. ,,Daar zitten ook files bij op snelwegen en N-wegen waar geen verkeerslussen in de weg zitten. De lussen signaleren de verkeersdruk. Rijkswaterstaat telt die wegen niet mee, wij wel'', legt de woordvoerder van de ANWB uit.

Verkeersproblemen deden zich nauwelijks voor in de Randstad. Daar had het niet of slechts weinig gesneeuwd. Rond 10.30 uur waren overal in het land de files grotendeels opgelost.

©De Pers | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:20 uur, door Joyce.s
Woonplaats: bergentheim
Berichten: 20
Lid sinds: 25 mei. 2008
5 januari 2009, 12:13 uur | Bericht #23828
mooie foto`s!!

hier in bergentheim heeft het ook wel gesneeuwd maar lang niet zoveel als op de foto`s hier boven. hier is 1 a 2 cm gevallen. nu met de zon erbij is de sneeuw grotendeels ook zo weer verdwenen.

gr. Annelies
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
5 januari 2009, 12:31 uur | Bericht #23830
Voetsporen in de sneeuw verraden inbreker

Een 20-jarige Nijmegenaar is in de nacht van zondag op maandag aangehouden met dank aan de voetsporen die hij in de sneeuw achterliet. Agenten gingen na een inbraak de voetsporen achterna en stuitten prompt op de dader.



De sporen leidden naar een woning, waar de agenten schoenen vonden met hetzelfde profiel als de afdrukken in de sneeuw. De 20-jarige beaamde dat de schoenen van hem waren en werd ingerekend, aldus de politie. Bij de inbraak werd een computer gestolen die ook in de woning werd gevonden.

Bron:De Pers
Woonplaats:
Berichten: 225
Lid sinds: 14 mei. 2008
5 januari 2009, 16:34 uur | Bericht #23846
Kijk dat is dan wel goed Patries
Khim
Lid
Woonplaats: Hengelo OV
Berichten: 353
Lid sinds: 31 jul. 2008
5 januari 2009, 17:53 uur | Bericht #23861
Mooie foto's allemaal.
Ik geniet echt van dit weer. Lekker koud, zonnetje en binnen lekker warm.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 januari 2009, 11:30 uur | Bericht #23919
Honderden rijexamens afgelast

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) kan ook dinsdag in het besneeuwde deel van Nederland geen rijexamens afnemen. Een woordvoerster heeft dat gezegd. Maandag werden in Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg ongeveer negenhonderd examens afgelast.

Omdat de situatie op de binnenwegen nauwelijks is verbeterd, verwacht een woordvoerster dat in de vier provincies ook dinsdag niet kan worden afgereden.

,,We willen een volwaardig rijexamen afnemen. Zelfs de situatie op doorgaande wegen is niet overal optimaal. Lokale wegen liggen nog vol sneeuw'', aldus het CBR. Examinatoren beoordelen de situatie van plaats tot plaats. Het duurt zeker enkele weken om opgelopen achterstanden in te lopen.

©PZC
Mr.Jo
Lid
Woonplaats: tussen Gorinchem en 's-Hertogenbosch
Berichten: 209
Lid sinds: 15 jun. 2008
6 januari 2009, 17:12 uur | Bericht #23949
De gevallen sneeuw van bovenaf 6-1-2009 12:45
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 januari 2009, 17:20 uur | Bericht #23951
Wegen onverminderd glad

Weggebruikers moeten tot en met woensdagochtend alert zijn op gladde wegen. Zo luidt de waarschuwing van de VerkeersInformatieDienst (VID) dinsdagmiddag voor de avondspits.



Vooral in het noordwesten en noorden van het land is de kans op gladheid groot. Dat komt door lichte sneeuwval en regen in combinatie met vorst.Het winterweer is voor zowel de VID als de ANWB al dagen reden om te waarschuwen voor gladde wegen. Tot grote ongelukken heeft de gladheid nog niet geleid, al kantelde hier en daar een vrachtwagen en stonden er maandag en dinsdag honderden kilometers file. Rijkswaterstaat strooit preventief met zout.

Fietshelmen
Een woordvoerder van VieCuri in Venlo bepleitte het dragen van fietshelmen door schaatsers. ,,Dat zou heel wat hoofdletsel voorkomen'', zei hij. Bij VieCuri werden dertig mensen met botbreuken behandeld, drie keer zoveel als normaal.

De woordvoerster van Amfia zegt dat zowel jong als oud met botbreuken wordt behandeld. Bij de ouderen gaat het meest om gebroken polsen en heupen. Het azM behandelde de helft van het aantal mensen dat naar de eerste hulp kwam met een fractuur. Maandag waren dat er 35, dinsdag voor twee uur 's middags al twintig. Waar bij het Elisabeth in Tilburg normaal gemiddeld vier mensen met fracturen binnenkomen, waren dat er maandag 25.

©De Pers
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.842 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 208 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 208, lezen 12 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden