Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McDowell, WV.

19 Aug 2022 21:42:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fremont, IA; Cass, NE; Johnson, NE; Lancaster, NE; Nemaha, NE; Otoe, NE.

19 Aug 2022 21:36:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Saline, NE; Seward, NE.

19 Aug 2022 21:30:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pima, AZ.

19 Aug 2022 21:29:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dallas, IA; Jasper, IA; Madison, IA; Polk, IA; Warren, IA.

19 Aug 2022 21:22:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson Davis, MS; Lawrence, MS; Marion, MS.

19 Aug 2022 21:11:29

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:12

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:11

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:10

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:09

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:09

De kaart Leeuwarden - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:08

De kaart Groningen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:08

De kaart Groningen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:07

De kaart Groningen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:07
Actueel
1 / 4

Nieuw hitterecord voor de UK

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2009, 08:44 uur | Bericht #24871
Chaos in Groot-Brittannië

Hevige sneeuwval heeft tot een verkeerschaos geleid in delen van Engeland en Wales. Maandagochtend werden in Londen alle busdiensten geschrapt wegens de gevaarlijke omstandigheden. Zondagavond moesten al twee vliegvelden noodgedwongen dicht.

Vluchten naar Gatwick en City Airport in de Britse hoofdstad werden omgeleid of geannuleerd tot de start- en landingsbanen waren geruimd. Verder vielen in het zuiden treinverbindingen uit. Ook was het verkeer op meerdere autosnelwegen gestremd.Meteorologen waarschuwden zondag al voor aanhoudende verkeersproblemen. Zij verwachtten in sommige regio's tot vijftien centimeter sneeuw. Groot-Brittannië maakt de koudste winter in dertien jaar mee.©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2009, 08:57 uur | Bericht #24872
Opgelet voor gladde wegen bij nieuwe winterprik


Er worden deze nacht vrieskou en neerslag verwacht. Die combinatie zal onvermijdelijk tot gladde wegen leiden, waarschuwt Touring. De mobiliteitsorganisatie verwacht opnieuw een topdrukte bij haar alarmcentrale. De nieuwe winterprik dreigt de ochtendspits zwaar te ontregelen. Om 1u vannacht was het al overal aan het vriezen en de neerslag voorspeld voor binnen enkele uren zal dan ook onvermijdelijk ijzel veroorzaken. Rond 4u stak de neerslagzone de Franse grens over en om 5u was het al aan het sneeuwen in Florennes. De neerslag schuift de komende uren op naar het noorden.

IJzel
Ook weerman Eddy De Mey waarschuwt voor ijzelvorming. In de nacht van zondag op maandag verwacht hij minima van -1 tot -6 graden in België. Er zal ook neerslag vallen, eerst in de vorm van sneeuw en dan als natte sneeuw en regen. Morgenmiddag zou het zowat 3 graden worden.

Gladde wegen
"De aangekondigde regen en sneeuw zullen onvermijdelijk tot gladde wegen leiden en dan moet de automobilist in ieder geval de rijstijl aanpassen", stelt Touring. De mobiliteitsorganisatie verwacht "voor de tweede maal dit jaar een spectaculaire stijging van het aantal oproepen door automobilisten die in de problemen geraken" door platte batterijen en startproblemen. Vele voertuigen hebben immers stilgestaan tijdens het weekend.

Tips tegen autopech
Touring raadt de bestuurders aan hun rijstijl aan te passen bij gladde wegen (onder meer snelheid aanpassen, afstand houden, geen bruuske manoeuvres uitvoeren). De organisatie somt ook een aantal tips op om autoproblemen door de vrieskou te vermijden. Zo wordt aangeraden de auto binnen te zetten en als dat niet kan de motor en de voorruit te bedekken. Het is volgens Touring ook nutteloos om de motor eerst een tijd te laten draaien. "Het is niet alleen slecht voor de motor, maar hij warmt nauwelijks en je vervuilt nodeloos de lucht."

©Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:04 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2009, 09:05 uur | Bericht #24874
Lange files door winterweer

Vanmorgen staan lange files op de Belgische autowegen door de winterpiek. Door de massale strooiacties deze nacht is er wel geen sprake van ijzel op de wegen. De nmbs heeft zijn winterplan in actie gezet en een aantal wissels preventief verwarmd. De hinder blijft beperkt. Rond 8.30 uur staat er 314 km file op de autosnelwegen. Een bijzonder zware ochtendspits door het winterweer.

Touring, de automobilistenorganisatie, verwacht dat er later deze ochtend een pak oproepen voor auto's die niet starten of gaan slippen.

Wissels verwarmd
Ook de spoorwegen hebben zich voorbereid op een eventuele moeilijke ochtendspits. Bij de vorige winterprik begin dit jaar liep het treinverkeer behoorlijk in de war, met verkleumde reizigers en urenlange wachttijden als gevolg. Er staan mobiele interventieploegen klaar om eventuele problemen snel te kunnen oplossen. Alle belangrijke wissels zijn verwarmd en ook enkele secundaire wissels zijn ingesmeerd met een antivriesmiddel.

©De Standaard Online
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2009, 09:21 uur | Bericht #24877
Sneeuw vertraagt vluchten op Parijse luchthavens

Het verkeer op de wegen en luchthavens van Parijs ondervindt hinder door de sneeuwval. Volgens de civiele luchtvaartautoriteiten liepen in de Parijse luchthavens Orly en Roissy de vluchten gemiddeld een half uur vertraging op. Er was de luchtvaartmaatschappijen zondagavond al gevraagd om vanwege de voorspelde sneeuwval maandagochtend preventief dertig procent van het luchtverkeer op Roissy te annuleren. Het wegverkeer in de Parijse regio kende "grote moeilijkheden" tengevolge van de sneeuw.

©Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2009, 10:19 uur | Bericht #24879
Verkeerschaos door sneeuw in Verenigd Koninkrijk


Omvangrijke sneeuwval zorgt voor veel hinder gezorgd in een groot deel van het Verenigd Koninkrijk, in het bijzonder in het zuiden en de regio Londen waar een deel van het openbaar vervoer lam lag en talrijke vluchten vertraging opliepen. Er is tot 15 centimeter sneeuw gevallen.

Luchthavens gesloten
In de nacht van zondag op maandag gingen de luchthavens Gatwick en City Airport dicht. Hetzelfde gold voor een piste op Heathrow. Dit leidde tot ernstige vertragingen. Gatwick liet bij het ochtendgloren weten dat de vluchten normaal hernemen in de loop van de ochtend. Ook metro's en treinen in Londen ondervonden vele vertragingen en annulaties. Alle bussen bleven binnen.

Verkeerschaos op wegen
Ook op de wegen is er chaos. Zo zijn sommige trajecten van snelwegen gesloten zoals de M25 rond Londen, een van de meest gebruikte van het land. Op sommige wegen of in sommige straten lagen vrachtwagens op hun kant, zodat er niemand meer doorkon. In Londen bleven scholen gesloten.

Nog meer sneeuw verwacht
Vele werknemers hadden maar de optie thuis te werken, een dag vrij te nemen, of wel te voet of per taxi naar het werk te gaan. Media gewagen van de ergste sneeuwval sinds 18 jaar. De weerdiensten verwachten in de loop van de dag nog meer sneeuw. De autoriteiten hebben de bevolking opgeroepen zich zo weinig mogelijk te verplaatsen.

©Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2009, 10:56 uur | Bericht #24880
Drie doden door slecht weer in Italië

Tengevolge van slecht weer zijn in Italië drie mensen omgekomen en 500 uit hun woning geëvacueerd. Het noordelijke Milaan ontwaakte vandaag onder een laag sneeuw.

500 Italianen geëvacueerd
In het noordelijke Leccio is volgens het Italiaanse persbureau Ansa een 75-jarige man dood aangetroffen op een werf. Wellicht is hij omgekomen van de koude. In Sicilië is een man meegenomen door het water van een wassende rivier na zware regenval. Het slechte weer kostte op het eiland ook een verkeersdode. In het zuidelijke Cosenza dienden 500 mensen hun huis te verlaten omwille van het slechte weer.

Geen verkeersproblemen
In vele noordelijke regio's heeft het gesneeuwd. Milaan werd wakker onder een sneeuwtapijt van meerdere centimeters dat in de loop van de ochtend niettemin wegsmolt. Volgens de autowegendirectie viel er sneeuw over ongeveer 800 km van het weggenet. Maar dit veroorzaakte geen speciale problemen.

©Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2009, 12:05 uur | Bericht #24885
Luchtverkeer Brussels Airport verstoord

De slechte weersomstandigheden verstoren maandagmorgen sommige vluchten van en naar de luchthaven van Zaventem. Dat zei de woordvoerder van Brussels Airport, Jan Van der Cruysse. Vooral vluchten van en naar Groot-Brittannië, met in het bijzonder vluchten uit de Londense luchthaven Heathrow, ondervinden vertragingen van een half tot anderhalf uur.

Sommige vluchten vanuit Londense luchthavens moesten maandagmorgen geannuleerd worden. In heel Groot-Brittannië is er maandag hevige sneeuwval, zowat de ergste sinds 18 jaar. Naast Heathrow is het luchtverkeer bij de vliegvelden Gatwick en City Airport verstoord.

Ook de verbinding met de Milaanse luchthavens Linate en Malpensa verloopt niet normaal. Bij Linate gaat het om vertragingen, bij Malpensa zijn er annuleringen.

Volgens Van der Cruysse zijn vertragingen onvermijdelijk bij dergelijk weer omdat vliegtuigen ijzelvrij moeten gemaakt worden en pistes moeten vrijgemaakt worden. Dat zou 15 tot 30 minuten extra werk kosten. 'Reizigers kunnen best iets vroeger dan normaal komen om hun vlucht te nemen.'

©Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2009, 12:22 uur | Bericht #24886
Foto overzicht Engeland

©Diverse bronnen | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:04 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2009, 12:26 uur | Bericht #24887
Deel 2©Diverse bronnen | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:05 uur, door Joyce.s
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
2 februari 2009, 12:31 uur | Bericht #24888
Sneeuw vertraagt vluchten op Parijse luchthavens

Het verkeer op de wegens en luchthavens van Parijs ondervindt hinder door de sneeuwval.

Vluchten afgeschaft
Volgens de civiele luchtvaartautoriteiten liepen in de Parijse luchthavens Orly en Roissy de vluchten gemiddeld een half uur vertraging op. Er was de luchtvaartmaatschappijen zondagavond al gevraagd om vanwege de voorspelde sneeuwval maandagochtend preventief dertig procent van het luchtverkeer op Roissy te annuleren. Volgens het televisiestation BFM zijn op Roissy en Orly 15 tot 25 procent van de korteafstands- en middellangeafstandsvluchten afgeschaft.

Chaos op wegen
Het wegverkeer in de Parijse regio kende "grote moeilijkheden" tengevolge van de sneeuw. Er stond meer dan 225 km file.
Om sommige plaatsen was er tot 5 cm sneeuw gevallen. Sneeuw veranderde ook in sneeuwregen, waardoor het nog gevaarlijkeer werd op de wegen. In meer dan 30 noordelijke departementen, waaronder de Parijse regio, is voor het verkeer alarmfase oranje afgekondigd.

Bron:HLN.Be
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2009, 14:14 uur | Bericht #24896
Winter teistert Europa

Bij een tornado in het Zuid-Spaanse Malaga zijn maandag zeker 25 mensen gewond geraakt. De wervelwind met windsnelheden van 180 kilometer per uur richtte in de doorgaans aangename badplaats aanzienlijke schade aan.
Elders in Europa zorgden winterse buien voor schade en slachtoffers.

Het verkeer in grote delen van het zuiden van Engeland is volkomen lamgelegd door sneeuwstormen. Scholen en vliegvelden sloten. Op de Londense luchthaven Heathrow gleed een Cypriotisch verkeersvliegtuig van de landingsbaan zonder dat er gewonden vielen. De luchthaven sloot zijn landings- en startbanen voor het verkeer. De Britse hoofdstad kwam in de nacht van zondag op maandag onder een dik pak sneeuw te liggen.

In Frankrijk had vooral het wegverkeer veel hinder van sneeuw, vooral in de regio Parijs en in het oostelijke Straatsburg. Italië werd getroffen door storm en zware regens. Overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van de regenval kostten in het weekeinde drie mensen in Zuid-Italië het leven. De haven van Genua moest maandag dicht. De scheepvaart ondervindt veel hinder van het noodweer. Meer dan achthonderd Italiaanse kilometers snelweg zijn onbruikbaar geworden door sneeuwbuien.

In heel Italië worden meer dan 5600 plekken bedreigd door overstromingen of aardverschuivingen, waarschuwde maandag de chef van de burgerbescherming of rampenbestrijding, Guido Bertolaso.

©AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2009, 15:07 uur | Bericht #24898
Sneeuwrecords in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië werd vanmorgen wakker in een witte wereld. Volgens de statistieken is dit de koudste winter in 13 jaar. De grote hoeveelheid sneeuw die er is gevallen is de veroorzaker van maatschappijontwrichtende ostandigheden. Tijd om onze collega’s ter plaatsen eens te bellen.

We spreken met Michael Dukes, het afdelingshoofd van de weerkamer van Meteogroup UK. Volgens hem is het zuiden van Londen het zwaarst getroffen door de sneeuwval. Hier is lokaal meer dan 30 centimeter gemeten. In het centrale deel is ongeveer 15 centimeter gevallen en het noorden van de Britse hoofdstad komt er relatief het beste af, met ‘slechts’ 10 centimeter.


Ook het treinverkeer ondervond hinder van de sneeuwval.

Meteorologen werken noodgedwongen vanuit huis
Volgens Michael Dukes is dit de zwaarste sneeuwval sinds februari 1971. Lokaal (op de plekken waar meer dan 30 centimeter is gevallen) zelfs sinds 1963, maar daar zijn geen officiële statistieken van. Niet alleen in Londen is overigens sneeuw gevallen. Langs vrijwel de hele oostkust van Engeland zijn enkele centimeters sneeuw gevallen en ook de westkust is hier en daar een beetje wit geworden.

De nachtdienst van het kantoor in Londen heeft in de loop van de ochtend het pand door de sneeuw nog altijd niet kunnen verlaten. Maar het is niet alleen de sneeuw die hem daar houdt. Het is ook gewoon veel te druk om naar huis te kunnen gaan. Veel andere meteorologen moeten vanuit huis werken omdat zij het hoofdkantoor simpelweg niet kunnen bereiken. Alleen de mensen die in de directe omgeving van het hoofdkantoor wonen kunnen ter plaatse komen.


Op de radar zijn de sneeuwbuien goed terug te zien.

Grote gevolgen voor de maatschappij
Niet alleen de meteorologen van Meteogroup UK komen in de problemen. Door de sneeuw wordt eigenlijk het hele land ontwricht. Vliegvelden worden gesloten tot de banen sneeuwvrij gemaakt kunnen worden, busdiensten vallen uit, treinen kunnen niet rijden en auto’s komen nauwelijks vooruit. Zelfs delen van de (ondergrondse) metro in Londen zijn gesloten door de sneeuw.

Voor veel Britten betekent dit dat ze vandaag maar beter thuis kunnen blijven, want reizen naar het werk wordt een hachelijke onderneming. Dit is ook de reden dat bijvoorbeeld scholen hun deuren vandaag gesloten houden.


Veel vluchten werden geschrapt op de luchthavens van Londen

Oorzaken van de sneeuwval
Een koude put (een soort bel met koude lucht hoger in de atmosfeer) is de veroorzaker van alle sneeuw. Onder invloed hiervan ontstaan namelijk stijgende luchtbewegingen die de neerslagactiviteit steeds verder aanwakkeren. Deze neerslag ontstaat boven de Noordzee en wordt onder invloed van de heersende oostelijke stroming Groot-Brittannië binnengedreven.


De koude put die de sneeuw veroorzaakt is op de weerkaarten goed terug te zien

Ook in Nederland is vandaag enige sneeuw gevallen, maar de hoeveelheden zijn niets in vergelijking met die bij onze Engelse westerburen. Toch is bij ons de kans op sneeuwval nog niet helemaal uit de kaarten. Op dinsdagmorgen zou namelijk vooral in het westen en noordwesten van het land nog (natte) sneeuw kunnen vallen.

Bronnen: Meteo Consult, Meteogroup UK
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2009, 11:49 uur | Bericht #24921
Sneeuw blijft in Europa voor problemen zorgen

Sneeuw zorgt in verschillende landen nog steeds voor problemen. Het Engelse KNMI heeft ook voor de komende dagen waarschuwingen uitstaan voor hevige sneeuwval. Maandag kreeg de omgeving van Londen zo'n 20 tot 30 cm.

Hevige sneeuwval in Engeland
Op verschillende plaatsen in Engeland kan meer dan 15 cm vallen, in hogere gebieden zelfs meer dan 30 cm. De Engelse meteorologen spreken van de ergste sneeuwsituatie in het zuidoosten van Engeland sinds 1991. Toen viel in Yorkshire op 9 februari 51 cm en in het centrum van Londen 15 cm. In het zuiden van Engeland kwam het verkeer maandag tot stilstand en bleven scholen en vliegvelden gesloten.

Ook in België, Frankrijk, Spanje en Italië leidt het winterweer tot problemen. In Frankrijk had vooral het wegverkeer rond Parijs last van de sneeuw. Spanje en Italië hebben te maken met overstromingen en aardverschuivingen. Ook hier wordt de komende dagen nieuwe neerslag verwacht.

Natte sneeuw
In ons land blijft de neerslag de komende dagen beperkt tot hooguit wat natte sneeuw. Maandag viel er meer en sneeuwde het vooral in de zuidwestelijke helft. Door de harde wind stoof de sneeuw en was in Zeeland sprake van een sneeuwjacht. De neerslag ging echter al snel over in regen, zodat de overlast beperkt bleef. Langs de Belgisch-Nederlandse grens is maandagochtend ook gladheid gemeld door ijzel.

Hoe gaat het verder met de winter?
Deze week blijft het in ons land een beetje winters met op veel plaatsen lichte vorst in de nacht, maar overdag temperaturen boven het vriespunt. In het volgende weekeinde wordt het waarschijnlijk weer iets kouder maar een nieuwe schaatsperiode is niet in zicht.

©KNMI
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2009, 13:25 uur | Bericht #24922
Snow strands 2000 train passengers

Some 2000 Eurostar cross-Channel rail passengers were stranded through the night in trains and stations due to heavy snowfall in northern France and Britain, the operator said on Tuesday. Two Paris-to-London trains and one London-to-Paris service were held up by between five and a half and seven hours, according to a spokeswoman for the high-speed rail operator.

No further details were immediately available. The spokeswoman said the delays were caused by "extremely bad and exceptional weather conditions,'' and that passengers would be offered a full refund and a free journey by way of compensation.

Four trains scheduled for Tuesday were also cancelled because of the weather.

©Daily Telegraph
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2009, 15:27 uur | Bericht #24924
Sneeuwtapijt bedekt Londen


Engeland werd gisteren wakker onder een prachtig sneeuwtapijt, maar veel hebben ze van de sneeuwvlokjes over het kanaal nog niet kunnen genieten. Voor de tweede dag op rij heerst chaos in het land en aan de sneeuwbuien hangt mogelijk een prijskaartje van drie miljard pond. Het heeft er al achttien jaar niet meer zo erg gewinterd. Toch lijkt de Britse hoofdstad nog mooier dan anders onder het witte tapijt.

Historische dag
Gisteren zou twintig procent van de werknemers in Engeland niet op het werk geraakt zijn. Dat zijn ongeveer 6,4 miljoen werkkrachten. Wie wel op het werk raakte, moest rekenen op het openbaar vervoer. En dat verliep ook niet altijd even vlot. Voor het eerst in hun geschiedenis moesten de Londense bussen halt houden. Ook op de luchthaven zorgde de sneeuw voor problemen. Zo ging Heathrow verschillende uren dicht.Uitzonderlijk
Het kan de komende dagen zelfs nog erger worden. Met temperaturen die 's nachts tot -6 kunnen dalen, dreigt het glad te worden op de Engelse wegen. De sneeuw zou tegen het einde van de week wel verdwijnen. Gisteren is er op één dag tijd meer sneeuw gevallen dan in de meeste skigebieden in het buitenland. Sneeuw is in Londen de laatste jaren heel uitzonderlijk geworden. Geniet hieronder mee van deze unieke beelden.©Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:05 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 februari 2009, 10:15 uur | Bericht #24991
Brits verkeer in problemen door hevige sneeuwval

De Britse luchthavens Birmingham, Luton en East Midlands, hebben donderdag alle vluchten opgeschort vanwege hevige sneeuwval. Ook het verkeer op de wegen en het spoor in een groot gedeelte van Groot-Brittannië ondervindt veel last van het winterweer.

Doorgaande wegen zijn nog steeds begaanbaar, maar het verkeer verplaatst zich in slakkentempo. Britse media melden veel verkeersongelukken, die woensdag aan zeker twee mensen het leven hebben gekost. Duizenden scholen sloten hun deuren deze week vanwege de sneeuw. Een groot gedeelte ging woensdag weer open, terwijl in andere gebieden scholen juist dichtgingen wegens zware sneeuwbuien.De Britten hebben te maken met de ergste sneeuwval in twintig jaar. Meteorologen hebben voor komend weekeinde weer een flink pak sneeuw voorspeld in Groot-Brittannië.

©De Pers | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:05 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 februari 2009, 12:05 uur | Bericht #24997
Chaos door nieuwe sneeuwval in Engeland en Wales


Drie dagen na de weerchaos in Groot-Brittannië heeft verse sneeuwval in Engeland en Wales opnieuw voor grote problemen gezorgd. Landingsbanen op de luchthavens in Londen-Luton, Birmingham, East Midlands en Cardiff blijven gesloten.

Scholen gesloten
Ook op de snelwegen in het westen van Engeland, waar tot twaalf centimeter sneeuw is gevallen, kwam het tot grote moeilijkheden. Opnieuw bleven honderden scholen gesloten. Lokale autoriteiten waarschuwden er overigens voor dat het strooizout bijna op is.

Gevaarlijke wegen
Koning Winter heeft het Verenigd Koninkrijk al de vierde dag op rij in zijn greep. Londen en het zuidoosten van het land werden deze keer niet zo erg getroffen als maandag, toen de hele hoofdstad werd lamgelegd. In elk geval was op vele wegen niet gestrooid zodat het gevaarlijk glad bleef.

©Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:05 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 129
Lid sinds: 23 okt. 2008
5 februari 2009, 18:31 uur | Bericht #25003
'White Death' The Blizzard of '77

http://www.liveleak.com/view?i=7b8_1233702818 das pas een sneeuwstorm!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 februari 2009, 10:48 uur | Bericht #25015
Nog meer sneeuw in Groot-Brittannië

Hevige sneeuwval veroorzaakt nog steeds grote problemen in Engeland. Het is nog niet afgelopen met de sneeuw. Voor vandaag en morgen wordt nog meer sneeuw verwacht.

Redding Automobilisten
In Devon, in het zuidwesten van Engeland, moesten reddingsploegen afgelopen nacht tweehonderd mensen uit hun auto halen. Ze zaten al uren vast door de zware sneeuwval. Automobilisten die niet direct geholpen konden worden, kregen koffie en thee. Ook in andere regio's heeft het hard gesneeuwd. Dat veroorzaakt problemen op luchthavens en op het spoor. Ook zijn tientallen scholen gesloten.

Vluchten
Gisteren heeft de sneeuw in het zuiden en midden van Groot-Brittannië opnieuw geleid tot overlast en het sluiten van scholen en luchthavens. Onder meer de vliegvelden Birmingham, East-Midlands en Luton hebben alle vluchten opgeschort

Wegen
Op de snelwegen ondervindt het verkeer zware hinder van de sneeuw. Ook zijn er veel verkeersongelukken en raken de autoriteiten langzamerhand door hun pekelvoorraden heen.

Sneeuw
Begin deze week kampte Groot-Brittannië ook al met grote problemen door sneeuw. Maandag vielen zwaarste sneeuwbuien un achttien jaar. Miljoenen Britten konden niet naar hun werk.

Het einde van de problemen in Engeland is nog niet in zicht. Voor vandaag en morgen wordt opnieuw sneeuw verwacht.

Bron: NOS
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 februari 2009, 19:22 uur | Bericht #25027
Winter houdt Groot-Brittannië in zijn greep

Zware sneeuwval in Groot-Brittannië heeft vrijdag opnieuw voor chaos gezorgd op de wegen. Vooral het zuiden en zuidwesten zijn zwaar getroffen. In Devon viel meer dan 55 centimeter sneeuw, aldus de BBC. In Devon en Somerset zijn dorpjes door de sneeuw van de buitenwereld afgesloten geraakt. Ruim twaalfduizend huishoudens in Devon zitten zonder stroom. Ook in de regio Taunton hadden achtduizend woningen geen elektriciteit.In Devon werden donderdagavond tweehonderd automobilisten bevrijd die verrast werden door de plotselinge sneeuwval. Meer dan drieduizend scholen bleven dicht.

Spoorwegen
Het wegverkeer, de spoorwegen en de luchtvaart ondervonden vrijdag opnieuw ernstige hinder. Zeker vijf auto's raakten beschadigd door ijsbrokken die van wegwijzers en bruggen naar beneden vielen. Op veel plaatsen dreigt een tekort aan strooizout. De luchthaven van Bristol en het vliegveld Luton bij Londen hebben veel vluchten moeten annuleren.

Wales
Koning Winter houdt al dagen huis in grote delen van het Verenigd Koninkrijk. In het zuiden van Wales, het westen en midden van Engeland en Noord-Ierland ligt een dikke laag sneeuw. In Londen viel maandag het dikste pak sneeuw sinds achttien jaar.

bron: nu.nl | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:05 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.596 topics, welke bij elkaar 447.158 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.469 leden.
Het nieuwste lid is bart bossum.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 6514 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 6514, lezen 22 mensen het topic "Zomerverwachting 2011".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Nieuw hitterecord voor de UK

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden