Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marlboro, SC.

10 May 2024 21:25:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chester, SC.

10 May 2024 21:25:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Greene, NC; Pitt, NC.

10 May 2024 21:25:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kershaw, SC; Lancaster, SC.

10 May 2024 21:25:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Saba, TX.

10 May 2024 21:25:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Richmond, NC.

10 May 2024 21:25:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bladen, NC; Robeson, NC.

10 May 2024 21:03:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Anson, NC; Richmond, NC.

10 May 2024 21:03:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chesterfield, SC.

10 May 2024 21:03:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chester, SC; York, SC.

10 May 2024 20:41:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chesterfield, SC; Kershaw, SC; Lancaster, SC.

10 May 2024 20:25:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, SC; Chester, SC; Union, SC; York, SC.

10 May 2024 20:25:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, NC.

10 May 2024 20:25:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

10 May 2024 18:02:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Baker, FL; Bradford, FL; Clay, FL; Duval, FL; Marion, FL; Nassau, FL; Putnam, FL; Union, FL; Camden, GA; Charlton, GA; Ware, GA.

10 May 2024 18:02:21
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 juli 2009, 14:13 uur | Bericht #41440
Afstraffing van de warmte?

Het houdt de gemoederen in de weerkamer van Meteo Consult (en ook sommige andere afdelingen) al een tijd lang bezig. En niet alleen in ons bedrijf gaan de harten sneller kloppen. Ook op diverse weerfora, zoals weerwoord.be, wordt er al druk gespeculeerd over de huidige weerkaarten. Maar wat staat er precies te gebeuren?

De afgelopen tijd was het behoorlijk wisselvallig en eigenlijk aan de frisse kant. Toch lopen vandaag (dinsdag) de temperaturen in ons land flink op. De hoogste temperaturen worden verwacht in het zuidoosten. Daar kan het kwik oplopen tot maarliefst 28 graden. Ook op het KNMI station van De Bilt wordt vanmiddag waarschijnlijk de 25-gradengrens overschreden en daarmee mogen we opnieuw spreken van een zomerse dag.


Na een periode met wat frisse temperaturen loopt het kwik vandaag flink op.

Oorzaak van de warmte
Afgelopen nacht trok er een warmtefront, gekoppeld aan een lagedrukgebied ten westen van Ierland, vanuit het zuiden ons land binnen. Achter dit systeem draaide de wind van een zuidwestelijke naar een meer zuidoostelijke richting. Hierdoor wordt warmere lucht onze kant opgeblazen.

Deze warmte lijkt echter geen lang leven te hebben. Koudere lucht vanaf de Atlantische oceaan probeert ons land namelijk al snel te bereiken. De storingen die de begrenzing van deze lucht vormen, trekken in rap tempo richting ons land. Hiermee lijkt de opleving in de temperaturen maar van korte duur te zijn.


Dit wordt mede veroorzaakt door het binnenstromen van warme lucht achter een tweetal warmtefronten. Koude lucht vanaf de Atlantische Oceaan is echter opdringerig.

Spektakel op komst?
Deze twee luchtsoorten komen ten zuiden en oosten van ons land met elkaar in botsing. Een dergelijke confrontatie kan behoorlijk spectaculair uitpakken en dat is dan ook de reden dat het hart van menig weerliefhebber en/of meteoroloog sneller gaat kloppen. Al met al lijken een aantal stevige regen- en onweersbuien de warmte vanavond dan ook gelijk af te straffen.

Opmerkelijk is dat de zon in ons land vanmiddag nog geregeld aanwezig blijft. Het zijn dus niet stapelwolken die boven ons land ontstaan en uitgroeien tot pittige buien. De regen- en onweersbuien ontstaan in de loop van de middag namelijk boven België en Frankrijk en trekken vervolgens - steeds verder activerend - in een noordoostelijke richting ons land binnen. Dit kunnen behoorlijk stevige exemplaren zijn, met onweer en zware windstoten (tot ruim 90 kilometer per uur).

Grote verschillen
Duidelijk bij deze weerssituatie is dat het een aantal losse buien zijn. Het kan dus goed voorkomen er op een bepaalde plaats vrijwel niets gebeurt, terwijl het een paar kilometer verderop helemaal losgaat. De actiefste buien lijken zich in ieder geval voor te doen in het zuiden en zuidwesten, maar het exacte scenario is nog zeer onduidelijk. Op hun weg richting het noordoosten worden de buien vanavond en vannacht iets minder pittig. Dit betekent dat het ook daar flink kan plenzen, maar het onweer en de windstoten lijken een stuk minder krachtig te zijn.


Aan het einde van de middag ontstaan er stevige regen- en onweersbuien boven België en Frankrijk. Deze kunnen gepaard gaan met hagel en zware windstoten.


Aan het begin van de avond trekken deze buien het zuiden van het land binnen.


In de loop van de avond trekken de buien verder noordoostwaarts en dan worden deze iets minder pittig. Nog altijd kan het dan stevig plenzen, maar onweer en windstoten lijken een stuk minder te zijn.

Na het overtrekken van deze buien keert de wisselvalligheid volop terug. Vrijwel dagelijks valt er ergens een bui, terwijl ook de zon zich af en toe zal laten zien. Morgen (woensdag) wordt het hier en daar nog zomers warm, maar de dagen erna moet de temperatuur steeds meer inleveren.


Op de weerkaart van morgen (woensdag) is goed te zien dat de wisselvalligheid weer volop terugkomt. Diverse storingen liggen namelijk in de omgeving van ons land.

Bron: Meteo Consult. | Gewijzigd: 21 juli 2009, 20:14 uur, door Bronk
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 juli 2009, 19:41 uur | Bericht #41752
KNMI waarschuwt voor overlast door regenval en bliksem

Een zeer actief onweersgebied trekt dinsdagavond over het zuidoosten van het land. Vooral in de provincies Noord-Brabant en Limburg kan dat leiden tot overlast door hevige regenval en veel blikseminslagen, waarschuwde een woordvoerder van het KNMI in De Bilt.

Het zuidwesten van het land kreeg aan het eind van de middag al een aantal pittige buien voor de kiezen. Lokaal viel veel neerslag.
Over mogelijke schade of overlast is nog niets bekend. Wel moest het verkeer volgens de ANWB op veel plaatsen de snelheid matigen. Het onweer trekt in noordoostelijke richting over het land.

bron: nu.nl
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 juli 2009, 20:12 uur | Bericht #41804
Blikseminslagen ontregelen treinverkeer

Blikseminslagen hebben het treinverkeer dinsdagavond ontregeld. Tussen Nijmegen en Venlo rijden geen treinen als gevolg van een blikseminslag en ook rond Woerden zorgde bliksem voor problemen op het spoor.

Reizigers tussen Utrecht Centraal en Alphen aan den Rijn, Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal krijgen te maken met een extra reistijd van meer dan een uur. Ook op het traject Zwolle-Amersfoort heeft blikseminslag gezorgd voor problemen. Tussen Zwolle en 't Harde rijden minder treinen, aldus de NS

bron: nu.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 juli 2009, 21:19 uur | Bericht #41914
Omgewaaide bomen door noodweer

Het hevige noodweer aan het eind van de middag heeft op Tholen voor de nodige overlast gezorgd. De blusgroep Sint-Annaland rukte uit om omgewaaide bomen op te ruimen.



Even voor 18:00 uur werd de blusgroep Sint-Annaland gealarmeerd. In eerste instantie werd een buitenbrand gemeld aan de Roolandsedijk bij Oud-Vossemeer. Ter plaatse bleken echter diverse bomen omgewaaid te zijn. Een andere boom was getroffen door de bliksem. Ook waren de nodige takken van bomen gewaaid die de doorgang versperden.

De brandweerlieden hebben de weg vrij gemaakt. Onder andere met een kettingzaag en een handzaag zijn de omgewaaide bomen in stukken gezaagd. Na een klein uur kon de blusgroep weer inrukken.

bron: hvzeeland.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 juli 2009, 23:48 uur | Bericht #42109
Regenbuien zorgen voor flinke overlast


Rotterdam werd dinsdagavond getroffen door diverse flinke onweersbuien. De regenval die hiermee gepaard ging zorgde voor flink wat overlast. De brandweer had haar handen vol aan ondergelopen kelders en huizen. Ook het autoverkeer had veel last van de overvloedige regen. Het regenwater liep op sommige plekken maar langzaam weg wat tot enorme plassen heeft geleid. Op het Kreekhuizenplein bijvoorbeeld stond op sommige punten meer dan 10cm water wat voor spectaculaire foto's zorgde. Diverse auto's liepen waterschade op en vielen uit.

Het tramverkeer ondervond ook problemen, een omgewaaide boom kwam terecht op de bovenleiding aan de Reyersdijk waardoor het tramverkeer in beide richtingen stil kwam te leggen. Ook hier moest de brandweer in actie komen om de boom weg te halen.

©Blik op Nieuws
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
22 juli 2009, 08:46 uur | Bericht #42196
Storm vernielt overkapping



Rond vijf uur gistermiddag heeft een windstoot de overkapping van het seniorenhuis voor honden aan de Roolandsedijk in Tholen vernield. Dat gebeurde in luttele seconden. In verband met het aangekondigde noodweer verbleven de honden een poosje binnen, waardoor er geen gewonden onder de viervoeters vielen. Ook werden takken uit de bomen geblazen en vlogen de regen en hagel horizontaal door de lucht. De windvlaag raasde in een paar minuten over, daarna scheen de zon alweer snel. Het dierenpension zelf liep, aan de vooravond van een druk hoogseizoen, geen schade op.

©BN De Stem | Gewijzigd: 22 juli 2009, 08:47 uur, door talkyr86
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
22 juli 2009, 11:38 uur | Bericht #42239
Brandweer druk na ravage door slecht weer in Gemeente Mill en Sint hubert

De Brandweer van de Gemeente mill en Sint Hubert had het druk Dinsdagavond na een hevige regen val met veel wind. Op de Wanroijseweg in Sint Hubert gingen zeker 15 bomen om. In de pastoor jacobstraat ging ook een boom plat door de wind. Op vele plaatsen kwam het water via de w.c omhoog de wonigen in. De brandweer is geruime tijd bezig geweest met opruimen.









©Blik op Nieuws
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
22 juli 2009, 20:38 uur | Bericht #42401
Hoog water leidt tot aanrijding

Dinsdagavond heeft er naar aanleiding van hoog water op de rotonde Roermondsepoort in Venlo een verkeersongeval plaatsgevonden. Het hoog water was een gevolg van het noodweer dat die avond over de provincie trok.



De aanrijding ontstond toen een 19-jarige man uit Venlo met zijn personenauto achteruit reed, omdat hij niet met zijn voertuig door het hoge water wilde rijden. Op dat moment sprong een stoplicht voor de rotonde op groen, waardoor een automobilist de rotonde opreed en in botsing kwam met de 19-jarige automobilist. Bij de botsing raakte de 58-jarige bijrijdster uit Tegelen lichtgewond en is met hoofd- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

©Blik op Nieuws

Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.858 topics, welke bij elkaar 448.376 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 75 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 75, lezen 1 mensen het topic "Onweerskansen 10 juni".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden