Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Foard, TX; Knox, TX.

26 Apr 2024 08:22:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dodge, NE.

26 Apr 2024 08:22:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dodge, NE; Saunders, NE.

26 Apr 2024 07:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; King, TX.

26 Apr 2024 07:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX.

26 Apr 2024 07:54:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; Kent, TX; King, TX; Stonewall, TX.

26 Apr 2024 07:48:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miami, KS.

26 Apr 2024 07:48:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX.

26 Apr 2024 07:40:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

26 Apr 2024 07:30:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX; Motley, TX.

26 Apr 2024 07:19:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX.

26 Apr 2024 07:08:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 07:08:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 06:53:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lynn, TX.

26 Apr 2024 06:22:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS.

26 Apr 2024 04:49:38
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 november 2009, 14:54 uur | Bericht #55911
Onstuimigheid en koude voeten

We schreven er gisteren er al over: het gaat morgen, op de woensdag, opnieuw fors waaien. De meest recente ontwikkelingen duiden er zelfs op het langs de noordkust korte tijd tot stormkracht komt, 9 Bft. In deze aflevering van Weernieuws verder vooral iets heel anders: is het u wel eens opgevallen dat de thermometer in uw woonkamer een behaaglijke 21 graden aangeeft, maar dat u toch de neiging heeft er nog een graadje of misschien wel meer bovenop te gooien? Dat zal dan vooral in de winter zijn geweest. Want een woonkamertemperatuur van 21 graden in de zomer voelt nu eenmaal warmer aan. In deze aflevering van Weernieuws het antwoord op de vraag waarom dat zo is.


Satellietbeeld van dinsdag 11.45 uur. Links in beeld de pluk bewolking behorende bij een front waarin in 24 uur tijd rap een kleine maar venijnige depressie ontstaat.


Het lagedrukgebied kan zich zo snel ontwikkelen, doordat ze een daarvoor ideale koers volgt, namelijk van de zogenaamde 'rechter ingang' van de straalstroom naar de 'linker uitgang' ervan. De straalstroom bevindt zich op de plek waar de lijnen op bijgaande kaart het dichtst bij elkaar liggen. Verder is ook de windkracht gegeven. Model: ECMWF, de verwachting voor 13.00 uur dinsdagmiddag.


Vannacht.


Woensdagochtend 10 uur.


Woensdagmiddag 13 uur.

Koude voeten
Ondanks dat het momenteel buiten nog niet zo koud - of beter gezegd bijzonder zacht is - is het effect al duidelijk te merken. Tapijten geven nog enig respijt, maar verder voelen de meeste vloeren al koud aan. Ook op je sokken.

De crux: verschil tussen buiten- en binnentemperatuur
Voor de wat minder goed geïsoleerde vloeren op de begane grond zou dit te maken kunnen hebben met de langzaam teruglopende ondergrondtemperatuur in de loop van het herfstseizoen. Maar de belangrijkste reden is toch wel het verschil in buitentemperatuur. Om verder te gaan, trappen we eerst over een meer dan open deur in: in het winterhalfjaar is het buiten kouder dan in het zomerhalfjaar. De consequentie die dat heeft voor de gevoelsmatige temperatuur is groot. Het zorgt er namelijk voor dat een woonkamertemperatuur van 21 graden in de winter veel kouder aanvoelt.

Zware koude lucht aan de grond
Koudere lucht is namelijk zwaarder dan warmere (of zo u wil minder koude) lucht. Waar in de zomer de buitenlucht niet zozeer in de vroege ochtend maar zeker in de middag veelal temperaturen laat zien dicht rond de woonkamertemperatuur, is dat in het winterhalfjaar vrijwel nooit het geval. De koude zware lucht van buiten die met het noodzakelijke ventileren en voor een deel via verlies aan warmte via de muren de woonkamer inkomt, spreidt zich uit over de grond. Daardoor is de lucht in de woonkamer aan de grond kouder dan op anderhalve meter hoogte. Aangezien het verschil in temperatuur tussen buiten en binnen in de winter (meestal) het grootst is, en daarmee ook het verschil in ‘gewicht’, speelt dit alles in de winter veel sterker dan in de zomer.

Veel (thermostaten met) thermometers hangen op circa anderhalve meter hoogte. Zo meten ze dus ook op die bewuste hoogte de temperatuur van de lucht (en deels ook van de muur). Hoe dan ook aan de vloer is de temperatuur (behoudens op plekken waar zonne- of andere warmte de vloer direct of indirect verwarmt).

Omdat de onderste gedeelten van je lijf - en als je zit heel je lijf - zich beneden deze anderhalve meter hoogte bevinden, beweeg je je niet in de lucht met een temperatuur die de thermometer aangeeft, maar in koudere lucht. In de winter speelt dit zoals gezegd beduidend sterker dan in de zomer. Hierdoor voelt een woonkamertemperatuur van 21 graden in de winter kouder aan dan in de zomer. Het koelst is het daarbij vlak boven de grond: sloffen aan dus.

Bron: Meteo Consult
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 november 2009, 08:18 uur | Bericht #55982
KNMI waarschuwt voor onstuimige dag

Langs de kust gaat het woensdag hard waaien. Het KNMI waarschuwt voor een zuidwesterstorm, die rond het middaguur in de kustprovincies kan leiden tot zware windstoten met een snelheid tot honderd kilometer per uur. De storm gaat in de loop van de middag liggen maar het blijft ook woensdagnacht hard waaien.

Het KNMI waarschuwt voor een 'onstuimige dag' waarbij langs de kust windkracht negen wordt verwacht. Woensdagnacht neemt de wind iets af tot kracht zes of zeven.

©Nieuws.nl
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 november 2009, 12:16 uur | Bericht #55993
Zachte weer leidt tot storm

Het onstuimige weer van woensdag is het gevolg van de temperatuurtegenstellingen die momenteel bijzonder groot zijn, aldus het KNMI. Rond lunchtijd woedt in het noordelijk kustgebied korte tijd een storm. Het weerinstituut houdt rekening met windkracht 9 met vooral in de kustprovincies zware windstoten tot 100 kilometer per uur. Stormen ontstaan mede door temperatuurtegenstellingen. In ons land zijn de afgelopen dagen temperaturen gemeten tussen 13 en 18 graden. Dat is een graad of 10 boven het langjarig gemiddelde voor deze tijd van het jaar.



Nog opmerkelijker is volgens het KNMI de warmte in Zuid-Europa, waar het kwik al dagen achtereen tussen 25 en 30 graden aanwijst. Het zuiden van Spanje noteerde maandag 30,8 graden en ook het Franse eiland Corsica meldde bijna 30 graden. De hoogste temperatuur ooit in november in Frankrijk gemeten is volgens het Franse weerinstituut Météo France 31,4 graden. Dat werd op 10 november 1985 in Corsica gehaald. Ook in de Alpen is het met plaatselijk 22 graden uitzonderlijk zacht.

Het einde van het betrekkelijk warme weer is in ons land nog niet in zicht. Het KNMI verwacht dat de temperaturen tot zeker het einde van deze maand ruim boven normaal blijven. Daarmee is het nu al zeker dat november een van de zachtste wordt sinds het begin van de metingen.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 november 2009, 12:56 uur | Bericht #55999
Bruggen in Friesland blijven dicht

Vrijwel alle bruggen in Friesland worden woensdag dichtgehouden in verband met de harde wind. Volgens een woordvoerder van de afdeling nautische zaken van de provincie Friesland is het risico op schade te groot als de wind onder een klep komt. ''Daarnaast is de kans groot dat we de brug niet meer dicht krijgen, als de klep eenmaal omhoog is'', aldus de woordvoerder.

De bruggen blijven mogelijk de rest van de dag dicht. Voor veel bruggen is windkracht 6 al te veel als de wind uit de verkeerde hoek komt, aldus de provinciewoordvoerder. Op het moment dat de wind tijdelijk afneemt, worden zo veel mogelijk bruggen even opengezet om de beroepsvaart door te laten. De draaibruggen in Friesland kunnen wel gewoon functioneren.

©AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 november 2009, 13:56 uur | Bericht #56005
Storm zorgt voor overlast in N-H

Storm zorgt in de hele provincie voor overlast. Bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam zijn gevelplaten weggewaaid. Aan de Willibrordstraat in IJmuiden is een dak van een woning afgeblazen. Ook in Zandvoort waaien dakplaten door de lucht op het burgemeester Van Fenemaplein. Takken en bomen zorgen voor overlast op de wegen in Amsterdam, Bergen, Avenhorn, Alkmaar en Beverwijk.



Er staat momenteel windkracht 9 aan de kust. Verder zijn er windstoten tot 100 kilometer per uur. Aan het einde van de middag gaat de wind afnemen.

©RTVNH
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 november 2009, 14:04 uur | Bericht #56006
Tent archeologen omver door zware rukwinden

Zware rukwinden hebben woensdagmiddag de tent van de archeologen in de St Jansstraat omver geblazen. Het team van stadarcheologen doet er dna-onderzoek in de oude begraafplaats van de Martinikerk. Op de Haspel boven in Zevenhuizen (gr) is woensdag een grote tent van 14 bij 17 meter door de westerstorm omver geblazen.



De tent die stond opgesteld op het terrein van een henstenhouderij, werd gebruikt voor het trainen van paarden. Een amazone die met een paard in de tent aan het trainen was, zag een kant van de tent door de wind onhoog getild worden. Ze kon op het nippertje de tent verlaten, nog geen vijf min. later lag de gehele tent plat. Paard en amazone bleven ongedeerd. Ook de tent lijkt ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen.

Een spoorboom bij de spoorweg overgang Kalkwijk/Beukemastraat is woensdagmiddag door de harde wind afgeknapt. Het treinverkeer moest hierdoor de overgang langzaam passeren. Het korps landelijke politiediensten heeft het verkeer op de Kalkwijk geregeld.

©DvhN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 november 2009, 14:25 uur | Bericht #56007
Baroclinic leaf

Er is vandaag veel aan de hand in de atmosfeer. Door grote tegenstellingen in de temperaturen in zowel de hogere lagen van de atmosfeer als aan de grond en bovendien een snel uitdiepend lagedrukgebied boven de Noordzee is de wind vandaag significant aanwezig. Vooral in het noordwestelijk kustgebied trekt de zuidwestenwind tegen het middaguur behoorlijk aan tot storm, kracht 9, maar ook boven land is de wind markant aanwezig met geregeld windkracht 6 of 7. Tevens is de wind nogal vlagerig met windstoten die aan zee soms oplopen tot rond 100 km/u, ofwel zeer zware windstoten. In een razend tempo ontstond er gisteren en vannacht vanuit een kleine uitloper van lagedruk ten westen van de Britse eilanden, een zelfstandig lagedrukgebiedje. Op zich niets raars natuurlijk, maar door een samenloop van omstandigheden is het een venijnig exemplaar geworden.


Afgelopen nacht was er op de weerkaarten nog slechts een kleine uitloper van lagedruk op de kaarten te zien.


Binnen een paar uur was deze echter uitgegroeid tot een zelfstandig en snel uitgediept lagedrukgbied boven de Noordzee.

Straalstroom
Hoog in de atmosfeer, op zo’n 5 a 10 kilometer hoogte ligt namelijk de straalstroom precies boven het lagedrukgebied en de zone met de hoogste windsnelheden, de zogenaamde jetstreak, ligt net ten zuidwesten van het lagedrukgebied. Juist dit deel van de jetstreak, de linkeruitgang, is samen met de rechteringang het meest actieve gebied door sterk stijgende luchtbewegingen.


Doordat hoger in de atmosfeer plotseling meer wind staat, wordt dit luchtdruktekort aangevuld vanaf de grond. Daar ontstaat dan een snel uitdiepend lagedrukgebied.

Dit zijn namelijk de gebieden waar de lucht door sterke toename van de windsnelheid aangevuld moeten worden vanaf de grond. Er ontstaan precies op die plaatsen in de bovenlucht dus extra stijgende luchtbewegingen (divergentie), waardoor de activiteit in die gebieden aan de grond toeneemt. Stijgende lucht betekent namelijk over het algemeen, als de lucht ook vochtig genoeg is, wolkenvorming en mogelijk ook regen of buien. Het eerdergenoemde lagedrukgebied wordt door die opwaartse beweging van de lucht extra snel aan het aardoppervlak uitgediept en tegelijkertijd neemt de wind door de zeer snel dalende luchtdruk op een korte afstand fors toe.

Snelle uitdieping
De lucht aan de grond is tijdens passage van het front erg vochtig en deze vochtige lucht wordt met een enorme vaart verplaatst tot hoger in de atmosfeer. Daar is de lucht echter erg droog. We hadden het net al even over de snelle uitdieping van het lagedrukgebied en dat betekent stijgende lucht. Buiten dit lagedrukgebied ontstaan daardoor, om de luchthoeveelheid weer aan te vullen, dalende luchtbewegingen. Door de enorme kracht van de bewegingen in de atmosfeer wordt daardoor vanuit grote hoogte die erg droge lucht aangesproken en die verplaatst zich met even grote snelheid richting het aardoppervlak. De natuur heeft namelijk de eigenschap om oneffenheden op te heffen.

Baroclinic leaf
Aan de voorzijde van het front zien we de bewolking door die stijgende lucht steeds dikker worden en op diverse plaatsen valt regen. Aan de achterzijde van het front is de lucht door die dalende lucht vanuit hogere regionen in de atmosfeer zeer droog. Op de satellietbeelden zie je dan ook een dikke pluk met frontale bewolking, de vochtige lucht, en er net achter/onder een soort krul met bewolking met daarin een gat met felle opklaringen, de droge lucht (een 'dark stripe'). Vooral op het waterdampbeeld is dat goed terug te vinden als een zwart gebied achter het front. Dit beeld (zie afbeelding) toont namelijk als enige de hoeveelheid waterdamp die er in de lucht zit, in tegenstelling tot de gebruikelijke satellietbeelden. Uiteindelijk vormt zich de volledige krul van een volwassen depressie. De bewolking begint dus rond de kern te krullen en dat werd vanmiddag uiteindelijk ook zichtbaar op de reguliere satellietbeelden. De karakteristieke vorm van het geheel noemen we een Baroclinic Leaf. Leaf staat voor de vorm, een bladvorm, en Baroclinic staat voor het temperatuursverschil.


Tegen 11 uur vanochtend was de frontale bewolking mooi zichtbaar met daaronder/achter de instromende droge lucht.


Vooral op de waterdampbeelden was de aanvoer van droge lucht vanuit hogere regionen in de atmosfeer goed zichtbaar. Dit noemt men ook wel een dark stripe.


Tegen een uur of 1 vanmiddag was de volledige krul uiteindelijk ook op het regulier satellietbeeld mooi zichtbaar.

Bijbehorende weersverschijnselen
Aan de voorzijde van het vormend lagedrukgebied, in het gebied waar de droge, stratosferische lucht over de vochtige, relatief warme lucht wordt getransporteerd, komen vaak buien voor. Ook ontstaat er in ditzelfde gebied (door de snelle daling van de luchtdruk) vaak storm tot zelfs zware storm en ook dat zien we vandaag terug komen. Vooral aan de zuidwestkant van zo’n systeem komen namelijk meestal de hoogste windsnelheden voor en omdat het lagedrukgebied ten noorden van ons over de Noordzee trekt, krijgt het noordwestelijk kustgebied met de sterkste wind te maken.

Bronnen: Meteo Consult, KNMI
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 november 2009, 14:52 uur | Bericht #56008
Storm neemt af, gevaar windstoten blijft

De storm die woensdag vanaf het middaguur over Nederland trekt, beleefde rond 14.00 uur zijn hoogtepunt en neemt geleidelijk af. Het verkeer moet in het hele land voorlopig nog oppassen voor zware windstoten. Dat geldt vooral voor de kustgebieden en langs het IJsselmeer, aldus een woordvoerster van het KNMI.

Met name de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland kregen te maken met de storm, die windkracht negen bereikte. De komende uren blijft het stevig waaien. Tegen de avond wordt het rustiger.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 november 2009, 14:59 uur | Bericht #56009
Stormkracht bereikt!

We hadden het gisteren al aangekondigd: vandaag een stormachtige wind, met kans op storm. Vanochtend om 10:40 uur bereikt de wind zowel in IJmuiden als op Vlieland 9 Beaufort., ofwel stormkracht. Vlieland noteert op dit moment ook de zwaarste windstoot van de dag. Met 104 km/u was het een zeer zware windstoot (>100 km/u). Ook in Stavoren is een zeer zware windstoot geregistreerd; 101 km/u.

naamloos.JPG

De veerdiensten hebben last van het stormachtige weer. Tussen Vlieland en Harlingen en tussen Terschelling en Vlieland is minder vervoer mogelijk. Ook een aantal veerdiensten voor in de avond zijn op die trajecten komen te vervallen. Tussen Hoek van Holland Berghaven en Europoort Rotterdam halte Maeslant varen tevens geen veerboten in verband met de storm.

©Weeronline
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 november 2009, 16:10 uur | Bericht #56015
Zeiljacht met trailer door storm omvergeblazen

Bij het Aquaverium is woensdagmiddag rond 2 uur een te koop liggend zeiljacht omvergeblazen door de wind. Het stond op een trailer welke op het parkeerterrein was geparkeerd. Het jacht was aan de trailer vastgesjord met sjorbanden, daardoor kieperde het geheel in een windvlaag in één keer om. Op dat moment had de wind een snelheid van ca. 42 knopen (windkracht 9) bereikt, zo bleek uit de computergestuurde windmeter op het dak van het Aquaverium.



Als donderdag de wind wat is gezakt, zal het schip weer rechtop worden gezet. Dan pas kan de exacte schade worden bekeken. Volgens de botenverkopers in het Aquaverium zal dat in de duizenden euro’s lopen.

©De Grouster | Gewijzigd: 27 januari 2017, 11:21 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 november 2009, 09:07 uur | Bericht #56046
Eerste storm zorgt voor overlast

Dit jaar is de eerste storm pas laat in het land. De eerste storm veroorzaakt altijd meer schade dan de daaropvolgende. Immers deze storm zorgt ervoor dat zwakke en ongezonde bomen of takken breken. Alleen bij uitzonderlijk zware storm kan er meer schade ontstaan.



Behalve dakpannen, gevelplaten is er ook altijd schade aan bomen. Zo ook met deze storm. Diverse bomen waaiden om of kapot. Bij Schagen waren er enkele bomen verplaatst die met kluit en al omwaaiden.

©Nieuwslog
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 november 2009, 09:10 uur | Bericht #56047
Storm treft vooral Noord-Holland

De harde wind heeft vooral in Noord- Holland flink wat schade gemaakt. Bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam kwamen twee dakplaten naar beneden. Niemand raakte gewond.


Langs de A8 tussen Zaandam en Amsterdam haalde de brandweer bij een tankstation twee dakpanelen weg. Die dreigden los te waaien en op de snelweg te belanden. In Haarlem waaide een dak van een huis. De storm was rond twee uur op zijn hoogtepunt. Vooral in de kustgebieden en langs het IJsselmeer heeft het verkeer nog wel last van harde windstoten.

©RTL4 | Gewijzigd: 27 januari 2017, 11:22 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 november 2009, 11:38 uur | Bericht #56052
Veel overlast in Haarlem door de hevige storm

De harde wind die gisteren over Nederland waaide zorgde ook voor de nodige overlast in Haarlem. De brandweer is al een aantal maal uitgerukt voor de schade die de wind heeft aangericht. Bij het Total tankstation aan de Amsterdamsevaart richting Rotterpolderplein moest de brandweer een aantal panelen van het dak verwijderen omdat deze door de wind los kwamen te zitten en deze een gevaarlijke situatie opleverde.

In Schalkwijk viel een trailer met planten omver nadat deze de vrachtwagen uit werd gehaald, alle plantjes moesten van de grond worden gehaald. Een grote boom in de Johan de Witlaan in Haarlem viel door de storm om. Het tuinhekje werd omver geduwd, gelukkig bleef het beperkt tot materiële schade en liep er niemand onder de boom.

Bij het Crown Business Center bij de Hoffmanweg in de Waarderpolder is een grote plexiplaat van de muur gewaaid. In verband met het gevaar voor eventuele andere vallende platen heeft de politie besloten de weg voor al het verkeer af te sluiten.

Fietsers hadden de grootste moeite om met het weer overeind te blijven.

©AB
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 november 2009, 13:00 uur | Bericht #56057
Herfststorm veroorzaakt 2 miljoen schade

De storm die woensdag over Nederland trok, heeft ongeveer twee miljoen euro schade veroorzaakt. Dat is de inschatting van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars, zo lieten zij donderdag weten. De twee instanties noemen de schade beperkt en wijzen op de laatste grote storm die Nederland teisterde op 18 januari 2007. Toen werd voor 295 miljoen schade aangericht.

Woensdag waaide het vooral hard in de kustprovincies en in Utrecht. De schade die ontstond betrof onder andere afgerukte dakpannen en dakplaten en omgewaaide bomen.

©De Pers
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 240 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 240, lezen 4 mensen het topic "Discussietopic winter 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden