Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Orange, FL; Osceola, FL.

11 May 2024 09:05:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marion, AR; Searcy, AR.

11 May 2024 08:45:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bladen, NC; Columbus, NC; Robeson, NC.

11 May 2024 08:24:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dare, NC; Hyde, NC; Tyrrell, NC.

11 May 2024 08:24:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fairfield, SC; Kershaw, SC; Lancaster, SC.

11 May 2024 08:24:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, SC; Lexington, SC; Newberry, SC; Richland, SC; Saluda, SC; Sumter, SC.

11 May 2024 08:24:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carteret, NC; Craven, NC; Duplin, NC; Jones, NC; Onslow, NC.

11 May 2024 08:24:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pender, NC.

11 May 2024 08:24:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sampson, NC.

11 May 2024 08:24:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Darlington, SC.

11 May 2024 08:24:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Greene, NC; Jones, NC; Lenoir, NC; Pitt, NC.

11 May 2024 08:24:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Menard, TX.

11 May 2024 08:24:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Robeson, NC; Dillon, SC; Marion, SC.

11 May 2024 08:24:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Orange, FL; Osceola, FL; Seminole, FL.

11 May 2024 08:14:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marion, FL.

11 May 2024 06:51:34
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
13 december 2009, 21:26 uur | Bericht #59616
Vandaag een heerlijke dag. Mooie kleur blauw, mooi licht en zalige frisse lucht. En ook de noordooster voelde lekker..... Niet indrukwekkend zijn entree, geen sneeuwval of binnenzettende vorst, maar toch vanaf vrijdag jl iedere dag een daling van een graad of 3 qua Tmax of gem dag temp. Hoe dit zich op korte en middellange termijn verder ontwikkelt heb ik aangegeven op winterweer.com. Onderstaand mijn inschattingen over de mogelijke ontwikkelingen in en vanaf volgend weekend.

En de winter gaat op grillige voet verder
Want hoewel het mi in essentie nog langdurig koud zal zijn, is er wel sprake van de nodige variatie. Dit zowel in weerbeeld als temperatuurverloop. Want de ingestroomde arctische lucht, die meer en meer tot stagnatie zal komen door hogedrukimpulsen naar onze regio. Brengt ons een groot deel van volgend weekend nog meest droog en zeer koud winterweer, met meest matige tot strenge vorst in de nacht en lichte tot matige vorst overdag.

Reeds in de loop van de weekend wordt tevens de invloed van een nieuw lagedrukgebied dat vanuit het N aan komt zakken. Ik vewacht dat zaterdag door zeer koude plaklaag nog meest stabiel, en dus droog, zal verlopen. Op zondag neemt de kans op neerslag vanuit het westen echter sterk toe. Vanaf dat moment zal het winterweer voor enige dagen een ander karakter krijgen. De temperaturen lopen op naar rond het vriespunt overdag en aan zee iets er boven, in de nacht en ochtend meest lichte vorst. Maar bovenal zal voor enige dagen de wisselvaligheid sterk toenemen. Dit omdat de vanuit het noorden afzakkende lagedruk zich die periode gaat verenigen met reeds boven het zuiden van Europa aanwezige lagedruk. Daarom die periode een soort koude hoogtetrog boven West Europa. De kans op sneeuw van betekenis lijkt me realistisch.

Hernieuwde drukstijgingen boven het gebied grof gezegd ten NW/NO van ons en de blijvende aanwezigheid van een zuidelijke straalstroom geven mij echter niet het idee dat de inzettende wisselvalligheid en tempering van de kou vanaf volgend weekend het einde van deze kou-periode zou betekenen. Integendeel, juist voor de Kerstdagen lijkt de trend waarneembaar dat H boven de kansrijke gebieden icm met zuidelijke L de aanvoer aan de bodem weer uit overwegende continentale richting gaat plaatsvinden. De kou zal zich dan weer gaan verscherpen. Of gaat de kerstdepressie nog roet in het eten gooien?

U ziet, het blijft op z'n minst boeiend te noemen, de aanstaande ontwikkelingen op weergebied. Ik blijf proberen u op de hoogte te houden,

Mvg, Ronald.

In samenwerking met winterweer.com
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
14 december 2009, 21:28 uur | Bericht #59935
En terwijl er op dit moment nog steeds legio weermannen zijn, die alles wat met vorst en sneeuw te maken kan hebben, relativeren, van mogelijke bedreigingen voorzien, ed. Vriest het actueel, na een regionale ijsdag vandaag na een start met lokaal al matige vorst, al 5 C op plaatsen. En dat afgezet tegen de Uitvoer inschatting van 96-120 uur, maar dan terug in de tijd, dat we vandaag onder invloed van een NW L met wisselvallige stevige NW aanvoer en Tmax 3-8 C te maken zouden hebben. De winter is zich dus aan het vestigen/nestelen. En op dit proces, ik blijf er op duiden, heeft de Uitvoer, en vooral ook de Pluimen, grote moeite om grip op te krijgen. Iets om mi in de beschouwingen voor de aanstaande periode(n) ook rekening mee te houden.

En zo zijn we, dus ongeveer 72/96 uur na omstelling van het circulatiepatroon, al in flink winterse omstandigheden. Hoe dit zich de komende 5 dagen verder ontwikkeld heb ik beschreven op de winterweer.com site. Onderstaand het weer zoals ik dat inschat voor de periode in en vanaf komend weekend.

Aanhoudend winters, tijdelijk wel wisselvalliger.
De hoopvolle ontwikkelingen van het heden heb ik al vermeld in de andere uitstaande verwachtingen. Actueel, 2015 uur, vriest het al regionaal meer dan 5 C, en als je dit afzet tegen de pluimen van de laatste dagen mbt tot komende nacht. Dan kun je mi geen andere conclusie trekken, dan dat deze winter zich lekker aan het vestigen is, qua patroon maar ook in thermische zin.

Voor de lange termijn, dus in en vanaf komend weekend, laat de Uitvoer de trend zien van lage druk dat zich vanuit het NNW in het Noordzeegebied gaat vestigen. Zag eea er een dag of 2 geleden in sommige Uitvoer vrij grimmig uit, in de zin van vrij diepe lage druk. Beeld van de laatste runs is dat een en ander wordt afgebouwd. Vooral een uitloper van het Groenlandhoog via UK naar het continent, lijkt voor enige temperende invloed te zorgen. Een heel belangrijk gegeven overigens, want de aanlandige aanvoer die voor enige dagen wordt verwacht zal in zwakke vorm geenszins een bedreiging vormen voor de kou boven ons land.

Complexe situatie wordt het naar verwachting wel, want naast het N lagedrukgebied komt er ook vanuit het zuiden van de oceaan lagedruk oostwaarts opgestoomd. En dat het dan "virtueel" zo maar mis kan gaan met het winterweer, toont bv EC00 vandaag aan. Die liet de opkomende ZW lagedruk als het ware opgaan in het N L, maar dan wel in een Z/N hoogtestroming, en ja, dan samen met een te vormen H ten ZO is de winterse periode ten einde.

Maar zoals eerder al aangegeven denk ik zelf eerder dat de L combinatie zich uiteindelijk zal aanpassen aan het nu ingezette patroon, dus N/Z hoogtestroming. Samen met steeds nadrukkelijker in de Uitvoer blijkende drukstijgingen eigenlijk in het gehele gebied ten NO/NW. Verwacht ik dat na de wisselvallige eerste helft van volgende week, er door deze drukstijgingen weer een stabiliserende invloed op ons weer zal zijn.

Maar zeer waarschijnlijk lijkt het wel dat we eind weekend/begin volgende week voor enige dagen naar een veel wisselvalligere winterse variant zullen overgaan. Met zowel op hoogte (Hpa 850 temp blijven iha (ruim) onder de minus 5 C), als aan de bodem relatief lage temperaturen, minimaal lichte tot matige vorst, overdag gem. rond het vriespunt) valt de neerslag vnl in de vorm van sneeuw.

Zeer waarschijnlijk dus een witte wereld de dagen voor Kerst. En Kerst houdt zich waarschijnlijk ook op weergebied aan een traditie. Tegen die tijd zien we een naar verwachting fors uitdiepend L vanuit de ZW Oceaan naderen.

In normale winters wisten we dan dat het weer grijs, grauw, nat en winderig zou worden met de Kerst. Nu echter, zou het dan een echte winter gaan worden...., lijkt het er juist op dat dit de trigger gaat vormen voor NW/NO H om opnieuw weersbepalend te gaan worden. Wellicht dus juist met Kerst dit jaar stabieler, maar met continentale aanvoer, en overal in Europa (ten NO/O/ZO) tegen die tijd nog diep winterse temperaturen, wel koude Kerstdagen.

Ism winterweer.com
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
15 december 2009, 21:43 uur | Bericht #60356
Ja, beste forumgenoten, deze periode kan wel eens bijzonder gaan worden. De onzekerheid neemt toe, op alle verwachtingsperioden die er bestaan, een teken dat het echt winter is, en zal blijven....

Want het sterk wisselend weerbeeld tot komend weekend, krijgt in het weekend alleen maar meer wisseling en dat blijft ook de eerste dagen volgende week mi zo. Sterke wisseling in temp verloop, tussen de dagen, maar ook regionaal. Sterke wisseling in weerbeeld, met grote regionale verschillen.

Maar het blijft!!

Aanhoudend winters, later stabiliserend. Het lijkt er op dat het deze koudeperiode serieus, ook in de zin van langdurig, gaat worden. Want ook obv de Uitvoer van vandaag lijkt het wel of alles telkens "goed valt". Het L dat ons het wisselvallige zondagweer zal geven, gaat een verbinding met ZW L aan, en vormt een groot gebied met lagedruk. Waarin het er op lijkt dat reeds in de loop van maandag de bepalende kern ten ZW zal liggen. Hierdoor wordt er dan wel op hoogte minder koude bovenlucht aangevoerd, maar omdat aan de bodem de wind weer continentaal, Z/O gaat worden, stroomt aan de oppervlak weer de koude lucht in. In de nacht blijft het licht tot matig vriezen en overdag rond het vriespunt. Door aanwezige lagedruk blijft het volgende week wel enige dagen wisselvallig met kans op sneeuw, maar is nu nog geen enkele duiding van hoeveelheden of regionalisering te geven.

Ten NW blijvend en ten NO toenemend, blijven we hogedruk ook nadrukkelijk op de kaarten zien. En nog steeds ga ik er van uit dat deze H, "uitgedaagd" door de naar verwachting ook dit jaar weer aanwezige diepe lagedruk op de ZW Oceaan, weer voor stabilisering net voor en tijdens Kerst gaat zorgen. Waarbij het onveranderd en onverminderd koud zal blijven.

Ism winterweer.com
Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.858 topics, welke bij elkaar 448.378 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 71 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 71, lezen 2 mensen het topic "Atlantisch Orkaanseizoen 2022".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden