Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Apr 2024 07:00:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

27 Apr 2024 05:39:06

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

27 Apr 2024 05:39:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bowie, TX; Morris, TX; Red River, TX; Titus, TX.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleburne, AR; Independence, AR; Jackson, AR; Prairie, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Independence, AR; Jackson, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Lucas, IA; Marion, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nodaway, MO; Worth, MO.

27 Apr 2024 03:05:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, IA; Ringgold, IA; Taylor, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Decatur, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buena Vista, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Madison, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Audubon, IA; Calhoun, IA; Carroll, IA; Crawford, IA; Greene, IA; Pocahontas, IA; Sac, IA; Webster, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bowie, TX; Camp, TX; Cass, TX; Morris, TX; Titus, TX.

27 Apr 2024 03:05:08
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 maart 2010, 15:09 uur | Bericht #104046
31 Augustus 2028 - Nederland

We schrijven nu lokale tijd 7u, de dag begint mooi. Enkele kleine cumulusjes drijven aan de horizon voorbij en mijn god wat is het al bloedheet. het kwik is nu al richting de 24 graden gestegen. Uhm beter gezegd hij is deze nacht niet onder de 20 geraakt. De modellen lieten al een tijdje zien dat dit ''the day after tomorrow'' dag zal gaan worden. Een storm zou via noordwest spanje richting frankrijk en dan zo richting de benelux koersen. Maar dit pas in de loop van de middag.

We zijn inmiddels aanbeland in het KNMI instituut te Utrecht, dit is 10 jaar geleden van De Bilt naar Utrecht verhuist vanwege de slechte metingen die op het terrein in De Bilt gedaan werden. De temperatuur bleef vaak lager, en de wind was vaak ook minder hoog dan in de omgeving. Nu zitten we dus in Utrecht. Neerlands populairste weerman Dhr. J van Ooijen heeft al ruime tijd overleg met zijn collega Drs. M.Arga welke 10 jaar geleden nog de Nobelprijs won voor de natuurkunde. ''Wat moeten we nu doen?'' vraagt van Ooijen aan Arga. ''Een weeralarm afkondigen voor zwaar noodweer of moeten we het rampenplan afkondigen?'' ... Doodse stilte viel en Arga kwam met het idee om een voorwaarschuwing voor een rampenplan af te kondigen.

De storm ligt nu net voor Bretagne maar gaat richting het Kanaal zei Arga, we moeten onze deskundige dhr S. Venn erbij halen. We schrijven nu 10.30u en hij merkt simpel op dat deze depressie richting het Kanaal trekt. Zou hij ons kikkerlandje schampen dan? Dit zou voor ons een zeer zachte zuid-stroming opleveren. Zeg maar gerust bloedheet. Inmiddels is met die wind de temperatuur nu opgelopen naar 29 graden. En de wind neemt al toe, maar ook de bewolking. Nee ik betwijfel het zegt Arga, kijk naar die stroming... Dit krengetje trekt richting noordoost en trekt vol over ons land.

Van Ooijen terug van de metingen laat om 13u weten aan Drs. Arga dat de temperatuur nu wel extreem is, 37 graden om 13u. Bizar gewoon, over global warming werd al jaren geleden gesproken maar dit slaat werkelijk alles. De temperatuur is in Limburg inmiddels gestegen tot 40.2 graden. Geen record nog want 3 jaar terug werd het in Ell 42.5 graden. Van Ooijen neemt intussen met P-b. Erger contact op welke aan het chasen is net voorbij Lille, Hij meld daar hagelstenen van 8cm doorsnee. Gekkenhuis zegt hij en hij heeft nog geen half uurtje terug een tornado gerapporteerd. Nu achteraf is dit niet meer bijzonder aangezien west-europa jaarlijks gemiddeld 15 tornado's krijgt waarvan er gemiddeld 1tje per jaar van F5. Dit is nog niks met Amerika vergeleken waar ze de catogerien maar naar F7 verhoogd hadden.

15u: Mrs. Kimm-Ey komt binnegestormd samen met Dr. B. Asch en laat schokkende weerkaarten zien, deze storm is inmiddels door het extreem warme Kanaal waar de temperaturen opgelopen waren tot 26 graden is de storm inmiddels uitgegroeid tot Orkaan van de 2e catogerie. Windsnelheden tot 190km/h worden er gemeld en windstoten tot 240km/h. Extreem dingetje met zwaar onweer eromheen. Utrecht meld inmiddels 41.5 graden. In Arcen word de hoogste temperatuur gemeten van 43.0 graden maar deze zal nu snel zakken. Zeeland meld enorm zwaar onweer, iedere seconden een flits en windsnelheden van gemiddeld 100 km/h ... Uitschieters tot 150km/h. De voorste begrenzing van het noodweer ligt over Zuid-Holland en West Brabant. En de kern ligt net ten noordwesten van Frankrijk.
''Welke koers gaat dat ding?'' Vraagt Arga aan Ooijen. Ooijen beantwoord dat hij noordelijker trekt en pal langs de nederlandse kust naar het noorden trekt. We krijgen vol een orkaan over ons heen. Wellicht beland Terschelling korte tijd in het oog van de orkaan.

17u: Dr B. Asch meld officieel als directeur van het KNMI op de Nederlandse televisie dat Nederland dekking moet zoeken, inmiddels door de vele Tornado's van de afgelopen jaren zijn er genoeg schuilkelders en Nederland moet schuilen. Onmiddelijk. Drs. Arga meld dat het oog voor de kust van Scheveningen ligt en meld windsnelheden van 200km/h in Hoek van Holland. Een windstoot van 255km/h in Vlissingen slaat werkelijk alles. Nederland ligt compleet plat en welkom in het nieuwe klimaat. Heel Nederland zit nu vol in de enorme stortbuien, hagelstenen van 8cm worden er gemeten en de temperatuur is razendsnel gezakt van 40 graden naar nu in geheel Nederland 21 graden. Zelfs in Twenthe woedden er nu windsnelheden van orkaankracht. 122km/h. De orkaan trekt gelukkig vrij snel maar dit is gekkenhuis. Nederland heeft nu zijn eigen Katrina'tje.

19u: Van Ooijen ziet tot zijn verbazing dat de Orkaan nu snel het land uittrekt, vanuit Zeeland worden de windsnelheden minder. Zeeland meld nu windsnelheden tot 100km/h, op de Wadden is het wel nog extreem met snelheden tot 190km/h en zware slagregens. Dhr Sytse uit Terschelling heeft 1 uurtje terug om 18u het oog van de orkaan kunnen vastleggen met de Camera. Hij werd al volstrekt krankzinnig beschouwd door de bewoners van dit eiland want de wolkenmuur met het noodweer kwam razendsnel dichterbij maar hij heeft het op beeld. Bijzonder beeld... Gelukkig zakt dit natuurgeweld nu snel af want Nederland ligt in puin. Maar we kunnen Nederland opnieuw opbouwen, de eerste fondsen voor de slachtoffers hier in Nederland zijn inmiddels al opengesteld.

24u: Laat in de avond, onze medewerkers van het KNMI onder leiding van dhr B. Asch zijn doodmoe, het gebouw heeft het aardig doorstaan al is het gebouw aan de rand van Utrecht natuurlijk ijzersterk door de vele Tornado's van de laatste jaren. Resultaten van deze bizarre dag terwijl er op dit moment nog een windkracht 8 in Groningen staat en er nog lichte regen valt zijn als hoogste 10min gemiddelde windsnelheid: 200km/h in Hoek van Holland. De hoogste windstoot is gemeten op Terschelling met 261km/h. Terschelling ligt overigens compleet plat. Nederland ligt in puin, dit is een weerdag welke we niet meer vergeten. De Orkaan van 2028


;) | Gewijzigd: 1 maart 2010, 15:58 uur, door Kevin
Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Frenk78
Lid
Woonplaats: Vlaardingen
Berichten: 1148
Lid sinds: 3 aug. 2008
1 maart 2010, 15:49 uur | Bericht #104047
Ha ha, leuk verhaal! De toekomst zal het uitwijzen om fictie werkelijkheid zou kunnen worden. Erg leuk geschreven!
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Hoorn
Berichten: 962
Lid sinds: 6 dec. 2009
1 maart 2010, 16:32 uur | Bericht #104050
ja erg leuk...F-7...mogen ze wel een film van maken
Maxim1110
Lid
Woonplaats: Nijmegen(ma-vr), Eindhoven(weekend)
Berichten: 4041
Lid sinds: 25 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 maart 2010, 16:35 uur | Bericht #104051
Ja erg leuk geschreven! Ik hou van extreem weer, maar dit gaat me dan toch een beetje te ver
Helemaal vernieuwd: mijn eigen fotografiewebsite: www.maximvanasseldonk.com
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Joey
Lid
Woonplaats: Den Ham Overijssel
Berichten: 565
Lid sinds: 11 apr. 2009
1 maart 2010, 17:40 uur | Bericht #104071
Geweldig verhaal!
Heb er van genoten .. hoop althans niet dat het zo erg wordt
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
1 maart 2010, 22:08 uur | Bericht #104141
Vet goed verhaal, nog bijna leuker dan The Day After Tomorrow
Woonplaats:
Berichten: 2279
Lid sinds: 28 mei. 2009
1 maart 2010, 22:33 uur | Bericht #104152
Leuk scenario voor een film!
Woonplaats: Raalte/Overijssel
Berichten: 1034
Lid sinds: 16 apr. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 maart 2010, 07:50 uur | Bericht #104174
mooi verhaal kevin hopen dat het niet zou gebeuren
allways in the mood for some thunder and lightningTwitter Stevenwesselink

Weer liefhebber/fotograaf/weeramateur Raalte Overijssel
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 maart 2010, 10:20 uur | Bericht #104204
Citaat van DeventerOverijssel, dinsdag 2 maart 2010, 7:50 uur hopen dat het niet zou gebeuren

Niet?
Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Woonplaats: Honselersdijk (Zuid-Holland)
Berichten: 1483
Lid sinds: 26 aug. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 maart 2010, 18:45 uur | Bericht #104325
leuk verhaal

eerst dacht ik dat er 1928 stond =O, maar toen ik het voor de 2e keer doorlas ging het wel goed
met vriendelijke groet,

Marcel
thijmco
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1802
Lid sinds: 28 jul. 2008
2 maart 2010, 19:01 uur | Bericht #104334
Heeerlijk verhaal, kun je zo verkopen aan Spielberg........
complimenten..


SC
luci
Lid
Woonplaats: Delft
Berichten: 421
Lid sinds: 26 jul. 2006
2 maart 2010, 19:22 uur | Bericht #104338
Heel erg leuk verhaal.Vooral die kop De Storm!!
Ik dacht werkelijk nee niet weer
Woonplaats: Raalte/Overijssel
Berichten: 1034
Lid sinds: 16 apr. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 maart 2010, 19:40 uur | Bericht #104354
Citaat van Kevin, dinsdag 2 maart 2010, 10:20 uur Niet?
nee heb liever niet dat heel Nederland plat gaat
allways in the mood for some thunder and lightningTwitter Stevenwesselink

Weer liefhebber/fotograaf/weeramateur Raalte Overijssel
dv_chaser
Lid
Woonplaats: Assen
Berichten: 1345
Lid sinds: 30 jan. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 mei 2010, 01:26 uur | Bericht #117015
Citaat van DeventerOverijssel, dinsdag 2 maart 2010, 20:40 uur nee heb liever niet dat heel Nederland plat gaat
jawel toch!
kan ik eindelijk een keer mooie foto's schieten

maar echt mooi verhaal hoor
laska119
Lid
Woonplaats: Dordrecht (ZH)
Berichten: 547
Lid sinds: 29 apr. 2010
8 mei 2010, 17:09 uur | Bericht #117061
Inderdaad een erg goed verzonnen verhaal.
Van mij mag het ook wel gebeuren, als ik maar niet dakloos wordt.
En ook zou het minder leuk zijn als er doden of gewonden vielen.
extreme weather
ing
Lid
Woonplaats: s-gravendeel
Berichten: 138
Lid sinds: 1 aug. 2006
8 mei 2010, 17:29 uur | Bericht #117066
Wouw wat een verhaal super geschreven.
Hoop dat het nooit waar zal worden.
Ook met de nodige humor er in echt top.
Groetjes Ing
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
8 mei 2010, 17:49 uur | Bericht #117074
en ook in dit topic gaat het weer helemaal los
maarja, beter laat dan nooit en ik vind dit een supergaaf verhaal
als dit toch werkelijkheid wordt........
Kimmey
Lid
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 987
Lid sinds: 8 jun. 2007
8 mei 2010, 19:14 uur | Bericht #117095
hahaha vet verhaal.

Oeeh ik had een gastrolletje ^^ dankje Kevin!
Woonplaats: Groningen
Berichten: 1285
Lid sinds: 25 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 mei 2010, 19:26 uur | Bericht #117096
Schitterend

Heel leuk geschreven toppie!
Mijn timelapse video: http://www.youtube.com/watch?v=u50lhEUOSNk
Mijn (on)weer foto's : Foto's
Woonplaats: Rijen
Berichten: 496
Lid sinds: 12 dec. 2009
9 mei 2010, 00:29 uur | Bericht #117140
:D Goed verzonnen!!
En weer wat leven in de brouwerij
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 221 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 221, lezen 2 mensen het topic "Onweerskansen week 30".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden