Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Jefferson, NE; Saline, NE.

23 Apr 2024 07:21:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Pawnee, NE.

23 Apr 2024 07:00:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Prairie, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 01:11:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 00:17:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, MT; McCone, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Daniels, MT; McCone, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 21:33:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT.

22 Apr 2024 21:04:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

22 Apr 2024 07:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

22 Apr 2024 07:46:26

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

22 Apr 2024 05:00:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Johns, FL.

22 Apr 2024 03:33:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marion, FL.

22 Apr 2024 03:33:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, NC; Moore, NC.

21 Apr 2024 20:57:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor York, SC.

21 Apr 2024 20:57:06
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6
Estoque
Lid
Woonplaats: Broekhuizen (Meppel)
Berichten: 534
Lid sinds: 13 feb. 2010
29 mei 2010, 00:46 uur | Bericht #120599
Join de chat! /join #maakhetverhaalaf! =)
Wanneer Onweer-Online's werkelijkheid verplaatst wordt naar de subrealiteit..
Waakt 'Maak het verhaal af' op!
Wij sparen niemand in onze verhalen, gebruiken onze creativiteit..

We reject your reality and substitute our own




Welkom!

Beste O-Oers, al enkele pagina's hebben we volgekwakt met onze 'onzin' omgezet in creativiteit. Nu krijgt iedereen de kans om dit nogmaals te doen, dus ga je gang! =) Kwek verhaal II tot een goed einde!



Verhaal II

Wie had gedacht dat maak het verhaal af zo succesvol zou worden? Gerard[1995] leunde achterover, terwijl zijn ogen over het scherm heen gleden. Hij had alles vanaf het begin gevolgd en had er met plezier aan meegedaan, maar nu het dood begon te worden bekeek hij weer de rest van het forum. Zoals gewoonlijk keek hij verwachtingsvol naar Onweerkansen, die er helaas op dit moment niet waren. Na nog een keer de rest te hebben gecheckt schoof hij zijn bureaustoel naar achteren en ging hij een ommetje maken. Het duurde niet lang met lopen, de donkere lucht in de verte verrade genoeg. Maar er waren toch geen onweerskansen? Gerard haalde het beeld voor zijn hoofd, maar toch twijfelde hij. Afwachtend bleef hij staan, om te kijken naar de Cumulonimbus met toppen die de lucht in rezen. De eerste felle, misschien iets raar gekleurde bliksems verschenen. Het schouwspel zorgde ervoor dat Gerard zijn mobiel ophief om het te filmen. Na een paar minuten klonk er plots een knal, Gerard sloot zijn ogen van schrik, hij voelde zich draaiend. Met een beetje hoofdpijn opende hij zijn ogen, voor hem stond Talkyr, die ook graag in het verhaal wilde. Toen Gerard rondkeek, viel het hem ook op dat o.a. supercell en laska er waren, de rest kende hij niet. -Maar het zijn wel bekende gezichten in Maar het verhaal af -. Waar waren ze nou weer beland?

De bedoeling van het verhaal is eigenlijk een andere wereld, die verandert. Eigenlijk het idee alsof je zapt tussen tvzenders, ik vond Gerard, supercell en laska alle drie heel actief.. Vandaar dat die 3 sowieso een plekje krijgen. Je bent natuurlijk altijd vrij om jezelf te joinen..

Hopelijk kunnen jullie hier iets mee, ik hoop dat het variabel genoeg wordt. =)
En denk er aan, wie actief is word beloond!

Het oude verhaal

Er was eens een Bronk. Bronk woonde in een mooi groen bos.. Hij zat in zijn hutje op de heide op het O-O forum te lezen.. Volgens Jan van Ooijen kwam er zware onweersbui aan.. ;D Bronk rende hyper naar buiten.. Vlak voor hij wegrende nam hij nog snel een camera mee en een lading bronkbier. Toen ging Bronk dus op pad, langs hoge bomen die spookachtig er uit begonnen te zien terwijl het donkerder werd. Om de situatie iets aangenamer te worden, dronk hij zijn fles bronkbier bijna helemaal op. Uiteindelijk, nadat zijn toch iets moeilijker werd door de hoeveelheid bier werden de bomen minder. Voor zich uit strekte een grote lege vlakte, waar hij mooi kon genieten van het onweer. Toen kwam een reuze JMT langs.. Gelukkig had Bronk een beschermengel bij zich.. Genaamd Heaven (A) Bronk voelde zich zo redelijk veilig worden, dus besloot hij het risico te nemen door rustig te blijven staan op zijn plek. Als de bliksem insloeg, werd hij vast wel beschermd door Heaven. Het duurde niet lang voor een auto stopte.. Er waren meer mensen geïntresseerd in Bronk's mooie chaseplekje.. De auto maakte een krakend geluid, een olifant die paars was met gele stippen kwam er uit, samen met Sven, Michael en alle andere O-Ochasers. Bronk was ondanks zijn dronken stemming nog redelijk nuchter -omg o_0- en begroette zijn mede O-Oers Het chaseplekje werd nu gevuld door O-O leden, Heaven bleef rustig op het schoudertje zitten van Bronk.

Wat jullie er van gemaakt hebben:

Heaven vroeg, wat zijn dat voor figuren? Bronkie van me. ''vreemde wezens'' zei bronk,En wat doet die gele olifant met paarse strepen hier dan ? vroeg Bronk. Die olifant is de weg kwijt...zeiden de Chasers.
Ze namen de olifant mee en gingen dieper het bos in opzoek naar een betere chaseplek. Behalve chase-master Michaeltje, die bleef alleen achter op deze plek, slim want zo had hij alle ruimte voor zichzelf om die naderende onweersbui eens nader te analyseren en fotograferen. Maar donders en bliksems wat kwam daar in de verte toch aan? Het zal toch niet waar zijn, dacht michaeltje. hij kon het niet geloven: het was de heèèle lange slurf van de paars met gele gestipte olifant maar dan in de vorm van een hele grote tornado. Hij was speciaal terug gekomen voor michaeltje en dacht ook dat de storm deze kant op zou trekken.
Samen wachten ze op de storm en volgen de actieverende buien op de laptop. niet te geloven zeg, het werd dreigend en angstaanjagend stil buiten, het werd snel donker en de eerste bliksemschichten waren zichtbaar, maar het meest spannende was de tornado die met de seconde groter en dikker van omvang werd. het leek de Tornado-Alley wel. De tornado bereikt al zeker een kracht F2 en ontworteld al enkele bomen en sleurt puin mee de lucht in.
Hij komt nu al aardig dichtbij en lijkt hun kant op te gaan komen. Ze moeten rennen voor hun leven voordat de tornado hun zal krijgen. Gelukkig had de paars met gele gestipte olifant enorme jumbo-achtige oren. Michealtje bedacht zich geen moment en greep de enorme hoorflappen stevig beet, om vervolgens met angstaanjagende snelheid richting het bos te vliegen. Maar of dat nou zo'n goed plan was?! Ze waren er nog niet aangekomen of... het ging al mis en botste tegen een boom aan.
De paars met geel gestipte olifant viel naar beneden en michealtje bleef hoog hangen aan een tak van de boom.
Op dat moment...kwam Bronk weer teruggereden op een paarse tuktuk die uit de F2 tornado kwam waaien.maar op die TukTuk zaten nog 2 chinesen die woest waren op bronk omdat hij die tuktuk toe-eigende,En de Olifant maar denken waar is Michaeltje nou gebleven ? o daar is hij vlug sprong hij op de olifant en ze rende gauw verder want de tornado kwam dichter en dichter bij en toen.. struikelde de olifant over de paarse bak en viel op de grond en de tornado zoog hun beide naar binnen. helemaal in de war van het ronddraaien werden ze even later weer gevonden , waarna ze .....
delmare
Lid
Woonplaats: Hillegom
Berichten: 262
Lid sinds: 30 jul. 2006
29 mei 2010, 01:39 uur | Bericht #120603
Heaven vroeg, wat zijn dat voor figuren? Bronkie van me. | Gewijzigd: 29 mei 2010, 01:41 uur, door delmare
http://www.hotrodradio.nl
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
29 mei 2010, 10:21 uur | Bericht #120630
''vreemde wezens'' zei bronk,
Woonplaats: Venray * Limburg *
Berichten: 726
Lid sinds: 18 dec. 2009
29 mei 2010, 10:32 uur | Bericht #120633
Die olifant is de weg kwijt...zeiden de Chasers... | Gewijzigd: 29 mei 2010, 10:34 uur, door AddictedStar
If you want to see the sunshine, you have to weather the storm!
laska119
Lid
Woonplaats: Dordrecht (ZH)
Berichten: 547
Lid sinds: 29 apr. 2010
29 mei 2010, 10:38 uur | Bericht #120634
Ze namen de olifant mee en gingen dieper het bos in opzoek naar een betere chaseplek.
extreme weather
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
29 mei 2010, 11:04 uur | Bericht #120638
Behalve chase-master Michaeltje, die bleef alleen achter op deze plek, slim want zo had hij alle ruimte voor zichzelf om die naderende onweersbui eens nader te analyseren en fotograferen. Maar donders en bliksems wat kwam daar in de verte toch aan?
onweeer
Lid
Woonplaats: heeten
Berichten: 1066
Lid sinds: 22 nov. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 mei 2010, 11:28 uur | Bericht #120646
Het zal toch niet waar zijn, dacht michaeltje
Onweer spotten natuurlijk ;)Sneeuw is BAD
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
29 mei 2010, 11:30 uur | Bericht #120647
hij kon het niet geloven: het was de heèèle lange slurf van de paars met gele gestipte olifant maar dan in de vorm van een hele grote tornado | Gewijzigd: 29 mei 2010, 11:33 uur, door gerard van den brink
laska119
Lid
Woonplaats: Dordrecht (ZH)
Berichten: 547
Lid sinds: 29 apr. 2010
29 mei 2010, 11:36 uur | Bericht #120650
Hij was speciaal terug gekomen voor michaeltje en dacht ook dat de storm deze kant op zou trekken.
Samen wachten ze op de storm en volgen de actieverende buien op de laptop.
extreme weather
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
29 mei 2010, 11:42 uur | Bericht #120653
niet te geloven zeg, het werd dreigend en angstaanjagend stil buiten, het werd snel donker en de eerste bliksemschichten waren zichtbaar, maar het meest spannende was de tornado die met de seconde groter en dikker van omvang werd. het leek de Tornado-Alley wel | Gewijzigd: 29 mei 2010, 11:44 uur, door gerard van den brink
laska119
Lid
Woonplaats: Dordrecht (ZH)
Berichten: 547
Lid sinds: 29 apr. 2010
29 mei 2010, 11:51 uur | Bericht #120658
De tornado bereikt al zeker een kracht F2 en ontworteld al enkele bomen en sleurt puin mee de lucht in.
Hij komt nu al aardig dichtbij en lijkt hun kant op te gaan komen. Ze moeten rennen voor hun leven voordat de tornado hun zal krijgen.
extreme weather
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
29 mei 2010, 12:09 uur | Bericht #120664
Gelukkig had de paars met gele gestipte olifant enorme jumbo-achtige oren. Michealtje bedacht zich geen moment en greep de enorme hoorflappen stevig beet, om vervolgens met angstaanjagende snelheid richting het bos te vliegen. Maar of dat nou zo'n goed plan was?! Ze waren er nog niet aangekomen of...
laska119
Lid
Woonplaats: Dordrecht (ZH)
Berichten: 547
Lid sinds: 29 apr. 2010
29 mei 2010, 12:17 uur | Bericht #120666
het ging al mis en botste tegen een boom aan.
De paars met geel gestipte olifant viel naar beneden en michealtje bleef hoog hangen aan een tak van de boom.
Op dat moment...
extreme weather
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 mei 2010, 12:31 uur | Bericht #120668
kwam Bronk weer teruggereden op een paarse tuktuk die uit de F2 tornado kwam waaien.
Marching ever onward to tomorrow!
thijmco
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1802
Lid sinds: 28 jul. 2008
29 mei 2010, 12:48 uur | Bericht #120672
maar op die TukTuk zaten nog 2 chinesen die woest waren op bronk omdat hij die tuktuk toe-eigende,
monique
Lid
Woonplaats: bergen op zoom
Berichten: 127
Lid sinds: 3 jun. 2008
29 mei 2010, 13:53 uur | Bericht #120703
o daar is hij vlug sprong hij op de olifant en ze rende gauw verder want de tornado kwam dichter en dichter bij en toen
Joël87
Lid
Woonplaats: Barneveld
Berichten: 363
Lid sinds: 23 mrt. 2010
29 mei 2010, 14:15 uur | Bericht #120710
struikelde de olifant over de paarse bak en viel op de grond en de tornado zoog hun beide naar binnen
Dont worry, be happy!!
thijmco
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1802
Lid sinds: 28 jul. 2008
29 mei 2010, 14:24 uur | Bericht #120711
helemaal in de war van het ronddraaien werden ze even later weer gevonden , waarna ze .....
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
29 mei 2010, 14:29 uur | Bericht #120713
... al adem happend zich afvroegen waar de rest van de O-O groep toch uithing. "Help waar is iedereen toch gebleven?!" Vroegen tornado-Michael en de inmiddels oranje-rood-paars-blauw aangelopen olifant zich stamelend af. En nog geen minuut later; "Hey wie komt daar aan gelopen?!"
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
29 mei 2010, 14:31 uur | Bericht #120716
hè`hoe kan dat nou, dat leek onze bronk wel!! | Gewijzigd: 29 mei 2010, 14:33 uur, door gerard van den brink
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.851 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 222 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 222, lezen 6 mensen het topic "Voorlopige onweerskansen 28 en 29 juni 2011".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden