Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Elk, KS; Greenwood, KS; Wilson, KS; Woodson, KS.

7 May 2024 04:13:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blaine, OK; Canadian, OK; Garfield, OK; Kingfisher, OK; Lincoln, OK; Logan, OK; Noble, OK; Oklahoma, OK; Payne, OK.

7 May 2024 04:13:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Laurens, SC.

7 May 2024 04:13:28

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Murray, MN; Pipestone, MN.

7 May 2024 04:13:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, IA; Pottawattamie, IA; Shelby, IA.

7 May 2024 04:13:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brown, KS; Nemaha, KS.

7 May 2024 04:13:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kay, OK.

7 May 2024 04:13:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, OK; Pawnee, OK.

7 May 2024 04:13:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harrison, IA; Pottawattamie, IA.

7 May 2024 04:13:27

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Chautauqua, KS; Elk, KS.

7 May 2024 04:13:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, MO; Holt, MO.

7 May 2024 04:13:27

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Blaine, OK; Canadian, OK; Kingfisher, OK.

7 May 2024 04:13:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chautauqua, KS; Cowley, KS; Elk, KS.

7 May 2024 04:13:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Creek, OK; Osage, OK; Pawnee, OK.

7 May 2024 04:13:27

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Lincoln, MN; Lyon, MN; Murray, MN; Pipestone, MN.

7 May 2024 04:13:27
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 juli 2010, 15:50 uur | Bericht #142205
Droogte houdt aan

De weersverwachting tot tien dagen vooruit laat geen natte periode zien. Het blijft bij af en toe een (plaatselijke) bui, meer niet.... Onder invloed van een hogedrukgebied worden regenstoringen uit de buurt van Nederland gehouden. Oceaanstoringen buigen via de Britse eilanden naar IJsland en Scandinavië af, terwijl buiengebieden in Centraal- en Oost-Europa worden verwacht. De temperatuur zal daarbij na vandaag voorlopig geen tropische hoogstandjes meer bereiken; het wordt veelal 20 tot 25 graden. Kortom, voor de vakantievierders in Nederland zijn de weersvooruitzichten goed.

Neerslagtekort groeit gestaag
Het neerslagtekort blijft ondertussen opvallend groot en groeit gestaag verder. In het zuiden en oosten zijn er momenteel gebieden met tekorten tot 240 millimeter aan toe. En in De Bilt is het tekort opgelopen tot 184 millimeter en daarmee kan 2010 zich nog altijd scharen bij de 5% droogste jaren. Recordjaar wat dit betreft blijft 1976. Toen liep het tekort aan het einde van de zomer tot zelfs bijna 350 millimeter op. De verwachting dit moment is dat het tekort in De Bilt de eerstkomende dagen oploopt naar ruim 200 millimeter.


Het neerslagtekort tot en met vandaag, 21 juli.

Droogtebericht
Rijkswaterstaat geeft als daar aanleiding toe is, zoals nu, wekelijks een droogtebericht speciaal voor waterbeheerders uit. Het laatste bericht is van afgelopen maandag. Daarin staat onder meer dat vanwege de aanhoudende droogte RWS en de waterschappen door peilverhoging buffervoorraden aanleggen om zo aan de behoefte van oppervlaktewater te kunnen voorzien. Waar nodig hebben de waterschappen beregeningsverboden afgekondigd en voeren zij inspecties aan de veendijken uit.

Rivierafvoeren
Wat de grote rivieren zoals Rijn en Maas betreft zullen de afvoeren op het huidige niveau blijven. De afvoer van de Rijn bij Lobith ligt ruim 700 kubieke meter per seconde lager dan het langjarig gemiddelde, de verwachting voor deze week is een stabilisatie naar waarden tussen 1400 en 1600 m3 per seconde. In de Rijn en het IJsselmeer is voldoende water aanwezig om de komende weken aan de watervraag te kunnen (blijven) voldoen. De afvoer van de Maas bij Luik in België is de afgelopen maanden wat lager geweest dan normaal en bedraagt momenteel rond 50 m3 per seconde. De verwachting is dat ook de afvoer van de Maas op het huidige niveau zal blijven.


Het historisch verloop van de droogte. Recordjaar wat de droogte betreft is nog altijd 1976.

Watertemperatuur
De watertemperaturen worden goed in de gaten gehouden vanwege de waterkwaliteit. Dankzij de buien van vorige week is de watertemperatuur iets gezakt, maar is nog wel altijd aan de hoge kant. De Rijn bij Lobith (Gelderland) is rond 25 graden en de Maas bij Eijsden (Limburg) 24 graden. Daar zal deze week weinig verandering in komen. Waakzaamheid blijft daarom geboden.

Buitenland
Het peil van de meeste Zwitserse stuwmeren is vrij normaal. Een maat hiervoor is de z.g. “Füllungsgrad” die vorige week opliep van 54 naar 60%, terwijl ongeveer 63% normaal is voor de huidige zomerperiode. Maatgevend voor de Rijnafvoer is de afvoer vanuit het Bodenmeer. Het waterpeil was vorige week 8 centimeter gedaald en is nu ongeveer 30 centimeter lager dan het langjarig gemiddelde voor de tijd van het jaar. De verwachting is dat het waterniveau de rest van deze week verder daalt. In het hele stroomgebied van de Rijn zijn vorige week lokaal buien met veel regen gevallen, waardoor de afvoer op de meeste plaatsen iets is toegenomen. Bij de uitstroming van het Bodenmeer bedroeg de afvoer zondag 444 m3 per seconde, iets lager dan de norm voor half juli. Bij Basel is de afvoer vorige week iets gestegen tot rond 1070 m3 per seconde, terwijl 1400 m3 per seconde normaal is voor de tijd van het jaar.

Ook in het stroomgebied van de Maas vielen vorige week lokale buien met veel regen. Dit leidde op 15 juli tot een snelle toename van de afvoer: van 50 tot rond 170 m3 per seconde. Daarna is de afvoer echter weer snel teruggekeerd naar het niveau van rond 50 m3 per seconde. De verwachting is dat hier de eerstkomende weken weinig verandering in komt.

Landbouw
Karin Broekhuijsen, die net als veel anderen dagelijks voor ons op pad gaat om weerfoto’s te maken, sprak gisteren in Drenthe een boer en die vertelde liever een droog dan een (te) nat jaar te hebben. Bij een natte zomer verrot alles, terwijl hij de droogte de baas blijft door te beregenen. Hij verwacht overigens wel dat de prijzen van aardappelen en graan binnenkort omhoog zullen gaan.

Bron: Rijkswaterstaat, KNMI, Meteo Consult.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 juli 2010, 18:40 uur | Bericht #142259
Geld voor hitteslachtoffers Duitse treinen

De Duitse spoorwegen (DB) gaan 500 euro betalen aan passagiers die het slachtoffer zijn geworden van uitgevallen airco's in ICE-hogesnelheidstreinen. Het smartengeld komt bovenop de vergoeding van anderhalf keer de ritprijs, die als tegoedbon wordt uitgekeerd. De regeling is in principe bedoeld voor reizigers die zich medisch moesten laten behandelen, meldden Duitse media woensdag. De afgelopen tijd raakten talrijke treinreizigers bevangen door de hitte omdat de airconditioning in de treinen niet goed functioneerde. DB kwam ongeveer 2200 passagiers al tegemoet, wat 130.000 euro kostte.

De problemen met de airconditioning worden donderdag besproken in een topoverleg tussen DB-chef Rüdiger Grube en minister Peter Ramsauer van Verkeer.

Bron: De Pers
Marching ever onward to tomorrow!
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
26 juli 2010, 11:34 uur | Bericht #143154
Weer brandjes in Schoorlse duinen

In het bos aan de Wagenmakersweg in Groet hebben zondagmiddag twee kleine branden gewoed. In totaal ging 400 vierkante meter bos in vlammen op. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Bij de branden werd ook een politiehelikopter met blusapparatuur ingezet. Op de terugweg zag deze helicopter ook een brand in Bergen. Daar ging een stuk van 40 bij 40 meter in vlammen op. De oorzaak van de branden is nog niet bekend. De brandweer van Bergen is de laatste weken extra alert. Er is een code rood ingevoerd: bij elke brandmelding wordt met zes auto's uitgerukt.

Bron RTVNH
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 juli 2010, 17:06 uur | Bericht #143553
Gevolgen droogte in Overijssel

Het is inmiddels wat koeler en het regent af en toe, maar het is nog te weinig om te compenseren voor de droogte van de afgelopen weken. De gevolgen van die droogte zijn duidelijk te merken. De waterschappen houden rekening met meer botulisme en blauwalg, de bomen en planten hebben flink te lijden van het tekort aan water, en ook boeren krijgen te maken met de gevolgen van de droogte.

Bron RTV Oost
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 juli 2010, 21:00 uur | Bericht #143610
Opnieuw brandjes in duingebied Bergen

In het duingebied rond Bergen is voor de derde dag op rij brand uitgebroken. Het duingebied wordt sinds augustus vorig jaar geteisterd door branden. De autoriteiten gaan uit van brandstichting. Rond 16.00 uur was het weer raak in de duinen bij Egmond-Binnen. Door snel ingrijpen van de brandweer ging niet meer dan 900 vierkante meter bosgebied verloren. Ook zondag en maandag werd erger voorkomen doordat de brandweer vlot bij de beginnende bosbrandjes aanwezig was.

Maatregelen
De gemeente Bergen trof onlangs nog extra preventieve maatregelen. Sinds half juli rukt de brandweer bij elke brandmelding in het duingebied direct met zes auto's uit in plaats van een. In mei werden in het gebied bovendien twee watercontainers en een waterwagen geplaatst, zodat de brandweer bij een bosbrand sneller over bluswater kan beschikken. De bosbranden in het Bergense duingebied begonnen in augustus 2009. Honderden hectares natuurgebied gingen al in vlammen op. In april dit jaar werd Bergen aan Zee nog uren ontruimd wegens een grote duinbrand. Begin juli braken ook al twee kleine duinbrandjes uit.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 juli 2010, 08:49 uur | Bericht #143965
UvW rekent op meer droogte

De grondwaterstand in Nederland zal de komende weken laag zal blijven. Die verwachting staat in het nieuwste droogtebericht voor waterbeheerders van de Unie van Waterschappen (UvW). De buien en de lagere temperaturen van deze week zorgen voor enig herstel van de droogtesituatie. De Rijnafvoer zal in de komende week toenemen naar een normale waarde voor de tijd van het jaar, aldus het droogtebericht. Voor begin augustus bestaat er kans op een droge en warme weerssituatie voor de tijd van het jaar. De grondwaterstanden zijn laag en blijven in de komende periode ongeveer op hetzelfde niveau, zo verwacht de UvW.

Aandacht blijft nodig

'Aandacht voor de droogtesituatie blijft daarom vooralsnog nodig', concludeert het droogtebericht. Tegelijk volgt de geruststellende mededeling dat in de Rijn en het IJsselmeer voldoende water aanwezig is om de komende weken aan de watervraag te kunnen voldoen.

Bron Nieuweoogst
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juli 2010, 21:45 uur | Bericht #144144
Natuurbrand Loon op Zand

In het Brabantse Loon op Zand heeft donderdagavond korte tijd een natuurbrand gewoed. Omdat het gebied moeilijk te bereiken was, werden veel brandweerlieden ingezet, die te voet naar de brand gingen. Er werd ook een helikopter ingezet, meldt de politie.

Rond 20.00 uur werd een rookpluim waargenomen bij het Land van Kleef. Vanwege de lastig te bereiken locatie werd opgeschaald naar een zeer grote brand. Het vuur was al snel onder controle, rond 20.40 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandhaard was een hectare groot.

Bron: Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 augustus 2010, 20:40 uur | Bericht #145372
'Droogte minder acuut'

De droogte is minder acuut. Dit meldde woensdag een woordvoerster van de Unie van Waterschappen, de vereniging van alle waterschappen in Nederland. In juli waren de temperaturen nog erg hoog, waardoor het in grote delen van het land extreem droog was.

,De droogte is niet zo'n acuut probleem meer. Alleen in Brabant geldt in gebieden van een aantal waterschappen nog een bewateringsverbod. Een voorbeeld hiervan is het waterschap De Dommel'', aldus een woordvoerster. Ook het aantal wateren met blauwalg neemt af. De controle op de veendijken gaat volgens de woordvoerster gewoon door. Door droogte kunnen scheuren in de veendijken ontstaan. Als die groter worden kunnen veenkaden afschuiven of doorbreken.

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is de droogte afgenomen door de hoeveelheid neerslag die de afgelopen dagen is gevallen. Staatsbosbeheer noemt de koelere periode een welkome afwisseling voor de natuur. ,,De natuur is blij met de regen die valt. Dit geldt met name voor het plantenleven'', aldus een woordvoerster. ,,Alles valt weer terug in het normale regime'', verklaarde ze.

Bron: de Pers
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 augustus 2010, 10:45 uur | Bericht #147252
Aandacht voor brand op Strabrechtse Heidedag

Op de veertiende editie van de jaarlijkse Strabrechtse Heidedag is zondag ook aandacht voor de brand van afgelopen juli. Dit meldde boswachter Sjaak Smits van Staatsbosbeheer. Op 2 juli ontstond er brand op de heide, die pas een aantal dagen later volledig uit was. Hierbij gingen 150 hectare bos in vlammen op.

Twee boswachters die nauw bij de brand betrokken waren, geven een rondleiding door het gebied waar de brand heeft gewoed. ,,Bij de rondleiding worden mensen geïnformeerd over wat we nu met het afgebrande gebied willen doen'', legt Smits uit. Zo wordt onder andere het bestaande stuifzandgebied uitgebreid door een deel van het afgebrande gebied hierbij te trekken. ,,Nu hebben wij de kans om de plant- en diersoorten waarvoor stuifzand heel belangrijk is, uit te breiden'', aldus de boswachter. Ook wil Staatsbosbeheer verjonging van het plantenrijk een kans geven. ,,Dit willen wij in eerste instantie zelf laten gebeuren. We zijn nog aan het overleggen of we bepaalde plantensoorten willen bijplanten'', legt hij uit.


De brand in juli op de Strabrechtse Heide.

Hij hoopt dat de boodschap van de rondleiding goed overkomt. ,,Als je het afgebrande gebied ziet, besef je dat je niet zomaar een sigaret kunt weggooien'', verklaart hij.

Camping
Het bezoekersaantal van de open dag is volgens Smits vooral afhankelijk van het weer. ,,Gemiddeld hebben we drieduizend bezoekers, maar hier zijn de scholen nog niet begonnen. Veel mensen zullen dus op vakantie zijn'', aldus Smits. Wel zijn er in de buurt een aantal campings die misschien nog voor wat geïnteresseerden kunnen zorgen.

Ponyrijden
Behalve de rondleiding door het gebied van de brand zijn er ook andere activiteiten. Zo kunnen kinderen ponyrijden en knutselen en staan er ongeveer twintig kraampjes op de heide. Elk kraampje is op een bepaalde manier verbonden met de heide; zo vertellen een imker en een vlinderfotograaf over hun werk. Ook een rondleiding door de insectentuin is mogelijk. ,,Het doel van de open dag is om mensen te informeren over de heide: wat is de heide, wat is er te doen en wie heeft het beheer erover?'', aldus Smits.

De Strabrechtse Heidedag vindt plaats bij het dorp Heeze en is gratis voor bezoekers. Staatsbosbeheer adviseert mensen om met de fiets te komen in plaats van met de auto.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2010, 20:05 uur | Bericht #148120
Oorzaak Stabrechtse brand onbekend

De oorzaak van de grote natuurbrand begin juli op de Strabrechtse Heide bij Heeze (Noord-Brabant) blijft ongewis. Dat is de conclusie van een uitgebreid onderzoek naar het ontstaan van de brand. Dit liet de politie woensdag weten. Bij de brand werd 150 hectare heide in de as gelegd.

De politie onderzocht in totaal 15 tips maar die leidden niet tot een oplossing. Zo werd de betrokkenheid van drie jongeren onderzocht die zich na een oproep in een regionale krant bij de politie hadden gemeld. Zij hadden echter niets met de brand te maken.

De politie speurde ook nog naar de eigenaar van een gevonden fietsframe. De fabrikant werd wel achterhaald, maar het is onbekend aan wie de fiets was geleverd. De politie schreef zonder resultaat in heel Nederland fietshandelaren aan.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 augustus 2010, 20:18 uur | Bericht #149659
Opnieuw grote brand duinen Bergen

In de duinen bij Bergen is dinsdagmiddag een zeer grote brand ontstaan.



Het vuur ontstond rond 15.45 uur op het punt waar de Helmweg overgaat in de Korteweg in de duinen ten noorden van Bergen aan Zee. Het gebied dat in brand staat is ongeveer 100 bij 100 meter groot volgens de politie. De massaal uitgerukte brandweer had het vuur snel onder controle, met dank aan de vele regen van maandag. Daardoor is alles niet zo gortdroog als bij eerdere branden het geval was. Rond 17.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Het duingebied rond Bergen en Schoorl wordt sinds augustus vorig jaar geteisterd door branden. Honderden hectares natuurgebied gingen al in vlammen op. In april van dit jaar werd Bergen aan Zee nog uren ontruimd wegens een grote duinbrand die de bebouwde kom naderde. Vorige maand wist de brandweer enkele beginnende brandjes in de kiem te smoren. De autoriteiten gaan uit van brandstichting.

Staatsbosbeheer maakte juist dinsdag bekend dat de branden van het afgelopen jaar een schade hebben opgeleverd van zeker 2,5 miljoen euro.

Bron: Rtv Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.857 topics, welke bij elkaar 448.376 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 71 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 71, lezen 12 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden