Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 november 2010, 12:30 uur | Bericht #163604
GFS de weg kwijt?

Iedereen is cq was helemaal door de dolle heen na het zien van de 06u run van het Amerikaans model GFS. Echter moet ik er wel bij zeggen, dat we ons daar niet blind op moeten gaan staren. Het ziet er leuk uit die temperaturen en ook die sneeuwverwachting, maar het kan ook zomaar ineens verdwenen zijn. Dus terughoudendheid is bij deze zeker op zijn plaats!



Momenteel is er dus ook nog geen zinnig woord over te zeggen. Het Europees model laat momenteel een temperatuur zien, die op kan gaan lopen tot zo'n 4 graden, terwijl het weermodel GFS met een dikke ijsdag aan komt zetten met temperaturen van -5 a -6 overdag in het noordelijk deel van het land. Wat betreft de temperatuur op 1500 meter zit het wel goed, beide modellen geven aan dat de temperatuur rond de -10 graden ligt. Spannende situatie allemaal hoe dit allemaal gaat verlopen. Dit is een verwachting, dus dat wil niet zeggen dat het daadwerkelijk uit zal gaan komen zoals de meeste mensen denken cq hopen!

Op weg naar de eerste marathon op natuurijs?
Op weg naar de eerste marathon op natuurijs? Over een dag of tien zou het in het noordoosten van Nederland wel eens kunnen lukken. Wel moeten we even de sneeuw in de gaten gaan houden, dat zou nog roet in het eten kunnen gaan gooien. De strijd om de eerste marathon op natuurijs kan (zoals de modellen er nu voorstaan) volgende week los gaan barsten. De ijsverenigingen van Haaksbergen, Noordlaren en Veenoord vechten jaarlijks om de primeur.



De zware sneeuwval in het noorden van het land bleek vorig jaar een zegen voor Haaksbergen. Sinds 2007 wist de ijsvereniging in Haaksbergen vier keer de schaatsprimeur in de wacht te slepen.

©onweer-online

Updates en interessante berichten twitter ik altijd. Mijn twitteraccount is: http://twitter.com/Jantje_
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 november 2010, 12:30 uur | Bericht #163605
Aangezien er leden en ook gasten zijn die interesse hebben in de pluim en/of andere kaarten zet ik hier een aantal links neer die je doorverwijzen daar naar toe. Standaard zal de KNMI pluim zichtbaar zijn hier en die update hij automatisch.



Overzicht
Alle pluimen op 1 pagina
Neerslag inclusief een mooie sneeuwradar
Temperatuuroverzicht
Waarom deze advertentie?
Jeroen71
Lid
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Berichten: 932
Lid sinds: 30 aug. 2008
21 november 2010, 14:02 uur | Bericht #163639
November eindigt winters

Onder een heldere hemel zakte het kwik in Drongen de voorbije nacht een paar graden dieper weg dan verwacht, waardoor de derde vorstnacht van deze winter een feit is. Met -1,1°C was het de koudste nacht tot nu toe. Lang zal dit "record" niet standhouden, want de komende week krijgen we dus te maken met de eerste winterprik.

Een hogedrukkern (1030 hPa) boven Scandinavië smelt vandaag zondag samen met een hogedrukgebied (1035 hPa) boven IJsland en Groenland. Een depressie steekt vandaag het zuiden van Frankrijk over: van de Golf van Biskaje naar de Golf van Genua. Daardoor staat er in onze omgeving een oostnoordoostenwind en kan het stilaan beginnen af te koelen. De maxima liggen vandaag rond 6 à 7°C. Het occlusiefront van de Zuid-Europese depressie zorgt ervoor dat de bewolking in de loop van de dag toeneemt. Ook vannacht blijft het zwaarbewolkt, zodat de minima niet veel verder zakken dan 3°C. Het blijft zo goed als droog.

Morgen trekt de depressie verder het Europese vasteland op, waardoor de wind stilaan krimpt naar meer noordelijke richtingen. Morgen is dat nog noordoost en dus continentaal. De maxima liggen rond 5°C en er zijn enkele opklaringen. Dinsdag draait de wind naar het noorden, wat betekent dat hij vanover de Noordzee waait. Het zeewater is nog altijd 11°C. De onderste luchtlagen worden dus gevoelig opgewarmd en dat is ook te merken aan de maxima. Die liggen dinsdag opnieuw rond 7°C. Toch verandert er weldegelijk iets: terwijl de maxima aan de grond oplopen, koelt de lucht op grotere hoogte verder af. De troposfeer wordt dus onstabiel, waardoor de kans op buien toeneemt. De buienkans is het grootst aan zee.

Woensdag heeft het zwaartepunt van de hoge luchtdruk zich verplaatst naar IJsland. Boven Scandinavië begint de luchtdruk te dalen. Er ontstaat een noordelijke hoogtestroming, die ervoor zorgt dat de koude bovenluchten verder naar ons land worden getransporteerd. Tegen donderdagavond daalt de temperatuur op 850 hPa (rond 1500 meter hoogte) boven het noorden van Nederland al tot -10°C. Bij ons is dat tot rond -8°C. Er kunnen woensdag een paar buitjes vallen die meer en meer een winters karakter krijgen. De maxima liggen nog rond 5°C, maar tegen de avond zakt het kwik snel richting vriespunt. In de nacht van woensdag op donderdag vriest het op veel plaatsen in Vlaanderen een graad of drie. In de Kempen is een -5°C haalbaar.

Vrijdag zakt een depressie af van de kust van Noorwegen naar de Noordzee. De precieze koers van deze depressie zal bepalen of we echt winterweer krijgen of niet en dat kan echt op 50 kilometer aankomen. De bovenlucht blijft in elk geval koud: rond -8 à -10°C op 850 hPa. Volgens het EPS maken we de meeste kans op een westenwind. Dat betekent dat in het westen van Vlaanderen de temperatuur overdag oploopt tot rond +4°C. Er is dan vrijdagochtend kans op enkele sneeuwbuien bij temperaturen die nog licht negatief zijn. In de loop van de dag gaat de sneeuw dan over in natte sneeuw of regen. Een zelfde weerbeeld zien we op zaterdag: 's nachts vorst en kans op wat sneeuwbuitjes, overdag licht positieve temperaturen en winterse buien.

Na zaterdag lijkt er in eerste instantie niet veel te veranderen. Ten noorden van ons blijft de luchtdruk hoog, in onze omgeving houden zich diverse depressiekernen op en de bovenluchten blijven onveranderd koud. We maken dus veel kans op licht wisselvallig winterweer met 's nachts lichte tot matige vorst, maxima rond of iets boven het vriespunt en nu en dan een sneeuwbui of winterse bui.

Schaatsijs?
Komt er ook schaatsijs? Zo eind november, begin december zou dat zeker voor Vlaanderen extreem vroeg zijn. In het noordoosten van Nederland is er wel kans dat er over een dag of tien genoeg ijs ligt voor een eerste wedstrijd op natuurijs. Ik heb het dan over wedstrijden à la Veenoord, waar een stuk grond onder water wordt gezet om er vervolgens een 400 meter-baan op uit te zetten. Van grote tochten kan uiteraard nog geen sprake zijn.
Ook in Vlaanderen zou er zich na volgend weekend een ijsvloertje kunnen vormen, maar veel zal afhangen van de windrichting en windsterkte én van eventuele sneeuwval. Een sneeuwdek zorgt voor extra afkoeling, maar bemoeilijkt tegelijk de ijsaangroei. Het ensemblegemiddelde van de ijspluim komt tegen 1 december met zo'n centimer of 4 ijs op ondiep en stilstaand water (zie illustratie). Het blijft interessant op het weerfront.

Gert Coonen
Woonplaats: leeuwarden
Berichten: 770
Lid sinds: 16 feb. 2010
21 november 2010, 14:03 uur | Bericht #163641
deel 3 alweeer!!1 gaat snel!!!!!!!!
ontopic hebbe jullie de ijspluim al gezien
Woonplaats:
Berichten: 4905
Lid sinds: 16 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 november 2010, 14:03 uur | Bericht #163642
De duitsers vertellen dat de gewoonlijke luchtdrukverdelingen in Nov (van de laatste jaren) erg verstoord zijn zodat er een onvervalste winter verwacht wordt
Woonplaats:
Berichten: 2279
Lid sinds: 28 mei. 2009
21 november 2010, 14:06 uur | Bericht #163643
Zie je wel dat er een deel 3 ging komen nog voor het eerste vlokje is gevallen!

Ik ben wel vol verwachting wat de temperatuur kaartjes gaan doen de volgende uren/dagen. -17 lijkt me sterk maar je weet nooit!
Aern
Lid
Woonplaats: Axel, Oirschot of Eindhoven
Berichten: 339
Lid sinds: 30 jan. 2010
21 november 2010, 14:09 uur | Bericht #163644
Wat een kou zeg..

Ben benieuwd of dit ook echt een beetje uit gaat komen of dat GFS echt de weg helemaal kwijt is.
gerard112
Lid
Woonplaats: Spijk groningen
Berichten: 559
Lid sinds: 23 sep. 2010
21 november 2010, 14:12 uur | Bericht #163645


Mooie vooruitzicht.
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
21 november 2010, 14:12 uur | Bericht #163646
7-daagse run temp op 1500 meter ECMWF

BartS
Woonplaats: Rijen
Berichten: 496
Lid sinds: 12 dec. 2009
21 november 2010, 14:19 uur | Bericht #163647
wow ook wel grappig dat er steeds meer voor sneeuw en kou gaan.
wij gaan in ieder geval voor de zekerheid een nieuwe sneeuwschep kopen voordat straks alles weer uitverkocht is
tony
Lid
Woonplaats: Ingen
Berichten: 250
Lid sinds: 12 apr. 2009
21 november 2010, 14:22 uur | Bericht #163648
Word het toch die horror winter wat ze zeiden in het begin.

Ik hoop het wel hoor.


Laat de kou maar komen.
Aankomende week me zelf plat staren naar de lantaarnpaal

Live now cause today can be your last
henk55
Lid
Woonplaats: zwolle
Berichten: 2045
Lid sinds: 23 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 november 2010, 14:24 uur | Bericht #163649
Off topic.
Oh.... kijk,.... de header van O-O begint ook al in winterstemming te komen.
Anne.
Lid
Woonplaats: Zoetermeer
Berichten: 224
Lid sinds: 6 dec. 2009
21 november 2010, 14:32 uur | Bericht #163652
Haha, topic 3 alweer, er er is nog geen vlokje sneeuw gevallen

Weergaza is trouwens ook weer helemaal de weg kwijt. Hier in Zoetermeer zou er aan het eind van de twee weken 36 CM moeten liggen
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 november 2010, 14:37 uur | Bericht #163653
Even snel tussendoor, er is een nieuwe pluim toegevoegd, genaamd MOS forecasts voor Wageningen

http://www.onweer-online.nl/weerkaart/pluim-grafieken/170/
tony
Lid
Woonplaats: Ingen
Berichten: 250
Lid sinds: 12 apr. 2009
21 november 2010, 14:38 uur | Bericht #163654
netjes
Live now cause today can be your last
kaya
Lid
Woonplaats: deventer
Berichten: 284
Lid sinds: 26 mei. 2009
21 november 2010, 14:44 uur | Bericht #163656
zelfs de wakkerste krant van nederland komt met groot nieuws
Woonplaats: Zederik
Berichten: 477
Lid sinds: 11 nov. 2010
21 november 2010, 14:49 uur | Bericht #163657
Citaat van kaya, zondag 21 november 2010, 14:44 uur zelfs de wakkerste krant van nederland komt met groot nieuws
dat geloof ik nooit zo wat onze wakkerste krant te melden heeft
Woonplaats: Tilburg Noord-Brabant
Berichten: 4127
Lid sinds: 16 jul. 2009
21 november 2010, 14:50 uur | Bericht #163658
Citaat van kaya, zondag 21 november 2010, 13:44 uur zelfs de wakkerste krant van nederland komt met groot nieuws
Ja zeg dat wel, sneeuwfront zelfs.
Zie mijn hobby via de link
https://gurushots.com/Martijn.photography/photos

En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
Woonplaats:
Berichten: 4905
Lid sinds: 16 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 november 2010, 14:52 uur | Bericht #163659
Citaat van Isabelle, zondag 21 november 2010, 14:06 uur Zie je wel dat er een deel 3 ging komen nog voor het eerste vlokje is gevallen!

Ik ben wel vol verwachting wat de temperatuur kaartjes gaan doen de volgende uren/dagen. -17 lijkt me sterk maar je weet nooit!



Toch denk ik dat waardes vanaf -20 ook wel haalbaar worden als er echte transport komt en met een flink versneeuwd aardoppervlak
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
21 november 2010, 14:52 uur | Bericht #163660
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, zondag 21 november 2010, 14:37 uur Even snel tussendoor, er is een nieuwe pluim toegevoegd, genaamd MOS forecasts voor Wageningen


Kijk kijk, daar hebben we wat aan, veel meer waarheidsgetrouw dan al die directe model output (DMO)!
Adhv. van welk model is dit overigens Jan ?

Gr. Johann

Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.842 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 175 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 175, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden