Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Karnes, TX; Wilson, TX.

29 Apr 2024 19:04:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

29 Apr 2024 15:39:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

29 Apr 2024 14:28:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Karnes, TX; Wilson, TX.

29 Apr 2024 14:22:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Jefferson Davis, LA.

29 Apr 2024 13:08:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Galveston, TX.

29 Apr 2024 12:32:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Galveston, TX.

29 Apr 2024 12:30:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brazoria, TX; Galveston, TX.

29 Apr 2024 12:10:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, TX.

29 Apr 2024 12:10:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Karnes, TX; Wilson, TX.

29 Apr 2024 11:55:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Jefferson Davis, LA.

29 Apr 2024 11:51:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Liberty, TX.

29 Apr 2024 11:42:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Harris, TX.

29 Apr 2024 11:37:12

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Orange, TX.

29 Apr 2024 11:26:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Orange, TX.

29 Apr 2024 11:20:38
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 152
Lid sinds: 21 nov. 2010
29 november 2010, 22:07 uur | Bericht #170328
Neerslag voor wo/do is volgens de pluim sterk afgenomen helaas.
Brisk
Lid
Woonplaats: Arnhem (zuid) - Gelderland
Berichten: 1237
Lid sinds: 22 dec. 2009
29 november 2010, 22:09 uur | Bericht #170329
Citaat van MamaAsz, maandag 29 november 2010, 22:01 uur Oh kijk nou wat een bult sneeuw hier in Workum is gevallen!!


donderdag 17 december 2009 | Gewijzigd: 29 november 2010, 22:10 uur, door Brisk
Tyshane's: O-O's (What the f*ck is?) winterwoordenboek!
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 4905
Lid sinds: 16 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 november 2010, 22:14 uur | Bericht #170330
29 nov 2010 20:55

Langdurige winterse periode.
door ronald de wildt

Te verwachten weersontwikkelingen, komende 24 uur

Lagedruk ligt boven Polen en trekt verder noordoostwaarts deze periode. Tegelijkertijd strekt zich omvangrijke hogedruk uit van het gebied ten zuiden van Groenland tot aan het westen van Scandinavie.
Tussen beide systemen staat een oostelijke tot noordoostelijke aanvoer, waarmee in eerste instantie vochtige lucht en vooral morgen steeds drogere lucht, van koude continentale oorsprong, wordt aangevoerd.

Te verwachten weerbeeld

Komende avond en nacht.

Meest geheel bewolkt, en vooral in het midden en zuiden perioden met lichte sneeuw. O/NO wind 2-5 Bft en Tmin -2/-4 C.

Dinsdag.

Eerst nog veel bewolking en in het zuiden nog wat lichte sneeuw, later vanuit het oosten enkele opklaringen. O wind 3-5 Bft en Tmax -2/0 C.

Verdere vooruitzichten.

Woensdag en donderdag zien we nog steeds gordel van hogedruk ten NW/NO, en lagedruk ten zuiden en oosten van ons gebied. Met een O/NO aanvoer wordt arctisch continentale lucht aangevoerd, waarin het periodiek kan sneeuwen, vooral op donderdag. Ook komen er droge perioden voor waarin de zon zich laten zien. De minima liggen tussen -5/-11 C, in langdurge opklaringen nog lager, en overdag meest tussen -7/-2 C.
Het moge duidelijk zijn dat dit voor de tijd van het jaar bijzondere (recordachtige) waarden zijn. De vooral woensdag harde wind maakt het hierbij snijdend koud.

Vrijdag lijkt dan "plots" de hogedruk-kern boven Scandinavie snel oostwaarts te verplaatsen. Hierdoor ontstaat er ten noorden en westen van ons gebied een groot gebied met relatief lagedruk en relatief koude bovenluchten.
Hoewel de stroming aanlandig zal worden, blijven de temperaturen zeer laag, in de nacht en ochtend kan het in rustige omstandigheden zelfs tot bijzonder lage minima in de orde van -10/-15 C komen. Ook overdag blijft de koude plaklaag in stand en vriest het overal.

Sintweekend lijkt zich ten westen van Engeland zuidwaarts afzakkende lagedruk te gaan verenigen met boven het zuidwesten van Europa aanwezige lagedruk. Waarna dit systeem aan een noordoostwaartse koers gaat beginnen.
Deze koers gaat echter gehinderd worden door a. drukstijgingen boven het continent en b. ten oosten van het onveranderd aanwezige Groenlandhoog uitzakkende bovenlucht-kou.
Daarom in een meest continentale aanvoer, handhaving van de kou. Zondag kan wel de kans op neerslag gaan toenemen.

En dit lijkt de voorbode voor een periode waarin weer gesproken kan gaan worden van een grenzwetterlage. Opnieuw komt naar verwachting boven ons gebied de grens te liggen tussen zachtere luchtsoorten die door de zuidwestelijke lagedruk worden aangevoerd, én de koude lucht boven en ten noorden van onze omgeving.
Een forse toename van de sneeuwkansen en onverminderde kou door stevige continentale aanvoer aan de bodem.

En zo lijkt de kou dus Sintweekend en daarna niet verdreven te gaan worden, verre van zelfs. Want de Uitvoer laat tegen eind 1e decade zelfs de trend zien van drukstijgingen ten oosten en noordoosten.


Jeroen71
Lid
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Berichten: 932
Lid sinds: 30 aug. 2008
29 november 2010, 22:15 uur | Bericht #170331
Diep winters in de herfst


De weerkaarten zien er voor de volgende dagen zo diepwinters uit, dat een mens bijna zou vergeten dat het nog altijd maar herfst is en het nog bijna vier weken duurt voor het Kerstmis er aan komt. De winter is er deze keer wel erg vroeg bij. Zoals verwacht, staat vanavond de eerste marathon op natuurijs op het programma. Het is dit keer opnieuw Noordlaren dat de spits mag afbijten.

Algemene situatie

De voorbije nacht en ook deze voormiddag was het zwaarbewolkt, maar toch duidt de thermometer -2°C aan. We hebben met andere woorden overduidelijk te maken met transportkou. De luchtdrukverdeling op de weerkaarten ziet er dan ook heel erg winters uit. Er ligt een stevig hogedrukgebied (1035 hPa) boven Scandinavië en IJsland. We zien depressies boven de Golf van Biskaje en Oost-Europa. Tussen deze systemen stroomt ijskoude landlucht naar onze omgeving. De temperatuur op 850 hPa (ongeveer 1500 meter hoogte) ligt nu rond -8°C en daalt tegen donderdag naar -15°C. De zon heeft deze tijd van het jaar absoluut onvoldoende kracht om deze koude luchtmassa op te warmen. Dat betekent dat we een paar ijskoude dagen tegemoet gaan.

De koude lucht laat zich niet zo gemakkelijk verdrijven. Dat zien we op het einde van de week. De weerkaarten zien er dan minder winters uit. De blokkade boven de Atlantische Oceaan blijft overeind, maar verplaatst zich naar het westen. Dat betekent dat de hoge luchtdruk boven Scandinavië en IJsland verdwijnt, om zich te vestigen ten zuiden van Groenland. Zaterdag verwachten de weermodellen depressies boven Ierland en de Oostzee. De wind komt dan bij ons voornamelijk uit het zuidwesten tot het zuiden. Maar de straalstroom ligt nog altijd erg zuidelijk, waardoor de koude lucht in onze omgeving gevangen blijft. Dat betekent dat hooguit de scherpste kantjes van de kou er wat af gaan. Als de wind wegvalt, kan het zelfs in deze situatie nog erg koud worden, vooral 's nachts. Bij een wat hardere wind vanover de relatief warme Noordzee, kan het kwik licht positief worden. Maar zolang de blokkade boven de oceaan er ligt, kan het niet echt langdurig zacht worden.

Verwachting

Vannacht daalt het kwik tot -4°C.
Morgen breekt de zon af en toe door de wolken. Het blijft de hele dag droog en het kwik raakt misschien net tot aan het vriespunt maar begint nog in de loop van de dag opnieuw te dalen.
In de nacht van dinsdag op woensdag kunnen we in Drongen waarschijnlijk de eerste matige vorst noteren, met minima rond -6°C. De bewolking neemt woensdag opnieuw toe en er is kan op wat sneeuw. De maxima blijven steken bij -3 à -4°C. De wind trekt aan tot 4 à 5 Bft, waardoor het bijzonder koud aanvoelt. Daarna is de temperatuur erg afhankelijk van het feit of er zich al dan niet een sneeuwdek gevormd zal hebben. Ligt er voldoende sneeuw, dan kan het in de nacht van woensdag op donderdag streng vriezen (-10°C of lager). Ligt er geen sneeuw, dan liggen de minima rond -7°C. Idem voor de temperatuur donderdag overdag: bij voldoende sneeuw blijft die steken op -5°C, in het andere geval kan die "oplopen" tot -2°C.

Ook vrijdag- en zaterdagochtend vriest het matig en misschien zelfs streng. De maxima lijken iets op te lopen, tot rond of iets boven het vriespunt, maar de onzekerheid is nog groot. Dat geldt uiteraard ook voor de periode die daarna komt.

IJsverwachtingDe vorming van een ijsvloer is stilaan op gang gekomen. Vanaf vrijdag zou er op ondiep water toch zo'n 10 cm ijs kunnen liggen. Dat betekent dat er hier en daar geschaatst zou kunnen worden. We zijn dan nog maar begin december, naar Vlaamse normen is dat heel erg vroeg. Vanaf zaterdag lijkt de ijsvorming wat te stagneren. Echt betrouwbaar ijs, dat een grote massa probleemloos kan dragen, lijkt er voorlopig dus nog niet in te zitten. Hier en daar de eerste krassen op het natuurijs zetten, moet tegen het einde van de week zeker mogelijk zijn.

IJsverwachting




WimBaens
Lid
Woonplaats: Molenbeersel (N-O Belgisch Limburg)
Berichten: 1452
Lid sinds: 16 dec. 2009
29 november 2010, 22:16 uur | Bericht #170332
Verwachtingen WRF:
Bron: http://www.meteocenter.eu/#model
Woonplaats: Tilburg Noord-Brabant
Berichten: 4127
Lid sinds: 16 jul. 2009
29 november 2010, 22:17 uur | Bericht #170333
Wat een prachtig verhaal van Ronald, als het uitkomt tenminste.
Zie mijn hobby via de link
https://gurushots.com/Martijn.photography/photos

En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
Woonplaats: Loon op Zand
Berichten: 125
Lid sinds: 25 mei. 2009
29 november 2010, 22:18 uur | Bericht #170334
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, maandag 29 november 2010, 21:01 uur Ga een nieuw topic maken, echter die blijft op slot, maar vanavond wel te bezichtigen!

Kan niet wachten.
Hoop dat het weer een mooi stukje woord.
vind het toch maar knap dat je het iedere keer simpel weet te verwo orden.
Woonplaats:
Berichten: 4905
Lid sinds: 16 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 november 2010, 22:21 uur | Bericht #170335
Do/Vrij nacht: Diepvriestemps
Woonplaats: Oss
Berichten: 1545
Lid sinds: 24 mei. 2009
29 november 2010, 22:23 uur | Bericht #170336
Citaat van Weatherman, maandag 29 november 2010, 22:17 uur Wat een prachtig verhaal van Ronald, als het uitkomt tenminste.

Idd, hoop niet dat het al te rooskleurig is.
Woonplaats: Maria-Hoop (Midden-Limburg)
Berichten: 434
Lid sinds: 15 jul. 2010
29 november 2010, 22:23 uur | Bericht #170337
Citaat van dfromdwgn, maandag 29 november 2010, 22:21 uur Do/Vrij nacht: Diepvriestemps

Wel apart dat je op dit plaatje heel goed ziet wat het effect van het zeewater is.
Koude is alleen boven land aanwezig.
35 sneeuwdagen gehad in Limburg in 2010/2011Mijn foto-topic
Woonplaats:
Berichten: 195
Lid sinds: 29 dec. 2009
29 november 2010, 22:25 uur | Bericht #170338
Citaat van dfromdwgn, maandag 29 november 2010, 22:21 uur Do/Vrij nacht: Diepvriestemps

Ziet er goed uit! Het kan nog best wat lager uitvallen omdat het koudste punt meestal net voor zonsopgang is. Icm sneeuwdekje kan het lekker afkoelen!
Woonplaats:
Berichten: 4905
Lid sinds: 16 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 november 2010, 22:25 uur | Bericht #170339
Citaat van moniquepeeters, maandag 29 november 2010, 22:23 uur Wel apart dat je op dit plaatje heel goed ziet wat het effect van het zeewater is.
Koude is alleen boven land aanwezig.



ja zee heeft veel invloed...
Woonplaats: Oss
Berichten: 1545
Lid sinds: 24 mei. 2009
29 november 2010, 22:25 uur | Bericht #170340
Citaat van Onweerfreak, maandag 29 november 2010, 20:46 uur Winter nog lang niet voorbij na het weekend!

Dadelijk meer, moet nog even wat andere dingen doen...


ben benieuwd..
Woonplaats:
Berichten: 4905
Lid sinds: 16 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 november 2010, 22:27 uur | Bericht #170341
Sat film
jewaitit
Lid
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 422
Lid sinds: 25 mei. 2009
29 november 2010, 22:28 uur | Bericht #170342
ben benieuwd naar jan's verhaaltje zo
Woonplaats:
Berichten: 195
Lid sinds: 29 dec. 2009
29 november 2010, 22:29 uur | Bericht #170343
Citaat van Onweerfreak, maandag 29 november 2010, 20:46 uur Winter nog lang niet voorbij na het weekend!

Dadelijk meer, moet nog even wat andere dingen doen...

Toch zit het me niet helemaal lekker. Ik vind het heerlijk dat we nu al winters weer hebben maar ben toch bang dat het door de vroege start ook weer snel over is. Vorig jaar werd het pas een maand later winter dan nu, kan me niet voorstellen dat we dit weer tot aan Februari houden (zelfs wat minder winters weer lijkt me onwaarschijnlijk voor zo'n lange periode)
Woonplaats: Oss
Berichten: 1545
Lid sinds: 24 mei. 2009
29 november 2010, 22:30 uur | Bericht #170344
Ik vind de nieuwe pluim helemaal niet zo positief eigenlijk wat betreft de kou.
Volgens de pluim volgende week temps die overdag ruim boven nul uitkomen en in de nacht vrijwel geen vorst meer

http://www.knmi.nl/exp/pluim/vijftiendaagse/
Ben
Lid
Woonplaats: Springendal
Berichten: 330
Lid sinds: 30 jan. 2010
29 november 2010, 22:30 uur | Bericht #170345
Citaat van mitchel, maandag 29 november 2010, 22:07 uur Neerslag voor wo/do is volgens de pluim sterk afgenomen helaas.

Godzijdank, ben alweer klaar met die sneeuw. Eerst vanavond met de fiets erdoor heen baggeren, daarna een kwartier stil gestaan met de Syntus trein omdat een spoorwissel niet kon worden gebruikt.
Doe mij maar de lente; graadje of 20, zonnetje, stokbroodje, wijntje en een goed boek....
Woonplaats: haarlem
Berichten: 1310
Lid sinds: 23 jun. 2009
29 november 2010, 22:36 uur | Bericht #170346
Citaat van Ben, maandag 29 november 2010, 22:30 uur Godzijdank, ben alweer klaar met die sneeuw. Eerst vanavond met de fiets erdoor heen baggeren, daarna een kwartier stil gestaan met de Syntus trein omdat een spoorwissel niet kon worden gebruikt.
Doe mij maar de lente; graadje of 20, zonnetje, stokbroodje, wijntje en een goed boek....

hou op hoor !!

anders moet je maar even overwinteren bij peter timoffeef !
Life without freedom is no life at all.

weather without storms is no weather at all.
Rutte31
Lid
Woonplaats: Gouda
Berichten: 2421
Lid sinds: 26 jul. 2008
29 november 2010, 22:36 uur | Bericht #170347
Hier in Limburg zitten we inmiddels op een tussenstand van tussen de 5 en 6 cm sneeuw: foto's een kwartiertje geleden:
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.855 topics, welke bij elkaar 448.367 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.581 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 138 mensen aan het browsen op het forum. 5 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 138, lezen 5 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden