Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart De Bilt - Windsnelheid
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 16:00:16

De kaart De Bilt - Neerslagsom
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 16:00:15

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:24

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:22

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:22

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:22

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:21

De kaart Leeuwarden - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:20

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:19

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:19

De kaart Leeuwarden - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:18

De kaart Groningen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:18

De kaart Groningen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:17

De kaart De Bilt - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:17

De kaart De Bilt - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:16
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 januari 2011, 15:30 uur | Bericht #203407
Tientallen doden door overstromingen Brazilië

Overstromingen als gevolg van zware regenval hebben in Brazilië het leven geëist van zeker 35 personen. Dat hebben de Braziliaanse autoriteiten donderdag gemeld. Dertigduizend mensen hebben als gevolg van het wassende water hun huis moeten verlaten. Onder de doden was een gezin van vier. Zij kwamen in de binnenlanden van de deelstaat São Paulo om het leven toen hun huis werd getroffen door een modderstroom en instortte.

De deelstaat Minas Gerais is het zwaarst getroffen. Volgens de dienst burgerbescherming zijn zestien mensen verdronken of bedolven onder modderstromen. Meer dan dertienduizend mensen moesten elders onderdak zoeken, omdat hun huizen zijn verwoest. In de deelstaten São Paulo, Rio de Janeiro en Espirito Santo, waar het al sinds kerst regent, zijn meer dan twintig mensen omgekomen. Ruim twintigduizend mensen raakten dakloos.

Bron Nieuws.nl
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
11 januari 2011, 18:54 uur | Bericht #204735
Dertien doden door overstromingen Brazilië

Modderstromen en overstromingen als gevolg van zware regenval hebben dinsdag in de Braziliaanse deelstaat São Paulo het leven gekost aan ten minste dertien personen. Dat hebben de Braziliaanse autoriteiten bekendgemaakt. Elf mensen kwamen om toen hun huizen werden bedolven door een modderstroom, twee mensen kwamen om toen ze werden meegesleurd door het water. De zware regenval geselt de regio en er werd melding gemaakt van ten minste twaalf aardverschuivingen. De stad São Paulo kwam dinsdag vrijwel volledig tot stilstand, doordat belangrijke doorgaande wegen onder water kwamen te staan. Brazilië is dit jaar meermaals getroffen door zware regenval. Door het noodweer zijn al zeker honderdduizend mensen dakloos geraakt. Meer dan dertig mensen zijn om het leven gekomen.

Bron: Nieuws.nl
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
12 januari 2011, 19:10 uur | Bericht #205016
Meer dan 70 doden door hevige regenval in BraziliëBij de overstromingen en aardverschuivingen na hevige regenval in Brazilië zijn nu al meer dan zeventig mensen om het leven gekomen. De zwaarst getroffen gebieden zijn de staten Rio de Janeiro en Sao Paulo. Ook drie brandweerlui lieten het leven. Alleen al in Teresopolis, een plaats op ongeveer 100 km van Rio de Janeiro, werden vandaag 21 mensen onder de modder bedolven. In Nova Friburgo, vlakbij Teresopolis, werden drie brandweerlui zelf verrast door de modderstromen. Elke hulp kwam te laat voor hen. Er zijn nog drie reddingswerkers vermist. De zwaarst getroffen gebieden zijn de staten Rio de Janeiro en Sao Paulo. Hevige regenval leidt in Brazilië in januari en februari steeds weer tot ongevallen met vele doden. Vooral de favela's, waar de armen wonen, krijgen het zwaar te verduren.Bron: HLN | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:12 uur, door Joyce.s
BartS
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
13 januari 2011, 07:59 uur | Bericht #205095
Ramp in Rio: honderden doden

Bij overstromingen en aardverschuivingen zijn in de Braziliaanse Regio Serrana, ruim 50 kilometer ten noordoosten van de stad Rio de Janeiro, volgens de officiële cijfers zeker 237 doden gevallen. Voor de in 1891 gestichte stad Teresópolis is het de grootste ramp in de geschiedenis. Er vielen volgens hulpverleners en plaatselijke media zeker 122 doden. Meer naar het noordoosten zijn in de plaats Nova Friburgo 97 honderd doden gevallen.Hevige regens teisteren de streek al dagen. In Teresópolis viel tot woensdagmorgen in een etmaal tijd de tropische regen die er doorgaans in een hele maand valt. Bijna duizend mensen zijn dakloos geworden. Maar ook elders in de zeer bergachtige streek eisten het snel wassende water, aardverschuivingen en modderstromen levens. In Petrópolis, ooit het zomerverblijf van de keizers van Brazilië, vielen achttien doden. Van veel afgelegen plaatsen is de toestand nog niet bekend. De autoriteiten vrezen dat het dodental verder oploopt. Er worden tientallen mensen vermist.

De minister van Milieu van de deelstaat Rio de Janeiro, Carlos Minc, zei dat de ramp is ontstaan door een combinatie van natuurgeweld en onverantwoordelijkheid bij gemeenten. Zo zouden in strijd met de regelgeving oevers zijn bebouwd op grond die bij een natuurpark hoort. De nieuwe Braziliaanse president Dilma Roussef gaat donderdag naar de getroffen streek. Ze heeft meer dan 300 miljoen euro uit federale middelen toegezegd voor de getroffen streek in de deelstaat Rio de Janeiro. Ze vliegt waarschijnlijk in een helikopter over de regio. Op veel plaatsen zijn wegen door het natuurgeweld onbegaanbaar, wat de hulpverlening belemmert. Honderden mensen zijn ingezet om slachtoffers te zoeken.Het regenseizoen in Brazilië is verhevigd door een koufront deze week. Daardoor valt er tweemaal zo veel neerslag als normaal in de regenseizoenen. Het zuiden van het land heeft op verscheidene plaatsen te maken met overstromingen. In de deelstaat Sao Paulo vielen daardoor dinsdag zeker dertien doden.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
13 januari 2011, 08:29 uur | Bericht #205100
Ruim 250 doden door noodweer Brazilië

Overstromingen en aardverschuivingen in de Braziliaanse staat Rio de Janeiro hebben aan zeker 257 mensen het leven gekost. Tientallen mensen worden nog vermist. Het noodweer sloeg genadeloos toe, vooral in de arme berggebieden, waar de bevolking in huisjes op de berghellingen woont. In het bergstadje Teresopolis, 65 kilometer ten noorden van de stad Rio de Janeiro, kwamen minstens 130 mensen om. In het naburige bergstadje Nova Friburgo vielen zeker 107 doden. Vele honderden mensen zijn dakloos geraakt, doordat hun houten huisjes wegspoelden, door de modderstromen werden bedolven of volledig instortten.

Het afgelopen etmaal viel in het gebied ruim 26 centimeter regen. Gevreesd wordt dat het dodental verder zal oplopen, vooral in afgelegen valleien en op steile berghellingen waar reddingswerkers nog niet zijn doorgedrongen. De storm zwakte woensdag af, maar de door water verzadigde grond blijft instabiel en de woongebieden worden nog altijd bedreigd door verdere aardverschuivingen en modderlawines.

Bron Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
13 januari 2011, 16:06 uur | Bericht #205185
Meer doden door noodweer Brazilië

Het dodental als gevolg van zware overstromingen en aardverschuivingen in de Braziliaanse staat Rio de Janeiro is opgelopen tot zeker 356. Vermoedelijk honderden mensen worden nog vermist, meldden Braziliaanse media donderdag op gezag van de autoriteiten.

Het noodweer heeft vooral toegeslagen in arme berggebieden, waar de bevolking op de hellingen woont. In Nova Friburgo, 140 kilometer ten noorden van de stad Rio de Janeiro, steeg het dodental naar 168. In Teresópolis, 100 kilometer van Rio, kwamen 152 mensen om. Elders in de regio Serrana, in de plaats Petrópolis, vielen 36 doden. Onder de doden zijn drie reddingswerkers. In de getroffen gebieden is de afgelopen dagen meer regen gevallen dan normaal in een maand. Rivieren overstroomden en er ontstonden aardverschuivingen waardoor veel slachtoffers in hun slaap werden verrast. Modderstromen voerden bomen en auto's mee en hebben huizen bedolven. Duizenden mensen zijn dakloos.

Ongeveer achthonderd reddingswerkers zijn ingezet. Sommige plekken zijn volledig van de buitenwereld afgesneden en kunnen alleen per helikopter worden bereikt. De Braziliaanse krant Folha de Sao Paulo sprak over de ergste binnenlandse natuurramp in vier decennia. De nieuwe Braziliaanse president Dilma Roussef gaat donderdag naar de getroffen streek. Ze heeft meer dan 300 miljoen euro uit federale middelen toegezegd voor opvang van de slachtoffers en heropbouw van de getroffen streek.

Eerder deze week werd de Braziliaanse deelstaat São Paulo getroffen door noodweer. Daardoor kwamen zeker dertien mensen om het leven. Modderstromen als gevolg van zware regenval kosten jaarlijks vele honderden mensen het leven in Brazilië. Vooral plekken waar armen in hun eenvoudige behuizing wonen of plaatsen waar tegen de regels in is gebouwd worden getroffen.

Bron De Pers
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2011, 18:54 uur | Bericht #205221
Fotogalerij: noodweer in Rio

Deze foto is niet meer beschikbaar

Het dodental als gevolg van overstromingen en aardverschuivingen in de Braziliaanse staat Rio de Janeiro is opgelopen tot zeker 356. Vele tientallen mensen worden nog vermist, meldde de Braziliaanse nieuwszender GloboNews donderdag op gezag van de autoriteiten.

Deze foto is niet meer beschikbaar

Het noodweer heeft vooral toegeslagen in arme berggebieden, waar de bevolking op de hellingen woont. In Nova Friburgo, 140 kilometer ten noorden van de stad Rio de Janeiro, steeg het dodental naar 168. In Teresópolis, 100 kilometer van Rio, kwamen 146 mensen om. Elders in de regio Serrana, in de plaats Petrópolis, vielen 34 doden.

Deze foto is niet meer beschikbaar

In de getroffen gebieden is de afgelopen dagen meer regen gevallen dan normaal in een maand. Rivieren overstroomden en er ontstonden aardverschuivingen waardoor veel slachtoffers in hun slaap werden verrast. Modderstromen voerden bomen en auto's mee en hebben huizen bedolven. Circa duizend mensen zijn dakloos.

Deze foto is niet meer beschikbaar

Ongeveer achthonderd reddingswerkers zijn ingezet. Sommige plekken zijn volledig van de buitenwereld afgesneden en kunnen alleen per helikopter worden bereikt.

Deze foto is niet meer beschikbaar

Bron: De Pers, bron foto's: EPA
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2011, 19:22 uur | Bericht #205242
Dodental noodweer Brazilië loopt op

Het dodental als gevolg van overstromingen en aardverschuivingen in de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro is tot zeker 380 gestegen. Dat hebben de autoriteiten in het Zuid-Amerikaanse land donderdag laten weten. Eerder op de dag spraken de autoriteiten van zeker 356 slachtoffers. Het noodweer heeft vooral toegeslagen in arme berggebieden, waar de bevolking op de hellingen woont. In Nova Friburgo, 140 kilometer ten noorden van Rio de Janeiro, vielen zeker 168 doden. In Teresópolis, 100 kilometer van Rio, kwamen zeker 161 mensen om. Elders vielen tientallen doden. In de getroffen gebieden is de afgelopen dagen meer regen gevallen dan normaal in een maand. Rivieren overstroomden en er ontstonden aardverschuivingen waardoor veel slachtoffers in hun slaap werden verrast.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2011, 19:30 uur | Bericht #205245
'Dodelijke modderstromen zijn te voorspellen'

De overstromingen in het zuidoosten van Brazilië hebben inmiddels aan honderden mensen het leven gekost. Zo'n hoog dodental zou voorkomen kunnen worden met een waarschuwingssysteem. Binnen zes maanden kan een systeem worden opgezet voor accurate voorspellingen over hoge waterstanden en modderstromen, als de politieke wil er tenminste is. ,,In Brazilië is er vooralsnog niet veel wil om zo'n systeem te implementeren'', aldus Jan van Overeem, directeur business ontwikkeling van advies- en ingenieursbureau Arcadis. ,,Sao Paulo, dat ook kampt met wateroverlast, is er wel mee bezig, maar heeft nog geen concrete stappen gezet.'' Politici uit de Braziliaanse stad kwamen vorig jaar naar Nederland om zich te laten informeren over een waarschuwingssysteem. ,,Ze willen weten hoe ze om moeten gaan met veel water in stedelijk gebied. En hoe ze veilig kunnen bouwen nabij water'', aldus Overheem. In veel westerse landen is een alarmeringssysteem al in gebruik. Ook in Nederland kan Rijkswaterstaat goed voorspellen waar en wanneer de rivieren buiten de oevers zullen treden.

De Braziliaanse politici denken dat een waarschuwingssysteem niet zal werken, omdat arme bewoners het ontruimingsadvies mogelijk niet zullen opvolgen. ,,Dan denken ze: waarom waarschuwen, als de mensen toch niet weggaan'', stelt Overeem. De gevaarlijkste gebieden, zoals berghellingen, zijn veelal bewoond door de armste mensen. Zij zijn daardoor vaak slachtoffer van natuurrampen. Het water is de afgelopen dagen echter niet alleen de arme wijken binnengedrongen. ,,Ook de gewone wijken staan onder water. Dat zou het standpunt van de Brazilianen weleens kunnen veranderen'', licht Overeem toe. Het waarschuwingssysteem kost enkele miljoenen, wat voor sommige autoriteiten ook nog een drempel kan vormen. Het systeem kan echter precies aangeven welke gebieden onder water komen te staan, zodat gericht ontruimd kan worden. ,,Dat bespaart veel geld. In elk geval zou het heel veel mensenlevens schelen.''

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 10:56 uur | Bericht #205419
Meer dan 500 doden door noodweer Brazilië

Overstromingen en aardverschuivingen in de Braziliaanse staat Rio de Janeiro hebben volgens de lokale pers aan meer dan 500 mensen het leven gekost. Tientallen mensen worden nog vermist, onder wie drie brandweerlieden wier wagen door een modderstroom werd meegesleurd. Het noodweer sloeg genadeloos toe, vooral in de arme berggebieden, waar de bevolking in huisjes op de berghellingen woont. In het bergstadje Teresopolis, 65 kilometer ten noorden van de stad Rio de Janeiro, kwamen minstens 175 mensen om.In het naburige bergstadje Nova Friburgo vielen zeker 201 doden. Onder de doden zijn vier brandweerlieden die hielpen bij de reddingswerkzaamheden. In het eveneens nabijgelegen Petropolis kwamen nog eens 34 mensen om het leven. Gevreesd wordt dat het dodental verder zal oplopen, vooral in afgelegen valleien en op steile berghellingen waar reddingswerkers nog niet zijn doorgedrongen. Vele honderden mensen zijn dakloos geraakt, doordat hun houten huisjes wegspoelden, door de modderstromen werden bedolven of volledig instortten. In een etmaal tijd viel in het gebied ruim 26 centimeter regen. De storm zwakte woensdag af, maar de door water verzadigde grond blijft instabiel en de woongebieden worden nog altijd bedreigd door verdere aardverschuivingen en modderlawines.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 10:59 uur | Bericht #205420
Meer dan 500 doden door noodweer Brazilië foto's

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 14:14 uur | Bericht #205474
Vrees voor duizenden doden bij overstromingen Rio

Er zijn al meer dan 500 doden geteld bij de overstromingen in de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro. Media in Brazilië stellen dat het dodental nog fors zal stijgen, tot zeker boven de duizend en volgens sommige bronnen nog meer. Alleen al in Teresópolis, een van de zwaarstgetroffen steden, wordt al gevreesd voor honderden extra sterfgevallen. In Teresópolis viel 144 millimeter regen in 24 uur, een hoeveelheid die normaal gesproken valt in de hele maand januari. Tienduizenden mensen zijn dakloos geraakt doordat rivieren buiten hun oevers traden en door aardverschuivingen. Naast Teresópolis werden ook de steden Petrópolis en Nova Friburgo zwaar getroffen.
Grootste Braziliaanse natuurramp
De natuurramp, de grootste in Brazilië in de afgelopen vier decennia, betekent een eerste test voor het leiderschap van Dilma Rousseff, sinds 1 januari de president van Brazilië. Zij heeft al besloten om 780 miljoen real (circa 350 miljoen euro) beschikbaar te stellen voor noodhulp voor de getroffen regio.

Nalatigheid
Rousseff bracht donderdag een bezoek aan Nova Friburgo. Ze werd tijdens haar bezoek vergezeld door Sergio Cabral, de gouverneur van de deelstaat Rio de Janeiro. Cabral beschuldigde de lokale autoriteiten van nalatigheid. De bestuurders zouden bouwvergunningen hebben verleend voor plekken die gevaarlijk zijn bij overstromingen, zoals hellingen van heuvels. Ook zouden ze niet afdoende hebben opgetreden tegen illegale bewoning van dergelijke locaties.

Natuurschoon
De bergachtige Serrana-regio rond Nova Friburgo, Teresópolis en Petrópolis geldt vanwege het natuurschoon en de koelere temperaturen als een populaire vakantiebestemming voor rijke inwoners van de aan de Atlantische Oceaan gelegen metropool Rio de Janeiro. In de afgelopen decennia verviervoudigde het inwonertal van de regio, circa 100 kilometer ten noorden van Rio. Veel arme Brazilianen proberen er werk te vinden in de toerisme-industrie. Ze kunnen zich slechts de goedkoopste woningen permitteren, die vaak liggen in gebieden die als eerste worden getroffen door aardverschuivingen en overstromingen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:12 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 januari 2011, 17:04 uur | Bericht #205785
Week van rouw in Rio de Janeiro

De Braziliaanse staat Rio de Janeiro heeft zaterdag een week van rouw afgekondigd voor de 550 doden die vielen bij de overstromingen en aardverschuivingen in de voorbije week. De officiële rouwperiode begint maandag, op bevel van gouverneur Sergio Cabral. De overstromingen worden gezien als de grootste natuurramp in Brazilië. Zo'n 14.000 mensen zijn dakloos en meteorologen voorspellen nog meer regen. De stad Nova Friburgo, die met 249 doden het zwaarst is getroffen, zit nog grotendeels zonder stroom, drinkwater, voeding, benzine en medicijnen. Een man die zijn dochter verloor in een modderstroom, gaf de schuld aan lokale politici. Die hebben arme mensen toegestaan huizen te bouwen op instabiele heuvels. ,,Ze zijn corrupt. Ze willen geld in hun zak en de armen mogen sterven'', foeterde Marcel Ferraz da Silva.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
15 januari 2011, 18:43 uur | Bericht #205809
Volgens YoWindow is het nu opnieuw lelijk aan het doen in Petropolis.
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
16 januari 2011, 08:18 uur | Bericht #205921
Meer dan 600 doden geteld in Brazilië

De dodentol van de aardverschuivingen en overstromingen in Brazilië heeft de kaap van 600 overschreden. In het land wordt een rouwperiode van drie dagen gehouden. In de nacht van dinsdag op woensdag kwamen bij de stortregens in de bergachtige regio bij Rio de Janeiro nu al minstens 610 mensen om, melden de autoriteiten zaterdagavond. Zo'n 14.000 mensen zijn als gevolg van de watersnood dakloos.De stad Nova Friburgo, 140 km ten noorden van Rio, is het ergst getroffen met 274 doden. In Teresopolis, op 100 km van Rio, zijn 263 doden geteld en in het nabijgelegen Petropolis vallen 55 doden te betreuren. Het stadje Sumidouro in dezelfde regio telt 18 doden. Het gaat om een van de ergste natuurrampen uit de geschiedenis van Brazilië en de dodenbalans dreigt nog verder op te lopen want de hulpdiensten hebben nog niet alle getroffen dorpen en steden kunnen bereiken.

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:12 uur, door Joyce.s
BartS
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 januari 2011, 15:06 uur | Bericht #206339
Dodentol overstromingen Brazilië opgelopen tot 640

De dodentol van de aardverschuivingen en overstromingen in Brazilië heeft de kaap van 640 bereikt. De stad Nova Friburgo, 140 kilometer ten noorden van Rio, is het ergst getroffen met 294 doden. In Teresopolis, op 100 km van Rio, zijn 271 doden geteld en in het nabijgelegen Petropolis zijn er 56 doden. Het stadje Sumidouro in dezelfde regio telt 19 doden.Het gaat om een van de ergste natuurrampen uit de geschiedenis van Brazilië en de dodenbalans dreigt nog verder op te lopen. Nog steeds zijn vele mensen van de buitenwereld afgesloten. Nieuwe neerslag bemoeilijkt het werk van de hulpdiensten voortdurend. Vandaag hield het even op met regenen, maar zeker tot woensdag verwachten weerkundigen opnieuw zware regenval. In de overstromingsgebieden neemt de angst voor infectieziektes toe.

Bron Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:12 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2011, 07:47 uur | Bericht #206583
Dodental overstromingen Rio stijgt verder

Het dodental door overstromingen en aardverschuivingen in de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro is gestegen tot 665. Dat meldden de autoriteiten maandag (lokale tijd). Zondag vonden nieuwe aardverschuivingen plaats bij Petrópolis waardoor zeker drie mensen de dood vonden. Zeker 133 mensen worden nog vermist.

In de getroffen gebieden viel vorige week meer regen dan normaal in een maand. Rivieren overstroomden en er ontstonden aardverschuivingen. Modderstromen voerden bomen en auto's mee en hebben huizen bedolven. Meer dan 14.000 mensen zijn geëvacueerd. De reddingsdiensten en het leger proberen met helikopters afgelegen gebieden van hulp te voorzien en slachtoffers te helpen. Vooral plekken waar armen in hun eenvoudige woningen leven of waar tegen de regels in is gebouwd worden getroffen. Voor de komende dagen is meer regen voorspeld.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2011, 16:07 uur | Bericht #206708
Man overleeft zestien uur onder de modder in Brazilië

In Brazilië is een man na zestien uur levend van onder de modder gehaald. Reddingswerkers moesten drie uur lang graven om het slachtoffer van een modderstroom te bevrijden. Marcelo Fonseca lag onder vier meter smurrie nadat overstromingen Teresoplis en andere steden ten noorden van Rio de Janeiro hadden getroffen. Toen geluiden onder de modder weerklonken, begonnen reddingswerkers te graven. Pas drie uur later werd Fonseca gered.De 42-jarige man werd naar een ziekenhuis gebracht. Hij heeft last van een leverinfectie, maar zal volgens de artsen volledig herstellen. Fonseca herinnert zich nog hoe zijn huis vernield werd door de plotse modderlawine. "Ik opende het raam, hoorde lawaai en had enkel tijd om weg te rennen. Toen ik de deur bereikte, was de stroom zo sterk dat ik stukken van het dak en stukken hout zag rondvliegen." Zijn lichaam zat helemaal gekneld onder de modder en het puin. Hij kon slechts moeizaam ademhalen en een steen drukte op zijn borst. Het noodweer in Brazilië eiste al meer dan zeshonderd doden.

Bron Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:12 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 januari 2011, 07:31 uur | Bericht #206880
Dodental modderramp Brazilië boven 700

Het dodental door overstromingen en aardverschuivingen in de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro is donderdag de zevenhonderd gepasseerd. De autoriteiten maakten donderdag bekend dat 702 lijken zijn geborgen. Er worden nog mensen vermist. Braziliaanse media spreken van de ergste modderramp ooit. In 1967 kwamen 437 mensen om door modderstromen in een kustplaatsje.

Door extreme regenval worden bomen, auto’s en huizen op hellingen sinds vorige week meegesleurd in woeste modderstromen. Zeker 17.000 mensen zijn al geëvacueerd. Een aantal dorpjes is al bijna een week van de buitenwereld afgesloten. De autoriteiten waarschuwen dat er ziektes uit kunnen breken.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 januari 2011, 07:36 uur | Bericht #207399
Brazilië wil waarschuwingssysteem noodweer

Brazilië gaat een landelijk waarschuwingssysteem opzetten in een poging rampen als gevolg van noodweer te voorkomen. De regering is tot het besluit gekomen na de recente overstromingen en aardverschuivingen die inmiddels aan zeker 750 mensen het leven hebben gekost. Dat heeft de minister van wetenschap en technologie Aloizio Mercadante donderdag gezegd.

Het nieuwe systeem, dat naar verwachting over vier jaar volledig operationeel is, gaat gebruik maken van vijftien radars en een kortgeleden aangeschafte supercomputer om het weer te voorspellen en extreme weersomstandigheden in de gaten te houden. Hierdoor moeten de autoriteiten genoeg tijd krijgen om mensen in risicogebieden te evacueren. Hoeveel het systeem gaat kosten is nog niet berekend. Mercadante zei donderdag tevens dat het dodental als gevolg van het noodweer waarschijnlijk nog oploopt tot duizend. In de ongeveer vijfhonderd gebieden waar een groot risico is op overstromingen wonen in totaal zo'n vijf miljoen mensen.

Bron De Pers
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.310 topics, welke bij elkaar 445.500 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.307 leden.
Het nieuwste lid is Lullaby .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4677 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4677, lezen 14 mensen het topic "Stormkansen 27 en 28 oktober 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden