Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Stephenson, IL.

24 May 2024 15:57:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bureau, IL; Henry, IL; Putnam, IL; Rock Island, IL; Whiteside, IL; Clinton, IA.

24 May 2024 15:55:32

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Carroll, IL; Jo Daviess, IL; Stephenson, IL; Whiteside, IL; Jackson, IA.

24 May 2024 15:54:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, IL; Jo Daviess, IL; Stephenson, IL; Whiteside, IL; Clinton, IA; Jackson, IA.

24 May 2024 15:43:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bureau, IL; Henry, IL; Mercer, IL; Putnam, IL; Rock Island, IL; Whiteside, IL; Clinton, IA.

24 May 2024 15:41:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Knox, IL; Marshall, IL; Peoria, IL; Stark, IL.

24 May 2024 15:41:31

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Carroll, IL; Jo Daviess, IL; Stephenson, IL; Whiteside, IL; Clinton, IA; Jackson, IA.

24 May 2024 15:39:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Henderson, IL; Henry, IL; Mercer, IL; Rock Island, IL; Warren, IL; Whiteside, IL; Cedar, IA; Clinton, IA; Des Moines, IA; Louisa, IA; Muscatine, IA; Scott, IA.

24 May 2024 15:37:28

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Jo Daviess, IL.

24 May 2024 15:35:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, IA; Buchanan, IA; Cedar, IA; Delaware, IA; Dubuque, IA; Jones, IA; Linn, IA.

24 May 2024 15:31:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mercer, IL; Rock Island, IL; Cedar, IA; Clinton, IA; Des Moines, IA; Henry, IA; Iowa, IA; Jefferson, IA; Johnson, IA; Keokuk, IA; Louisa, IA; Muscatine, IA; Scott, IA; Washington, IA.

24 May 2024 15:31:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chickasaw, IA; Fayette, IA; Howard, IA; Winneshiek, IA.

24 May 2024 15:31:37

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Iowa, IA; Johnson, IA; Louisa, IA; Washington, IA.

24 May 2024 15:31:36

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Rock Island, IL; Cedar, IA; Johnson, IA; Jones, IA; Linn, IA; Muscatine, IA.

24 May 2024 15:31:36

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Jo Daviess, IL; Jackson, IA.

24 May 2024 15:30:07
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
18 juli 2011, 08:12 uur | Bericht #261968
Elke dag sterven 100 kinderen door droogte in Hoorn van AfrikaTerwijl we steen en been klagen over onze eigen natte zomer, sterven momenteel in de Hoorn van Afrika elke dag meer dan 100 kinderen van honger en dorst door de ergste droogte in meer dan 60 jaar. En dat is nog maar het begin, want een bijkomend half miljoen kinderen zullen voor het einde van de zomer sterven. Naar schatting tien miljoen mensen uit vooral Ethiopië, Kenia, Somalië en Zuid-Soedan zullen het niet redden tenzij er heel snel een grootschalige hulpactie op gang komt.
In het getroffen gebied heeft het al twee jaar omzeggens niet geregend. In sommige delen van Somalië is het zelfs al zes jaar veel te droog. Hulpverleners in de Hoorn van Afrika doen wat ze kunnen, maar hebben niet genoeg eten en drinken voor iedereen.

Dabaab zien en sterven
In Kenia melden zich nu elke dag bijna 2.000 mensen in Dabaab, het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. De mensen sterven daar op de drempel van het kamp, als ze na dagen lopen in de rij staan voor de registratie. Door de droogte in de Hoorn van Afrika worden een half miljoen kinderen met de hongerdood bedreigd. Dat zegt het VN-kinderfonds Unicef. Het eist dat de hulp aan de regio wordt uitgebreid. Nu ontvangen al twee miljoen kinderen in de Hoorn van Afrika voedselhulp. De huidige droogte en hongersnood in Somalië is de "ergste humanitaire ramp in de wereld" volgens de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen bij de VN, António Guterres, gezegd.

Huid los
Volgens dokters in Dadaab lijden de meeste kinderen aan acute ondervoeding en gerelateerde complicaties zoals bloedarmoede. "De kinderen hebben aandoeningen waarbij hun huid los laat door een tekort aan voedingsstoffen", verklaart dokter Milhia Abdul Kader. Wetenschappers waarschuwden al een jaar geleden voor de aanhoudende droogte die nu Oost-Afrika teistert. Maar hun voorspellingen vielen lang in dovemansoren. In augustus 2010 publiceerde het Waarschuwingsnetwerk voor Hongersnood (Fews Net) een eerste waarschuwing over het weerfenomeen La Niña en de gevolgen voor de neerslagpatronen in Afrika. De onderzoekers waren er toen al van overtuigd dat er weinig regen zou vallen in de laatste maanden van 2010 en ze vermoedden dat ook de lente van 2011 droog zou worden. Het epicentrum van de droogte ligt op de grens tussen Kenia, Ethiopië en Somalië. In dit nomadische gebied zijn families erg afhankelijk van vee. Ook Oeganda en Djibouti werden getroffen door de crisis. De voedselprijzen van maïs en granen zoals sorgo zijn gestegen van 40 tot zelfs 240 procent. (mvl)

U wil helpen? Deze hulporganisaties zijn momenteel aan de slag in het getroffen gebied. Met uw hulp kunnen ze levens redden.

Rode Kruis
http://www.rodekruis.be/NL/Actueel/Actueel...oogteafrika.htm

Artsen Zonder Grenzen
http://www.msf-azg.be/nl/dossier/azg-biedt...oorn-van-afrika

Unicef
http://www.unicef.be/nl/press-release/situ...joenen-kinderen

Bron: De Morgen | Gewijzigd: 27 februari 2017, 09:54 uur, door Joyce.s
BartS
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
18 juli 2011, 11:58 uur | Bericht #262007
Citaat van moniquepeeters, zaterdag 16 juli 2011, 16:29 uur Eigenlijk kan je nergens meer mensen huisvesten dan wat het gebied kan hebben.
...
1. We moeten ze geen hulp meer sturen en de natuur lost het op, maar dit is erg gruwelijk.
2. We sturen ze eens echt fatsoenlijke hulp, in één keer tegoei: de regering van Somalië een stap terug laten doen en het land helemaal klaarmaken om zelfvoorzienend te worden.
3. We leggen die mensen uit dat het hebben van veel kinderen meer problemen veroorzaakt dan wat het oplost en dat ze vooral geen vreemde godsdienstige mensen moeten geloven die tegen condooms zijn.
4. We zorgen dat ze niet meer zo vruchtbaar zijn, ook dit is gruwelijk en het duurt ook lang voordat het effect heeft.

Precies, het als maar meer hulp bieden komt de gewone mensen niet ten goede, maar verdwijnt in de zakken van voedingsspeculanten, die ongehinderd door regeringen de voedselprijzen onmetelijk hoog opjagen. Waarom hoor je hier vrijwel niets over???

Tevens ben ik bang dat als we daar zoveel geld insteken, de bevolking nog verder toeneemt en we jaar na jaar meer geld moeten sturen omdat 'het aantal kinderen' (zijn het geen ijsbeertjes dan zijn het kinderen waarmee men een beroep doet op ons gevoel, volwassenen tellen blijkbaar niet) dat dreigt dood te gaan of dood gaat alleen maar hoger en hoger wordt.
Hoe gruwelijk ook, ik denk dat jouw punt 1 inderdaad het beste is. Zo is het daar ook altijd gegaan, maar dat is juist door de hulpverlening verstoord. De mensen gaan zich helemaal instellen op hulp, terwijl ze in opstand moeten komen binnen hun eigen land. Als die mensen niet zelf het heft in handen nemen om verandering in hun omstandigheden te brengen en hun voedselspeculanten hun gang laten gaan, is alle hulp van zeer tijdelijke aard en het eindresultaat vele malen ernstiger.
Droogte is daar altijd geweest en hulp met miljarden vind al tientallen jaren plaats, zonder dat het iets positiefs oplevert.

Direct stoppen met het huidige financieren van de ellende om te voorkomen dat er straks nog meer dood gaan! Hoe hard en ongevoelig het ook klinkt.

Moeten wij dan niets doen? Zeker wel! De wereldwijde voedselspeculanten, grootgrondbezitters en de wapenhandel (houd de wapenaankoopbedragen van die regeringen in die landen eens tegen het licht) aanpakken. Hoeveel Nederlandse bedrijven zijn er bij die voedselspeculatie en wapenhandel aan die landen betrokken??
Zonder woekerprijzen (die niet door droogte ontstaat, maar door kapitalistische speculatie) en zonder miljarden aan wapens uit te geven kunnen ze het zonder onze hulp zelf aan. Niet voor één jaar, maar structureel.

Maar ja, onze regeringen houden nu eenmaal van vrijheid, maar dan wel van de grootgrondbezitters en wapenhandelaren en daaraan zijn kinderlijkjes ondergeschikt.
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Waarom deze advertentie?
Fluffje
Lid
Woonplaats: Veenendaal
Berichten: 243
Lid sinds: 26 jul. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2011, 09:51 uur | Bericht #262399
Ik kan alleen maar zeggen dat ik altijd erg verdrietig wordt als ik die uitgemergelde kinderen zie...
Volgens mij is er toch echt wel genoeg voor iedereen op deze aardkloot ..stelletje verekte machthebbers
Romani
Lid
Woonplaats: Den Haag (Wateringseveld)
Berichten: 1328
Lid sinds: 26 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2011, 11:29 uur | Bericht #262408
Citaat van Fluffje, woensdag 20 juli 2011, 9:51 uur Ik kan alleen maar zeggen dat ik altijd erg verdrietig wordt als ik die uitgemergelde kinderen zie...
Volgens mij is er toch echt wel genoeg voor iedereen op deze aardkloot ..stelletje verekte machthebbers


Deels waar, echter hebben het dorre droge klimaat, in combinatie met overbevolking, ook een zeer grote invloed.
Er zijn gewoonweg teveel mensen om te voeden, en dat kan de grond niet aan in dat klimaat.
Like a drifter twister i was born to walk alone2e plaats fotowedstrijd week 31
Shadow112
Lid
Woonplaats: Hasselt (ov)
Berichten: 1660
Lid sinds: 22 nov. 2010
20 juli 2011, 11:49 uur | Bericht #262412
Keihard, ik weet het.

Maar voedsel inruil voor chemische castratie van mannen met meer dan 2 kinderen kan een "duurzame" oplossing zijn voor dit probleem. Je bent toch knotsgek als je onder zulke erbarmelijke omstandigheden nog kinderen gaat verwekken. Zelfs mensen in het "rijke" Nederland kiezen er hedendaags voor (even) geen kinderen te nemen omdat zowel de man als de vrouw fulltime moet werken om rond te komen......
Mijn Twitter Ipsa scientia potestas est
Woonplaats: Maria-Hoop (Midden-Limburg)
Berichten: 434
Lid sinds: 15 jul. 2010
20 juli 2011, 11:49 uur | Bericht #262413
Citaat van Fluffje, woensdag 20 juli 2011, 9:51 uur Ik kan alleen maar zeggen dat ik altijd erg verdrietig wordt als ik die uitgemergelde kinderen zie...
Volgens mij is er toch echt wel genoeg voor iedereen op deze aardkloot ..stelletje verekte machthebbers


Nou eigenlijk is er al berekend dat rond 2020 de wereldbevolking zo groot is dat er gewoon niet genoeg grondstoffen zijn voor iedereen om welvarend te zijn. Daarom dat ik er ook heel erg tegen ben om alle kinderen eten te geven en de kindersterfte aan te pakken en ze ondertussen te vertellen dat het hebben van veel kinderen goed is.
Dat is het niet als er al niks te eten is! We moeten een manier bedenken om de groei daar af te remmen en te zorgen dat de bevolking daarna gaat krimpen.
35 sneeuwdagen gehad in Limburg in 2010/2011Mijn foto-topic
Fluffje
Lid
Woonplaats: Veenendaal
Berichten: 243
Lid sinds: 26 jul. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2011, 11:57 uur | Bericht #262416
Citaat van moniquepeeters, woensdag 20 juli 2011, 11:49 uur Nou eigenlijk is er al berekend dat rond 2020 de wereldbevolking zo groot is dat er gewoon niet genoeg grondstoffen zijn voor iedereen om welvarend te zijn. Daarom dat ik er ook heel erg tegen ben om alle kinderen eten te geven en de kindersterfte aan te pakken en ze ondertussen te vertellen dat het hebben van veel kinderen goed is.
Dat is het niet als er al niks te eten is! We moeten een manier bedenken om de groei daar af te remmen en te zorgen dat de bevolking daarna gaat krimpen.


Ik ben het eens met je dat we een manier moeten bedenken om de groei af te remmen, maar dat wil toch niet zeggen dat diegene die er nu zijn niet geholpen moeten/mogen worden. Dat lijkt mij op z'n minst het meest menselijke wat er is.
Niet genoeg grondstoffen om welvarend te zijn...staat wel erg in contrast met hongersnood
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 209
Lid sinds: 18 mrt. 2007
20 juli 2011, 12:17 uur | Bericht #262421
Citaat van Fluffje, woensdag 20 juli 2011, 11:57 uur Ik ben het eens met je dat we een manier moeten bedenken om de groei af te remmen, maar dat wil toch niet zeggen dat diegene die er nu zijn niet geholpen moeten/mogen worden. Dat lijkt mij op z'n minst het meest menselijke wat er is.
Niet genoeg grondstoffen om welvarend te zijn...staat wel erg in contrast met hongersnoodAmen. Nadenken over hoe in de toekomst dit aan pakken, maar NU DIRECT die mensen eten/drinken geven. Je kan ze toch niet nu dood laten gaan omdat het anders nog erger wordt? en omdat het ons anders straks nog meer geld kost? Als je daar zelf stond met vel over bot ga je toch ook niet denken ach mij maar dood gaan want voor je het weet verwek ik nog meer kinderen..yeah right.
Sunrise
Lid
Woonplaats: Harkema ( frl )
Berichten: 658
Lid sinds: 1 jun. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2011, 12:40 uur | Bericht #262425
Ik wil geen geld doneren....het komt in de zakken van de verkeerden. Wat ik wel graag zou willen doen is een voedselpakket sturen. Je hebt wel eens in de supermarkt dat er iemand staat met een lijstje met etenswaren. Dat je daar dan wat uit mag zoeken en dat doneren. Ik denk dat de mensen die hongerlijden daar meer aan hebben. Het is gewoon zielig, al die uitgemergelde kinderen. De ouders moet ook verteld worden dat meer kinderen nemen alleen maar slechter is.
Romani
Lid
Woonplaats: Den Haag (Wateringseveld)
Berichten: 1328
Lid sinds: 26 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2011, 12:43 uur | Bericht #262427
Citaat van Shadow112, woensdag 20 juli 2011, 11:49 uur Keihard, ik weet het.

Maar voedsel inruil voor chemische castratie van mannen met meer dan 2 kinderen kan een "duurzame" oplossing zijn voor dit probleem. Je bent toch knotsgek als je onder zulke erbarmelijke omstandigheden nog kinderen gaat verwekken. Zelfs mensen in het "rijke" Nederland kiezen er hedendaags voor (even) geen kinderen te nemen omdat zowel de man als de vrouw fulltime moet werken om rond te komen......


Tsjaa, was het maar zo makkelijk...Laatste keer dat ik beelden zag, hingen er nog geen condoom automaten aan de bomen....
Als er al geen geld voor voedsel is etc. is er al helemaal geen geld voor voorbehoedsmiddelen, als ze er al bekend mee zijn.
Like a drifter twister i was born to walk alone2e plaats fotowedstrijd week 31
Shadow112
Lid
Woonplaats: Hasselt (ov)
Berichten: 1660
Lid sinds: 22 nov. 2010
20 juli 2011, 12:58 uur | Bericht #262430
Citaat van Romani, woensdag 20 juli 2011, 12:43 uur Tsjaa, was het maar zo makkelijk...Laatste keer dat ik beelden zag, hingen er nog geen condoom automaten aan de bomen....
Als er al geen geld voor voedsel is etc. is er al helemaal geen geld voor voorbehoedsmiddelen, als ze er al bekend mee zijn.


Daarom inruil voor voedsel chemische castratie voor mannen. Als wij voor geld en voedsel voor hun moeten zorgen (en dat moeten we) Mogen we daar best iets tegen over stellen om dit nou voor eens en altijd te voorkomen in de toekomst, daar deze mensen daar blijkbaar zelf niet toe instaat zijn.

Mijn Twitter Ipsa scientia potestas est
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2011, 17:00 uur | Bericht #262480
VN roept hongersnood uit in twee regio's van Somalië

De Verenigde Naties hebben in twee regio's in het zuiden van Somalië nu officieel de hongersnood uitgeroepen. De VN voegde er meteen aan toe dat er nog andere gebieden kunnen volgen als er niet snel hulp komt. Op korte termijn is er 300 miljoen dollar nodig. De hongersnood wordt pas uitgeroepen door de VN als meer dan 30 procent van de kinderen ondervoed is en elke dag 2 op de 10.000 mensen van honger omkomen. In sommige delen van Somalië sterven er nu al 6 op de 10.000 mensen per dag. De hongersnood in de twee regio's is de ergste in 20 jaar, zegt Mark Bowden, de ontwikkelingshulpcoördinator voor Somalië. Het komt erop aan om grotere hoeveelheden voedselhulp het zuiden van het land in te krijgen. Dat kan niet zonder het broodnodige geld, de VN heeft het over 300 miljoen dollar voor de volgende twee maanden.

"Als we nu niet snel handelen, zal de hongersnood zich binnen de twee maanden verspreiden naar alle 8 zuidelijke regio's in het land", zegt Bowden. Naast de mislukte oogsten zijn de mensen verzwakt door ziektes. Naar schatting 3,7 miljoen mensen in de "Hoorn van Afrika" worden met de dood bedreigd. Dat is ongeveer de helft van de totale bevolking. Van alle ondervoede Somaliërs zijn de helft kinderen. "Wellicht zijn er al tienduizenden gestorven, vooral kinderen", aldus Bowden.

Bron: De Redactie.be
Marching ever onward to tomorrow!
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2011, 23:07 uur | Bericht #262611
Ruim 5 miljoen euro op giro 555

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben na 9 dagen ruim 5 miljoen euro binnengehaald voor hulp aan de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika. Dat heeft een woordvoerder van de SHO woensdagavond bekendgemaakt De SHO opende 11 juli het speciale gironummer 555. Vrij snel daarna zijn op verschillende plekken in Nederland acties gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers in oostelijk Afrika.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Maria-Hoop (Midden-Limburg)
Berichten: 434
Lid sinds: 15 jul. 2010
20 juli 2011, 23:50 uur | Bericht #262621
Oxfam Novib laakt 'karigheid' landen bij noodhulp

DEN HAAG - Hulporganisatie Oxfam Novib heeft geen goed woord over voor de wijze waarop rijke landen de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika aanpakken.

Volgens de Verenigde Naties is zeker een miljard dollar nodig om een humanitaire ramp te voorkomen, maar tot dusver houden veel westerse landen volgens Oxfam de hand op de knip.

Er zou nog zeker 800 miljoen dollar (564 miljoen euro) nodig zijn, meldde de organisatie woensdag.

Delen van Oost-Afrika (Ethiopië, Kenia en Somalië) kampen met de ergste droogte in tientallen jaren.

Door zich terughoudend op te stellen, maken landen zich volgens Oxfam schuldig aan moedwillige verwaarlozing. Vooral Denemarken en Italië krijgen een flinke tik op de vingers, omdat ze nog niets hebben toegezegd. Nederland doneert 5 miljoen euro.

Status

De Verenigde Naties hebben de noodsituatie in twee zuidelijke regio's in Somalië formeel uitgeroepen tot een hongersnood. Dat meldde het VN-bureau voor de coördinatie van noodhulp (OCHA) in de Keniaanse hoofdstad Nairobi in een verklaring.

Het gebeurt hoogst zelden dat de VN het beladen woord hongersnood gebruiken om een noodsituatie te beschrijven. De laatste keer dat de VN meldden dat er hongersnood heerste in Somalië, was 19 jaar geleden.

Bron: nu.nl © ANP
35 sneeuwdagen gehad in Limburg in 2010/2011Mijn foto-topic
Woonplaats: Voorst (Ten oosten van Apeldoorn)
Berichten: 384
Lid sinds: 25 mei. 2009
21 juli 2011, 00:29 uur | Bericht #262627
Ik stuur er geen geld meer heen, simpelweg omdat mijn geld bij de acties voor Haiti en Afghanistan destijds compleet is verdwenen in de zakken van de corrupten.

Doe ik niet meer aan, helaas. Ook als ze aan de deur komen of wanneer ik in de stad wordt aangesproken zeg ik simpelweg dat ze het maar bij de directie gaan halen. Krijg je soms rare gezichten van, maar als je na gaat dat bij Haiti maar 2% van al het geld terecht is gekomen waar het nodig was..
Roxiejh
Lid
Woonplaats: Vlijmen
Berichten: 836
Lid sinds: 28 jun. 2011
21 juli 2011, 01:38 uur | Bericht #262632
Citaat van moniquepeeters, maandag 6 juni 2011, 10:32 uur Een vorm van neo-kolonisme. Het geld komt niet waar het zou moeten komen en het lost niks op.
Ik kan me erover ergeren dat er ook mensen zijn in Nederland die het slecht hebben, maar dat Nederland nog liever eerst de Grieken wat geld in hun *kuchkuch* steekt en ook nog Afrika wat toestopt.


Hier ben ik het mee eens..
Tuurlijk moeten die mensen in afrika geholpen worden maar geld lijkt mij niet de oplossing.
En hier in Nederland zijn er genoeg mensen die het ook erg slecht hebben zonder dat ze er ook maar iets aan kunnen doen.
Hoe kan je een ander land goede hulp bieden als je het zelf nog niet eens op een rijtje hebt?
Pure Nature, Just Love It .. Handle With Care, Love 'Nd Respect
Esoteric
Lid
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 16
Lid sinds: 21 jul. 2011
21 juli 2011, 13:43 uur | Bericht #262744
Er even over nadenkend...het is toch vreemd. Ik ben een tijd geleden even in die regio geweest en hier is al een geruime tijd voor gewaarschuwd. Er schijnen wel bepaalde voedseltransporten te zijn maar die worden tegengehouden door bepaalde stamhoofden. Dat zijn dezelfde stamhoofden die verantwoordelijk zijn voor een ongelijke verdeling van "welvaart" in de regio, zie ook bv Afghanistan. Om over de regering aldaar nog niet te spreken.

Hier kort het kabinet aanzienlijk op ontwikkelingshulp maar hetzelfde kabinet doet wel weer een beroep op ons om geld te storten.

Kort door de bocht genomen kan je constateren dat de "hoge heren" zowel hier als daar de zaken er niet makkelijker op maken. En helaas is het volk weer slachtoffer. Wij, "de kleintjes" hier, moeten de andere "kleintjes" daar helpen.
In de jaren 80 moesten we dezelfde regio helpen en nu, zo'n 30 jaar later, is het weer zover. Er zou nu eens een echte oplossing moeten komen en, zoals sommige leden ook al aangaven, is het niet alleen een kwestie van geld storten maar ook zorgen voor een drastische reorganisatie/herstructurering van de manier hoe regios in Afrika worden geleid. En daarna kan het ook geen kwaad om zelf ook eens in de spiegel te kijken.

Je zou er zelfs een nieuwe stelling tegenaan kunnen gooien : "zijn de wereldleiders wel capabel en kundig genoeg om de wereldproblematiek op te kunnen lossen?". Als het antwoord "ja" is, dan kan je hen een dikke onvoldoende geven. Als het antwoord "nee" is, dan kan je je afvragen waar we in hemelsnaam mee bezig zijn.

..uiteraard, dit zijn slechts mijn 2 Eurocenten..
Woonplaats: Kerkrade
Berichten: 111
Lid sinds: 26 mei. 2008
21 juli 2011, 14:06 uur | Bericht #262752
Als ze nu eens al dat geld wat nu aan bodemloze put Griekenland wordt verspild aan deze mensen zouden geven dan zou het voor hun al heel wat beter uitzien
Feel the thunder!!!
Romani
Lid
Woonplaats: Den Haag (Wateringseveld)
Berichten: 1328
Lid sinds: 26 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 juli 2011, 19:52 uur | Bericht #263051
Citaat van Etienne1981, donderdag 21 juli 2011, 14:06 uur Als ze nu eens al dat geld wat nu aan bodemloze put Griekenland wordt verspild aan deze mensen zouden geven dan zou het voor hun al heel wat beter uitzien

Noodhulp lost niets op. Er moet structureel iets veranderen... voedselpaketten helpen maar heel even.
Like a drifter twister i was born to walk alone2e plaats fotowedstrijd week 31
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
22 juli 2011, 21:02 uur | Bericht #263059
Citaat van Etienne1981, donderdag 21 juli 2011, 14:06 uur Als ze nu eens al dat geld wat nu aan bodemloze put Griekenland wordt verspild aan deze mensen zouden geven dan zou het voor hun al heel wat beter uitzien
Meen je dat echt? Dat het voor daar dan nu wel zou helpen. En dan, over 20j 50 miljoen Somaliërs die opnieuw nog meer hulp nodig hebben? Er dan nog meer hongersnood is?
Zie deze bijdrage van Shadow112 http://forum.onweer-online.nl/index.php?s=...st&p=277287

Wat Griekenland betreft: Kijk eens, van mij en van heel veel gewone Grieken hoeft die 'hulp' aan hun land ook niet. Ze komen nooit meer uit de schulden en andere Europese landen gaan uitmaken hoe ze daar moeten leven, terwijl de rijke Grieken de banken plunderen en elders op de wereld hun geld veilig stellen. Het is ook niet om de Grieken te helpen, maar om de economie van de Euro-Europalanden te redden. Als er geen eigen gewin zou zijn, was er echt geen cent aan besteed.
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Terug naar boven
1 2 3 4 5
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.859 topics, welke bij elkaar 448.385 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 82 mensen aan het browsen op het forum. 5 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 82, lezen 5 mensen het topic "De invloed van het reliëf in Nederland op buien ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden