Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR.

19 Apr 2024 08:00:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IN; Bullitt, KY; Jefferson, KY; Oldham, KY.

19 Apr 2024 06:25:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IN; Floyd, IN; Bullitt, KY; Jefferson, KY; Oldham, KY.

19 Apr 2024 06:10:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Breckinridge, KY; Hardin, KY; Meade, KY.

19 Apr 2024 06:10:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleburne, AR; Independence, AR; Stone, AR.

19 Apr 2024 06:10:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Independence, AR; Izard, AR; Stone, AR.

19 Apr 2024 05:36:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IN; Crawford, IN; Floyd, IN; Harrison, IN; Orange, IN; Perry, IN; Washington, IN; Meade, KY.

19 Apr 2024 05:35:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, IL; Hamilton, IL; Jefferson, IL; Wayne, IL.

19 Apr 2024 03:29:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gallatin, IL; Hamilton, IL; Saline, IL; White, IL; Posey, IN.

19 Apr 2024 03:29:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, IN; Daviess, IN; Greene, IN; Knox, IN; Sullivan, IN; Vigo, IN.

19 Apr 2024 03:29:07

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Madison, MO.

19 Apr 2024 03:29:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bollinger, MO.

19 Apr 2024 03:16:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IL; Coles, IL; Crawford, IL; Cumberland, IL; Jasper, IL.

19 Apr 2024 03:16:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Llano, TX.

19 Apr 2024 03:16:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Edwards, IL; Wabash, IL; White, IL; Gibson, IN; Posey, IN.

19 Apr 2024 03:16:34
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 juni 2011, 09:07 uur | Bericht #244633
Opening Australisch wintersportseizoen

Het wintersportseizoen in Europa is al een tijdje voorbij, al zijn er hoog in de Alpen een aantal pistes waar het nog altijd mogelijk is om de lange latten onder te binden. Ook in Noorwegen is dat op een aantal plaatsen het geval. De kwaliteit van de sneeuw is zeker in de middag (door de sterke zon) niet al te best en daarom zijn de wintersporters vooral in de ochtenduren op de piste te vinden. Wie wil skiën op echt verse sneeuw, bij een laagstaande zon en temperaturen die met moeite boven nul komen, kan afreizen richting het zuidelijk halfrond waar de winter nu is begonnen.

Het is misschien een wat verre vliegreis, maar Australië heeft zeker wel wat te bieden voor de wintersportliefhebbers. Terwijl het land toch vooral bekend staat om de hoge temperaturen, droogte en soms desastreuze bosbranden, is er tijdens de wintermaanden (juni, juli en augustus) toch echt wel een redelijk groot gebied in Australië waar sneeuw valt en de temperatuur rond het vriespunt ligt. Het gaat om een deel van het Great Dividing Range in de staten Victoria en New South Wales. Hier bevinden zich de zogenaamde Australische Alpen met bergtoppen van 1800 tot ruim 2200 meter. Met 2231 meter is Mount Kosciosko de hoogste berg van heel Australië.


Volop winter in Thredbo, afgelopen dinsdag. De eucalyptusboom op de voorgrond is nog helemaal groen. Ondanks dat het een loofboom is, verliezen lang niet alle bomen tijdens de Australische winter hun blad.

Wintersportgebieden
Bekende wintersportgebieden in Victoria zijn Mount Buller, Falls Creek en Mount Hotham terwijl Charlotte Pass, Perisher en Thredbo de bekendste bestemming in New South Wales zijn. In de buurt van Thredbo ligt op zo’n 1400 meter hoogte het plaatsje Kiandra. Tijdens de goudkoorts, halverwege de 19e eeuw bewogen de (vooral) Noorse goudzoekers zich op de berghelling en in de bossen voort per ski’s, maar in 1861 werden er voor het eerst ook wedstrijden gehouden. De eerste skiclub ter wereld werd dan ook opgericht in Australië en niet in Amerika of Europa.

Eerste (kunst)sneeuw
Na een teleurstellende Australische zomer wat betreft zonneschijn en warmte, viel midden april op de hoogste bergtoppen al wat sneeuw, maar de afgelopen weken was dat veel vaker het geval. Met het dalen van de temperatuur, was het ook mogelijk om de natuurlijke sneeuw op de hoogste bergtoppen aan te vullen met kunstsneeuw. Het gevolg is dat op diverse pistes op dit moment tussen 15 en 30 cm sneeuw ligt. Niet heel veel voor Europese begrippen, maar het is voldoende voor de officiële opening van het wintersportseizoen dit weekend. In Perisher is er zelfs een grootst muziekfestival om nog meer toeristen aan te trekken. In de meeste dalen in Australië valt in de winter vaker regen dan sneeuw. Hoger in de bergen valt de meeste neerslag wel als sneeuw, maar ook niet altijd. De temperatuur komt regelmatig boven nul en dus is een kunstmatige aanvulling van de natuurlijke sneeuw noodzakelijk. De meeste Australische wintersportplaatsen beschikken over een netwerk van sneeuwkanonnen en af en toe worden wolken zelfs ingezaaid met neerslagkernen om sneeuwval mogelijk te maken.


Ook in Thredbo, vlakbij Mount Kosciosko kon met vrijdag al skieën, maar hier was het nog lange tijd bewolkt met een beetje winterse neerslag.

Wintersporters op de pistes
Ook de afgelopen dagen draaiden de sneeuwkanonnen op volle toeren. Het was namelijk koud genoeg om zeker in de lange nachten sneeuw te maken. Overdag kwam de temperatuur wel iets boven nul, maar de lucht was zo droog dat de kunstsneeuw eigenlijk niet smolt. In de loop van de week viel er ook echte sneeuw en dat zorgde ervoor dat vrijdag de eerste skiërs en snowboarders op de pistes te zien waren.

Het komt niet elk jaar voor dat tijdens de start van het wintersportseizoen ook “echte” sneeuw ligt. Wat dat betreft start het seizoen meer dan goed. In The Lake Moutain Alpine Resort (op ongeveer 1,5 uur rijden van Melbourne) ligt op dit moment 30 cm natuurlijke sneeuw. Het is sinds jaren dat het seizoen start met echte sneeuw en niet wit gekleurd is door kunstsneeuw. De toeristensector is blij met de verse sneeuw, want na de bosbranden in 2003 heeft het toerisme wel een flinke klap gekregen. De komende dagen blijven de pistes waarschijnlijk wel open en de kans is zelfs groot dat meerdere liften open gaan. De komende dagen valt er soms nog een beetje sneeuw, maar veel belangrijker, de temperatuurt daalt tijdens de nacht aardig onder nul waardoor de sneeuwkanonnen op volle kracht kunnen draaien.

Bron: Meteo Consult, Thredbo.com, Weatherzone.com.au, ski.com.au
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 165 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 165, lezen 4 mensen het topic "Waarnemingentopic Zomer 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden