Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 05:00:04

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 03:00:00

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 02:59:59

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

29 Mar 2023 02:00:10

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 02:00:08

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 02:00:08

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 02:00:06

De kaart De Bilt - 3luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 01:59:56

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 01:59:41

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Mar 2023 23:59:56

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Mar 2023 23:59:55

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Mar 2023 23:59:39

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Mar 2023 20:59:41

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Mar 2023 18:00:03

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Mar 2023 18:00:03
Actueel
1 / 4

Stormkansen 13-14 maart

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Lente discussietopic

Kans op sneeuw

Zware aardbevingen zuiden Turkije

Meer dan 50.000 mensen overleden in Syrie en Turkije

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 september 2011, 15:18 uur | Bericht #283116
100 dagen skiën in eigen land

De afgelopen jaren werd het weleens voorzichtig geopperd en de afgelopen weken was het weer volop in het nieuws. In het platte Nederland zou een berg moeten komen van zo’n 2000 meter hoogte. Leuk voor de wielrenners, wandelaars, bergbeklimmers, rafters en wintersporters. Van die laatste groep hebben we er in Nederland een heleboel die elke winter de reis maken naar de pistes in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië of Tsjechië. Met een berg in de achtertuin kunnen we ons een lange reis (vaak ook met files) besparen, maar is de Nederlandse winter wel geschikt voor plezier in de sneeuw of valt dat tegen? Vandaag een simpel onderzoekje naar het aantal dagen dat we op deze nu nog virtuele berg de lange latten kunnen onderbinden.

sneeuw1.jpg
Als het aan een aantal vooruitstrevende ondernemers ligt, zien we heel snel dit bord verschijnen in bijvoorbeeld Flevoland.

Zeeklimaat
Nederland, met zijn ligging aan de Noordzee heeft een echt zeeklimaat. De wind waait vrijwel het hele jaar vanaf zee en dat heeft een gematigde invloed op de temperatuur. Zo is het bij een westelijke wind in de zomer nooit heel erg warm en komt de temperatuur in de wintermaanden bij een wind van zee ruim boven nul uit. Alleen als de wind vanaf het continent waait kan het gedurende de zomer enige tijd behoorlijk warm worden terwijl het in het winterhalfjaar dan stevig kan vriezen. Door het gebrek aan winterse kou, sneeuw en bergen, moet de Nederlandse wintersporter zijn heil zoeken in een indoor skibaan of de reis maken richting Centraal-Europa.

Een onderzoekje
Als er in de toekomst echt een berg verschijnt in het Nederlandse landschap, dan kunnen we er vanuit gaan dat tussen december en eind maart boven de 1500 meter vrijwel de gehele periode een dik pak sneeuw ligt, zelfs in een milde winter met weinig winterse kou op zeeniveau. Om een idee te krijgen van het aantal dagen waarop het mogelijk is om te skiën, hebben we gekeken naar de gegevens van drie Duitse weerstations waarvan de eerste twee op vrijwel dezelfde breedtegraad liggen. Het gaat om het meetpunt Kahler Asten op ongeveer 850 meter hoogte in het Sauerland, de Brocken, de hoogste berg in het Harzgebergte en de Wendelstein, een ruim 1800 meter hoge bergtop aan de noordkant van de Alpen. Bij het onderzoek hebben we de gegevens van de afgelopen twaalf jaar gebruikt. Daarbij hebben we gekeken naar het aantal dagen dat er minimaal 30 cm sneeuw lag. Dat lijkt ons (in combinatie met kunstsneeuw) een redelijke hoeveelheid.

sneeuw.png
Overzicht van de drie weerstations die gebruikt zijn voor het onderzoekje. Kahler Asten ligt op 859 meter hoogte, de Brocken op 1153 meter en de Wendelstein op 1832 meter.

De afgelopen jaren hebben we zowel sneeuwrijke, als sneeuwloze winters gehad en winters die uitermate zacht verliepen, of winters die ons nog af en toe lieten bibberen van de kou. Zo waren de afgelopen drie winters in ons land kouder dan normaal en viel er soms behoorlijk wat sneeuw. De winters van 2008 en 2007 waren echter behoorlijk slap, de winter van 2007 is zelfs de zachtste winter in ruim 300 jaar! Ook op de drie Duitse meetpunten was dat overigens duidelijk.

sneeuw2.jpg
Een typisch Nederlands beeld als er in de winter een laagje sneeuw ligt. Foto: Piet Spanjers, Groesbeek.

Meer dan 30 cm sneeuw
Over de afgelopen 12 winters kunnen we stellen dat op de Kahler Asten tussen begin december en eind maart op zo’n 45 dagen 30 cm sneeuw of meer ligt en dat dat op de ongeveer 300 meter hoger gelegen Brocken zelfs 98 dagen is. Het nog veel hoger gelegen Wendelstein komt met 85 dagen iets lager uit, maar dat komt deels door de zuidelijke ligging. Zo zagen we tijdens de afgelopen twee winters dat het in Nederland en het noorden van Duitsland veel kouder was dan in het Alpengebied. Koude vrieslucht kwam vaak niet zo zuidelijk waardoor de vorstgrens in onze omgeving regelmatig op zeeniveau lag en in het Alpengebied boven de 2000 meter was terug te vinden.

Een paar cijfertjes
Gedurende de zachte winters van 2008, 2007 en 2001 lag er (respectievelijk) op 10, 3 en 5 dagen meer dan 30 cm sneeuw op de hoogste toppen van het Sauerland. Door gebruik van kunstsneeuw zal het aantal “wintersportdagen” wel een stuk hoger uitgekomen zijn, maar het verschil met 2010 en 2009 is wel erg groot. Toen lag er op 80 en 90 dagen meer dan 30 cm sneeuw. Topjaar was overigens 2006 toen er op zo’n 100 dagen een dik pak sneeuw lag. Uiteindelijk wist de sneeuw zich in de winter op te stapelen tot ander halve meter hoogte. Op de Brocken lag toen op enkele dagen 3 meter sneeuw en op de Wendelstein was de sneeuw opgestapeld tot 320 cm!

sneeuw3.jpg
Toekomstbeeld in de Nederlandse polder? Foto: Tom Rietveld

Gedurende de milde winters van 2008, 2007 en 2001 lag er op de 300 meter hoger gelegen Brocken al veel vaker een sneeuwlaag van minimaal 30 cm. In 2008 bijvoorbeeld op 90 dagen, in 2007 op 65 dagen en in 2001 eveneens op 90 dagen. Een substantieel verschil tussen een meetpunt op 850 meter en 1150 meter boven zeeniveau. De invloed van het warme zeewater is dus vooral merkbaar in de onderste honderden meters van de atmosfeer. Op de Nederlandse berg zou zelfs in de record warme winter van 2007 nog volop geskied kunnen worden. In de drie laatste (koude) winters zal er van begin december tot eind maart zelfs een dikke sneeuwlaag gelegen hebben.

De eerste sneeuw
Het onderzoek hebben we toegespitst op de maanden december, januari, februari en maart. Toch zal de eerste sneeuw al veel eerder vallen. Als we uitgaan van een berg van 2000 meter hoogte kan er in de loop van september al wat sneeuw vallen, maar de eerste serieuze sneeuw zal de bergtop wit kleuren in de loop van oktober. In een wat koud najaar kan het wintersportseizoen dan ook ergens in november aanvangen.

Uit dit mini-onderzoek blijkt dat een berg in Nederland zeker kans maakt om uit te groeien tot een prachtig wintersportoord. Daarvoor is het wel belangrijk dat het een goed alternatief is voor de pistes in bijvoorbeeld Oostenrijk. Eén voordeel heeft het in ieder geval wel; een lange reistijd wordt de Nederlanders in ieder geval bespaard. Misschien dat het zelfs liefhebbers uit landen als Duitsland en België aantrekt.

Overigens hebben we ons nu beperkt tot een onderzoek naar het aantal dagen dat er sneeuw ligt want de aanleg van een berg in ons platte polderlandschap heeft nog veel meer gevolgen voor het heersende wind. Denk daarbij aan het ontstaan van een föhnwind aan de oostkant van de berg of de toename van de neerslaghoeveelheden aan de westkant van de berg. Misschien komen we hier binnenkort nog eens op terug.

Hoe dan ook, sneeuwzeker zal de Hollandse berg zeker zijn, nu is het nog wachten op concrete plannen.

Bron: Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Jens
Lid
Woonplaats: mechelen(belgie)
Berichten: 743
Lid sinds: 22 aug. 2011
4 september 2011, 15:24 uur | Bericht #283119
lijkt mij een schitterend idee
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Uden, Noord-Brabant 34.4 km ten noorden van Eindhoven
Berichten: 949
Lid sinds: 29 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 september 2011, 15:25 uur | Bericht #283120
Ik zeg...Bouwen die handel
Maar even serieus...Ik zou er zeker niet op tegen zijn!
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
4 september 2011, 15:29 uur | Bericht #283123
Haha, leuk artikel, krijg ook helemaal zin in winter enzo. Maar die berg, ja die mag er wel komen. Zal wel een berg geld kosten en ik zou er als een berg tegen opzien om hem te scheppen, maar als het maar bergen lol oplevert is het het waard.
Woonplaats: Den Haag/Eindhoven
Berichten: 256
Lid sinds: 30 mrt. 2010
4 september 2011, 15:36 uur | Bericht #283128
Ik vind het ook geweldig! Omdat het kunstmatig is kan er ook zoveel aan de binnenkant gedaan worden! Awesome! Een berg is uiterst exploitabel!
"Er is een godsgruwelijke harde woei op komst!....WOEHOEI!"
klebniko
Lid
Woonplaats: renkum
Berichten: 779
Lid sinds: 4 jul. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 september 2011, 15:41 uur | Bericht #283139
Een dagje skieen zal even betaalbaar worden als een dagje Efteling !!
Aern
Lid
Woonplaats: Axel, Oirschot of Eindhoven
Berichten: 339
Lid sinds: 30 jan. 2010
4 september 2011, 16:35 uur | Bericht #283164
Die berg die komt er!
Wolkje7
Lid
Woonplaats: Velp (Gelderland)
Berichten: 1534
Lid sinds: 24 mrt. 2008
4 september 2011, 16:40 uur | Bericht #283168
Belachelijk idee. Ik vind dat sporters maar gewoon naar Oostenrijk moeten gaan of dergelijke. En wat te denken van Schiphol? Die zullen er nogal wat hinder van ondervinden, wat ze al zeiden met die turbulentie ook maar sowieso staat dat ding in de weg.
Bovendien staat het nog lelijk ook, één berg en de rest eromheen alles helemaal vlak. Dat vind ik net zoiets als die toren van 450 meter hoog die ze in Rotterdam willen gaan bouwen, dat ziet er dan toch ook niet uit, één zo'n lelijke hoge toren tussen al die laagbouw?

Maar als ze zoiets toch zonodig zouden moeten doen, maak er dan een echte berg van en geen nepberg waar je binnen allerlei activiteiten kunt doen. Zet hem dan maar ergens neer midden in de waddenzee waar vliegtuigen ook nog hoog genoeg vliegen om die berg te mijden. Maar ik blijf hoe dan ook tegen dit plan.

En nee ik ben niet de enige die tegen deze waanzin is, ik heb er al veel meer gezien die hier tegen zijn. | Gewijzigd: 4 september 2011, 16:44 uur, door Wolkje7
Weerdagen Velp 2019:

Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4


Velp 2018:

Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)


Velp 2017:

Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 september 2011, 17:17 uur | Bericht #283184
Zou dit een verandering van weerspatronen kunnen betekenen voor omliggende gebieden, als er een gevaarte van 2km in ons landschap staat opeens?
Marching ever onward to tomorrow!
Reutel
Lid
Woonplaats: Tilburg centrum
Berichten: 1167
Lid sinds: 30 nov. 2010
4 september 2011, 17:37 uur | Bericht #283192
En denk eens aan het landoppervlak dat je aan de basis nodig hebt voor een twee kilometer hoge berg?

Je hebt zo'n gigantische hoeveelheid zand nodig dat je daar volgens mij heel Nederland mee boven NAP kan brengen!

Leuk om over te fantaseren, misschien technisch haalbaar, maar de kosten zullen volgens mij nooit rendabel worden.
Hete Bliksem: Schil de zoete appels en snijdt ze in stukjes. Doe de appels samen met het spek in een pan met een laagje water en wat zout. Laat dit zo’n vijftien minuten koken. Voeg dan de geschilde en in stukken gesneden aardappelen en zure appels toe en laat alles in een half uurtje gaar koken. Haal het spek uit de pan en snijdt het in stukjes. Stamp de aardappelen en de appels door elkaar met de kruidnagel,peper en boter. Roer daarna de stukjes spek door de stamppot. Bak tenslotte in een klein halfuurtje de gehaktballen gaar en snijdt ze in plakjes. Leg de plakjes vlees boven op de stamppot en smullen maar!
Henri_1
Lid
Woonplaats: Gent
Berichten: 1089
Lid sinds: 24 nov. 2010
4 september 2011, 18:03 uur | Bericht #283205
Zouden ze beter in België doen met basis de hoge venen ben je toch al dikke 600m boven de zeespiegel schiet er nog maar 1400m over !

waar je al het zand haalt voor zo een berg is mij een raadsel!

Hoe krijg je ook al zand steeds op de top om het daar uit te kiepen?! Veeeeel vrachtwagens en veel diesel?

Zalug idee maar volgens mij onbetaalbaar
onno333
Lid
Woonplaats: Sint Odiliënberg (bij Roermond)
Berichten: 1180
Lid sinds: 3 apr. 2011
4 september 2011, 18:19 uur | Bericht #283211
Phahaha, wat een belachelijk idee .

Het zal waarschijnlijk onbetaalbaar zijn.
Het ziet totaal niet uit in zo'n vlak landschap.
Waar haal je al het materiaal vandaan.
O ja de invloed op het klimaat

Dat ding komt er echt niet | Gewijzigd: 4 september 2011, 18:33 uur, door onno333
Onweersdagen 2011: 29 April, 10 mei, 4 juni, 5 juni, 6 juni, 7 juni, 10 juni, 11 juni, 16 juni, 18 juni, 28 juni, 27 juli, 28 juli, 6 augustus, 18 augustus, 21 augustus, 23 augustus, 25 augustus, 27 augustus, 19 oktober, 29 december (22 dagen totaal) Drie leukste tot nu toe: 3. 28 juni 2. 18 augustus 1. 23 augustusOnweersdagen 2012: 5 januariDagen in het geheugen: 7 oktober 2009, 10/11 juli 2010, 12 juli 2010, 14 juli 2010, 7 juni 2011, 28/29 juni 2011, 18 augustus 2011, 23 augustus 2011Winter 11/12: <-5: 17, 31 januari, 1 februariSneeuwdagen: 20 december, 30 januariIjsdagen: 30, 31 januari 1 februari
PatrickM
Lid
Woonplaats: Heiloo
Berichten: 1012
Lid sinds: 9 jul. 2008
4 september 2011, 18:26 uur | Bericht #283213
Wat een slecht stom idee.
Een mooi vlak land verpesten door een berg er in te plaatsen.
landerVT
Lid
Woonplaats: Mersplas
Berichten: 940
Lid sinds: 2 dec. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 september 2011, 18:28 uur | Bericht #283214
geweldig idee!! alleen het geld is misschien wat zonde, zit toekomst in! Heb hem wel liefst in 10 km in de zee!
volg deze site al enkele dagen: http://www.diebergkomter.nl/
Shadow112
Lid
Woonplaats: Hasselt (ov)
Berichten: 1660
Lid sinds: 22 nov. 2010
4 september 2011, 18:30 uur | Bericht #283215
het blijft een leuk onderwerp om ons van belangrijkere zaken af te houden. (Libië, rekenfoutje van 60 miljard, omvallen Euro etc) maar toe maar.

Als ik straks aan de luw-zijde van dat klote ding zit moet ik de hele zomer sproeien in de tuin omdat hier dan geen neerslag valt uit het westen. Kan ik dat ook verrekenen bij de eigenaars?

Best leuk idee maar financieel totaal onuitvoerbaar, en niet wenselijk daar een berg van 2 km een zeer groot effect op het klimaat, vluchtbewegingen, etc heeft.

Gewoon een onzin plan dus, en eerlijk gezecht al die aandacht niet waard .
Mijn Twitter Ipsa scientia potestas est
Woonplaats: Vlissegem De Haan (Belgische kust)
Berichten: 1355
Lid sinds: 24 okt. 2010
4 september 2011, 18:32 uur | Bericht #283216
Voor: zou echt nice zijn om dan eens naar daar te gaan voor wintersporten en zo. Veel dichter. En in slechte/zachte winters zou het ideaal zijn


Tegen: Er klagen nu al zoveel mensen dat ze te weinig onweer krijgen. En de mensen die er ten noordoosten van wonen zullen amper nog onweer krijgen want die berg zal het tegenhouden. Aan de zuid-westflank krijg je dan juist hangende buien met wss veel meer neerslag dan als het doortrekt. + de regen zal ook grotendeels tegengehouden voor het noord-oosten waardoor boeren zullen klagen door droogte (zie voorjaar) want bij oostelijke winden heb je nauwelijks regen.

Ik zie wel...

TaL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/MathiasDeleye
Reutel
Lid
Woonplaats: Tilburg centrum
Berichten: 1167
Lid sinds: 30 nov. 2010
4 september 2011, 18:59 uur | Bericht #283225
Citaat van landerVT, zondag 4 september 2011, 18:28 uur geweldig idee!! alleen het geld is misschien wat zonde, zit toekomst in! Heb hem wel liefst in 10 km in de zee!
volg deze site al enkele dagen: http://www.diebergkomter.nl/


Het ding zou zo'n 220 miljard euro gaan kosten. Vloeroppervlak minstens 6x6 km en zou tussen 2030 en 2040 klaar kunnen zijn. Toepassing is recreatief gebruik. De berg moet geheel door het bedrijfsleven gefinancierd worden.

Ik moet hier echt heel hard om lachen, hoe kan dit ooit rendabel worden?

Hete Bliksem: Schil de zoete appels en snijdt ze in stukjes. Doe de appels samen met het spek in een pan met een laagje water en wat zout. Laat dit zo’n vijftien minuten koken. Voeg dan de geschilde en in stukken gesneden aardappelen en zure appels toe en laat alles in een half uurtje gaar koken. Haal het spek uit de pan en snijdt het in stukjes. Stamp de aardappelen en de appels door elkaar met de kruidnagel,peper en boter. Roer daarna de stukjes spek door de stamppot. Bak tenslotte in een klein halfuurtje de gehaktballen gaar en snijdt ze in plakjes. Leg de plakjes vlees boven op de stamppot en smullen maar!
Jens
Lid
Woonplaats: mechelen(belgie)
Berichten: 743
Lid sinds: 22 aug. 2011
4 september 2011, 19:05 uur | Bericht #283228
is mischien leuk maar verstoort het klimaat
Diem
Lid
Woonplaats: Hoeksche Waard
Berichten: 755
Lid sinds: 8 mei. 2010
4 september 2011, 19:48 uur | Bericht #283237
Citaat van Reutel, zondag 4 september 2011, 18:59 uur Het ding zou zo'n 220 miljard euro gaan kosten. Vloeroppervlak minstens 6x6 km en zou tussen 2030 en 2040 klaar kunnen zijn. Toepassing is recreatief gebruik. De berg moet geheel door het bedrijfsleven gefinancierd worden.

Ik moet hier echt heel hard om lachen, hoe kan dit ooit rendabel worden?

Hoe kom je aan die cijfers? Ik hoorde op tv dat de berg in 2015 klaar moet zijn. Dus misschien kunnen we over 4 jaar al skiën
Arends
Lid
Woonplaats: Coevorden
Berichten: 394
Lid sinds: 18 aug. 2008
4 september 2011, 21:28 uur | Bericht #283265
Citaat van Reutel, zondag 4 september 2011, 17:59 uur Het ding zou zo'n 220 miljard euro gaan kosten. Vloeroppervlak minstens 6x6 km en zou tussen 2030 en 2040 klaar kunnen zijn. Toepassing is recreatief gebruik. De berg moet geheel door het bedrijfsleven gefinancierd worden.

Ik moet hier echt heel hard om lachen, hoe kan dit ooit rendabel worden?

220 miljard is nog niet eens zoveel als één jaar belastingopbrengst in nederland.
Het levert ook veel werk op, kunnen de mensen met een uitkering iets terug doen....
Eén ding mis ik steeds: bovenop moet een waarneemplaats voor amateurastronomen komen.
Ik snap niet dat ie maar 2 kilometer hoog moet worden, dat kan hoger. Of maak er een stuk of 3.
Bouw hem in de Markerwaard, daar past het prima.
Bouwmateriaal zat, en met technologie lopen we al jaren voorop, kijk maar eens voor de kust van dubai.

Ik zou in het inwendige van de berg een soort watertoren maken als buffer voor pieken in stroomverbruik.

Voor de tegenstanders: leg je erbij neer, alles verandert.
Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.716 topics, welke bij elkaar 447.659 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.503 leden.
Het nieuwste lid is Anneke Piette.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 55 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 55, lezen 3 mensen het topic "Must See: De Bihucourt tornado, het verhaal ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Stormkansen 13-14 maart

Lente discussietopic

Kans op sneeuw

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Zware aardbevingen zuiden Turkije

Meer dan 50.000 mensen overleden in Syrie en Turkije

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden