Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Osage, KS.

16 Apr 2024 14:42:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brown, KS.

16 Apr 2024 14:42:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Polk, NE; York, NE.

16 Apr 2024 14:35:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butler, NE; Seward, NE.

16 Apr 2024 14:35:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, KS; Doniphan, KS; Andrew, MO; Buchanan, MO; Gentry, MO; Holt, MO; Nodaway, MO.

16 Apr 2024 14:35:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Shawnee, KS.

16 Apr 2024 14:28:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS.

16 Apr 2024 14:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fillmore, NE; Polk, NE; York, NE.

16 Apr 2024 14:12:53

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Jefferson, KS.

16 Apr 2024 13:58:46

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jefferson, KS.

16 Apr 2024 13:45:04

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Osage, KS; Shawnee, KS.

16 Apr 2024 13:36:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Antelope, NE; Knox, NE; Pierce, NE.

16 Apr 2024 13:30:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Graham, KS; Norton, KS.

16 Apr 2024 13:30:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, NE; Nemaha, NE; Pawnee, NE; Richardson, NE.

16 Apr 2024 13:20:25

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Osage, KS.

16 Apr 2024 12:54:04
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 september 2011, 22:27 uur | Bericht #286056
Hevige hagelbui zorgt voor veel schade in Zeeuws-Vlaanderen

Een hevige hagelbui heeft zaterdagavond in Zeeuws-Vlaanderen voor flinke schade gezorgd aan huizen en auto's. In Terneuzen barstte rond 20.00 uur het onweer los, waarbij hagelstenen zo groot als pingpongballen vielen. In de Terneuzense wijken Katspolder en Oudelandse Hoeve bleef geen buiten geparkeerde auto gespaard van deuken. Een inwoner zag zelfs de voorruit van zijn auto aan diggelen gaan. Bij een ander sneuvelden twee dakramen. Een derde inwoner moet binnenkort de glazen koepel op zijn serre vervangen. Rond kwart voor negen stonden veel straten in de wijken blank.

Het KNMI heeft gaf rond half negen een code oranje voor zwaar onweer afgekondigd voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland. Deze provincies hebben zaterdagavond last van 'zeer pittige buien', aldus een woordvoerder. Toen was het leed in onder meer Terneuzen dus al geschied.

De wolken trokken vanuit Zeeuws-Vlaanderen het land binnen. Tegen half negen telde het KNMI in sommige delen van de drie provincies al achthonderd ontladingen per vijf minuten.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 september 2011, 22:36 uur | Bericht #286093
Zwaar onweer boven Nederland

Het KNMI heeft zaterdagavond een code oranje afgegeven voor vijf provincies. In Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland moet men rekening houden met zwaar onweer en bijbehorende buien, zo meldde een zegsman. In Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland gold al vanaf half negen een code oranje. Hier kwamen rond kwart voor tien de provincie Utrecht en Gelderland bij. Tegen tien uur werd de code oranje voor Zeeland opgeheven. De onweerswolken hadden toen volgens de meteorologische dienst de kustprovincie verlaten.

Groot gevaar
Het KNMI telde in sommige delen van de betreffende provincies meer dan 800 ontladingen per 5 minuten. Code oranje betekent dat er sprake is van groot gevaar als gevolg van extreem weer. Het KNMI raadt iedereen aan goed op de weerberichten te letten. Wie niet perse de deur uit hoeft, kan wellicht beter thuis blijven, aldus een zegsman.

Het treinverkeer had rond half tien alleen in Zeeland enige last van het onweer. Als gevolg van een blikseminslag rijden er zaterdag geen treinen meer tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke. Reizigers worden met bussen vervoerd en moeten rekening houden met een extra reistijd van meer dan 60 minuten.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 september 2011, 22:38 uur | Bericht #286104
Wolkbreuk trekt over West-Nederland

Grote delen van West-Nederland worden geteisterd door een enorme wolkbreuk. Het KNMI kondigde een code oranje voor zwaar onweer af voor diverse provincies. De wolkbreuk trok vanuit Vlaanderen Zeeland binnen.Vervolgens ging hij door naar Rotterdam. Ook het westen van Amsterdam en de rest van Noord-Holland krijgt te maken met fikse regen- en onweersbuien, zegt RTL-weervrouw Margot Ribberink.

Code oranje
Het KNMI heeft een code oranje voor zwaar onweer afgekondigd. Inmiddels is deze voor de provincie Zeeland weer ingetrokken. Wel geldt de waarschuwing nog voor Noord-Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Utrecht. Het KNMI raadt iedereen aan goed op de weerberichten te letten. "Wie niet perse de deur uit hoeft, kan wellicht beter thuis blijven", aldus een zegsman.

RTL-Verslaggever Koen de Regt
"Gearriveerd in R'dam. Aan de lichtflitsen te zien en de donders in de verte, lijkt het noodweer nog een paar kilometer weg.

'Dit zien we vaker'
De regenbuien en wateroverlast kunnen erg lokaal voorkomen. "We hebben het deze zomer vaker gezien", zegt Margot Ribberink. "Na een dag met warme lucht ontstaan er hevige onweersbuien die lokaal voor veel hinder kunnen zorgen. Andere plekken merken er weer juist niets van."

Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 september 2011, 22:39 uur | Bericht #286111
Noodweer: wateroverlast en grote hagelstenen

Delen van Nederland worden zaterdagavond geteisterd door noodweer. In Zeeland is plaatselijk in een halfuur tijd twintig tot veertig millimeter regen gevallen. Ook zijn er meldingen van hagelstenen die zo groot zijn als pingpongballen. Ook onweert het flink: per minuut zijn er veel ontladingen. "Het is echt schitterend", zegt een woordvoerder van Weeronline.

Het KNMI waarschuwt zaterdagavond voor extreem weer in Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en het westen van Brabant. Eerder op de avond werd nog een zogenoemde code oranje afgegeven voor Zeeland, maar voor die provincie geldt momenteel weer code geel.

In de gebieden waarvoor omstreeks 22.00 uur code oranje geldt, kan de komende uren zwaar onweer dat noordoostwaarts trekt voorkomen. De buien kunnen gepaard gaan met zware windstoten tot tachtig kilometer per uur, hagel en wateroverlast.

De woordvoerder van Weeronline denkt dat de buien zeker voor wateroverlast zorgen. Na Zeeland zijn de buien richting Breda en Utrecht getrokken. Daarna krijgt vermoedelijk Amersfoort ermee te maken. "Eerst is er veel bliksem en geroffel, daarachter zitten de buien met veel neerslag."

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 september 2011, 23:27 uur | Bericht #286267
Noodweer bereikt Utrecht en Flevoland

Het KNMI heeft zaterdagavond rond half elf de code oranje uitgebreid naar Flevoland. Dat betekent dat de waarschuwing extreem weer nu geldt voor vier provincies: Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Flevoland, aldus een zegsman. Eerder gold de waarschuwing ook voor Zeeland en Zuid-Holland. Maar daar waren de problemen om half elf voorbij. In Zeeland leverde het noodweer tientallen meldingen op bij de brandweer en politie. Het ging vooral om grote wateroverlast.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 september 2011, 02:25 uur | Bericht #286574
Onweer trekt langzaam weg

Hoewel het op veel plaatsen in het land nog onweert, is het ergste noodweer voorbij. Het KNMI heeft de waarschuwing voor extreem weer, die nog in drie provincies gold, zondag kort na middernacht beëindigd. Wel kunnen lokaal nog zware windstoten, hagel en wateroverlast optreden. Oplettendheid is dus nog geboden, maar van 'groot gevaar' is volgens het meteorologisch instituut geen sprake meer.

Onweersbuien hebben zaterdagavond flink huisgehouden in het land. Zo moest de NS het treinverkeer staken tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke en Utrecht en Driebergen. Op het eerstgenoemde traject sloeg de bliksem in, waardoor de bediening van seinen en wissels verstoord raakte. Bij Bunnik viel een omgewaaide boom op een trein. De spoorwegen hopen de problemen rond 2.00 uur verholpen te hebben.

Bron: PZC
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
11 september 2011, 08:09 uur | Bericht #286598
Zwaar onweer treft Nederland: veel wateroverlast

Het KNMI heeft zaterdagavond tegen twaalf uur de code oranje opgeheven voor de provincie Noord-Brabant. Dit betekent dat de waarschuwing alleen nog geldt voor Utrecht, Gelderland en Flevoland, zo meldt een woordvoerder.Het KNMI raadt iedereen aan goed op de weerberichten te letten. Wie niet perse de deur uit hoeft, kan wellicht beter thuis blijven, aldus een zegsman. De verwachting is dat het onweer rond 2 uur vannacht Nederland helemaal heeft verlaten. Dan zal ook de code oranje in de drie resterende provincies worden opgeheven. Eerder in de avond werden ook Zeeland en Zuid-Holland geteisterd door hevige regen- en hagel. Die veroorzaakte flink wat wateroverlast en gaf de brandweer en politie veel werk.

Extra inzet in Utrecht
De brandweer in de regio Utrecht heeft zaterdagavond vanaf tien uur vele tientallen meldingen binnengekregen van overlast door het noodweer dat over het land raast. Om de stroom van telefoontjes aan te kunnen, zijn er extra mensen op de centrale ingezet. Dat heeft een zegsman gemeld. Het gaat vooral om meldingen van wateroverlast, stormschade aan huizen en omgewaaide bomen. Voor zover bekend hebben in de provincie Utrecht geen mensen letsel opgelopen als gevolg van de storm.

Auto's op de vluchtstrook
Ook zijn vanavond diverse auto's gesignaleerd die vanwege het noodweer beschutting zochten op de vluchtstrook. De ANWB kreeg vanaf half tien een aantal meldingen hierover, zo liet een zegsman weten. Rijkswaterstaat laat weten te kunnen begrijpen dat automobilisten vanwege de hevige regen- en hagelval niet door willen rijden. 'Maar zoek liever een parkeerplaats', waarschuwt een zegsvrouw. 'Juist bij slecht zicht is stilstaan op de vluchtstrook erg gevaarlijk. Hoe begrijpelijk de beslissing om niet verder te rijden op zich ook is.'

Hinder treinverkeer
Ter hoogte van station Bunnik is rond tien uur een trein op een omgewaaide boom gebotst. Hierdoor is het treinverkeer tussen Utrecht en Driebergen en Utrecht en Arnhem voor onbepaalde tijd gestremd. Spoorbeheerder ProRail probeert de schade aan de trein en de bovenleiding zo snel mogelijk te herstellen, liet een zegsvrouw zaterdagavond weten. Op het traject Roosendaal-Vlissingen reden vanaf zaterdagavond acht uur al geen treinen meer. Als gevolg van een blikseminslag is de bovenleiding op het tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke beschadigd. ProRail hoopt dit euvel voor zondagochtend verholpen te hebben.

Wateroverlast
De politie en brandweer Zeeland hebben hun handen vanavond ook vol gehad aan het noodweer. Zij ontvingen vanaf acht uur vele tientallen meldingen van mensen die last hadden van wateroverlast als gevolg van de hevige regenval. Dat heeft de politie vanavond laten weten. De meeste noodkreten kwamen uit Terneuzen en Zuid-Beveland. Rond half tien heeft het noodweer de provincie Zeeland verlaten.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
11 september 2011, 09:30 uur | Bericht #286678
Noodweer speelt Boeliepop geen parten

De wagenbouwersvereniging De Boelies uit Kloosterzande pakte zaterdag voor de derde keer uit met Boeliepop. Nadat de noodweer was overgetrokken, stroomde het terrein bij café frituur Tommy´s aan de Cloosterstraat lekker vol. De band The Old Firm gaf in Kloosterzande één van haar laatste optredens. Na ruim vijftien jaar houdt dit gezelschap het voor gezien. DJ Herr vulde het feestje mede in. Met het gratis toegankelijke Boeliepop zamelde de wagenbouwersclub geld in om tijdens het komende zottenfeest weer met een praalwagen voor de dag te kunnen komen.

Bron: PZC
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
11 september 2011, 09:40 uur | Bericht #286694
Zwaar onweer zorgt voor overlast

Onweersbuien hebben gisteravond flink huisgehouden in het land. Vooral in Zeeland en Utrecht hadden brandweer en politie hun handen vol aan de tientallen meldingen van wateroverlast en stormschade. De wolkbreuk trok vanuit Vlaanderen Zeeland binnen. Het KNMI gaf tegen 20:30 uur een code oranje voor zwaar onweer voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Later kwamen hier Utrecht, Gelderland en Flevoland bij. Code oranje betekent dat er sprake is van gevaar als gevolg van extreem weer.

Auto aan de kant
In de regio Utrecht durfden sommige automobilisten niet verder te rijden door het noodweer. Een groot aantal automobilisten zette zelfs hun auto langs stil op de vluchtstrook. In Zeeland hebben de mensen te maken gekregen met veel wateroverlast. Ook viel er hagel zo groot als golfballen.

Schade op het spoor
De NS moest het treinverkeer staken tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke na een blikseminslag die bediening van seinen en wissels verstoorde. Ook was er op enkele plaatsen op het spoor hinder wegens omgewaaide bomen. Die schade is inmiddels weer hersteld, zegt ProRail.

Foto's:





Filmpje:



Bron: RTL | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:33 uur, door Joyce.s
BartS
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 september 2011, 10:56 uur | Bericht #286737
Omroep Tholen gedupeerd door noodweer

De zendantenne van Omroep Tholen op de Grote Kerk in Tholen-stad is zaterdagavond getroffen door de bliksem. Daarom kan de lokale omroep momenteel niet uitzenden via de radio. De uitzendingen zijn wel te beluisteren via de website www.omroeptholen.nl.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 september 2011, 11:06 uur | Bericht #286751
Zwaar onweer treft Nederland: veel wateroverlast (update)

Na het noodweer dat gisteravond en vannacht over Nederland trok, is zondagochtend voor het verkeer en vervoer de rust teruggekeerd. De treinen rijden - behoudens aangekondigde werkzaamheden - volgens het spoorboekje en ook op de belangrijke wegen zijn geen stremmingen, aldus woordvoerders van NS, ProRail en KLPD. Onweersbuien hebben vannacht flink huisgehouden in het land.


Een brandweerman helpt zaterdagnacht een gestrande reiziger in Bunnik het perron op. Op verschillende plekken in het land veroorzaakte het zware onweer overlast op het spoor.

Zo moest de NS het treinverkeer op sommige trajecten staken, door blikseminslag. Hierdoor raakten de bediening van seinen en wissels verstoord. Bij Bunnik viel een omgewaaide boom op een trein. De brandweer moest gestrande reizigers te hulp schieten.

De politie en brandweer Zeeland hadden ontvingen vanaf acht uur vele tientallen meldingen van mensen die kampten met wateroverlast als gevolg van de hevige regenval. De meeste noodkreten kwamen uit Terneuzen en Zuid-Beveland.

Het KNMI gaf zaterdagavond voor verschilende provincies code oranje af. Ze raadde iedereen aan goed op de weerberichten te letten. Wie niet perse de deur uit hoeft, kon beter thuisblijven.

Extra mensen
Zeeland en Zuid-Holland werden geteisterd door hevige regen- en hagel. Die veroorzaakte flink wat wateroverlast en gaf de brandweer en politie veel werk. Ook de brandweer in Utrecht heeft zaterdagavond vanaf tien uur de handen vol gehad aan de tientallen meldingen die ze binnengekreeg. Om de stroom van telefoontjes aan te kunnen, werden extra mensen op de centrale ingezet. Het ging vooral om meldingen van wateroverlast, stormschade aan huizen en omgewaaide bomen. Voor zover bekend hebben in de provincie Utrecht geen mensen letsel opgelopen als gevolg van de storm.

Vluchtstrook
Ook werden diverse auto's gesignaleerd die vanwege het noodweer beschutting zochten op de vluchtstrook. Rijkswaterstaat liet weten te kunnen begrijpen dat automobilisten vanwege de hevige regen- en hagelval niet door willen rijden. 'Maar ze hadden er beter aan gedaan een parkeerplaats te zoeken',aldus een zegsvrouw. 'Juist bij slecht zicht is stilstaan op de vluchtstrook erg gevaarlijk. Hoe begrijpelijk de beslissing om niet verder te rijden op zich ook is.'

Treinverkeer
Ter hoogte van station Bunnik is reed een trein op een omgewaaide boom gebotst. Hierdoor is het treinverkeer tussen Utrecht en Driebergen en Utrecht en Arnhem voor onbepaalde tijd gestremd. Spoorbeheerder ProRail probeert de schade aan de trein en de bovenleiding zo snel mogelijk te herstellen. Op het traject Roosendaal-Vlissingen reden vanaf zaterdagavond acht uur al geen treinen meer. Als gevolg van een blikseminslag werd de bovenleiding op het tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke beschadigd.

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:34 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 september 2011, 12:13 uur | Bericht #286855
Stremming treinverkeer Meppel - Zwolle

Treinreizigers tussen Leeuwarden / Groningen en Zwolle moeten rekening houden met flinke vertraging. Oorzaak is een blikseminslag tussen Meppel en Zwolle. Vanuit Leeuwarden en Groningen stranden de reizigers daardoor op het station Meppel. De NS verwacht dat rond één uur de treinen weer normaal rijden. Er zijn pendeltreinen ingezet. Reizigers krijgen gratis koffie en thee aangeboden.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 september 2011, 12:15 uur | Bericht #286860
Brandweer druk met stormschade

De brandweer in de regio heeft de handen vol gehad met diverse meldingen van stormschade. Vooral in Nieuwegein, IJsselstein, Bunnik en Zeist is de brandweer tot 's morgens bezig geweest. Ook nu bij daglicht is de brandweer Zeist nog bezig met het verwijderen van omgewaaide bomen.



Zaterdagavond werd het treinverkeer tussen Utrecht en Bunnik gestremd nadat een Sprinter tegen een Treurwilg gebotst was. De brandweer Werkhoven heeft geholpen met het evacueren van de reizigers uit de trein. Nadat ProRail de stroom van de bovenleiding had gehaald kon men de boom verwijderen.

Twee festivals in de regio werden vanwege het noodweer afgelast, onder meer Taptoe in Woerden en een culinair festival in De Ronde Venen.

Bron: Blik Op Nieuws | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:34 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 september 2011, 18:52 uur | Bericht #287159
Gewonde door windhoos tijdens noodweer

De bewoonster van een boerderij in het dorp Ameide (Zuid-Holland) is zaterdagavond gewond geraakt toen een windhoos haar woning trof. Dat heeft de politie Rotterdam zondag gemeld. Dit gebeurde tijdens het noodweer dat tussen 20.00 en 24.00 uur over Nederland trok.

De wind tilde het dak van de boerderij op en veranderde het huis in een ravage. De bewoonster raakte gewond aan haar hiel. Voor zover bekend is zij de enige die gewond raakte door het noodweer. Het KNMI had in grote delen van het land een waarschuwing voor extreem weer afgegeven.

Bron: De Pers
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 september 2011, 22:31 uur | Bericht #287297
Bewoonster door harde wind getroffen boerderij gewond

De bewoonster van een boerderij aan de Zouwendijk in Ameide is zaterdag licht gewond geraakt, nadat de harde wind het dak van haar woning vernielde. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt. Dit gebeurde rond 22.00 uur toen een zware bui de Alblasserwaard overtrok. De windstoot vernielde het dak van de boerderij en veroorzaakte een grote ravage. De bewoonster liep alleen een pijnlijke hiel op en hoefde niet naar het ziekenhuis.

De hevige regen en de harde wind hebben zaterdagavond voor meer schade gezorgd in het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Het ging vooral om afgewaaide takken, omgewaaide bomen en een klein aantal beschadigde auto’s.

Concert afgeblazen
Het Lingehavenconcert aan de Kriekenmarkt werd in verband met het naderende slechte weer in eerste instantie ingekort en uiteindelijk om 21.50 uur afgeblazen. Het publiek wist het terrein probleemloos te verlaten.

Feesttent
Een uur eerder dreigde een feesttent in Ottoland weg te waaien door de wind. Op het terrein van een voetbalvereniging aan de Bloklandsekade was op dat moment in de tent een feest aan de gang. Binnen korte tijd begon het hard te regenen, te bliksemen en te waaien. Een deel van de paar honderd bezoekers wist te voorkomen dat de tent wegwaaide door aan touwen, palen en het tentzeil te gaan hangen.

In opdracht van de hulpdiensten werd de tent ontruimd. Niemand raakte voor zover bekend gewond. Nadat de gasten het slechte weer afwachtten, kon het feest rond 23.00 uur weer worden voorgezet.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 september 2011, 14:17 uur | Bericht #287494
Hagelschade Zeeland loopt in de miljoenen

De hagelbui die Zeeland zaterdag trof heeft volgens ZLM verzekeringen miljoenen euro's schade veroorzaakt. "We zijn nog maar halverwege de morgen en nu al weten we dat dit de grootste hagelcalamiteit is uit onze geschiedenis". Aan het woord is Marinus Schroevers, directeur Verzekeringszaken ZLM Verzekeringen in Goes. Maandagmorgen om 10.00 uur waren al 1100 autoschades geregistreerd bij ZLM. Hagelstenen zo groot als golfballen hebben veel auto's in een poffertjespan veranderd. In een aantal wijken in Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen) is geen enkele auto onbeschadigd gebleven.

Ook vanuit Noord-Brabant komen schademeldingen binnen: Woensdrecht, Hoogerheide. Ook veel woonhuizen zijn beschadigd. Het betreft voornamelijk dakramen en serres. Ruim 300 meldingen zijn al geregistreerd, waaronder ook waterschade.

ZLM Verzekeringen is marktleider in autoverzekeringen in Zeeland. Ongeveer 50% van de auto's is bij ons verzekerd, aldus Schroevers. Het bedrijf heeft extra mensen ingeschakeld voor het opnemen van de telefoon. Rond 10.00 uur waren al honderden telefoontjes verwerkt.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 september 2011, 16:57 uur | Bericht #287537
Duizenden schademeldingen door noodweer

Verzekeraars Interpolis en Centraal Beheer Achmea hebben enkele duizenden schademeldingen gekregen na het zware onweer van zaterdag dat gepaard ging met hagel. Bij Interpolis kwamen tot maandagmiddag 15.00 uur ongeveer 1300 meldingen binnen en bij Centraal Beheer circa 1600, zei een woordvoerster. De meeste schade ontstond aan voertuigen, in de vorm van deuken, beschadiging van het lakwerk en kapotte ramen, door de ,,nogal heftige" hagel. Vooral Zeeland, Noord-Brabant en Flevoland werden getroffen.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 september 2011, 09:38 uur | Bericht #287738
Vallende dakleien Peperbus Zwolle

De brandweer heeft maandagavond een deel van de Peperbus in Zwolle afgezet, omdat er dakleien naar beneden vielen. Dit kwam vermoedelijk door de stormachtige wind. Niemand is gewond geraakt. Het zuidelijk deel van de kerk en toren was door de brandweerlieden met lint afgezet. De eigenaar van de Peperbus heeft maandagavond laat noodmaatregelen getroffen om erger te voorkomen. Zeven jaar geleden werd de Peperbus volledig gerestaureerd en ieder jaar wordt de kerk bouwkundig geinspecteerd.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 januari 2012, 12:21 uur | Bericht #314069
Einde hagelreparaties in Zeeuws-Vlaanderen komt in zicht



Het einde van de reparaties van hagelschades aan auto's in Zeeuws-Vlaanderen komt in zicht. Bij De Witte Autoschade in Terneuzen is het speciale hagelcentrum inmiddels weer opgedoekt. Daar werden zo'n 1400 auto's uitgedeukt, die er na de enorme hagelbui in september uitzagen als veredelde poffertjespannen. "We hebben alles op alles gezet om in Terneuzen voor de Kerst klaar te zijn. Alleen in onze vestiging in Hulst zijn we deze maand nog bezig", zegt bedrijfsleider Marc Blanckaert. Bij Autoschadeteam Rida & Selekta wordt nog wel hard gewerkt aan hagelreparaties. "Wij verwachten eind deze maand of begin februari klaar te zijn. Dan hebben we 3800 aanmeldingen verwerkt" zegt directeur Pieter Dieleman.

Bron: PZC | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:34 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 januari 2012, 02:15 uur | Bericht #314441
De regionale nieuwssite MediaTV meldt in ieder geval op twitter dat Rijkswaterstaat besloten heeft de Hollandse IJssel stormvloedkering (tussen Capelle en Krimpen a/d IJssel) woensdag te sluiten. | Gewijzigd: 4 januari 2012, 02:16 uur, door MarkNL
Marching ever onward to tomorrow!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.847 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 84 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 84, lezen 9 mensen het topic "Berichtgeving aardbevingen Noord Nederland ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden