Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, FL; Leon, FL; Brooks, GA; Thomas, GA.

27 Mar 2024 11:14:35
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 januari 2014, 21:15 uur | Bericht #415035
'Zeer gevaarlijk' weer aan Britse kust

Aan de west- en zuidkust van Groot-Brittannië wordt vrijdag zeer gevaarlijk weer verwacht. Dit komt door een 'uitzonderlijke' combinatie van sterke wind, hoge golven en getijden die gevaar voor mensenlevens gaat opleveren.

Op tientallen plaatsen in Engeland, Wales en Schotland zijn waarschuwingen uitgegeven. Burgers wordt gevraagd weg te blijven bij de kustlijnen omdat golven hen kunnen meesleuren in zee. Minister Owen Paterson van Milieu heeft verzekerd dat alle hulpdiensten in staat van paraatheid zijn gebracht.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 januari 2014, 21:27 uur | Bericht #415036
Waarschuwingen van Met Office UK

Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 januari 2014, 12:52 uur | Bericht #415068
Groot-Brittannië vreest opnieuw overstromingen

Groot-Brittannië maakt zich op voor zwaar weer in de loop van vandaag. Harde wind, hoog water en zware regen zullen de westkust treffen. De autoriteiten hebben tientallen waarschuwingen gegeven, meldden Britse media vandaag.

De vrees bestaat dat delen van de kustgebieden vandaag en in het weekeinde zullen overstromen. Het publiek is opgeroepen niet langs de kust te gaan kijken naar het natuurgeweld. Bij de kust van Cornwall en Devon worden golven tot tien meter hoogte verwacht bij windsnelheden tot zo'n honderd kilometer per uur. Gisteren bliezen reddingswerkers een zoektocht af naar een 27-jarige man die de zee was ingesleurd bij Porthleven Sands in Cornwall.

De politie in Noord-Ierland adviseerde de bevolking langs de westkust vast koffers te pakken zodat ze snel hun huizen kunnen verlaten als dat nodig is.
Het land werd met kerst nog getroffen door een grote storm. Delen van het land liepen onder water, vijf mensen kwamen om het leven en 24 duizend huishoudens zaten tijdens de feestdagen zonder stroom.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 januari 2014, 17:30 uur | Bericht #415149
Storm en overstromingen leggen verkeer in Groot-Brittannië lam

Een zware storm en overstromingen hebben vandaag tot verkeersproblemen in delen van Groot-Brittannië geleid. Verschillende hoofdwegen in het zuidwesten van Engeland, Wales en Schotland stonden onder water. Problemen met het treinverkeer waren er onder andere op het traject naar de luchthaven van London Gatwick.

In vele regio's werden waarschuwingen gegeven voor onweer en hoogwaterstanden, aldus de Britse weerdienst Met Office. De meteorologen riepen de bevolking op vooral weg te blijven van de kustgebieden omdat er levensgevaar dreigt wegens de hoge golven. Ook in Noord-Ierland werden waarschuwingen gegeven voor het slechte weer. Stormachtig winterweer heeft de voorbije dagen vele overstromingen veroorzaakt in verschillende delen van Groot-Brittannië. Twee mensen verdronken in zee.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 januari 2014, 22:52 uur | Bericht #415255
Overstromingen in Groot-Brittannië

Hoogwater en harde wind hebben tot overstromingen geleid in verschillende delen van Groot-Brittannië. Daarnaast waarschuwen de autoriteiten nog voor levensgevaarlijke situaties in het zuidwesten van Engeland en Wales, aldus de BBC.



Het blijft in het weekend hard waaien en regenen. De nooddiensten hebben de bevolking opgeroepen weg te blijven uit kustgebieden uit vrees voor meer overstromingen bij hoogwater.

Inwoners aan de kust rond Aberystwyth in Wales zijn aangespoord om hun huizen te evacueren vanwege het hoge water van vrijdagavond.

In Noord-Ierland zijn enkele kuststreken onder water gelopen, maar het hoge water heeft niet tot grote overstromingen geleid in Belfast. Het water bereikte het hoogste punt rond het middaguur. De politie had delen van de stad beschermd met zandzakken.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 januari 2014, 12:24 uur | Bericht #415307
Hoogtij overspoelt Britse kusten

Het zuidwesten van Engeland, Wales en Schotland worden nog altijd geteisterd door hevige regen en overstromingen. De meteorologische dienst waarschuwt mensen om weg te blijven van de kust. Het Britse Milieu-agentschap heft zestien overstromingswaarschuwingen verspreid voor het zuidwesten van Engeland en Wales. Dat wil zeggen dat er daar levensgevaar is. Ook in Schotland en Noord-Ierland zijn er waarschuwingen voor overstromingen. Gisteren al stroomde het water over de kades en stonden straten dichtbij de zee onder water in Ilfracombe, in het zuidwesten. De politie moest verscheidene straten afsluiten. Hier en daar werden ook mensen geëvacueerd. Volgens de voorspellingen zou het noodweer nog het hele weekend aanhouden.



Bron: HLN/VTMNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 januari 2014, 17:14 uur | Bericht #415333
Groot-Brittannië blijft geteisterd door overstromingen en stormen

Deze foto is niet meer beschikbaar

Winterstormen en hoogtij hebben Groot-Brittannië zaterdag opnieuw geteisterd met overstroomde straten, ondergelopen kelders en verkeershinder. Voor delen van Wales, Schotland en het zuidwesten en enkele plaatsen aan de oostkust van Engeland gelden stormwaarschuwingen en overstromingsgevaar. De weerdiensten kondigden nieuwe winterstormen aan voor dit weekeinde.

Net zoals de voorbije dagen waarschuwden de autoriteiten vooral weg te blijven van de zee. De metershoge golven, die bijvoorbeeld op de kust van Wales inbeukten, zijn levensgevaarlijk. In het Welshe Aberystwyth werd een honderdtal mensen aangeraden hun huizen in het kustgebied te ontruimen en veiligere oorden op te zoeken.

In het graafschap Devon wordt een 18-jarige jongeman vermist. Hij werd het laatst opgemerkt toen hij op een kustpad wandelde om foto's van de golven te maken. De afgelopen week zijn al twee mensen omgekomen. Een 27-jarige man uit Surrey werd dood teruggevonden op een strand in Cornwall nadat hij door de woeste golven was meegesleurd en een vrouw overleed nadat ze uit zee was gehaald in het noorden van Devon.

Bron: Belga / Foto AFP
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 januari 2014, 23:38 uur | Bericht #415362
Klif stort in door hevige regen in GB



Amateurbeeld toont hoe een klif in elkaar zakt langs de kust van East Sussex. De zee heeft de afgelopen dagen al stevig ingebeukt tegen de kustlijn.

In de zomer is deze plek erg populair bij zonnebaders en er komen ook veel mensen barbecueën. "Als dit in de zomer was gebeurd, waren er zeker 20 tot 50 slachtoffers geweest", zegt Kevin Ice, de man die het amateurbeeld heeft gemaakt.

Het lokale bestuur vraagt de bevolking weg te blijven van de kustlijn en de paden langs de kust.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 januari 2014, 20:05 uur | Bericht #415429
Rolstoelgebruiker verdrinkt in Theems

Een man in een automatische rolstoel is om het leven gekomen nadat hij in het Britse Oxford in de Theems was gevallen. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Ondertussen blijven overstromingen het Verenigd Koninkrijk teisteren.


©EPA

De 47-jarige man had blijkbaar geprobeerd een overstroomde straat langs de stroom over te steken. De hulpdiensten konden hem niet meer redden. ‘Dit tragisch voorval onderstreept hoe gevaarlijk het is ondergelopen straten over te steken. Het publiek moet bijzonder voorzichtig zijn na de zware regenval, vooral langs de Theems, en zichzelf niet in gevaar brengen’, zei lokaal politiechef Christian Bunt.

Het Verenigd Koninkrijk kampt sinds drie dagen met zware overstromingen. Aanleiding is de zware regenval op een ondergrond die al verzadigd is door het onweer van de afgelopen weken.

Achttienjarige vermist
In Devon is een achttienjarige jongen sinds donderdag vermist, nadat hij zijn woonst had verlaten om foto’s te gaan nemen van de storm. Meer dan 200 woningen zijn getroffen door de overstromingen. Ook het transport lijdt er zwaar onder. Het bevoegde agentschap voor het Leefmilieu heeft zondag opnieuw gewaarschuwd voor Engeland en Wales. De kustzones, vooral in het zuiden van Engeland, lopen risico’s.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 januari 2014, 20:11 uur | Bericht #415430
Britse storm wil niet gaan liggen



In Groot-Brittannië houdt het stormweer aan. Ook afgelopen nacht is de zee onafgebroken blijven beuken op de west- en zuidkust. Honderden mensen zijn intussen geëvacueerd uit hun huizen op de dijk. Voor morgen worden opnieuw stormwinden tot 100 kilometer per uur verwacht.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 januari 2014, 16:57 uur | Bericht #415487
Wind, regen en overstromingen houden aan in UK en Ierland



Stormen blijven de UK en Ierland teisteren. Maandagavond is het weer raak. Harde wind, regen en overstromingen aan de kust zijn orde van de dag. Grote golven tot 8 meter beuken al op de west- en zuidwestkust. Hierdoor zijn er wijdverspreid overstromingen aan de kust ontstaan. Deze hoge golven houden vandaag de hele dag en aankomende nacht aan. De hoge golven in combinatie met hoogtij zorgen voor nog meer problemen. Ook op dinsdag blijven de hoge golven aanhouden, maar zullen in de loop van de dag iets verminderen. 



Trein
De treindiensten in Wales en England ondervinden grote problemen door de wind en de kustoverstromingen. Een deel van het spoor is weggespoeld. De regen zal niet bijzonder zwaar zijn. Echter is door de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen tijd de grond verzadigd geraakt. Waardoor bij geringe regenval al lokaal overstromingen kunnen ontstaan. In het midden van de week worden nog meer buien verwacht. Echter zullen geen grote stormsystemen de huidige storm volgen. Dit is een welkome relatieve rust na weken van extreem weer.

© onweer-online
Bron: Accuweather | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:03 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 januari 2014, 16:59 uur | Bericht #415488

People watch and photograph enormous waves as they break, on Porthcawl harbour, South Wales, Monday Jan. 6, 2014. Residents along Britain's coasts are braced for more flooding as strong winds, rain and high tides lash the country. At least three people have died in a wave of stormy weather that has battered Britain since last week, including a man killed when his mobility scooter fell into a river in Oxford, southern England. (AP Photo/PA, Ben Birchall)
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 januari 2014, 22:21 uur | Bericht #415550
Sennen vs Hercules

Roger Sharp
Footage of the Hercules storm hitting Sennen Cove in Cornwall, England.

Sennen beach (Gwenver) near Land's End, midday on 6th Jan 2014

Derek Thomson
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 januari 2014, 15:57 uur | Bericht #415993
Geen weer om een hond door te jagen...


© Photonews.

Stevig windje, daar op het strand van Grève de Lecq op het Britse kanaaleiland Jersey: Benny de spaniel raakt er zelfs helemaal tureluurs van. Sophie Dale stuurde dit plaatje naar de lokale krant 'The Jersey Evening Post', waarna het aan een rotvaart viraal ging. De voorbije weken werden het zuidwesten van Engeland, Wales en Schotland geteisterd door hevige regen en overstromingen. Dit weekend komen daar nog eens vriestemperaturen bij, met een grote kans op sneeuw in het noorden.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
10 januari 2014, 23:46 uur | Bericht #416059
Verenigd Koninkrijk loopt onder water

Bepaalde delen van het Verenigd Koninkrijk hebben de laatste dagen heel wat slecht weer over hun heen gekregen. Het regende en waaide dagen aan een stuk en het resultaat is dan ook duidelijk te zien. Rivieren zijn uit hun oevers getreden, straten staan blank en verschillende huizen zijn onder water gelopen. In Surrey, in de buurt van Londen is het zelf zo erg dat ze bepaalde internetwebsites niet meer kunnen bezoeken. Of het snel zal ophouden met regenen is niet bekend.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 januari 2014, 14:04 uur | Bericht #416092
Auto's drijven door Britse straten



In Engeland blijven ze kampen met overstromingen. Grote delen van het zuiden van het land staan al sinds Nieuwjaar onder water. Sommige dorpen zijn van de buitenwereld afgesneden en zijn enkel te bereiken per boot. De overheid waarschuwt dat de komende uren en dagen wellicht nog meer huizen zullen overstromen.

Bron: HLN/VTMNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 februari 2014, 19:45 uur | Bericht #418830
Kustplaatsen zuidwesten Engeland overstroomd



Verscheidene kustplaatsen in het zuidwesten van Engeland zijn overstroomd. Ze zijn getroffen door een combinatie van harde wind, hoge golven en hoogwater. In sommige plaatsen in de graafschappen Cornwall en Devon staat het water op kniehoogte. Treinen in het gebied rijden nauwelijks meer.

Vandaag werd een ongewoon hoog tij de zeeweringen in onder meer Fowey, Newlyn, Porthleven, Mevagissey en Devonport te machtig. Op beelden was te zien dat het water in de plaats Looe langs de winkeletalages kabbelde. 'Er staat veel water in de hoofdstraat en achter de markt is het te diep voor een auto', zei havenmeester Geoff Penhaligon van Looe.

Bron: AD | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:03 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 februari 2014, 12:55 uur | Bericht #418840
De komende dagen zijn ze nog niet van de problemen af, de volgende stormdepressie "Petra" is al weer onderweg met opnieuw veel wind en regen.





Edit: 
MeteoGroup UK ‏@WeatherCast_UK
Some areas in south-west England and Wales will see more than 80mm of rainfall by the end of the week #wet #weather pic.twitter.com/9Ag0xuRPJV

| Gewijzigd: 4 februari 2014, 13:56 uur, door Ries
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 februari 2014, 22:22 uur | Bericht #418861
Flinke wateroverlast in Cork, Ierland.


Aine K. Fehilly @AkaMcFehilly
I guess I'll just stay in #Clonakilty tonight then #flooding #WestCork #Flood #SuchWet


Joe Donnelly standing in Counihans bar in cork. Last time it flooded he say fish in his bar. #corkfloods #flooding 


Potty but Posh @pottybutposh
Wandesford quay #flooding #cork


| Gewijzigd: 4 februari 2014, 22:23 uur, door Ries
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 februari 2014, 22:28 uur | Bericht #418862

Stuart Thompson


Alexia Golez


TheRovingJourno


Stuart Thompson
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Terug naar boven
1 2 3 4 5
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.841 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 185 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 185, lezen 2 mensen het topic "Berichtgeving Kizimen vulkaan (Kamtsjatka, Rusland)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden