Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Jefferson, NE; Saline, NE.

23 Apr 2024 07:21:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Pawnee, NE.

23 Apr 2024 07:00:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Prairie, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 01:11:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 00:17:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, MT; McCone, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Daniels, MT; McCone, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 21:33:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT.

22 Apr 2024 21:04:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

22 Apr 2024 07:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

22 Apr 2024 07:46:26

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

22 Apr 2024 05:00:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Johns, FL.

22 Apr 2024 03:33:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marion, FL.

22 Apr 2024 03:33:17
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2014, 10:57 uur | Bericht #418877
Storm teistert Frankrijk en Engeland

Een storm met windsnelheden van meer dan 150 kilometer per uur heeft in de nacht van dinsdag op woensdag langs de de Franse westkust en het zuiden van Engeland schade aangericht.

Zeker 25.000 huishoudens zitten woensdagmorgen in Bretagne zonder stroom ten gevolge van de storm.

In het zuidwesten van Engeland is de storm verantwoordelijk voor het uitvallen van de elektriciteit bij zeker 14.000 huishoudens. Wind en regen blijven Engeland plagen.

De autoriteiten hebben gewaarschuwd voor meer overstromingen. Engeland kampt al enige tijd met uitzonderlijk nat weer dat voor veel overlast zorgt in grote delen van het midden en zuiden van het land.

Bron: NU
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2014, 15:28 uur | Bericht #418891
Zware wateroverlast in Ierland

In het Zuiden van Groot-Brittannië en Frankrijk kampen ze met zware overstromingen. Ook Ierland is zwaar getroffen. De stad Cork in het uiterste zuiden van Ierland liep dinsdagavond onder water.



Bron: HLN/VTM
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2014, 15:33 uur | Bericht #418893
Zware storm teistert Frankrijk en Engeland

Een storm met windsnelheden van meer dan 150 kilometer per uur heeft in de nacht van dinsdag op woensdag langs de Franse westkust en het zuiden van Engeland en Ierland schade aangericht. Ten noorden van Biarritz sloeg een Spaans vrachtschip tijdens de storm op een pier en brak in tweeën. De bemanning kon per helikopter worden gered.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

Zeker 25.000 huishoudens zaten woensdagmorgen in Bretagne zonder stroom ten gevolge van de storm. In het zuidwesten van Engeland is de storm verantwoordelijk voor het uitvallen van de elektriciteit bij zeker 14.000 huishoudens en in het zuiden van Ierland bij 10.000 huishoudens. In Ierland is de tweede stad van het land, Cork, zwaar getroffen door wateroverlast.

Wind en regen blijven Engeland plagen. De autoriteiten hebben gewaarschuwd voor meer overstromingen. Engeland kampt al enige tijd met uitzonderlijk nat weer dat voor veel overlast zorgt in grote delen van het midden en zuiden van het land.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2014, 15:44 uur | Bericht #418896
Vrachtschip breekt in tweeën voor Franse westkust

Voor de kust van Anglet in het zuidwesten van Frankrijk is een Spaans vrachtschip in tweeën gebroken. Dat gebeurde toen het in een zware storm averij opliep en strandde op een golfbreker. Een van de elf opvarenden raakte gewond en uit het wrak lekt brandstof, zo melden de Franse maritieme autoriteiten.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.


De bemanning is met helikopters van boord gehaald. De reddingsoperatie verliep moeizaam door de wind met snelheden van 100 kilometer per uur en meer. Omstreeks een uur vanmiddag onze tijd waren de elf opvarenden in veiligheid gebracht.

Het 100 meter lange en onder Spaanse vlag varende vrachtschip Luno raakte vanmorgen omstreeks tien over tien in de problemen toen het de haven van Bayonnen wilde binnenvaren. Volgens de Franse maritieme autoriteiten viel door nog onbekende oorzaak alle elektriciteit aan boord uit.   

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 februari 2014, 12:53 uur | Bericht #418926
Leren leven met natte voeten



Het is officieel. De zuidelijke helft van Engeland heeft zijn natste januari sinds 1910 achter de rug. En ga je terug naar 1767, toen het Radcliffe Meteorological Station (een van de oudste weerstations ter wereld) neerslag begon te meten, dan is er in bijna 250 jaar niet zoveel regen gevallen in Zuid- en Midden-Engeland, als nu. De meter staat op drie maal het gemiddelde aan regenwater.

Dat er op het gebied van wind en neerslag records gebroken worden, hoeft niemand de Engelsen te vertellen. Sommige delen van het Zuid-Westerse graafschap Somerset staan al sinds kerstmis onder water. Wetenschappers hebben overstromingen geïdentificeerd "als het gevaarlijkste gevolg van klimaatverandering in Groot Brittannië". De wateroverlast is omvangrijker en heftiger dan deskundigen voorspeld hadden.
Belga

"Dit gaan we oplossen", zei premier David Cameron het weekeinde over de overstromingen. Het is onwaarschijnlijk dat hij die belofte kan houden. Britse autoriteiten kunnen oude vloedweringen verstevigen en nieuwe bouwen. Het leger kan worden ingezet bij het uitbaggeren van rivieren, maar weer en getij laten zich niet politiek leiden.

Klimaatwetenschappers (en meer en meer Britten) zijn overtuigd: erosie aan de kust en overstromingen in het binnenland gaan de norm worden. Het "nieuwe normaal". De vraag voor de Britse regering is hoe snel en hoe ver ze zich gaat terugtrekken en de natuur zijn gang laat gaan.



Groot-Brittannië moet terug naar de natuur
In laaggelegen gebieden, die honderden jaren geleden zijn drooggepompt ten gunste van stadjes, boerderijen en stations, zijn ze gewend aan winterse overstromingen. Maar de komende jaren zullen sommige van die huizen en weilanden opgegeven moeten worden. Niet alles kan beschermd worden. Aan de oostkust worden bestaande zeeweringen al opzettelijk verwaarloosd en worden verder landinwaarts nieuwe gebouwd. In het noordelijke graafschap Yorkshire worden velden gebruikt om overtollig water op te vangen. Het is een begin.

"Als we niet meer doen gaan we op een donkere nacht de strijd verliezen en de gevolgen zullen verschrikkelijk zijn", zegt professor Colin Thorne, een waterdeskundige. Plannen om de Engelse waterhuishouding aan te passen liggen er al langer, maar het idee was ze rond 2030 in te voeren.

De recente stormen zorgden voor een nieuwe urgentie. In de hoger gelegen gebieden zal veel meer geld moeten worden uitgetrokken om steden te beschermen. En wat de rest van het land betreft? "Groot Brittannië moet terug naar de natuur", zegt Hannah Cloke, een overstromingsdeskundige aan de universiteit van Reading. "Het is niet alleen de enige manier, het is de juiste manier. Het werkt".

Bron: de Redactie | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:03 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 februari 2014, 15:21 uur | Bericht #418932
Toch zonde van die boot. :(


JackBrowe
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 februari 2014, 10:08 uur | Bericht #418967

[f]Severe Weather Europe
Huge waves smashing onto the coast in Porthleven, Cornwall, SW UK when deep cyclone hit on Feb 5th.
Source: Bernie Pettersen via Cazatormentas.Net


[f]Severe Weather Europe
Significant damage to railway near Dawlish, UK. Railway workers inspect the main Exeter to Plymouth railway line that has been closed due to parts of it being washed away by the high sea waves. Source: DailyMail | Gewijzigd: 7 februari 2014, 10:09 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 februari 2014, 16:33 uur | Bericht #418986
Storm in UK zal nog dagen aanhouden



Een zware storm raast over de UK. Aan de kust beuken hoge golven in op de rotsen en beschadigen hele dorpen. Dat zorgt voor massaal veel overstromingen. Duizenden hectaren land staan onder water, vooral in het zuiden en zuidwesten van Engeland. In de stad Somerset zitten duizenden gezinnen zonder stroom door de hevige regenval. Militairen komen de bewoners helpen met het plaatsen van zandzakjes. Britse meteorologen waarschuwen dat de storm nog dagen zal aanhouden. Er is nog meer hevige regen op komst en de wind zal toenemen. Ondanks de hevige storm slaagde bewoners er in om mooie stormbeelden te maken.

Bron: HLN / VTM
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 februari 2014, 16:40 uur | Bericht #418989
Pinguïns depressief door slecht weer in Engeland



In het noordoosten van Engeland is het weer sinds de jaarwende zo barslecht dat in een mariene opvangcentrum in Scarborough pinguïns antidepressiva moeten krijgen. Twaalf humboldtpinguïns, afkomstig van de kusten van Peru en Chili, vertonen zoveel tekenen van stress dat er is besloten pillen te stoppen in de vissen die de dieren als voedsel krijgen, aldus Lindsey Crawford van het opvangcentrum aan de Atlantische kust van Yorkshire dat door stormen wordt geteisterd. De pinguïns komen weliswaar uit streken waar de weersomstandigheden vergelijkbaar zijn, maar ze zijn eenvoudigweg niet gewend aan zo'n lange tijd slecht weer, voegde een collega van Crawford eraan toe. Dat de sphenici humboldti gestresseerd zijn blijkt uit het feit dat zij liever in de warmte blijven dan in het water - hun gewone manier van doen - te trekken. De pillen moeten ook het broze immuniteitssysteem van de dieren opkrikken. Wij hopen dat ze zich realiseren dat zij geen enkel gevaar lopen. Ze weten niets van hun behandeling af", aldus Crawford.

Bron: HLN | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:04 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2014, 08:46 uur | Bericht #419010
UK Faces Atlantic Storm Battering

Communities across the UK are preparing to be battered by hurricane force winds and rain roaring in from the Atlantic. The South West is the first region due to be buffeted by winds of up to 80mph before the storms hit the whole of South Wales and southern England. The extreme weather is likely to heap further misery on areas already suffering after weeks of flooding, with official figures showing that last month was the wettest January in almost 250 years. Senior politicians including Prime Minister David Cameron - who has visited flooding victims in the Somerset Levels - have promised affected areas will get all the help they need. 

The Met Office has issued amber severe weather warnings - meaning "be prepared" - for rain and wind across southern parts of England and Wales until Sunday. The Environment Agency has two severe flood warnings in place - meaning "danger to life" - in the Somerset Levels. There are also more than 180 flood warnings and 300 flood alerts across England and Wales. Sky News reporter Adele Robinson in Swansea said: "People in the southern counties of Wales are being warned to expect some travel disruption and also to expect the possibility of disruption to power lines because of those strong winds." The severe weather that has brought chaos to many areas is expected to continue until at least the middle of February. Forecasters say a powerful jet stream is to blame for the relentless stormy conditions that have caused huge disruption and many millions of pounds of damage. It has pushed an "exceptional" succession of low pressure systems across the Atlantic Ocean to Britain, the Met Office has said.

Bron: Forthone
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 februari 2014, 10:29 uur | Bericht #419015
Opnieuw zware winterstormen in Groot-Brittannië

Zware winterstormen hebben zaterdag opnieuw de zuidelijke kusten van Engeland geteisterd. Hevige wind, hoge golven en aanhoudende regenval veroorzaakte nieuwe overstromingen, vooral in het zuidwesten van Engeland in de graafschappen Cornwall en Devon.

Volgens de autoriteiten zitten meerdere honderden huishoudens zonder stroom. Talrijke inwoners van overstroomde gebieden ontvluchtten hun woning. De regering heeft 1.500 soldaten inzetklaar gemaakt.

Bij de bevolking groeit ergernis over mangelende maatregelen vanwege de autoriteiten.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 februari 2014, 15:08 uur | Bericht #419026
Cameron onder vuur na overstromingen



De zuidkust van Groot-Brittannië wordt opnieuw geteisterd door een zware storm. Hevige wind en de aanhoudende regen zorgen voor nieuwe overstromingen. Honderden gezinnen zitten zonder stroom. De Britse premier David Cameron heeft de getroffen gebieden bezocht. Cameron krijgt kritiek omdat de lokale bevolking zich in de steek gelaten voelt.

Bron: HLN/VTM
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2014, 18:21 uur | Bericht #419042
Krachtige stormwind tilt Britse man op

De zuidkust van Groot-Brittannië wordt opnieuw geteisterd door een zware storm. Hevige wind en de aanhoudende regen veroorzaken nieuwe overstromingen. Metershoge golven beuken tegen de rotsen en richten veel schade aan. Strandweringen en huizen zijn vernield. De stormbeelden uit het gebied laten dan ook weinig aan de verbeelding over. Zo zien we op een foto hoe de wind een man nabij de kust gewoon optilt. Volgens Britse meteorologen zal de storm nog dagen aanhouden. Er is nog meer regen op komst en de wind neemt nog toe.


[t]Daily Mail U.K.        ✔ @DailyMailUK
A man is lifted off the ground as gale force winds sweep British coast











Bron: HLN | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:04 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 februari 2014, 20:21 uur | Bericht #419049
7-jarige Brit sterft door stormweer

In Groot-Brittannië is een jongetje van zeven jaar omgekomen, mogelijk als gevolg van de overstromingen. De kuststreek in het zuidwesten van Engeland wordt opnieuw getroffen door zwaar stormweer. Op 400 plaatsen is er overstromingsgevaar en 1500 soldaten staan klaar om te helpen indien nodig.



Bron: HLN/VTM
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 februari 2014, 21:22 uur | Bericht #419103
Britten zetten zich schrap tegen hoog water

Groot-Brittannië maakt zich opnieuw op voor ernstige watersnood. Het Britse Milieuagentschap waarschuwde zondag voor ernstige overstromingen op veertien plaatsen naast de Theems, berichtte de BBC.

Het land kampt al geruime tijd met overlast door hoog water. Sinds december zijn duizenden woningen getroffen. De rol van het Milieuagentschap is daarbij niet onomstreden. Minister Eric Pickles, verantwoordelijk voor de strijd tegen het hoge water, erkende dat de overheid waarschijnlijk teveel leunde op de adviezen van de organisatie.

'Misschien waren we te afhankelijk van het advies van het Milieuagentschap. Ik denk dat we nu wel doorhebben dat we hadden moeten baggeren', zei Pickles. 'Het spijt me dat we naar het advies hebben geluisterd. We dacht dat we met experts te maken hadden', schamperde de bewindsman.

Nederlandse delegatie
Een gesprek zondag tussen de Britse overheid en een Nederlandse delegatie over de aanpak van de wateroverlast in Groot-Brittannië, heeft nog geen concrete afspraken opgeleverd. Dat zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat zondag.

De delegatie van Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen (UVW) en het kenniscentrum Deltares was zondag op uitnodiging van de Britse regering in het land om het probleem te bespreken. 'Het was een oriënterend gesprek, een analyse van de problemen. Nu wachten we verder op Groot-Brittannië.'

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 februari 2014, 11:26 uur | Bericht #419116
Water Theems stijgt tot recordhoogte

Het water in de Engelse rivier de Theems heeft op meerdere plekken een recordpeil bereikt, en het water stijgt nog steeds.

Volgens de politie lopen zeker 2.500 woningen in het graafschap Surrey gevaar. Engeland land kampt al geruime tijd met overlast door hoog water. Sinds december zijn duizenden woningen getroffen.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 februari 2014, 11:43 uur | Bericht #419117

Jonathan Sawyer
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
10 februari 2014, 16:18 uur | Bericht #419122

[f]Daily Mail
A mud wall is the only thing separating this Somerset house from being swallowed by the water.
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
10 februari 2014, 16:28 uur | Bericht #419125
Twee Nederlanders in Ierland vermist

In Ierland worden sinds zaterdag twee Nederlandse mannen vermist. Het tweetal, van 31 en 33 jaar oud, zouden tijdens hun wandeling in het zuidelijke graafschap Cork niet meer zijn gezien. Dat meldden Ierse media maandag. Gevreest wordt dat de mannen tijdens hun wandeling langs de kust zijn verrast door de harde wind en hoge golven. Maandag is onder meer met helikopters van de kustwachteenheden van de plaatsen Castletownbere en Goleen ter vergeefs naar de vermisten gezocht. 
De twee zouden bij de moeder van een van de twee logeren. Beide kennen het gebied goed.

Bron: BoN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
11 februari 2014, 12:42 uur | Bericht #419153
Dijk breekt door bij 'last house standing' in Somerset


Meer dan een maand al teisteren overstromingen het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk, in die mate dat het water nu zelfs de omgeving van Londen en Windsor Castle begint te bedreigen. In het stadje Moorland in het graafschap Somerset probeerde inwoner Sam Notaro zijn gloednieuwe huis met een zelfgebouwde dijk te beschermen tegen het water. Zijn pogingen hielden lang stand, tot vandaag.

Vrijdag werd heel Moorland geëvacueerd, enkel de eigenaar van het huis dat op het hoogste punt van de gemeente staat, weigerde te vertrekken. Na lange onderhandelingen mocht hij van het gemeentebestuur zelf een dijk aanleggen. Dat schrijf de Britse krant The Telegraph.

Drie dagen lang hield de anderhalve meter hoge wal van klei en modder stand. Een eiland in een zee van bruin water. Tot vandaag. En nog wil Notaro zijn huis niet verlaten, ondanks herhaald aandringen van de reddingsdiensten. Zijn verdedigingswerken kostten hem al meer dan 10.000 pond (12.000 euro), maar Notaro wil koste wat het kost zijn huis beschermen, dat hij met eigen hand opbouwde.


Chaos
De beelden zijn in het Verenigd Koninkrijk symbolisch geworden voor de manier waarop de Britten het water proberen te stoppen. Al wekenlang proberen ze met man en macht het stijgende water een halt toe te roepen, maar door de aanhoudende regen is dat nog altijd  niet gelukt, integendeel. Het water zoekt steeds verder zijn weg richting Londen, onderweg chaos, schade, ondergelopen huizen en weilanden achterlatend. Ondertussen groeit de kritiek op de overheid, die te laat en verkeerd zou hebben ingegrepen.

Premier David Cameron bezocht vandaag het plaatsje Chesil Beach in het zuidwesten, en verontschuldigde zich daar voor de fouten die de overheid gemaakt heeft. Toch hamerde hij erop dat 'elke gemeente die getroffen is door het water, alle mogelijke middelen zal krijgen'.









Bron: AD | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:04 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4 5
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 88 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 88, lezen 1 mensen het topic "Onweerskansen van 28/29 en 30 juni".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden