Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beltrami, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 12:32:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 12:26:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Koochiching, MN.

18 Jun 2024 12:11:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cass, MN; Crow Wing, MN; Itasca, MN; Koochiching, MN.

18 Jun 2024 12:07:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN; Wilkin, MN.

18 Jun 2024 12:03:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Clearwater, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 11:54:07

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

18 Jun 2024 11:38:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MN; Grant, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN; Wilkin, MN; Richland, ND; Sargent, ND.

18 Jun 2024 11:33:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Otter Tail, MN; Wilkin, MN; Ransom, ND; Richland, ND; Sargent, ND.

18 Jun 2024 11:28:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Clay, MN; Clearwater, MN; Hubbard, MN; Mahnomen, MN; Otter Tail, MN; Polk, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 11:20:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Clay, MN; Clearwater, MN; Mahnomen, MN; Norman, MN; Otter Tail, MN; Polk, MN; Wilkin, MN.

18 Jun 2024 11:06:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Barnes, ND; Cass, ND; Ransom, ND; Richland, ND; Sargent, ND.

18 Jun 2024 10:54:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MN; Mahnomen, MN; Norman, MN; Polk, MN; Cass, ND; Steele, ND; Traill, ND.

18 Jun 2024 10:54:21

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Calhoun.

18 Jun 2024 10:54:06

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Nueces.

18 Jun 2024 10:54:06
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 maart 2007, 13:15 uur | Bericht #1711
Winterse overlast in Noord-Nederland

De sneeuwval en hagel heeft maandagochtend in de noordelijke kustprovincies voor overlast gezorgd. In de Kop van Noord-Holland en in Friesland was vooral de situatie op de weg slecht.

Door de winterse buien is er plaatselijk een hageldek of een sneeuwdek ontstaan. In Leeuwarden lag 1 centimeter sneeuw volgens de Weerflits op deze site. Door het winterweer ontstonden op de Afsluitdijk aanrijdingen, waarbij een vrachtwagen betrokken was. De dijk richting Friesland werd daardoor afgesloten.

©vwkweb.nl
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 maart 2007, 13:21 uur | Bericht #1713
Verkeer heeft last van sneeuwbuien

Het verkeer heeft vanochtend veel last van de winterse buien.Afsluitdijk
Vooral in het midden van het land, de kop van Noord-Holland en in Limburg zijn de wegen glad door sneeuw- en hagelbuien. Daardoor waren de files ook een stuk langer dan normaal. De Afsluitdijk in de richting Friesland was uren dicht omdat halverwege de dijk een vrachtwagen was gekanteld.

Buien
De chauffeur werd vermoedelijk verrast door de winterse buien. De truck was geladen met melk en kaas. Twee auto's die achter de truck reden, botsten vervolgens op elkaar.

© RTLNieuws.nl
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 maart 2007, 15:38 uur | Bericht #1719
Zwarte wegen

Maandagochtend trok een gebied met felle hagel- en natte sneeuwbuien vanuit het noordwesten het land op. Daarbij ontstonden tijdens de ochtendspits lange files. Voor het overgrote deel werden deze echter niet veroorzaakt door gladheid, maar door nattigheid en beperkt zicht: hoewel het soms flink doorsneeuwde, bleven de meeste wegen de gehele ochtend zwart.

[img width=480 height=319]http://www.weer.nl/typo3temp/pics/11687a5745.jpg[/img]
De A4 vanochtend in de richting van Amsterdam bij het brugrestaurant in de buurt van Schiphol. Er valt sneeuw, maar het wegdek blijft zwart: de sneeuw smelt weg omdat de wegdektemperatuur veel te hoog is.

Het zwartgekleurde asfalt verdween dus bijna nergens onder een witte laag. Dit kwam omdat de sneeuwvlokken, eenmaal op het wegdek aangeland, meteen wegsmolten. De temperatuur van het asfalt was gewoonweg veel te hoog om tot een laagje sneeuw te komen. Ook aan de zijkant van de wegen bleef de sneeuw vaak niet liggen. De grasvelden werden her en der ‘vies wit’ met van die natte ijsdrab, maar veel meer dan dat zat er meestal niet in.

Alleen op de enkele plekken waar een extreem zware bui viel, ontstond een tijdelijke sneeuwlaag. Op de Afsluitdijk vond vanochtend bijvoorbeeld een ongeluk plaats met een vrachtwagen. De snelweg werd vervolgens afgesloten en dit zorgde voor lange files. Deze ongemakken waren alleen mogelijk door de (lokale) zeer extreme omstandigheden daar: een bui met de neerslagintensiteit van een zomerse wolkbreuk trok over en liet in korte tijd een behoorlijke laag sneeuw achter die pas na wat langere tijd was weggesmolten. Nogmaals, dergelijke extreme omstandigheden kwamen slecht zeer lokaal voor. Ook op enkele andere plaatsen was sprake van tijdelijke gladheid, maar ‘met z’n allen vaststaan in de sneeuw’, daar was als gevolg van de hoge wegdektemperaturen geen sprake van.

[img width=455 height=320]http://www.weer.nl/typo3temp/pics/da4b75be5e.gif[/img]
Neerslagradarbeeld van 10 uur vanochtend, aan het einde van de ochtendspits. De luchttemperaturen dalen tijdens de sneeuwval tot vlak boven het vriespunt. De wegdektemperaturen blijven echter ruim boven nul.

Voorlopig blijven nog een flink aantal maartse buien vallen, maar overlast op uitgebreide schaal geven de buien niet. Wel kan het lokaal kórte tijd glad zijn. Dit geldt vooral bij hagelbuien: de ijskorrels waaruit de hagelkorrels bestaan, zijn behoorlijk massief en smelten daarom niet zo gemakkelijk weg als sneeuwvlokken. Een sneeuwbui zal alleen als deze heel zwaar is voor een sneeuwlaagje op de weg zorgen.

In de avond en nacht naar dinsdag gaan de wegdektemperaturen in het binnenland overigens wél flink teruglopen. Deze afkoeling kan echter alleen maar plaatsen vinden doordat daar juist weinig bewolking aanwezig is. Meer dan een enkel verdwaald buitje vanaf zee dat wat verder het land optrekt, wordt niet verwacht. Gladheid door hagel- of sneeuw op uitgebreide schaal zit er dan ook niet in. Wel is er risico op gladheid door bevriezing, als eerste op bruggen en viaducten. Deze hebben geen ‘last’ van de warmte die in de ondergrond aanwezig is en koelen daardoor het snelst af.

Bron: Meteo Consult
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.862 topics, welke bij elkaar 448.390 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.589 leden.
Het nieuwste lid is scrhebergen@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 77 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 77, lezen 3 mensen het topic " Herfst en Winter discussie 2014".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden