Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 May 2022 13:02:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaver, OK; Texas, OK.

17 May 2022 12:04:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, OK.

17 May 2022 11:44:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, OK; Pawnee, OK.

17 May 2022 11:28:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harper, KS.

17 May 2022 11:15:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Martin, NC; Pitt, NC.

17 May 2022 11:12:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, MA; Hampshire, MA.

17 May 2022 11:12:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chatham, NC; Harnett, NC; Lee, NC; Wake, NC.

17 May 2022 11:12:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, NC; Wake, NC.

17 May 2022 11:12:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheshire, NH; Hillsborough, NH; Merrimack, NH; Sullivan, NH.

17 May 2022 11:12:28

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Litchfield, CT.

17 May 2022 11:12:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hartford, CT; Hampden, MA; Hampshire, MA.

17 May 2022 11:12:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Litchfield, CT; Berkshire, MA; Columbia, NY; Dutchess, NY; Bennington, VT.

17 May 2022 11:12:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Caroline, MD; Talbot, MD.

17 May 2022 11:12:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dorchester, MD; Wicomico, MD.

17 May 2022 11:12:27
Actueel
1 / 4

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
15 december 2011, 10:55 uur | Bericht #308543
Geen kerstmarkt door slecht weer

De kerstmarkt in de Enschedese wijk Roombeek is afgeblazen. Vanwege de verwachte storm kan de organisatie de veiligheid van de bezoekers niet garanderen. De markt zou vrijdag van 15 tot 21 uur rond cultureel centrum Prismare worden gehouden. Er werden zo'n 5.000 bezoekers verwacht en er zou een levende kerststal maar ook een ijsbaan komen. De kerstmarkt naar binnen verplaatsen is door de vele bezoekers niet mogelijk. De organisatie probeert nu op het allerlaatste moment alle leveranciers en standhouders af te bellen. Hoeveel de schade bedraagt is nog onduidelijk.

Bron: RTV oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
15 december 2011, 14:27 uur | Bericht #308630
Rukwinden tot 90 km/u verwacht ten zuiden van Samber en Maas

Een storm bereikt ons land vanavond laat. De depressie Hergen raakt vooral het zuiden van Samber en Maas, waar rukwinden snelheden tussen 80 en 90 kilometer per uur kunnen halen. Dat meldt David Dehenauw, meteoroloog bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI).

De depressie Hergen trekt van het kanaal via Frankrijk naar ons land. Morgenavond of zaterdagochtend trekt de depressie verder naar Duitsland. "De hevigste rukwinden worden verwacht boven het noorden van Frankrijk. In België moet men vooral opletten ten zuiden van Samber en Maas, maar verder zal de storm niet veel problemen opleveren", aldus Dehenauw.

Regen
In Vlaanderen en het centrum van het land worden windsnelheden van 50 kilometer per uur verwacht, aan de kust kan dat tot 70 kilometer per uur oplopen, aldus Dehenauw. Vanavond en Morgenochtend wordt het bewolkt met veel neerslag. In het merendeel van de regio's van het land wordt 15 tot 20 liter per vierkante meter regen verwacht. In de hoge Ardennen valt dan smeltende sneeuw.

Bron: HLN | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:33 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 december 2011, 19:30 uur | Bericht #308799
Brusselse parken voorlopig nog open ondanks stormweer

De gewestelijke administratie Leefmilieu Brussel, die in het Brussels gewest zowat honderd parken beheert, sluit voorlopig geen parken omdat er geen windstoten worden verwacht van boven de 80 à 90 kilometer per uur. Het gemeentebestuur van Anderlecht heeft uit voorzorg wel alle parken gesloten. De bevoegde instanties houden permanent contact met het KMI.


Volgens de verwachtingen gaat het de komende uren en morgenvroeg vooral hard waaien in Wallonië en aan de kust. Voor Brussel stelt zich voorlopig geen probleem. "We beginnen de parken wel te sluiten als het harder gaat waaien dan 80 kilometer per uur. Dat is momenteel niet het geval. Als de wind snelheden boven de 100 kilometer per uur haalt, wordt de toegang tot het Zoniënwoud verboden en worden onder meer de wegen in het Terkamerenbos afgesloten. We blijven waakzaam", aldus de woordvoerster van Leefmilieu Brussel.

De gemeente Anderlecht zal alle parken wel afsluiten tot het stormweer voorbij is. De gemeente Vorst raadt haar inwoners aan om niet in de parken te gaan wandelen. Bij de stad Brussel zijn er nog geen sluitingen gebeurd. In verschillende Waalse steden zullen de openbare parken wel afgesloten worden. Het Waalse crisiscentrum raadt ook af om in de bossen en wouden rond te wandelen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:33 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 december 2011, 21:37 uur | Bericht #308873
Brusselse parken gaan toch dicht door stormweer (update)

Door het op til zijnde stormweer met windsnelheden tot 100 kilometer per uur worden de Brusselse parken en begraafplaatsen toch afgesloten voor het publiek. Aan de ingangen zijn nadarhekkens geplaatst die ook morgen blijven staan. Het wordt sterk afgeraden om de plaatsen te betreden. Dat meldt schepen van Groene Ruimten, Bertin Mampaka (cdH), donderdagavond in een communiqué.

De plaatsen die zijn afgesloten zijn onder meer het Park van Brussel, Egmontpark, de Meeûssquare, Jan Jacobsplein, Meudonpark en Leopoldpark. Pictogrammen op de nadarhekken beklemtonen het gevaar voor wandelaars. Daarnaast wordt sterk afgeraden om zich te begeven in het Terkamerenbos, Maximiliaanpark, Modelwijk en het park aan de Groenweg in Brussel.

Ook de begraafplaats van Brussel en het kerkhof van Neder-over-Heembeek worden gesloten. Er wordt beklemtoond dat de geplande begrafenissen van morgen kunnen doorgaan zoals voorzien. Schepen van Groene Ruimten, Bertin Mampaka (cdH), raadt af om de parken te betreden zolang het stormweer aan de gang is. Ook in Anderlecht zijn donderdag de gemeentelijke parken afgesloten.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 december 2011, 10:40 uur | Bericht #309149
Buien en felle windstoten sluiten stormachtige week af

Vanmiddag is het zwaarbewolkt met buien van regen, natte sneeuw of sneeuw in Laag- en Midden -België en sneeuw in Hoog-België. Er staat een vrij krachtige, aan de kust een harde noordwestenwind met windstoten tussen 60 en 90 km/u. De temperatuur daalt en schommelt halverwege de namiddag nog tussen het vriespunt op de Hoge Venen en 5 graden vlak aan zee.

Vanavond en -nacht vallen er sneeuwbuien in de Ardennen, elders zijn dat buien van regen of sneeuw. In de loop van de nacht verschijnen er opklaringen en zullen de neerslagneiging en de wind afnemen. De minima bedragen min 1 graad in de Ardennen tot plus 3 graden over het westen van het land. Morgen zijn er opklaringen, maar ook enkele winterse buien. Op de Hoge Venen vallen sneeuwbuien. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige noordwestenwind. De maxima bedragen 1 tot 7 graden.

Zondag is het wisselend bewolkt met kans op enkele winterse buien. Maandag blijft het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. Landinwaarts is er plaatselijk lichte vorst in de nacht en ochtend. De maxima liggen rond het vriespunt in de Ardennen en rond 4 graden elders. Vanaf dinsdag krijgen we zachter weer met veel bewolking en af en toe regen. De kerstdagen verlopen naar verwachting wisselvallig en vrij zacht.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 11:24 uur | Bericht #310601
Recordaantal zeehonden opgevangen in Pieterburen

Dit jaar heeft de zeehondencrèche in Pieterburen een recordaantal zeehonden opgevangen. Gisteren kwam de 700ste zeehond van dit jaar binnen. 'Een triest record', aldus de dierenopvang van Lenie 't Hart.

Het slechte weer van de afgelopen tijd is een van de oorzaken. Hierdoor zijn veel zeehondenpups van de grijze zeehond in nood geraakt. Dat meldt de NOS. Ook krijgt de crèche steeds meer zieke gewone zeehonden binnen met longwormen. Dat zijn parasieten die de longen verwoesten, waardoor zeehonden in de wormen kunnen stikken. Alle noodopvangunits zijn inmiddels bezet. Volgens de crèche dreigt ook de grote tent die voor de winterpiek was gehuurd, vol te raken.

Bron: AD | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:33 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.512 topics, welke bij elkaar 446.891 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.410 leden.
Het nieuwste lid is bram278.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2560 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2560, lezen 8 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 16".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden