Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Johnson, IL; Pulaski, IL; Union, IL.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Phelps, MO; Pulaski, MO.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Attala, MS; Leake, MS; Madison, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, IL; Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, IL.

19 Apr 2024 08:34:21
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 januari 2012, 21:43 uur | Bericht #314711
Stormschade bij tuinbouwbedrijven valt mee

De stormschade aan tuinbouwbedrijven is in Zuid-Holland minder dan in andere provincies. Landelijk zijn zeventig bedrijven getroffen door stormschade, zegt Interpolis. In veel gevallen ging het om gesneuvelde ruiten in kassen door omgevallen bomen en afgewaaide takken. Verreweg de meeste meldingen kwamen dinsdag uit Noord-Holland en het midden en oosten van Nederland.

Bron: Westonline
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 januari 2012, 21:44 uur | Bericht #314712
Hoogwater en dijkbewaking in westelijk rivierenland

Het westelijk deel van het beheergebied van Waterschap Rivierenland krijgt donderdag te maken met hoogwater op de rivieren als gevolg van een zeer sterke wind. De windkracht zal naar verwachting oplopen tot windkracht 7. Waterschap Rivierenland verwacht dat de waterstanden zullen toenemen, mogelijk tot + 2.50 meter in het meest westelijk deel van het gebied.

Maatregelen
Het waterschap neemt daarom maatregelen en houdt de situatie nauwlettend in de gaten. De verwachting is dat het water in de Lek, de Noord en de Beneden-Merwede in het gebied in de middag van 5 januari zijn hoogste punt zal bereiken. Waterschap Rivierenland zorgt dan voor permanente dijkbewaking en staat klaar om verdere maatregelen te treffen indien de situatie daarom vraagt.

Bron: waterschap rivierenland
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 januari 2012, 21:46 uur | Bericht #314714
Overleg over sluiting Maeslantkering

De Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg gaat donderdag mogelijk dicht. Rijkswaterstaat, het Havenbedrijf Rotterdam en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond voeren sinds woensdag koortsachtig overleg over een eventuele sluiting. Bij een stand van 3 meter boven NAP in Rotterdam en hoger dan 2.90 meter bij Dordrecht moet de kering dicht. ''We houden de situatie continu in de gaten'', aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat woensdag. De verwachting is dat het peil met 2.95 meter kritiek wordt. Het zou de tweede keer zijn dat de waterkering sluit. De eerste keer was in 2007.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 januari 2012, 01:51 uur | Bericht #314820
Rijkswaterstaat waarschuwt: hoog water langs kust

Een noordwesterstorm die over de Noordzee raast, zorgt donderdag voor hoog water langs de kust. Rijkswaterstaat verwacht vanaf het middaguur waarschuwingen uit te geven voor de sectoren West-Holland, Den Helder, Harlingen en Delfzijl. Mogelijk volgen voor donderdagnacht nog meer waarschuwingen voor West-Holland en Den Helder, meldt Rijkswaterstaat woensdagavond. Bij hoog water door een storm geeft Rijkswaterstaat twaalf uur van tevoren een voorwaarschuwing af aan waterkeringbeheerders als waterschappen. Die kunnen dan op tijd maatregelen nemen, zoals het sluiten van keringen. De Nederlandse kust is hiervoor ingedeeld in zes verschillende sectoren.

De hoge waterstanden en de harde wind zorgen in vooral het noorden van het land voor overlast. Ook in onder meer Gelderland en Noord-Brabant wordt de situatie echter scherp in de gaten gehouden. Op verschillende plekken ondervindt het scheepvaartverkeer hinder, worden waterbergingsgebieden ingezet, worden gemalen extra ingezet of soms juist stopgezet, zijn sommige polders onder water gelopen, worden dijken extra gecontroleerd en worden bepaalde plekken opgehoogd of versterkt. Rijkswaterstaat overlegt daarnaast over het mogelijk sluiten van de Maeslantkering bij Hoek van Holland. De stormvloedkering op de grens van Het Scheur en de Nieuwe Waterweg gaat dicht als het water bij Rotterdam drie meter boven NAP is en bij Dordrecht 2.90 meter. Op dit moment staat het water bij Rotterdam op 1.47 meter boven NAP. Donderdag rond 13.30 uur is dat naar verwachting 2.66 meter. "Maar dat kan fluctueren", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft de Sassluis in Enkhuizen uit voorzorg gesloten, omdat donderdag hoogwater wordt verwacht op het IJsselmeer. De sluis van zo'n tien meter breed beschermt de historische binnenstad van het IJsselmeerwater. De Hollandsche IJsselkering tussen Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel is eveneens sinds woensdag gesloten vanwege de hoge waterstanden. De verwachting is dat de kering dicht blijft tot vrijdag 12.00 uur.
De gemeente Dordrecht deelt zandzakken uit, omdat in het centrum door het hoge water kades onder water kunnen komen te staan. In Groningen is voorts de scheepvaart op veel waterwegen stilgelegd. Vanwege de hoge waterstanden en de te verwachten storm en regen heeft de provincie vanaf woensdag om 22.00 uur een vaarverbod op het Van Starkenborghkanaal, het Eemskanaal, het Winschoterdiep, de Rensel, het A.G. Wildervanckkanaal, het Noord-Willemskanaal, het Reitdiep, het Hoendiep en het Aduarderdiep ingesteld. Het Groninger Museum moet verder mogelijk ontruimd worden vanwege het hoge waterpeil in het kanaal rond het eiland waar het op staat. Het zou betekenen dat het gebouw wordt gesloten voor publiek, meldde een woordvoerder woensdag.

Het veer van en naar Vlieland ondervindt ook ernstige hinder van de harde wind en het hoge water. Woensdag waren er geen afvaarten van de sneldienst tussen Harlingen en het Waddeneiland en donderdag wordt er helemaal niet gevaren van en naar het eiland, meldde Rederij Doeksen.

Woensdagavond en donderdag gaat het opnieuw hard waaien en regenen. Weeronline.nl verwacht langs de kust windstoten tot 100 kilometer per uur en een flinke hoeveelheid regen.

Bron: Metro | Gewijzigd: 5 januari 2012, 01:52 uur, door MarkNL
Marching ever onward to tomorrow!
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 januari 2012, 06:02 uur | Bericht #314876
Vee staat waterberging in de weg

Het waterschap Hunze en Aa's kan de polder van Lappenvoort bij het Drentse Eelde voorlopig nog niet gebruiken voor waterberging, omdat er nog veel dieren in de polder staan. Het waterschap wil de polder vol laten lopen vanwege de hoge waterstand in het noorden van het land.

De dieren zijn echter van particulieren en het waterschap heeft die nog niet allemaal kunnen bereiken, zo schrijft het op de website. De Westerbroekstermadepolder en de Kropswolderbuitenpolder worden donderdag wel blank gezet.

Het waterschap Noorderzijlvest heeft voor het eerst De Onlanden onder water gezet.

Bron: RTL.nl | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:09 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 januari 2012, 06:03 uur | Bericht #314877
KNMI: code oranje voor kustgebieden

Het KNMI waarschuwt in de nacht van woensdag op donderdag voor extreem weer in de kustprovincies. Voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en Groningen geldt code oranje. Het KNMI voorspelt voor aan het einde van de nacht en de vroege ochtend zeer zware windstoten, aan zee tot 120 kilometer per uur.

Een buienlijn trekt van noord naar zuid over het land, aldus de weerdienst. Daarbij zijn in de kustprovincies windstoten mogelijk van 90 tot 110 kilometer per uur. Ook verder landinwaarts kunnen windstoten de 100 kilometer per uur halen.

Bron: RTL.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 januari 2012, 06:04 uur | Bericht #314878
Dijkdoorbraak dreigt bij Tolbert

Door extreem hoogwater dreigt bij het Groningse dorp Tolbert een dijk door te breken. Dat meldde de brandweer donderdagochtend. 15 boerderijen in de polder Tolberterpetten worden ontruimd.

Een woordvoerder van de brandweer noemt de kans op een dijkdoorbraak aannemelijk. Ook houdt men er rekening mee dat het water over de dijk heen komt. In totaal zijn 85 mensen geëvacueerd. De brandweer probeert de dieren in de boerderijen ook weg te halen.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 januari 2012, 06:06 uur | Bericht #314879
Liveblog: Dijkdoorbraak dreigt bij Tolbert

Door extreem hoogwater dreigt bij het Groningse dorp Tolbert een dijk door te breken. Volg hier live de laatste ontwikkelingen.

5:55 uur
Om 7:00 uur geeft de brandweer in Groningen een persconferentie over het hoogwater in de provincie.

5:25 uur

De brandweer noemt de kans op een dijkdoorbraak aannemelijk. Ook houden de hulpdiensten er rekening mee dat het water over de dijk heen komt. De brandweer probeert de dieren in de boerderijen ook weg te halen.

5:15 uur
Brandweer meldt dat een dijkdoorbraak bij Tolbert. Vijftien boerderijen in de polder Tolbertpetten worden ontruimd. Het gaat om in totaal 85 mensen.

Bron: RTL.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 januari 2012, 08:12 uur | Bericht #314901
Dijkdoorbraak dreigt in polder Tolbert

Mensen en dieren in de polder bij het Groningse Tolbert worden donderdagochtend geëvacueerd vanwege een dreigende dijkdoorbraak. Het gaat om maximaal honderd mensen in tientallen woningen en enkele honderden dieren, meldt de brandweer.

In de polder Tolberter Petten staan meerdere veehouderijen. De hulpdiensten proberen de bedrijven zo goed mogelijk te helpen hun vee in veiligheid te brengen. De bewoners worden donderdagochtend op de hoogte gebracht en geadviseerd elders onderdak te vinden. De gemeenten in het gebied - Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn - regelen opvang voor degenen die dat niet zelf kunnen regelen.

In de provincie is in korte tijd veel regen gevallen. De waterschappen hebben al meerdere waterbergingsgebieden vol laten stromen, maar toch daalt de waterstand nog niet genoeg. Door een stormachtige noordwestenwind kan niet meer water naar zee worden afgevoerd.

De waterstand van de watergang Matsloot kan zo hoog worden dat die over de dijk stroomt, maar het kan ook betekenen dat de dijk doorbreekt. "Dat laatste is minder waarschijnlijk, maar zeker mogelijk", zegt een brandweerwoordvoerder.

Bij het overstromen van de dijk loopt het gebied langzaam onder, maar bij een dijkdoorbraak gaat dat een stuk sneller en kunnen de lage delen van de polder tot een meter onder water komen te staan.

Het is nog niet bekend wanneer duidelijk is wat er gaat gebeuren. "Zodra het waterpeil gaat dalen, neemt de druk en daarmee het risico af. Maar dat punt hebben we helaas nog niet bereikt."

In Groningen en Friesland is woensdagnacht volgens Weeronline twintig millimeter regen gevallen. Omdat veel water via rivieren later pas bij de Matsloot komt, kan de hevige regenval van woensdagnacht later alsnog problemen geven.

De windkracht is in Groningen inmiddels gedaald naar 7, maar draait wel richting het noorden. "Dat maakt het lastiger water te lozen in de Waddenzee", zegt een woordvoerder. "Een positief puntje is dat er niet veel meer neerslag bij komt. Er zijn wel een paar stevige buien in aantocht, maar dat heeft niet veel invloed op het totaal."

Bron: Nieuw.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 januari 2012, 08:14 uur | Bericht #314902
Twee gewonden en stroompanne door nieuwe storm

Er raast momenteel opnieuw een storm over ons land, met rukwinden tot 80 km/u in het binnenland en 100 km/u aan de kust. Hevige buien en onweders kunnen schade veroorzaken. Het KMI heeft code oranje afgekondigd. Er zijn al twee gewonden gevallen. In Nieuwpoort zaten bewoners een tijdlang zonder stroom. Ook het treinverkeer ondervindt hinder.

Verschillende parken en bossen blijven donderdag gesloten. Ook sommige wegen door bossen, zoals het Terkamerenbos in Brussel, zijn afgesloten. In Brussel heeft men woensdagavond ook de kerstboom op de Grote Markt preventief weggehaald. Na de storm van dinsdag stond de boom van 19 meter al scheef.

Aan de kust zijn de rukwinden rond 8 uur afgezwakt tot 80 km/u. In de provincie Limburg moet het ergste nog komen. De piek van de storm wordt daar rond 10 uur verwacht. De Berwijn in Voeren dreigt te overstromen.

Bomen
De storm heeft afgelopen nacht al slachtoffers gemaakt. Bij een botsing tegen een omgewaaide boom die dwars over de rijweg lag in Kaster (Anzegem), zijn woensdagnacht iets over middernacht twee gewonden gevallen. Een bestuurder en een passagier botsten in de Bevrijdingslaan met hun bestelwagen tegen een ontwortelde boom die dwars over de rijweg lag.

Wellicht merkte de bestuurder de omgewaaide boom niet op door de duisternis op die weg. Beiden werden gewond, maar buiten levensgevaar, overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer van Anzegem kwam ter plaatse om de boom in stukken te zagen en van de rijweg te verwijderen.

Door het hevige stormweer is in de nacht van woensdag op donderdag ook in de Canadalaan in Nieuwpoort een boom omgevallen. De boom belandde midden op de weg en trok twee elektriciteitskabels mee. Niemand raakte gewond, maar enkele buurtbewoners zaten wel een tijdje zonder stroom. De elektriciteitsmaatschappij kwam ter plaatse om dat probleem op te lossen. De Canadalaan werd ook een tijdje voor het verkeer afgesloten.

Treinen
Donderdagochtend is er hinder op verschillende plaatsen op het spoor. Spoorwegnetbeheerder Infrabel sluit niet uit dat het stormweer op sommige plaatsen de oorzaak van de problemen is, maar niet overal. Het Thalysverkeer is verstoord door de weersomstandigheden op het Nederlandse net.

Ter hoogte van het station Antwerpen-Zuid zijn over een afstand van honderd meter kabels gestolen. Hierdoor rijden de treinen tussen Antwerpen-Zuid en Zwijndrecht over een enkel spoor. Infrabel verwacht dat de hinder in de loop van de voormiddag weggewerkt zal zijn.

Voorts is er een storing aan de overweg tussen station Acren en station Geraardsbergen. Hierdoor duurt de reistijd 10 tot 15 minuten langer. Ook ter hoogte van het station Leuze en aan een overweg tussen het station Froyennes en station Moeskroen zijn er kleine storingen met vertragingen van maximaal een kwartier tot gevolg. Aan het station Brussel-Congres is er een technische storing in een toestel aan de sporen. Hierdoor hebben sommige treinen vertraging. In Nederland verloopt het Thalysverkeer verstoord omdat de Thalys niet via de hst-lijn, maar via de oude lijn rijdt.

Bron: GVA | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:09 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 januari 2012, 08:16 uur | Bericht #314904
Wegverkeer en Schiphol hebben last van harde wind

Van en naar Schiphol hebben luchtvaartmaatschappijen een aantal vluchten geschrapt in verband met de harde wind. Automobilisten moeten ook opletten. Een woordvoerder van Schiphol schat dat het nu al gaat om ongeveer 15 vluchten. Het gaat zowel om binnenkomende als vertrekkende vliegtuigen. Passagiers moeten sowieso donderdag rekening houden met vertragingen.

Hele dag hinder
Reizigers kunnen via de sites van Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen op de hoogte blijven van vertragingen. Schiphol denkt dat de hinder tot ver in de dag duurt.

Waarschuwing automobilisten
De ANWB en Rijkswaterstaat raden automobilisten aan de komende uren op de weg rekening te houden met de harde wind. Ook motorrijders moeten extra attent zijn. Vooral in de kustprovincies kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

Het KNMI waarschuwde eerder voor extreem weer.

Bron: RTL | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:09 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 januari 2012, 08:17 uur | Bericht #314905
Blikseminslagen teisteren treinverkeer

Blikseminslagen zorgen donderdagochtend voor vertragingen in het treinverkeer. Zo rijden tussen Maarssen en Utrecht geen treinen door een blikseminslag in een relaishuis bij Utrecht. Reizigers voor Amsterdam worden omgeleid, waardoor de vertraging oploopt tot een uur, meldt spoorbeheerder Prorail. Naar verwachting rijden de treinen rond 08.30 uur weer volgens schema.

Door een blikseminslag in een relaishuis bij Almere lopen reizigers ook tussen Utrecht en Almere vertraging op. Daar rijden minder treinen. Rond 10.00 uur moet alles weer volgens het boekje rijden. Dezelfde vertraging geldt voor de trajecten Duivendrecht-Lelystad en Amsterdam-Lelystad.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 januari 2012, 08:27 uur | Bericht #314908
Liveblog: Water loopt over dijk bij Tolbert

Door extreem hoogwater dreigt bij het Groningse dorp Tolbert een dijk door te breken. Nu al loopt er water over de dijk. Volg hier live de laatste ontwikkelingen.

8:01 uur
Wegen rond Tolbert zijn allemaal dicht. De wegen zijn afgezet door de Mobiele Eenheid, meldt een twitteraar.

7:57 uur
De Tolberter Petten is een polder van zo'n 200 hectare. Er staan 40 panden, waarvan 10 boerderijen. Er wonen circa 100 mensen. Het is nog niet duidelijk hoeveel bewoners gehoor hebben gegeven aan de oproep om te vertrekken. Evacuatie is vrijwillig.

7:53 uur
"Er wordt hier serieus rekening mee gehouden dat de dijk doorbreekt", zegt verslaggever Britta Sanders die ter plaatse is.

7:49 uur
Defensie staat klaar om de hulpdiensten te helpen bij de evacuatie. Het leger kan boten, ambulances en vrachtwagens leveren. Daar wordt vooralsnog geen beroep op gedaan. Dat twittert NOS-verslaggever Rienk Kamer.

7:44 uur
Evacués die niet terecht kunnen bij familie of vrienden, kunnen onderdak krijgen in een hotel in Groningen. Dat meldt de brandweer.

7:38 uur
Rijkswaterstaat houdt de weerssituatie nauwlettend in de gaten. In de sectoren West Holland, Den Helder, Harlingen en Delfzijl verwacht de instantie vanmiddag waterstanden die hooguit een keer per jaar voorkomen.

7:32 uur
Als de dijk doorbreekt, zal in korte tijd de polder onderlopen, meldt brandweerwoordvoerder Cyriel Hamstra.

7:27 uur
Nu al loopt het water over de dijk het gebied in, heeft de Groningse burgemeester Peter Rehwinkel bekendgemaakt. Tientallen mensen en zo'n 100 dieren zijn al geëvacueerd.

7:23 uur
Het exacte gebied dat gevaar loopt is op dit moment de Tolberter Petten, langs de Matsloot. Dat twittert Brandweer Groningen. Die waarschuwt ook dat eventuele wateroverlast in het gebied gevolgen kan hebben voor de nutsvoorzieningen en bedrijven.

7:19 uur
Woordvoerder Cyriel Hamstra van de brandweer licht de mogelijke scenario's toe.

7:09 uur
"Boeren bij Tolbert blijven nuchter", zegt Britta Sanders

7:07 uur
Vooralsnog lopen omliggende polders van Tolbert Petten geen gevaar. De nabijgelegen A7 loopt geen gevaar.

7:05 uur
Niet alleen Groningen kampt met de storm, het KNMI waarschuwt voor extreem weer in heel het land. Voor de kustgebieden geldt een code oranje.

6:55 uur
Waterstand bij Den Helder is op dit tijdstip normaal gesproken 6 cm boven NAP. Nu is de waterstand 88 cm boven NAP, meldt Rijkswaterstaat. Die verwacht later vandaag een stand van 240 cm.

6:50 uur
Volgens woordvoerder van de brandweer is het meest voor de hand liggende scenario dat de dijk overstroomt.

6:45 uur
De kans dat de dijk doorbreekt is zeer reëel, zegt de brandweer. Er zijn drie scenario's:
* Dijk loopt over, lager gelegen gebieden lopen langzaam onder.
* Dijk breekt door, water stroomt de polder in.
* Er gebeurt niets, de polder blijft droog.

6:30 uur
Verslaggever Britta Sanders is voor RTL Nieuws op weg naar Tolbert. Volg haar op Twitter.

6:27 uur
De politie heeft de polder afgesloten. Wie daar niet hoeft te zijn, wordt verzocht weg te blijven. Dit om de evacuatie niet te hinderen. Brandweer Groningen heeft een website met informatie over het hoogwater.

6:22 uur
Het waterschap Noorderzijlvest probeert de bedreigde dijk te stutten, om een doorbraak te voorkomen. De hulpdiensten kunnen de veiligheid van de mensen niet meer garanderen. Het waterpeil is zo hoog dat het water niet meer weg kan. Bovendien komt er nog veel water bij uit stroomopwaarts gelegen gebieden. Andere polders lijken vooralsnog geen gevaar te lopen.

6:16 uur
De evacuatie van de boerderijen gebeurt de komende uren. De bewoners zijn niet verplicht om te vertrekken. Een enkele boer heeft besloten zijn koeien nog te melken, meldt de politie.

6:12 uur
20 boerderijen worden ontruimd in de polder. Als de dijk breekt, kan het waterpeil in de polder stijgen tot maximaal een meter. Het diepste punt van de polder ligt namelijk op -1 meter NAP.

5:55 uur
Om 7:00 uur geeft de brandweer in Groningen een persconferentie over het hoogwater in de provincie.

5:25 uur
De brandweer noemt de kans op een dijkdoorbraak aannemelijk. Ook houden de hulpdiensten er rekening mee dat het water over de dijk heen komt. De brandweer probeert de dieren in de boerderijen ook weg te halen.

5:15 uur
Brandweer meldt dat een dijkdoorbraak bij Tolbert. Vijftien boerderijen in de polder Tolbert Petten worden ontruimd. Het gaat om in totaal 85 mensen.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 januari 2012, 08:34 uur | Bericht #314912
KMI verhoogt alarmfase

Het KMI heeft de code oranje ingesteld voor onweer. Dat is dezelfde code als voor de Pukkelpop-storm, maar nu voor het hele land. De storm maakte al zijn eerste slachtoffers. Ook het treinverkeer ondervindt hinder door het stormweer.

Het KMI heeft de alarmfase verhoogd, en heeft voor het hele land een code oranje voor stormweer uitgevaardigd. Dat is de op één na hoogste waarschuwing voor onweer. Het alarm geldt voorlopig de hele dag, en betekent dat er kans is op hevig onweer en een grote kans op schade. Ook voor de Pukkelpop-storm in augustus werd een code oranje ingesteld, maar dan alleen voor de provincie Limburg.

Treinverkeer gehinderd
Door het stormweer is het treinverkeer gehinderd. Het gaat vooral om technische storingen aan overwegen die kleine vertragingen tot gevolg hebben. Ook het Thalysverkeer is verstoord door de weersomstandigheden op het Nederlandse net.

Er is een storing aan de overweg tussen station Acren en station Geraardsbergen. Daardoor duurt de reistijd 10 tot 15 minuten langer. Ook ter hoogte van het station Leuze en aan een overweg tussen het station Froyennes en station Moeskroen zijn er kleine storingen met vertragingen van maximaal een kwartier tot gevolg. Aan het station Brussel-Congres is er een technische storing in een toestel aan de sporen. Daardoor hebben sommige treinen vertraging.

Niet alleen de storm is verantwoordelijk voor de vertragingen. Ter hoogte van het station Antwerpen-Zuid zijn over een afstand van honderd meter koperkabels gestolen. Daardoor rijden de treinen tussen Antwerpen-Zuid en Zwijndrecht over één spoor. Infrabel verwacht dat de hinder in de loop van de voormiddag weggewerkt zal zijn.

In Nederland verloopt het Thalysverkeer verstoord omdat de Thalys niet via de hst-lijn, maar via de oude lijn rijdt.

Twee gewonden
Intussen heeft de storm al zijn eerste slachtoffers gemaakt. Bij een botsing tegen een omgewaaide boom in Kaster (Anzegem), zijn woensdagnacht iets over middernacht twee gewonden gevallen. Een andere omgevallen boom veroorzaakte een stroompanne in Nieuwpoort.

Een bestuurder en een passagier botsten in de Bevrijdingslaan in Anzegem met hun bestelwagen tegen een ontwortelde boom die dwars over de rijweg lag. Wellicht merkte de bestuurder de omgewaaide boom niet op door de duisternis op die weg. Beiden raakten gewond, maar buiten levensgevaar, overgebracht naar het ziekenhuis.
De brandweer van Anzegem kwam ter plaatse om de boom in stukken te zagen en van de rijweg te verwijderen.

Buurt tijdje zonder stroom
Door het hevige stormweer is in de nacht van woensdag op zaterdag in de Canadalaan in Nieuwpoort een boom omgevallen. De boom belandde midden op de weg en trok twee elektriciteitskabels mee. Niemand raakte gewond, maar enkele buurtbewoners zaten wel een tijdje zonder stroom. De elektriciteitsmaatschappij kwam ter plaatse om dat probleem op te lossen. De Canadalaan werd ook een tijdje voor het verkeer afgesloten.

Heel wat parken en bossen in het ganse land, die tijdens de storm van dinsdag werden gesloten, blijven ook vandaag weer dicht.

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:10 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 januari 2012, 08:44 uur | Bericht #314915
Liveblog: Hoogwater en storm leiden tot problemen

8:34 uur
Rijkswaterstaat heeft de waarschuwing voor hoog water uitgebreid tot de regio's Den Helder en Harlingen. De waterstand kan daar in de loop van dag uitkomen rond de 2.30 meter boven NAP. De kustzone rondom Den Helder krijgt donderdagmiddag rond 16.00 uur te maken met de hoogste waterstand, rond 2,30 meter boven NAP.

8:31 uur
Alle veerdiensten van en naar Vlieland zijn uit de vaart genomen. Naar Ameland, Schiermonnikoog en Ameland wordt in verbandmet de weersomstandigheden en de hoge waterstand beperkt gevaren, zo meldden de rederijen Doeksen en Wagenborg.

8:28 uur
Het blijft de komende uren spannend in Tolbert. Om 11:00 uur verwachten de autoriteiten het kritieke punt; dan staat het water het hoogst.

8:22 uur
Politie zet wegen rond Tolbert af (foto).

8:07 uur
De bewoners van de polder Tolberter Petten zijn wakker en de evacuatie komt op gang. Veel veetrailers op de weg, alsdus Britta Sanders op Twitter.

Bron: RTL | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:10 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 januari 2012, 08:52 uur | Bericht #314919
Markten afgelast vanwege storm

Marktmeesters in Rotterdam hebben donderdagochtend vroeg besloten de markten in Delfshaven, Hoogvliet en IJsselmonde niet door te laten gaan. Vanwege de harde wind en de voorspelde windstoten tot 110 kilometer per uur is het niet verantwoord, laat de gemeente weten.

"Het is een te groot risico voor bezoekers en marktkooplieden om de markt in deze weersomstandigheden door te laten gaan", zegt Fred Marree van Stadstoezicht. Een aantal marktkooplieden gaf woensdag al aan de markt een dagje over te slaan. "Vandaag is het weer nog slechter en met de weersvoorspellingen moet je ook rekening houden", aldus Marree.

Op het Visserijplein in Delfshaven werden de marktkramen woensdagmiddag al opgesteld. "Vanochtend vlogen de planken door de lucht. De kooplieden die vanmorgen vroeg met hun waren op de markt aankwamen, besloten door de weersomstandigheden huiswaarts te keren. Met het besluit de markt niet door te laten gaan waren zij het helemaal eens."

Hoewel het zelden gebeurt, was de laatste keer dat een markt in Rotterdam werd afgelast op 13 december. Toen ging de markt op de Binnenrotte in het centrum niet door vanwege harde wind.

Bron: De Pers
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 januari 2012, 08:54 uur | Bericht #314921
Fiets-voetveer uit de vaart wegens slecht weer

In verband met de extreme weersomstandigheden is het fiets-voetveer Vlissingen-Breskens uit de vaart genomen.
Vervoerder Veolia heeft bussen ingezet.

Bron: PZC
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 januari 2012, 09:31 uur | Bericht #314856
Groninger Museum gaat niet ontruimen

Het Groninger Museum heeft besloten donderdag niet te ontruimen. Het museum laat weten na overleg met het waterschap gewoon open te blijven. Het waterschap Hunze en Aa's waarschuwde het museum woensdag voor de stijgende waterstand. Vanwege het hoge waterpeil in het kanaal rond het eiland waar het museum opstaat kon een ontruiming niet worden uitgesloten.

Het museum overwoog de tentoonstellingen over modeontwerper Azzedine Alaïa, kunstenaar Jan Altink en enkele stukken uit de eigen collectie naar boven te verplaatsen. Vanaf 97 centimeter boven NAP wordt de situatie riskant. Het water bereikte woensdag een peil van ongeveer negentig centimeter, maar steeg woensdagnacht niet verder.

In 1998 moest het museum vanwege een hoge waterstand wel sluiten. Toen bleef het enkele dagen dicht voor publiek.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 januari 2012, 09:35 uur | Bericht #314943
Minder gebieden met code oranje

Het KNMI heeft de code oranje voor extreem weer iets aangepast. De code geldt nu voor Noord-Holland, Groningen en Friesland. Dat meldde donderdagmorgen een woordvoerder. Eerder was de code ook afgegeven voor Zeeland en Zuid-Holland. Voor de gebieden met code oranje verwacht het KNMI zware windstoten die gepaard kunnen gaan met stevige buien. Tijdens buien is er kans op hagel en onweer. In de gebieden waar code oranje niet van kracht is, geldt code geel.

Bron: De Pers | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:11 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 januari 2012, 09:36 uur | Bericht #314946
Vluchten Schiphol geannuleerd om harde wind

Het vliegverkeer ondervindt donderdagochtend flink wat overlast van de harde wind. Door de weersomstandigheden zijn van en naar Schiphol vluchten geschrapt. Reizigers moeten de hele dag rekening houden met vertragingen.

Volgens een woordvoerder zijn er al zeker vijftien vluchten geannuleerd. "Door de wind is er minder baancapaciteit en kunnen er minder toestellen binnenkomen en vertrekken." Reizigers wordt geadviseerd de sites van Schiphol en luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden.

Ook de veerdiensten van en naar de Waddeneilanden hebben last van de weersomstandigheden. Alle veerdiensten naar Vlieland zijn uit de vaart genomen en van en naar Schiermonnikoog, Ameland en Terschelling wordt minder gevaren, melden de rederijen Doeksen en Wagenborg.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 700 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 700, lezen 2 mensen het topic "Herfst discussietopic 2016".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden