Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Adams, NE; Buffalo, NE; Hall, NE; Kearney, NE.

16 Apr 2024 09:44:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Adams, NE; Buffalo, NE; Clay, NE; Franklin, NE; Hall, NE; Hamilton, NE; Kearney, NE; Nuckolls, NE; Phelps, NE; Thayer, NE; Webster, NE.

16 Apr 2024 09:35:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cumberland, VA; Fluvanna, VA; Goochland, VA; Powhatan, VA.

16 Apr 2024 09:26:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Caroline, VA; Goochland, VA; Hanover, VA; Henrico, VA; King William, VA; Louisa, VA.

16 Apr 2024 09:26:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

16 Apr 2024 09:26:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Henderson, NC; Transylvania, NC; Greenville, SC.

16 Apr 2024 09:26:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, TX.

16 Apr 2024 09:26:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Somerset, MD; Worcester, MD.

16 Apr 2024 09:26:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor King George, VA; Spotsylvania, VA; Stafford, VA; City of Fredericksburg, VA.

16 Apr 2024 09:25:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dorchester, MD.

16 Apr 2024 09:25:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Charles, MD; St. Marys, MD; King George, VA.

16 Apr 2024 09:25:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Essex, VA; Richmond, VA; Westmoreland, VA.

16 Apr 2024 09:25:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hanover, VA; Louisa, VA.

16 Apr 2024 09:25:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Albemarle, VA; Orange, VA.

16 Apr 2024 09:25:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dorchester, MD; Somerset, MD; Wicomico, MD.

16 Apr 2024 09:25:46
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 januari 2012, 10:30 uur | Bericht #315444
Toerist ontvlucht vakantiehuis wegens water

De helft van de ruim 150 bewoners van een recreatiepark en het eiland de Burd bij Grou (Friesland) hebben hun woning verlaten vanwege het hoge water. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente Boarnsterhim vrijdagochtend.

Zij hebben de nacht elders doorgebracht. De gemeente drong donderdagavond aan op vertrek nadat een dijk van het eiland de Burd over een lengte van 200 meter was doorgebroken. Het eiland kwam deels onder water te staan. Maar van levensbedreigende situaties is geen sprake, aldus een woordvoerder van het waterschap Friesland. Het gaat dan ook om een vrijwillige evacuatie.

In de rest van de provincie Friesland is de situatie stabiel. ,,De conditie van de dijken die verzadigd zijn met water blijft zorgelijk. Maar de afgelopen nacht hebben de dijken en kades het allemaal nog gehouden'', aldus het waterschap.

Bron: De Pers
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 januari 2012, 11:14 uur | Bericht #315452
Hoogwater in Friesland tot zondag kritiek

Waterschap Friesland heeft vrijdag 80 inspecteurs de provincie ingestuurd om te inventariseren waar dijken met zandzakken moeten worden verstevigd en opgehoogd. Volgens dijkgraaf Paul van Erkelens van het waterschap blijft de situatie in ieder geval tot zondag nog kritiek, zo zei hij vrijdag.

Tot die tijd blijft het waterpeil in de Friese boezem onverminderd hoog, vooral in het noordoosten van de provincie in de richting van Lauwersmeer. Volgens een woordvoerder van het waterschap Noordoost-Friesland kan men het overtollige water niet kwijt vanwege het hoge waterpeil in de Waddenzee.

Verzadigd
Pas in de loop van zondag kan er weer op zee worden gespuid. De dijken en kades die het water moeten tegenhouden, raken door het aanhoudende hoge waterpeil steeds meer verzadigd. ''Het risico op doorbraken neemt daardoor met de dag toe'', aldus de woordvoerder.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 januari 2012, 11:21 uur | Bericht #315456
Liveblog: evacuatie Woltersum, Wittewierum, Ten Boer en Ten Post

11:09 uur
Slecht nieuws voor de mensen die de problemen bij de dijk willen ontvluchten om zich aan de kunst in het Groninger Museum te laven: vanwege de wateroverlast is het museum in ieder geval tot dinsdag gesloten.

10:59 uur
Ook de dieren moeten uit het gebied achter de dijk worden geëvacueerd. De brandweer heeft nu een 'coördinatiepunt evacuatie dieren' geopend. Mensen die tijdelijke opvang voor dieren willen aanbieden en inwoners uit het gebied die vragen hebben over hun achtergebleven dieren kunnen bellen naar 050 367 1115.

10:54 uur
Het leger zet een F16 in om de kades van het Eemskanaal bij het Groningse Woltersum vanuit de lucht te inspecteren. Met infraroodcamera's wordt de kwaliteit van de binnenkant van de dijk bekeken.

10:53 uur
Verslaggever Hans Schutte twittert dat er geëvacueerde bewoners zijn, die kritiek hebben op de hulpverlening. Zij vinden dat er te laat is geholpen met versterken van de dijk.

10:48 uur
Verslaggever Betty Glas: "Dijk bij Woltersum is zompig en nat, maar niet doorgebroken. En de zon schijnt!"

10:42 uur
RTV Noord heeft beelden uit Ten Boer, waar geëvacueerde bewoners worden opgevangen. De sfeer is daar inmiddels niet meer 'gezellig', maar 'gelaten'. De sporthal ligt in het gedeelte van Ten Boer dat niet wordt ontruimd. Zowel het dorp Ten Boer als het dorp Ten Post worden slechts voor een klein gedeelte ontruimd.

10:27 uur
De verplichte evacuatie betekent dat mensen narukkelijk wordt gevraagd hun huis te verlaten. In het uiterste geval zouden mensen onder dwang kunnen worden geëvacueerd. Volgens de veilgheidsregio is daar nog geen sprake van geweest en werken de bewoners goed mee met de evacuatie.

10:22 uur
Ondertussen heeft het waterschap Friesland 80 inspecteurs de provincie ingestuurd om te inventariseren waar dijken met zandzakken moeten worden verstevigd en opgehoogd. Volgens dijkgraaf Paul van Erkelens van het waterschap blijft de situatie in ieder geval tot zondag nog kritiek.

Bron: RTL | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:25 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 januari 2012, 12:44 uur | Bericht #315477
'Situatie dijken Groningen buitengewoon ernstig'

Joop Atsma, bewindsman voor het waterbeheer, heeft de laarzen al in de auto liggen. Hij gaat in de loop van de dag poolshoogte nemen in het hoge noorden, waar uit Woltersum, Wittewierum en delen van Ten Boer en Ten Post mensen worden geëvacueerd. 'Het is buitengewoon ernstig en serieus', aldus Atsma.

De oproep van de burgemeesters om rekening te houden met het ergste, was er niet voor niets, vindt de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Hij zelf wil in het noorden een ding niet gaan doen: de mensen voor de voeten lopen. 'De afwegingen geschieden vooral lokaal en dat moeten we zo laten. De waterschappen en de gemeenten beschikken over voldoende deskundigheid.'

Die waterschappen moeten dus ook gewoon blijven als ze zijn, vindt Atsma, al staat hun voortbestaan politiek ter discussie. De staatssecretaris vindt dat telkens weer blijkt dat de waterschappen voldoende bestaansrecht hebben.

Hij vindt het wel verstandig om de zaken en operaties zelf ook in ogenschouw te nemen en te zien waar misschien assistentie nodig is: 'Zoiets komt niet dagelijks voor en wellicht kunnen we er weer van leren.' Aan verzadigde dijken kunnen we nu nog niet zoveel doen, maar de techniek staat niet stil. En Nederland is op dat gebied een pionier, aldus Atsma.

Mens en dier
De betrokken inwoners wordt gevraagd om naar familie of vrienden te gaan. Als dat niet mogelijk is, is er opvang geregeld in sporthal De Tiggelhal in Ten Boer en sportcentrum Zernike in Groningen.

'Ik realiseer me dat dit een ingrijpend besluit is, met vergaande gevolgen', zegt Yvonne van Mastrigt, voorzitter van het Regionaal Beleidsteam. 'Echter, in het belang van de veiligheid van in eerste instantie mens en ook dier, ben ik genoodzaakt dit besluit te nemen. Ik reken op medewerking van alle betrokkenen. We zullen alles in het werk stellen om deze evacuatie zo snel en spoedig mogelijk te laten verlopen.'

Langs de huizen
De waterstanden kunnen uiteindelijk oplopen tot 1,5 meter. De kans hierop is volgens het beleidsteam klein, 'maar de gevolgen kunnen erg groot zijn'. 'Medewerkers van waterschap, brandweer en defensie zullen alles in het werk stellen om een dijkdoorbraak te voorkomen.'

De politie gaat langs de huizen, de landmacht helpt met het vervoer van het gemeentehuis naar de sporthal. De landmacht heeft ongeveer tien vrachtwagens ingezet om het dorp te ontruimen. Er helpen zo'n 100 militairen.

Vanmorgen in alle vroegte sijpelde er al water door een stuk uit de dijk langs het Eemskanaal bij Woltersum. De dijk werd daarop met zandzakken versterkt. Ook daarbij helpen militairen.

Het Eemskanaal verbindt de stad Groningen met Delfzijl. De dijk in Tolbert, die eerder dreigde te breken, was gisteravond al stabiel verklaard.

Speciaal nummer
Voor mensen die hun familie of vrienden uit het geëvacueerde gebied in de omgeving van Ten Boer niet kunnen bereiken, is een speciaal telefoonnummer geopend. Het zogeheten verwanteninformatienummer, 050 - 367 7000, is speciaal in het leven geroepen voor familieleden van deze mensen.

Bron: AD | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:23 uur, door Justin
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 januari 2012, 12:46 uur | Bericht #315478
Kades Willemstad sinds 17 jaar onder water

Door het hoge water in het Hollands Diep zijn vandaag kades en uiterwaarden in Willemstad onder gelopen. Voor de uiterwaarden in de Brabantse plaats gebeurde dat voor het eerst in 17 jaar, meldt het waterschap Brabantse Delta. Het waterschap verwacht dat het water in de loop van vandaag daalt, maar mogelijk morgen door de regen weer stijgt. Ook de uiterwaarden in Waalwijk staan blank, maar dat gebeurt jaarlijks, aldus een woordvoerster. Het waterschap benadrukt dat de situatie onder controle is en dat het waterschap extra alert is.

Bron: AD | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:23 uur, door Justin
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 januari 2012, 12:47 uur | Bericht #315480
'Dikke Eugène' tegen de vlakte door stormweer

De tweede storm van 2012 heeft de dikste boom van het Zoniënwoud neergehaald. De populier "Dikke Eugène" in het Arboretum van Groenendaal heeft een omtrek van ongeveer 6 meter en is meer dan 80 jaar oud. Dat meldt het VRT-radiojournaal en wordt bevestigd door het regiokantoor Groenendaal Natuur en Bos.

'Dikke Eugène' stond in het arboretum van Groenendaal. Dat werd opgericht in 1897 en telt ruim 400 verschillende bomen en struiken. De populier ging gisteren tegen de vlakte door de hevige rukwinden. Het is de bedoeling om de omgevallen 'Dikke Eugène' te laten liggen als attractie.

In 2008 werd er al eens melding gemaakt dat er zich een zwam onder zijn schors had genesteld, die hem ziek maakte. Daardoor was de boom niet meer bestand tegen de felle rukwinden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:25 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 januari 2012, 13:57 uur | Bericht #315492
Schade aan kust valt mee

De schade aan de kust als gevolg van de stormen van de laatste dagen blijkt mee te vallen.
De zware noordwesterstorm heeft op enkele plekken wel wat duinen wegeslagen, maar dat is niet zorgelijk. Toch draaien de inspecteurs van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier overuren.



Bron: RTV Noord-Holland
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 januari 2012, 13:58 uur | Bericht #315493
Woest water zorgt voor schade aan dijk bij Stavenisse

Het woeste water van donderdag heeft de dijk langs de Oosterschelde bij Stavenisse beschadigd.
Er is een stuk asfalt van enkele vierkante meters uitgeslagen. Dat hebben dijkbewakers van het Waterschap Scheldestromen vrijdagochtend geconstateerd. Het waterschap voert vandaag een noodreparatie uit met stortstenen. De andere dijken langs de Oosterschelde hebben geen schade opgelopen. Donderdag werd extra dijkbewaking ingezet op de dijken rondom de Oosterschelde. Reden was de combinatie van noordwestenwind en windkracht 9.

Bron: PZC
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 januari 2012, 15:13 uur | Bericht #315511
Onafhankelijk onderzoek naar vallende dakpannen Zaanstad

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de vallende dakpannen van het gloednieuwe Zaanse stadhuis. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. Tijdens de storm woei er voor de tweede keer in één week tijd een dakpan van het gebouw. Daarop werd besloten om voor de zekerheid een deel van de provinciale weg N203 en het busstation af te sluiten.
Een forse tegenvaller want rondvliegende dakpannen mag je niet verwachten van een gemeentehuis dat 71 miljoen euro kostte en pas twee maanden in gebruik is. Inmiddels zijn alle daken geïnspecteerd op loszittende pannen. De oorzaak en een oplossing voor de langere termijn wordt komende week door TNO onderzocht. Een schuldige vinger wijzen richting de bouwer van het gemeentehuis wil wethouder Robert Linnekamp dan ook nog niet. De rijbaan van de provinciale weg richting Zaandijk en Wormerveer is inmiddels weer open. De gehele weg wordt waarschijnlijk, net als het busstation, vrijdagmiddag vrijgegeven.

Bron: RTV Noord-Holland
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 januari 2012, 15:15 uur | Bericht #315512
Twaalf woningen in Jordaan ontruimd na storm

Bewoners van twaalf panden in de Amsterdamse Anjeliersstraat hebben de afgelopen nacht niet thuis kunnen overnachten.
Of zij vanavond wel weer terug kunnen is nog niet zeker. Het dak van een flink aantal woningen aan raakte namelijk los door de storm. Omdat ook schoorstenen en andere pijpen losraakten, sloot Liander uit voorzorg gas en elektra af. De brandweer heeft vervolgens delen van het dak verwijderd.





Bron: RTV Noord-Holland
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 januari 2012, 15:16 uur | Bericht #315514
Druk met huilers op Zeeuwse stranden

De Eerste Hulp bij Zeezoogdieren heeft vrijdag de handen vol aan jonge zeehonden op het strand. Bij Ellemeet op Schouwen-Duiveland werd een enkele dagen oude huiler aangetroffen, waar de navelstreng nog aan zat. Ook bij Hansweert en bij de Brouwersdam werden vrijdagochtend zeehonden opgehaald. Op weg naar Pieterburen troffen medewerkers van de EHBZ nog huilers aan bij Oostvoorne en op de Maasvlakte. Het is geboortetijd bij de zeehonden. Door de storm van de laatste dagen zijn her en der jonkies van de zandplaten geslagen.







Bron: PZC
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 januari 2012, 15:31 uur | Bericht #315520
Groningse waterschappen mogen weer spuien

De Groningse waterschappen Hunze en Aa's en Noorderzijlvest kunnen vanmiddag weer spuien op zee, zij het beperkt. De verwachting is dat het waterpeil dan langzaam zal zakken. 'Maar alertheid blijft geboden', aldus Hunze en Aa's. Er worden nog de gehele dag dijkinspecties uitgevoerd. Ook de extra maatregelen die het waterschap vannacht heeft genomen, zorgen voor stabilisatie. Hunze en Aa's nam donderdagavond een extra noodwaterberging in gebruik bij Bad Nieuweschans. Ook de extra gaten die zijn gemaakt in de dijken bij de bergingsgebieden bij Westerbroek en Kropswolde, zorgen voor peilverlaging. Het water kan daardoor makkelijker wegstromen.

Friesland nog zorgelijk
Het waterschap Friesland zegt dat de situatie in de gebieden met knelpunten 'zorgelijk maar stabiel is'. Hoewel de waterbergingsgebieden volstromen - in de provincie zijn er drie in gebruik genomen - blijft het waterpeil hoog. 'Grootste zorg is verweking van de kades', aldus het Friese waterschap. De gemeente Boarnsterhim heeft opgeroepen om weg te blijven uit Grou, waar eerder een eiland en een vakantiepark deels onderstroomden. Ramptoeristen die komen kijken, lopen hulpverleners en medewerkers van het waterschap in de weg, aldus de gemeente. Ze worden daarom weggestuurd. 'Mensen mogen alleen uit het gebied vertrekken. Niemand mag erin.' Dat geldt ook voor de bewoners die eerder werden geëvacueerd.

De noordelijke waterschappen krijgen volop hulp van andere waterschappen. Zo sturen het hoogreemraadschap Hollands Noorderkwartier en waterschap Zuiderzeeland inspecteurs naar Friesland om te helpen bij de inspectie van de dijken. Hunze en Aa's heeft hulp gekregen van het buurwaterschap Velt en Vecht. Medewerkers helpen mee met het vullen en plaatsen van zandzakken.

Bron AD
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 januari 2012, 15:32 uur | Bericht #315521
N360 weer open voor verkeer

De N360, de provinciale weg van Groningen naar Delfzijl, is vanmiddag weer opengesteld voor het verkeer. Dat meldde de provincie Groningen. De weg werd vanmorgen afgesloten omdat de dijk van het Eemskanaal bij Woltersum dreigde door te breken. Hulpverleningsdiensten wilden ruim baan houden voor de evacuatie van de 800 inwoners van de door het water bedreigde dorpen. Ook konden brandweer en het leger op die manier gemakkelijker materiaal aanvoeren om de dijk te versterken.

Bron: AD
Marching ever onward to tomorrow!
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 januari 2012, 16:28 uur | Bericht #315532
Kwelschermen ingezet bij sijpelende dijk Winschoten

Er sijpelt water onder de dijk van het Winschoterdiep door. Het waterschap Hunze en Aa's heeft maatregelen genomen om verdere verzwakking van de dijk bij Winschoten tegen te gaan, zegt een woordvoerder.

De dijk is onder meer verzwaard met zandzakken en wordt beschermd met kwelschermen. Volgens de woordvoerder zijn de problemen niet heel ernstig. "Dit is nog niet vergelijkbaar met de situatie rondom de dijk aan het Eemskanaal bij het Groningse dorp Woltersum."

Daar kan de dijk het nog altijd begeven, maar de kans daarop is klein. Een woordvoerder van de brandweer spreekt nog steeds van een kritieke situatie. Vrijdagochtend moesten honderden mensen hun huis verlaten omdat de dijk dreigt door te breken.

Vrijdagmiddag zette Defensie een F-16 in om het gebied van bovenaf te inspecteren. Dat gebeurde op verzoek van de veiligheidsregio in Groningen. Met warmtebeeldcamera's zijn beelden gemaakt zodat in kaart kan worden gebracht hoe de dijken het hoogwater doorstaan en waar kwelwater omhoogkomt. De gegevens moeten nog worden geanalyseerd.

Vorig jaar werd ook al eens een F-16 ingezet om opnames te maken van dijken die bedreigd werden door hoogwater. Dat gebeurde in januari in Noord-Limburg.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 januari 2012, 16:29 uur | Bericht #315533
Bovenkant mast Batavia succesvol verwijderd

Twee hijskranen hebben vrijdagmiddag met succes het bovenste gedeelte van de grote mast van de Batavia verwijderd. Dat zei een woordvoerster van de Bataviawerf in Lelystad, waar de reconstructie van het VOC-schip ligt aangemeerd.

De mast raakte in de nacht van dinsdag op woensdag beschadigd door de harde wind. Halverwege ontstond een grote scheur, waardoor het bovenste gedeelte scheef kwam te staan. Gevreesd werd dat de mast verder zou scheuren of zou knakken, maar medewerkers van de werf konden niet eerder bij het beschadigde deel komen vanwege de storm die over Nederland raasde.

Het komende jaar moet de Batavia het met een gehavende mast doen. Het bovenste deel wordt niet vervangen, omdat er volgende winter groot onderhoud wordt gepleegd aan het schip. Dan wordt ook de complete grote mast vervangen. Bezoekers werden sinds woensdag niet meer toegelaten op de Batavia, uit angst voor mogelijk instortingsgevaar. Vanaf zaterdag is het schip echter weer open voor publiek.

Bron: De Pers
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 januari 2012, 16:30 uur | Bericht #315534
F-16 ingezet boven lekkende dijk

Een F-16 van de Nederlandse luchtmacht met speciale opnameapparatuur heeft vrijdagmiddag een vlucht uitgevoerd boven de provincie Groningen. Er zijn foto's gemaakt van de dijken langs het Eemskanaal en het Winschoterdiep, meldde de luchtmacht.

Met de speciale apparatuur, het RecceLite-systeem, kan in het binnenste van een dijk worden gekeken. ,,Het principe komt neer op: warm is land en koud is water'', aldus een woordvoerder van de luchtmacht. De F-16 werd ingezet op verzoek van de Veiligheidsregio Groningen. Het toestel komt van de vliegbasis Volkel.

Het waterschap wil met de beelden in kaart brengen hoe de dijken het hoogwater hebben doorstaan en waar kwelwater omhoog is gekomen. Ook in januari vorig jaar werd een F-16 ingezet om opnames te maken van de dijken in Noord-Limburg, waar het water toen hoog stond.

RecceLite wordt ook in Afghanistan gebruikt bij onder meer het verkennen van routes en het opsporen van bermbommen. Het systeem is vooral geschikt om grote gebieden snel in kaart te brengen.

Bron: De Pers
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 januari 2012, 16:37 uur | Bericht #315536
De_knipe.jpeg
De Knipe (Tamar van der Meer)

Dordrecht.jpeg
Dordrecht (Arthur van der Vlies)

hoek_van_holland.jpeg
Hoek van Holland (Heidi Middelburg)

lauwersoog_1.jpeg
Lauwersoog (Gino Wiemann)

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 januari 2012, 17:22 uur | Bericht #315542
Ontruimde bewoners Jordaan vrijdagavond terug

Bewoners van twaalf panden in de Amsterdamse Anjeliersstraat hebben de nacht van donderdag op vrijdag niet thuis kunnen overnachten. Het dak van een flink aantal woningen aan raakte namelijk los door de storm. Omdat ook schoorstenen en andere pijpen losraakten, sloot Liander uit voorzorg gas en elektra af. De brandweer heeft vervolgens delen van het dak verwijderd. De bewoners mogen vrijdagavond weer terug naar huis, hoewel nog niet overal het gas weer is aangesloten. Bewoners waar dat niet het geval is krijgen elektrische kacheltjes. De verwachting is dat maandag ook het gas weer overal is aangesloten.

Bron: RTV Noord-Holland
Marching ever onward to tomorrow!
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 januari 2012, 17:47 uur | Bericht #315544
Harde wind leidde tot koolmonoxidevergiftiging

De dood van twee meisjes donderdagavond door koolmonoxidevergiftiging in Huizen kwam doordat de afvoer door de harde wind was afgesloten. De koolmonoxide is onder druk naar binnen geslagen en kwam via een open kanaal uit in de badkamer waar de meisjes waren. Dat is gebleken uit een reconstructie, meldt de politie vrijdagmiddag.

De politie spreekt van een noodlottig ongeval door een samenloop van natuurlijke factoren. De gasgeiser die de badkamer van warm water voorzag, functioneerde naar behoren en was pas geleden nog onderhouden.

De twee meisjes van 11 en 12 jaar waren met een 10-jarig meisje in de badkamer van een woning aan de Nieuwe Bussummerweg in de Noord-Hollandse plaats toen rond 22.00 uur het koolmonoxidealarm afging. De ouders kregen de deur niet open en belden de politie.

Toen agenten de deur forceerden troffen ze de drie meisjes in bewusteloze toestand aan. De twee oudste meisjes overleden in een ziekenhuis. Het 10-jarige meisje maakt het naar omstandigheden goed.

Bron: De Pers | Gewijzigd: 6 januari 2012, 17:56 uur, door Sanwa
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 januari 2012, 17:49 uur | Bericht #315545
IJsberenduik in Oostende afgelast door weersomstandigheden

De geplande ijsberenduik zaterdag in Oostende is afgelast wegens de weersomstandigheden. Toerisme Oostende wil geen risico nemen met de zwemmers en stelt de duik uit tot zaterdag 21 januari. Eén dag later wordt dan de nieuwjaarsrun gehouden.

Vanwege de slechte weersomstandigheden van de voorbije dagen annuleerde een aantal organisatoren aan de kust de geplande evenementen voor dit weekend.

Naast de IJsberenduik in Oostende, waarvan de tent donderdag bij de noordwesterstorm beschadigd raakte, werd ook de kerstboomverbranding van de Paulus-feesten nu zaterdag afgelast. In Wenduine worden de kerstboomverbranding, de nieuwjaarsduik en het vuurwerk van zaterdag eveneens afgelast.

Bron: HBVL | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:23 uur, door Justin
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.847 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 83 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 83, lezen 2 mensen het topic "Atlantisch Orkaanseizoen 2022".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden