Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Woonplaats: Raalte/Overijssel
Berichten: 1034
Lid sinds: 16 apr. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 januari 2012, 21:39 uur | Bericht #317150
Ik begrijp al die ophef niet .. Het is nou eenmaal zo . De medewerkers van onweer-online stemmen en of het nou niet eerlijk is of niet klopt daar kunnen hun ook niets aan doen . Hun hebben een bepaalde smaak en aan die smaak moet je voldoen om 1e 2e of 3e te worden .

Ik vind het ook raar trouwens dat er niet wordt gezegd dat er juist heel veel terechte winnaars zijn ! Want die hebben de medewerkers maar wel even weer er uit gepikt . Ik denk bij mezelf als ik er niet tussen sta nou jammer dan! volgende week beter


Ik wil jullie even een complimentje geven voor deze topic`s Ik geniet altijd met volle teugen van alle foto`s die hier worden geplaatst En dat zou ik ook blijven doen !



Grtz. Steven.
allways in the mood for some thunder and lightningTwitter Stevenwesselink

Weer liefhebber/fotograaf/weeramateur Raalte Overijssel
klebniko
Lid
Woonplaats: renkum
Berichten: 779
Lid sinds: 4 jul. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 januari 2012, 21:57 uur | Bericht #317165
Wat een fanatisme !! Zelf vind ik het prachtig als er bepaalde zeldzame weers en/of verschijnselen vastgelegd worden. Een windhoos slecht gefotografeerd op een mobieltje vind ik veel interessanter dan de mooiste perfect vastgelegde zonsondergang. Een onweersfoto in de winter verdiend een hoofdprijs. En Morning glory verkies ik ver boven een vliegtuig !
Maar iedereen heeft een andere mening die respect verdiend. Het is harstikke leuk om mee te doen en laat de crew lekker hun ding doen. Ze zetten de wedstrijd op en mogen dan ook oordelen. Thuis maak je toch gewoon een eigen top 3. Alleen dat is al leuk om te doen. Deelnemen is veel belangrijker dan winnen. Zo komt al het moois boven water !!

Kijk naar de top 2000 van radio 2. Iedereen heeft een andere nummer 1 !!!!
Waarom deze advertentie?
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
11 januari 2012, 21:59 uur | Bericht #317166
Citaat van StevenOverijssel, woensdag 11 januari 2012, 21:39 uur Ik vind het ook raar trouwens dat er niet wordt gezegd dat er juist heel veel terechte winnaars zijn ! Want die hebben de medewerkers maar wel even weer er uit gepikt . Ik denk bij mezelf als ik er niet tussen sta nou jammer dan! volgende week beter Ik wil jullie even een complimentje geven voor deze topic`s Ik geniet altijd met volle teugen van alle foto`s die hier worden geplaatst En dat zou ik ook blijven doen !
Positieve insteek & positieve feedback, daar hou ik van en ik sluit me hier graag bij aan...

Elke week weer genieten van een visuele weergave van onze fijne hobby. Heerlijke foto's komen er steeds weer voorbij, dat doen we dan toch maar mooi met zijn allen. Iedereen het foto-topic over heel 2011 al gezien? Echt even de moeite waard om te bekijken.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
12 januari 2012, 00:01 uur | Bericht #317213
Citaat van Maxim1110, woensdag 11 januari 2012, 11:50 uur Eigenlijk vind ik het niet netjes om te klagen over de uitslag, maar als we dan toch bezig zijn, wil ik daar even mijn opbouwende kritiek aan toevoegen:

Dit gaat overigens niet zo zeer over de uitslag van deze week, maar meer in het algemeen. Wat mij opvalt is dat vaak foto's winnen die mooie kleuren hebben, en meer niet. Ik zal geen namen noemen, maar ik zie regelmatig dat iemand een mooie zonsondergang gefotografeerd heeft, maar dat op een manier gedaan heeft die iedereen had kunnen doen, namelijk een camera naar de zon richten en knippen maar. Daar komt bij dat de technische kwaliteit regelmatig erg slecht is (veel ruis, onscherp, maar dit is vaak meer te wijten aan de camera dan aan de fotograaf). En dat terwijl soms mensen die een iets minder interessant fenomeen ijzersterk vast weten te leggen (goeie compositie, goeie kwaliteit) hiermee niet eens in de top 3 belanden. Het lijkt daarom voor mij vaak meer op een "wie heeft het mooiste weersverschijnsel gezien"-wedstrijd dan op een fotowedstrijd.

Mijn tip voor de jury dus: let meer op compositie (de welbekende 1/3-2/3 regel) en op technische kwaliteit (is de foto scherp, is er veel ruis te zien?) en iets minder op of de kleuren van het scherm af knallen.

Sorry hoor, maar pleit je nu voor een fotowedstrijd voor vakfotografen en een vakfotografiejury? Zo komt het tenminste bij mij over. Alleen mensen met een goede camera, technisch topfotograaf en een goede kijk (compositie) mogen winnen...Tsss. En dan ook nog willen voorschrijven hoe de jury moet beoordelen ook? Nog even en er komen vakfotografen in de juri. Dan vraag ik me af of je hier (als fotograaf) met je inzending (en instelling) aan het juiste adres bent. Doe dan mee aan een wedstrijd voor vakfotografen. Die zijn er legio.

Analoog hieraan verwacht ik binnenkort ook dat er hier ook stemmen op gaan om aan de weerdiscussie alleen nog weerdeskundigen deel te laten nemen...

Mensen, leg je er bij neer dat het zo gaat als de crew heeft besloten v.w.b. de wedstrijd en de jury v.w.b. de uitslag. Bevalt je dat niet? Doe dan niet mee en zoek elders als fotograaf je heil, maar ga het hier niet de wedstrijd met galspuien verzieken. Hoe denk je dat de nrs 1,2 en 3 zich voelen na jullie (al dan niet verkapte) kritiek dat de beste niet gewonnen zou hebben.

Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Maxim1110
Lid
Woonplaats: Nijmegen(ma-vr), Eindhoven(weekend)
Berichten: 4041
Lid sinds: 25 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 januari 2012, 00:57 uur | Bericht #317235
Citaat van Ben47, donderdag 12 januari 2012, 0:01 uur ...
Je begrijpt me duidelijk verkeerd. Het is hier geen vakfotografiewedstrijd, dat wordt het ook niet, en dat hoef van mij ook helemaal niet. Ik snap best dat niet iedereen een goede kijk heeft op compositie etc, en technische kwaliteit (ruis ed) kun je vaak niets aan doen omdat je nou eenmaal geen betere camera hebt. Punt was echter dat sommige foto's nou eenmaal beter zijn dan anderen. Compositie is daar waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van (belichting niet meegerekend omdat je dat automatisch kunt doen), maar ik heb het idee dat daar hier helemaal niet naar gekeken wordt. Van mij mag iedereen meedoen, en verdient iedereen het ook evenveel om te winnen, maar ik zie regelmatig dat de foto's die winnen duidelijk niet de beste inzendingen zijn. De crew wil dat zo laten? Ok, prima, dat mogen ze zelf beslissen. Ik wilde alleen even mijn zegje doen. Overigens alle lof voor de crew die zorgt dat de fotowedstrijd altijd weer online staat en gesloten wordt op tijd etc.

Overigens vind ik die laatste opmerking van je ook absoluut niet terecht. Als je mijn reactie doorgelezen had had je gezien dat ik absoluut geen gal aan het spuien was en dat het mij ook niet bijzonder om de wedstrijd van deze week ging, maar meer in het algemeen. Maarja, in dit topic werd de discussie nou eenmaal gevoerd.
Helemaal vernieuwd: mijn eigen fotografiewebsite: www.maximvanasseldonk.com
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 januari 2012, 01:03 uur | Bericht #317240
Goed nu is het klaar met deze discussie .... dit loopt op niets uit !! zoals eerder vermeld.. nu is het echt klaar en de rest regelen jullie maar in pm !

Ok bedankt
hj32
Lid
Woonplaats:
Berichten: 84
Lid sinds: 9 aug. 2011
12 januari 2012, 11:58 uur | Bericht #317288
Ik heb er geen problemen mee
Winnaars gefeliciteerd
Woonplaats: heeten
Berichten: 249
Lid sinds: 6 nov. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 januari 2012, 21:27 uur | Bericht #317462
Thanks Bronk!

ik geniet elke week van dit topic, ook als ik zelf niet mee doe. Ik vind het leuk om te zien hoe druk iedereen met fotografie bezig is. Dit topic motiveerd mij om mooiere en betere foto's te maken.

bedankt daarvoor!

Winnaars gefeliciteerd

Terug naar boven
1 2
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 383 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 383, lezen 1 mensen het topic "To the Summer!".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden