Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Stutsman, ND.

18 Jun 2024 08:20:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Polk, MN; Grand Forks, ND.

18 Jun 2024 08:10:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grand Forks, ND; Griggs, ND; Nelson, ND; Steele, ND; Walsh, ND.

18 Jun 2024 08:00:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Todd, MN.

18 Jun 2024 08:00:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickey, ND; Emmons, ND; LaMoure, ND; Logan, ND; McIntosh, ND.

18 Jun 2024 07:44:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Campbell, SD; Corson, SD; Dewey, SD.

18 Jun 2024 07:41:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dewey, SD.

18 Jun 2024 07:41:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, SD; Pennington, SD.

18 Jun 2024 07:33:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grand Forks, ND; Griggs, ND; Nelson, ND; Ramsey, ND; Steele, ND; Walsh, ND.

18 Jun 2024 07:33:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ozaukee, WI; Sheboygan, WI; Washington, WI.

18 Jun 2024 07:12:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, SD; Fall River, SD.

18 Jun 2024 07:12:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Campbell, SD; Corson, SD.

18 Jun 2024 07:12:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Washington, WI.

18 Jun 2024 06:43:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, SD; Fall River, SD; Oglala Lakota, SD.

18 Jun 2024 06:43:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dewey, SD.

18 Jun 2024 06:39:34
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 januari 2012, 19:54 uur | Bericht #321619
Allergisch voor kou

Grant Schlager is een gewone jongen uit Minnesota: Hij is gek op buiten spelen, en het maakt niets uit hoe koud het is. Ook hij staat te springen, dat het sneeuwseizoen eindelijk begonnen is. Maar Grant, die deze week 12 jaar wordt, heeft een probleem: Hij is letterlijk allergisch voor kou. Hij krijgt van kou uitslag en bulten (geen kippenvel) en als hij niet goed oppast, kan de koude ernstigere reacties veroorzaken. Dit betekent, dat hij niet - zoals de meeste kinderen in Minnesota - urenlang kan buiten spelen. "Na 15 minuten komen mijn ouders mij al controleren of ze al bultjes zien verschijnen. Als dit wel zo is of als ik jeuk krijg, moet ik voor een tijdje naar binnen." Zwemmen in koud water is risicovol, net als het drinken van een koud drankje. Om het zekere voor het onzekere te nemen krijgt hij iedere dag antihistamine tabletten en heeft altijd een EpiPen (dosering epinephrine) bij zich. Dit is hetzelfde spul als mensen met een allergische reactie krijgen op pinda's of een bijensteek en hierdoor in shock dreigen te raken.

Is dit echt serieus? Dezelfde vraag stelde zijn moeder ook aan de artsen toen de diagnose koude Urticaria (allergisch voor kou) werd gesteld. "Ik had er nog nooit van gehoord en was erg sceptisch," zegt Amy Schlager, de moeder van Grant en nog 4 andere kinderen. "Hoe kan iemand nou allergisch zijn voor kou?" Wetenschappers weten het niet zeker, maar nieuwe onderzoeken leveren enige resultaten op. De wetenschappers weten ook niet hoe vaak dit probleem zich voordoet. Alleen een verouderde studie uit 1996 uit centraal Europa vermeldt, dat één op de 2.000 mensen per jaar de diagnose koude allergie krijgen. Joshua Milner, onderzoeker bij het Nationaal instituut voor allergie en infectieziektes vermoedt, dat de ziekte vaker voorkomt. Milner heeft een nieuw onderzoek gedaan, waarvan de resultaten online gepubliceerd zijn door het New England Journal of Medicine. Hij en zijn collegae vonden een gen-mutatie bij 27 mensen van 3 families, die allemaal koude urticari hebben in combinatie met andere problemen in het immuunsysteem. Op dit moment weet niemand hoeveel mensen met koude urticaria de mutatie hebben en/of er een andere oorzaak voor is.

Martha Hartz, een pediatrisch allergie specialist en immunologe, zegt dat de meeste koude urticaria patiënten, die zij onder behandeling heeft, hetzelfde zijn als Grant: Ze testen niet positief voor wat voor bekende ziekte / bekend syndroom dan ook. Maar dat betekent niet, dat hun situatie niet serieus is. Hartz vertelt, dat zij van een geval weet, waarin een peuter in een anafylactische shock (shock veroorzaakt door een hevige allergische reactie) raakte, toen het kindje op een warme dag in een zwembadje met koud water sprong. Het kindje heeft een permanente hersenbeschadiging opgelopen. Dit is het enige ernstige geval van koude allergie, welke zij in haar 25 jarige loopbaan is tegen gekomen. Maar het is wel het risico, vervolgt zij.

Hartz en Milner adviseren om bij verschijnselen van koude allergie naar een arts te gaan. Er bestaat een simpele test: Aanbrengen van een ijsblokje in een plastic zakje op de huid voor 20 minuten leidt tot vorming van galbulten binnen 15 minuten ( de zogenaamde "ijsblokjestest"). Opvallend is dat deze test bij de familiaire vormen negatief is.

De symptomen van koude allergie zijn o.a.:
- Rode en jeukende "gal"bultjes, die een paar minuten na het contact met koude lucht of water te voorschijn komen. Ook het binnenlopen van een kamer met airconditioning kan een allergische reactie veroorzaken. Belangrijke uitlokkende momenten zijn koude winden, koude regen, drinken van koude dranken (hierbij ook zwelling mond) en koude douche of bad.
- Opgezwollen handen na het vasthouden van een koud drankje.
- Opgezwollen lippen bij het eten van koud eten.
- Binnen een kwartier tot een half uur na blootstelling aan koude ontstaan er de kenmerkende galbulten soms gepaard met onderhuidse zwellingen. Bij een ernstige algemene reactie kan de patiënt ook klachten krijgen van "opvliegers", hartkloppingen, hoofdpijn en bewustzijnsverlies; er kan dus zelfs een anafylactische shock optreden.

© onweer-online
Bron: USA Today
| Gewijzigd: 12 februari 2013, 11:10 uur, door Debbieke
Every cloud has a silver lining
Picobyte
Lid
Woonplaats: Stadskanaal/Kopstukken
Berichten: 694
Lid sinds: 31 jan. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2012, 21:10 uur | Bericht #321701
Volgens mij kan je overal allergisch voor zijn.
Zo kan je je niet voorstellen dat iemand een heftige reactie krijgt van iets waar die persoon voor ongeveer zeventig procent zelf van gemaakt is.
En toch zijn er mensen die allergisch zijn voor water.
Hier nog een wiki linkje:
http://en.wikipedia.org/wiki/Aquagenic_urticaria
Echt bizar en heel erg naar.
Gelukkig is er nog niemand allergisch voor lucht ahoewel?!,misschien zijn die er ook wel maar heeft de lijkschouwer daar nog nooit op getest.
Bliksem is gewoon gratis random stroom.Die donder krijg je er extragratis nog bij.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2012, 17:20 uur | Bericht #341681
Engels meisje is allergisch voor de kou

Dat de winter niet veel fans heeft, is geen nieuws. Maar voor de Engelse Abbie Tully (12) is het één lange lijdensweg. Het meisje is namelijk allergisch voor de kou. Tully zat maar liefst vijf maanden binnen door haar zeldzame allergie. Lage temperaturen zorgen voor het risico dat het meisje in shock zou gaan. Bij de minste koude luchtstroom zou ze ook een opvallende uitslag op haar lichaam krijgen die levensbedreigend kan zijn.

Door haar allergie is ze ook gestopt met school. 'We zijn samen vijf maanden binnen gebleven en ik heb inmiddels een fortuin uitgegeven aan thermisch ondergoed', laat moeder Nina weten. Nu het stilaan weer wat warmer aan het worden is, zal Tully opnieuw buiten kunnen spelen, al blijft het risico op uitslag constant bestaan.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Arlo
Lid
Woonplaats: Vlaardingen
Berichten: 1
Lid sinds: 11 feb. 2013
12 februari 2013, 00:09 uur | Bericht #387895
Bij ons oudste kind, nu 3,5 jaar oud is koude urticaria gekonstateerd. 
Niet tof!
We kende het verschijnsel geheel niet, maar voor een energiek mannetje van die leeftijd is het een hard gelag. 
Ik weet dat het zelden voor komt bij kleine kinderen en dat er in Nederland ook niet veel zijn, toch zou ik graag in contact komen met met andere ouders die ook een kind hebben met deze aandoening.
We mogen van geluk spreken dat hij niet de erfelijke variant heeft, want dan is het blijvend.
Hij kan er overheen groeien, al weet niemand hoe lang dat kan duren. Het kunnen maanden zijn maar ook jaren.
Hmmm.
Nu met dit weer kan hij niet naar buiten, de diepe zwellingen zitten er binnen 5 minuten op, zeker als het een beetje waait.
Het gaat bij dit verschijnsel niet alleen om absolute kou, maar vooral ook om afkoeling. Ook in de zomer weten we niet baden in koeler water zal kunnen. 
Als iemand bekend is met deze aandoening of iemand kent met koude urticaria, wie diegene dan s.v.p. contact met mij opnemen.

Arlo van Geest


Woonplaats: Mechelen, Belgium
Berichten: 1
Lid sinds: 14 apr. 2015
14 april 2015, 10:32 uur | Bericht #453765
Hallo
Ik ben een dame van 58 jaar en heb een koude allergie , vier jaar geleden gekregen.Ik heb twee verschilende medikaties moeten nemen Aerius 5 mg en Estefan , die heb ik 6 maand genomen en het is onder kontrole . Ik kan terug kaude dranken drinken en kan ook gaan zwemmen, je moet wel opletten als het heel warm is niet in te koude water te gaan en opletten met koude dranken omdat dan het verschil te groot is.Nu neem ik nog Aerius 5mg en dat zal ik mijn verdere leven moeten nemen.Ik hoop je hier verder mee geholpen bent.
                                                    Groetjes Roske
 
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.862 topics, welke bij elkaar 448.389 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.589 leden.
Het nieuwste lid is scrhebergen@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 73 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 73, lezen 3 mensen het topic "Estofex Level 3 forecasts".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden