Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hutchinson, SD; Charles Mix, SD; Gregory, SD; Douglas, SD; Bon Homme, SD.

3 Jul 2020 14:32:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harrison, OH; Guernsey, OH; Belmont, OH.

3 Jul 2020 14:10:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chickasaw, IA; Winneshiek, IA; Fayette, IA.

3 Jul 2020 13:55:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ward, ND; Mountrail, ND; Renville, ND.

3 Jul 2020 13:43:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sherman, KS; Thomas, KS.

3 Jul 2020 13:43:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sherman, KS; Cheyenne, KS.

3 Jul 2020 13:43:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Stark, ND; Hettinger, ND.

3 Jul 2020 13:43:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, AR; Drew, AR.

3 Jul 2020 13:43:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tarrant, TX.

3 Jul 2020 13:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Box Butte, NE; Dawes, NE.

3 Jul 2020 13:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Stark, ND; Hettinger, ND; Slope, ND.

3 Jul 2020 13:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Love, OK.

3 Jul 2020 13:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dundy, NE; Hitchcock, NE; Cheyenne, KS; Rawlins, KS.

3 Jul 2020 13:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dunn, ND; Mercer, ND.

3 Jul 2020 13:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, KS; Gove, KS; Thomas, KS.

3 Jul 2020 13:43:49
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 februari 2012, 17:30 uur | Bericht #334906
IJsbericht 8: Wij wensen u veel ijspret!
dinsdag, 7 februari 2012

Wetterskip Fryslân wenst ijsliefhebbers in heel Fryslân veel ijspret! Op plaatsen waar veel schaatsers komen, hangen sinds vrijdag 3 februari speciale WF-banieren met de tekst ‘Wij wensen u veel ijspret!' De spandoeken zijn in goed overleg met de Friesche IJsbond opgehangen.Locaties
De komende dagen komen schaatsers onze banieren tegen langs steeds meer schaatsroutes. Ook hangt onze ijsgroet langs de Elfstedenroute, bijvoorbeeld bij poldergemaal Haanmeer bij Hindeloopen en bij gemaal Rijsterpolder aan De Luts bij Hemelum. Zaterdag reden duizenden deelnemers aan de familietoertocht op de Jan Durkspolder in Earnewâld langs de spandoeken van Wetterskip Fryslân. Ook bij de ijsbaan in Grou kunnen schaatsers en automobilisten vanaf de snelweg onze ijsgroet zien.

Bron: Wetterskip Fryslân | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:58 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 februari 2012, 19:23 uur | Bericht #335044
Dienst voor Scheepvaart wijst op gevaren van schaatsen op kanalen

Door de vrieskou van de afgelopen dagen zijn verscheidene kanalen momenteel bevroren. Een bevroren kanaal lijkt heel aantrekkelijk voor de schaatsliefhebbers. Toch is het verboden om zich op het ijs te begeven van kanalen.De Dienst voor de Scheepvaart heeft dan ook de opdracht gegeven aan haar dijkwachters om alle schaatsers en wandelaars die zich toch op het ijs begeven, er onmiddellijk af te halen en zo nodig de politie erbij te halen als de schaatsers daar geen gehoor aan geven.

Volgens de Dienst voor de Scheepvaart zijn er verschillende redenen waarom het verboden is om op de kanalen te schaatsen. Zo wordt de ijsdikte niet gecontroleerd en er is dus geen enkele garantie dat er voldoende draagkracht is.

Bovendien is het water onder het ijs stromend, dus de ijsvorming is opmerkelijk trager dan bij stilstaande plassen.

Tenslotte is er ook het waterpeil dat sterk kan variëren. Dit betekent dat het waterpeil soms enkele centimeters (op de kanalen) tot meer dan één meter (op de Maas) lager kan liggen dan de ijslaag zelf. De ijslaag zweeft dan in de lucht. Als het ijs breekt kan je dus onder het ijs komen.

Bron: GVA | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:58 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 februari 2012, 22:49 uur | Bericht #335345
Natuurijs kunstmatig dikker maken kan

IJsmeester Jan Oostenbrug was er maandag nog heel stellig over. 'Technische hulpmiddelen gaan ons niet redden, de natuur, de vorst moet zijn werk doen'.

Toch denkt de wetenschap daar anders over. Volgens de Universiteit Wageningen kunnen we de natuur best een handje helpen. Er zijn namelijk meerdere manieren, wetenschappelijke truukjes, om het ijs in kortere tijd veel dikker te krijgen. Al geloven de nuchtere Friezen daar niet echt in.

Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 februari 2012, 08:41 uur | Bericht #335543
Gymles op het ijs is geen ijsvrij

De leerlingen van de Johan Willem Frisoschool uit Nieuwvliet hebben geen ijsvrij, want daar doet het onderwijs niet meer aan. Ze staan dinsdagmiddag wel op het ijs van het Zwarte Gat, vlakbij Camping Groede, maar daar krijgen ze gymles."Gymnastiek gaat om bewegen en dat doen de leerlingen hier meer dan ooit. Bovendien is het prachtig gezond weer en pikken ze ook nog wat wereldoriëntatie op", betoogt directeur Kees Moelker. Niek Minderhoud uit groep 7 zorgt samen met een husky van de familie Decaluwe voor die les wereldoriëntatie.

Niek hield onlangs een presentatie over de 'coole' sledehonden en op het ijs illustreerde een husky hoe handig hij hulp kan bieden met een slee. Behalve leerzaam was de gymles op het ijs vooral leuk, bevestigt Niek.

Een wedstrijdje met een meester ging verloren, maar dat kwam vooral omdat de meester noren aan had en hij net even met een schaats bleef steken. Maarten Luteijn en een aantal schaatsmaten hebben het Zwarte Gat schaatsklaar gemaakt. Een wc-hokje, koek-en-zopietent, muziek én goede verlichting garanderen ijspret tot tien uur 's avonds.

Bron: PZC | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:58 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 februari 2012, 09:06 uur | Bericht #335558
Schaatstoppers op NK marathon bij Emmen

Op de Grote Rietplas bij Emmen wordt vandaag het NK marathon op natuurijs verreden. De veteranen schaatsen 60 kilometer (aanvang 8.00 uur), de vrouwen 70 (aanvang 10.00 uur) en de mannen 100 kilometer (start om 13.30 uur).Gastheer is de ijsvereniging Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Bob de Vries zal zijn nationale marathontitel op natuurijs verdedigen. De schaatser uit de BAM-ploeg raakte maandag geblesseerd aan een knie tijdens het Fries kampioenschap in Hindeloopen, maar is fit genoeg om te starten op het NK.

In verband met de verwachte grote belangstelling heeft de gemeente Emmen bewoners uit de omgeving opgeroepen om met de fiets of lopend te komen. Tussen het NS-station in Emmen, het centrum en de Grote Rietplas rijden gratis pendelbussen.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:59 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 februari 2012, 11:16 uur | Bericht #335655
Waar kan je veilig op het ijs?

Sinds de koude winter van vorig jaar hebben ook de Vlamingen het schaatsen herontdekt. Hier en daar bindt men in Vlaanderen de schaatsen aan. Maar waar is het nu veilig om het ijs op te trekken? Vertel ook aan andere lezers van De Standaard Online waar het in uw buurt veilig is om het ijs te betreden.


Ook op de Blaarmeersen in Gent wordt er al duchtig op los geschaatst

Sinds gisteren mag er officieel geschaatst worden op de Oude Lei in Deinze. Ook op de Kraenepoel in Aalter en Park den Bruul in Leuven kan je terecht voor ijspret. In Dendermonde kan geschaatst worden op de Brusselse Forten.

Op de Damse Vaart, de populairste winterschaatsplaats van het land, is vooralsnog niet geopend voor het publiek. Ijspret is op de Damse Vaart pas toegelaten wanneer het ijs overal 11 centimeter dik is. De laatste keer dat schaatsers hun capriolen konden tonen op de Damse Vaart dateert van 2009. De gemeenten in de buurt hopen in elk geval op een groots volksfeest, hopelijk dit weekend al.

In Gent mag enkel geschaatst worden op de Blaarmeersen en de Watersportbaan als het ijs voldoende dik is en de toelating van de burgemeester duidelijk zichtbaar is geafficheerd. Op andere plaatsen in Gent is schaatsen sowieso verboden.

Volgens het ochtendprogramma Peeters & Pichal op Radio 1 kan veilig schaatsen op de volgende plaatsen:
 • De Kraenepoel in Aalter (binnen de afgebakende zones)
 • - Het Donkmeer in Berlare (tussen het Museum en 't Brugsken)
 • - De Oude Lei in Deinze
 • - De Brusselse Forten (oude stadswal) in Dendermonde
 • - De Molenvijvers in Genk
 • - De Gavers in Geraardsbergen
 • - De Burgt in Herzele
 • - De zwemvijver in De Mosten in Hoogstraten
 • - De Kalmthoutse Heide in Kalmthout
 • - Het droog wachtbekken aan het station van Kortemark
 • - Park den Bruul in Leuven (eerder een twijfelgeval)
 • - Het Vrijboekpark in Mechelen (weiland achter de vijvers)
 • - Het Prinsenpark in Retie
 • - De vijver in het Cogelspark in Schoten
 • - De Zeurt in Schoten
 • - De Oude Leie in Astene (vanaf het begin van de Oude Leiearm, kant Leiedam, tot aan de plaats waar de weg met treinbilden is afegescheiden)
 • - Het Park in Tervuren
 • - Het overstromingsgebied ter hoogte van het Speelhof in Sint-Truiden
 • - De Brusselse Forten, Dendermonde

Waar mag je zeker niét op het ijs?
 • - Het Rivierenhof in Antwerpen
 • - De Kesselse Heide in Antwerpen
 • - Het Pulhof in Antwerpen
 • - Alle vijvers in Brussel
 • - De Vaart in Damme
 • - De Poelaertplas en Gaverplas in Geraardsbergen (schaatsen kan wel op de kunstmatig aangelegde plassen op de standzone. Vanaf woensdag open.
 • - De Kasteelvijver (Mesenpark) in Lede
 • - De Visvijver in de Kleine Kouter in Lede
 • - De Oude Leie in Astene (Tussen het groene vissersbootje tot aan het andere uiteinde van de Oude Leie, kant River Ranch)
 • - De Brielmeersen, de Martinusvijver en De Oude Leie in Grammene en Gottem
 • - De Oude Schelde in Bornem
 • - Puyenbroek (misschien vanaf vrijdag op de Fonteinvijver)
 • - Het Leen in Eeklo


Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:59 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 februari 2012, 13:03 uur | Bericht #335748
'Groningse' Elfstedentocht gaat niet door, ijs te dunDe Noorder Rondritten, de Groningse tegenhanger van de Elfstedentocht, gaat in ieder geval deze week niet door. Dat meldde de organisatie vandaag na een bijeenkomst van het bestuur en de trajecthoofden. Er zijn nog veel plekken met te dun ijs, luidde de conclusie. De Noorder Rondritten is een 150 kilometer lange schaatstocht over natuurijs over de kanalen van de provincie Groningen. Het is één van de natuurijsklassiekers. In 1997 werd de tocht voor het laatst gehouden.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 11:59 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 februari 2012, 16:59 uur | Bericht #335951
Op deze plekken in onze regio kan u op het ijs

Of de Elfstedentocht in Friesland nu al dan niet doorgaat is nog lang geen zekerheid, maar schaatsliefhebbers kunnen alvast zelf wel op heel wat plassen in Vlaanderen terecht om pret op het ijs te beleven.Zolang de dikte van het ijs niet op alle plekken op het parcours 15 centimeter bedraagt zal Friesland zich niet kunnen verwarmen aan een Elfstedentocht. Om bij ons op het ijs te mogen wordt echter door veel instanties de norm van 7 centimeter dikte gehanteerd. In tegenstelling tot de schaatstocht der schaatstocht zullen er immers geen duizenden mensen tegelijkertijd op een kleine oppervlakte ijs staan. Dat is echter geen vaste regel. Op de Damse Vaart bijvoorbeeld is ijspret pas toegestaan bij een dikte van 11 centimeter.

Op heel wat vijvers, poelen en kanaaltjes is het dus mogelijk om de schaatsen aan te binden. De uiteindelijke toelating moet gegeven worden door het gemeentebestuur. In Antwerpen, het Waasland of de omliggende regio gaf men alvast toelating voor volgende natuurgebieden, parken en grachten:
 • de Oude Dender (Tragel) in Dendermonde
 • de Forten aan de Brusselse Poort in Dendermonde
 • de zwemvijver in De Mosten in Hoogstraten
 • de Kalmthoutse Heide in Kalmthout
 • het voorvaartje voor het Vrijboekpark in Mechelen
 • Park den Bruul in Leuven
 • de vijver in Lummen
 • de zwemvijver van het Provinciaal Domein Zilvermeer in Mol
 • het Zilvermeer in Oud-Heverlee
 • het Prinsenpark in Retie
 • de vijver in het Cogelspark in Schoten
 • de Zeurt in Schoten
 • De Zwemvijver in De Mosten plus Bootjesven Wortel Kolonie in Hoogstraten
 • Ringvaart Bloso-domein in Hofstade
 • Het Broek in Willebroek
 • Kreek de Rode Sluis + de Turfmeersen in Moerbeke-Waas
 • Plein in Vlimmeren onder water gezet in Beerse
 • parkeerterrein van Gloria aan Sportlaan in Baarle-Hertog (elke dag 16-21u)
 • Vijver stadspark van Lier
 • Deel van de Binnennete in Lier
 • Visvijver Muggenbergpark in Duffel

Op andere plekken is het dan weer voorlopig uitdrukkelijk niet toegelaten om zich op het ijs te begeven.
 • Alle vijvers in Tremelo
 • Het Rivierenhof in Antwerpen
 • De Kesselse Heide in Nijlen
 • Het Pulhof in Antwerpen
 • (Tussen het groene vissersbootje tot aan het andere uiteinde van de Oude Leie)
 • De Schorre in Boom
 • Gemeentelijk Park in Boom
 • De Oude Schelde in Bornem
 • De visvijver in De Mosten in Hoogstraten
 • De vijvers in Kessel-Lo
 • De vijvers en het weiland in Het Vrijboekpark in Mechelen
 • Meer van Bloso-domein in Hofstade
 • Demerarm in Aarschot

Deze informatie is afkomstig van de steden en gemeenten, maar kan mogelijk fouten bevatten. De lijst is mogelijk ook onvolledig.

Bron: GVA | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:02 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2012, 18:54 uur | Bericht #336064
Zaterdag toertocht Almelo-Nordhornkanaal

Op het Almelo-Nordhornkanaal tussen Almelo en Denekamp wordt zaterdag 11 februari een toertocht georganiseerd. Dat hebben het Waterschap Regge & Dinkel en de schaatsclubs Albergen en Twenthe/Almelo bekend gemaakt.

De Regge-Dinkel schaatstoertocht is 40 kilometer lang, maar hoeft niet volledig geschaatst te worden. Deelnemers kunnen tussen 09.00 en 12.00 uur op vier plaatsen langs de route starten, daar zijn de stempelkaarten verkrijgbaar.

Startposten zijn:
- Denekamp, kruising Kloppendijk - kanaal Almelo-Nordhorn;
- Weerselo, kruising Rossumsestraat - kanaal Almelo-Nordhorn (dubbele sluis);
- Albergen, kruising Zenderenseweg - kanaal Almelo-Nordhorn (café Fraans Marie);
- Almelo, zuidzijde kanaal Almelo-Nordhorn bij De Pook

Bron: RTV-Oost
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2012, 18:59 uur | Bericht #336069
Elfmerenijs nog niet dik genoegHet ijs op de 115 kilometer lange route van de Elfmerentocht is nog niet dik genoeg. Die conclusie hebben de rayonhoofden van de tocht door het zuidwesten van Friesland woensdagmiddag in Sneek gezamenlijk getrokken. ,,Wy ha yn elts gefal twa nachten mei tsjokke frost nedich, wolle wy foldwaande iisdiktes krije”, zegt voorzitter Jacob Reisma van de tochtorganisatie. Aan de Elfmerentocht kunnen 12.000 schaatsers meedoen. Er is voor het eerst ook weer een wedstrijd aan verbonden. Besloten is om vrijdagmorgen opnieuw rond de tafel te gaan zitten. De tussentijd wordt vooral ook benut om alternatieve routes uit te zetten. Een groot deel van de Elfstedentocht volgt in de Zuidwesthoek de route van de Elfmeren.

Bron: LC | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:04 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2012, 22:49 uur | Bericht #336490
Tienduizend bezoekers voor NK Marathon op natuurijsHet NK Marathon op natuurijs, welke woensdag in Emmen op de Grote Rietplas is verreden is een groot succes geworden. Het schaatsevenement is volgens de politie door ruim 10.000 bezoekers bezocht. De eerste tour, de masters, van 60 kilometer gingen om 8.00 uur van start en werd gewonnen door Rudi Groenendal. Om 10.00 uur gaf wethouder Bouke Arends van de gemeente Emmen het startschot voor de dames. Na 70 kilometer kwam Yvonnen Spigt als eerste over de finish. De heren werden om half twee weg geschoten door de burgemeester van Emmen, Cees Bijl. Hier finishte Jorrit Bergsma als eerste na 100 kilometer te hebben geschaatst. In 2010 won hij ook het NK Marathon op natuurijs.Bron: BoN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:05 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 februari 2012, 13:53 uur | Bericht #336850
Hollands Venetietocht wordt zondag verreden

Nu de Elfstedentocht niet doorgaat, is de weg vrij voor de op één na grootste klassieker uit de Nederlandse schaatsgeschiedenis; de Hollands Venetietocht. Aanstaande zondagmorgen wordt deze wedstrijdklassieker verreden op het ijs rondom Giethoorn.De organisatie van de samenwerkende ijsclubs heeft vanmorgen bekend gemaakt dat de Hollands Venetietocht definitief doorgaat. Deze klassieker is na de Elfstedentocht de oudste en bekendste trajectwedstrijd in het land. De eerste wedstrijd werd verreden in de jaren '50 van de vorige eeuw. Het gaat om een schaatswedstrijd van 55 kilometer, dwars door de natuurgebieden rondom Giethoorn. Nu de Elfstedentocht niet doorgaat, worden de grote namen in Giethoorn verwacht.

De laatste keer dat de Hollands Venetietocht werd verreden, was op 29 december 1996. Erik Hulzebosch won de wedstrijd toen, tweede werd Yep Kramer en derde werd Henk Angenent, de latere winnaar van de Elfstedentocht in 1997.

Zondagmorgen om 8 uur start de wedstrijd voor de heren bij Smit's Paviljoen op het Bovenwiede. Kort daarna klinkt het startschot voor de dames, vervolgens starten de veteranen en dan kunnen de toerrijders het ijs op. Wedstrijdrijders kunnen zich tot een uur voor de start inschrijven bij het Kulturhus in Giethoorn. Vanaf 9.30 uur is het parcours vrij voor de toerrijders.

De wedstrijd zal niet door de dorpsgracht in het centrum gaan. Vanwege de hoge snelheden die de wedstrijdrijders ontwikkelen, is de dorpsgracht te gevaarlijk. De gracht is te smal en de vele bruggetjes vormen een potentieel gevaar. De toerrijders gaan wel door de dorpsgracht.

Ondanks de drukte op en rond het ijs in de afgelopen week, denkt de organisatie dat de Hollands Venetietocht nog meer bezoekers zal trekken, De NOS en RTV Oost zijn momenteel in overleg over het uitzenden van de tweede klassieker van schaatsminnend Nederland.

Bron: RTV-Oost
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 februari 2012, 14:06 uur | Bericht #336857
Zoektocht naar vermiste schaatser op Markermeer

Op het Hoornse Hop, een inham van het Markermeer bij Hoorn zijn de hulpdiensten op dit moment op zoek naar een vermiste schaatser. De diensten krgen een melding van een persoon die met de verrekijker plotseling iemand zag verdwijnen terwijl de persoon net ervoor nog schaatsend gezien was.

Dit meldt het Noordhollands Dagblad. Er is een duikteam ter plekke, maar die keerden later terug aan wal, zonder iemand te hebben gevonden. Er is een wel kledingstuk gevonden, maar het is nog niet duidelijk of dat bij de persoon zou horen.

De actie is inmiddels gestaakt. Wel is een auto aan wal aangetroffen waarvan de eigenaar nog niet is gelokaliseerd. Mocht deze er vanavond nog staan, dan wordt de zoektocht hervat.

De zoektocht werd gedaan door door twee duikploegen van de brandweer. Er werd vooral gezocht in de buurt van een wak. Er is ook een politiehelikopter ingeschakeld die met een warmtecamera was uitgerust.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 februari 2012, 14:45 uur | Bericht #336875
Overzicht van kortebaanwedstrijden en toertochten

VRIJDAG 10 FEBRUARI
Lauwerstocht
Voor het eerst sinds 1997 kan de Lauwerstocht doorgaan. IJsvereniging Visvliet-Pieterzijl organiseert vrijdag 10 februari de Lauwerstocht van Stroobos- Visvliet -Zoutkamp. Er kunnen afstanden verreden worden van 10, 20 of 30 kilometer. Start in Visvliet vanaf 9.30 uur op de camping "de Lauwers". Deelname kost voor volwassenen 7,50, jeugd van 10 tot en met 17 jaar: 5,-, 4 tot en met 10: 2,50.

Open Prikslee kampioenschap van de Gemeente Loppersum
19:00 Loppersum, IJsbaan. Inschrijven om 18:30. Inleg 2,50 euro p.p.

IJsvereniging De Toekomst te Alteveer organiseert vrijdag 10 februari aanvang 18.00 uur, Kampioenschappen gewest Groningen voor pupillen.

Categoriën:
A -pupillen 120 m
BC-pupillen 100 m
D t/m G pup. 100 m

inschrijven tot 12.00 uur TC langebaan tel. 0598-393089
e-mail meintje-schaatsen@kpnmail.nl

ZATERDAG 11 FEBRUARI
Op het Paterswoldsemeer worden zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur de toertochten verreden. Er kunnen afstanden worden gereden van 5 km tot 70 km. Op het ijs worden koek en zopie kramen geplaatst. Loketten voor de verkoop van de deelnemerskaarten worden op of bij de wal geplaatst. Het ijs is 12 cm dik.

Parkeren kan bij de Zuidoosthoek (de Leyte), de Zuidwesthoek ( rest. de Twee Prov.)bij de Noordwesthoek (Scandinavisch dorp) Dit zijn ook de opstapplaatsen met kaartverkoop.

schaatstoertocht Westerkwartierrit
IJsclub `Volharding`uit Sebaldeburen organiseert de schaatstoertocht Westerkwartierrit. De inschrijving voor deze tocht is bij cafe “Het Haventje” Provincialeweg 125, 9862 PB, Sebaldeburen, vanaf 10.00 tot 14.00 uur voor een tocht van 45 km vanaf Sebaldeburen via Boerakker naar Enumatil en dan naar het Leekstermeer en weer terug. Voor de kinderen kan er een tocht van ongeveer 7,5 km naar Boerakker en weer terug worden geschaatst. Kosten zijn ? 7,50 en voor kinderen t/m 12 jaar is ? 3,50.

Toertocht Zuidlaardermeer
Inschrijven kan vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur op diverse plaatsen rondom het meer e Bloemert, Paviljoen Meerzicht, De Leine, De Rietzoom, Strandpaviljoen Meerwijck. De te rijden afstand is door de deelnemers zelf te bepalen. De minimale afstand is 1 rondje om het meer: ongeveer 10 kilometer.

Schaatsmarathon Appingedam
Deze marathon vindt plaats in het historisch centrum van Appingedam.
De dames starten om 10.00 voor hun wedstrijd over 15 ronden. (60km) De mannen, met deelnemers uit de topdivisie, rijden 80 km en zij starten om 12.30 uur. Het aantal ronden is vastgesteld op 20. De start en finish is in de Stadshaven achter de Nicolaïkerk.

"mini-elfstedentocht" Veendam
Opstapplaatsen op 3 punten : Rietgors Wildervank, Scouting Veendam en Borgerswoldhoeve.
Starttijd: 11.00 -15.00 uur

Korte Baan wedstrijden voor de jeugd op IJsbaan Aduard
Starttijd 13.00 uur.
's Avonds Disco On Ice
Opgeven kan bij kantine van de ijsbaan of via het mailadres op de site: www.ijsclub.webnode.com

Toertocht Oosterhoogebrug - Oosterwijtwerd
startplaatsen:Oosterhoogebrug.Garmerwolde,Ten Post en Garrelsweer.
Inschrijving van 10.00-14.00 uur


ZONDAG 12 FEBRUARI
Elfdorpentocht
Toertocht over 25 kilometer in Noord-Groningen. Start en finish in Appingedam.
Er kan gestart worden van 10.00 uur tot 15.00 uur bij Het Paviljoen Overdiep, Stadshaven 2 te Appingedam.

Toertocht Zuidlaardermeer
Inschrijven kan vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur op diverse plaatsen rondom het meer e Bloemert, Paviljoen Meerzicht, De Leine, De Rietzoom, Strandpaviljoen Meerwijck. De te rijden afstand is door de deelnemers zelf te bepalen. De minimale afstand is 1 rondje om het meer: ongeveer 10 kilometer.

De traditionele Leekstermeertoertocht wordt zondag verreden.
Bij landgoed Nienoord kan er worden opgestapt. Later deze week volgen de details over starttijden en afstanden.

Bro: RTVNoord
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 februari 2012, 15:07 uur | Bericht #336890
Ook Elfstegentocht gaat voorlopig niet door

De Elfstegentocht in Leiden gaat dit weekend niet door. Dat is donderdagmiddag besloten tijdens een vergadering van de organisatie van de schaatstocht met de hulpdiensten.

Op sommige plekken is het ijs slechts acht centimeter dik en dat is te weinig. Maar de tocht niet helemaal van de baan. 'We hopen op een extra vorstperiode volgende week', zegt Max Worms van de organisatie van de Elfstegentocht. De vrijwilligers blijven dan ook het ijs meten en onderhouden.

De zwakke plekken in de tocht zitten voornamelijk in het ijs aan de Witte Singel. Gek genoeg was dit in het verleden een van de plekken waar het ijs het sterkst was. 'Maar er ligt daar nu wel veel sneeuw op, dus ik denk dat het daarmee te maken heeft', aldus Worms.

Bron: West Online | Gewijzigd: 9 februari 2012, 15:17 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 februari 2012, 16:51 uur | Bericht #336989
Tientallen toertochten op Nederlands natuurijs

Een Elfstedentocht mag voorlopig dan te hoog gegrepen zijn, er zijn de komende dagen genoeg andere tochten op natuurijs. Schaatsliefhebbers kunnen in de meeste provincies verschillende routes rijden.

De meeste tochten worden georganiseerd in Noord-Holland. De Bannetocht, die gereden wordt bij Jisp, heeft de langste route: 120 kilometer. Voor de minder geoefende ijsliefhebber zijn er schaatstochten van 5 tot 10 kilometer. Verschillende routes zijn geschikt voor zowel gezinnen als toerrijders. Zaterdag wordt met 23 tochten een topdag op het ijs.

Bron: RTL

Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 februari 2012, 16:54 uur | Bericht #336988
Genoeg alternatieven voor Elfstedentocht

Nederland is een illusie armer: de Elfstedentocht gaat voorlopig niet gereden worden. IJsmeester Jan Oostenbrug riep iedereen op de ijzers onder te binden. "Geniet van het ijs. Ga lekker schaatsen." Dat kan. Hieronder vind je een overzicht van de toertochten die de komende dagen in Nederland worden georganiseerd.

Vrijdag

Flevoland
Oostvaardersplassen Staatsbosbeheertocht: tot 24 km. Er wordt geschaatst op een deel van de Oostvaardersplassen.

Friesland
Berentocht: 15 km, 30 km en 45 km. Schaatsers rijden over de Pieter Christiaansloot naar het Tjeukemeer.
Deelentocht Tijnje: 30 km. De route gaat dwars door natuurgebied de Deelen.
Zevendorpertocht: 40 km. Startplaatsen in Grou, Wergea, Reduzum en Warten.

Noord-Holland
Ankeveense Natuurplassentocht: 10 km en 25 km. Deze tocht kan op vrijdag, zaterdag en zondag gereden worden.
Bannetocht: afstanden tot 120 km. De Bannetocht gaat door de omgeving van Jisp.
Plassentocht Kortenhoef: 10 km en 25 km. De tocht van 25 km gaat door het natuurgebied Het Hol. Deelnemers krijgen een medaille.
USA Dorpentocht: 12,5 km en 25 km. Schaatstocht rondom de Mijzenpolder en langs de dorpen Ursem, Schermerhorn en Avenhorn.
Waterland Oosttocht: 25 km. Startplaatsen in Schellingwoude, Zunderdorp, Zuiderwoude en Holysloot.

Overijssel
Natuurtocht Dwarsgracht: 15 km en 30 km. De korte tocht gaat door een beschut gebied, daarom is deze route geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Utrecht
Plassentocht Breukeleveen: 12,5 km en 25 km. Deze route kan vrijdag, zaterdag en zondag gereden worden.

Zuid-Holland
Molenviergangtoertocht: 25 km. Startplaats in Aarlanderveen.
Westland Toertocht: 20 km, 40 km, 60 km en 80 km. Geschikt voor familietochten en toertochten. Veel rustplaatsen op de route.Zaterdag

Drenthe
Zuid-Drenthetocht: 25 km en 50 km. De schaatsers rijden via Noordscheschut naar Nieuw-Amsterdam.

Flevoland
Oostvaardersplassen Staatsbosbeheertocht: tot 24 km. Er wordt geschaatst op een deel van de Oostvaardersplassen.

Friesland
Deelentocht Tijnje: 30 km. De route gaat dwars door natuurgebied de Deelen.
Leijentocht: 20 km, 40 km en 60 km. Natuurgebied de Leyen (de Leien) ligt tussen Eastermar, De Tike, Opeinde en Rottevalle.

Groningen
Leermstertoertocht: 35 km en 75 km. Via de plaatsen Delfzijl en Appingedam wordt over het damsterdiep richting de stad Groningen geschaatst.
Schildmeertocht: 10 km en 100 km. De Schildmeertocht bestaat uit verschillende afstanden voor schaatsers van alle leeftijden en niveaus.
Toertocht Paterswoldsemeer: tot 70 km. Schaatsen op geveegde banen door een natuurgebied met verschillende eilandjes eilanden.
Westerkwartierrit: 45 km en 75 km. Startplaats Wolddiep. Er wordt 's ochtends (10.00 uur) en 's middags gestart (14.30 uur).
Zuidlaardermeer Toertochten: 10 km tot 100 km. Startplaatsen bij Noordlaren, Midlaren en Kropswolde.

Noord-Holland
Ankeveense Natuurplassentocht: 10 km en 25 km. Deze tocht kan op vrijdag, zaterdag en zondag gereden worden.
Botsholtocht: 10 km en 20 km. Schaatsen door de omgeving van natuurgebied de Botshol. De route kan gereden worden als gezinstocht of toertocht.
Bannetocht: afstanden tot 120 km. De Bannetocht gaat door de omgeving van Jisp.
De Vijf Dorpentocht: 12 km en 45 km. Deze tocht gaat langs vijf Noord-Hollandse plaatsen. Deelnemers krijgen een medaille.
Eilandspoldertocht: 15 km en 35 km. Inschrijven kan bij de stempelposten. Om 17.00 uur worden deze gesloten.
Plassentocht Kortenhoef: 10 km en 25 km. De tocht van 25 km gaat door het natuurgebied Het Hol. Deelnemers krijgen een medaille.
Waterland Oosttocht: 25 km. Startplaatsen in Schellingwoude, Zunderdorp, Zuiderwoude en Holysloot.

Overijssel
Lage Landentocht: 25 km. De route van deze schaatstocht gaat gedeeltelijk door Nationaal Park De Weerribben
Regge-Dinkel: 8 km tot 40 km. Schaatsers rijden van Almelo naar Denekamp en terug.
Zwartemeer-Kadoelentocht: 40 km. Schaatsers rijden van Almelo naar Denekamp en terug.

Utrecht
Plassentocht Breukeleveen: 12,5 km en 25 km. Deze route kan vrijdag, zaterdag en zondag gereden worden.
Westveense Poldertocht: 15 km. Er wordt gestart om 10.00 uur en 15.00 uur.

Zuid-Holland
Molenviergangtoertocht: 25 km. Startplaats in Aarlanderveen.
Westland Toertocht: 20 km, 40 km, 60 km en 80 km. Geschikt voor familietochten en toertochten. Veel rustplaatsen op de route.Zondag

Groningen
Elfdorpentocht: 25 km tot 100 km. Er kan tussen 10.00 uur en 15.00 uur worden gestart in Appingedam.
Schildmeertocht: 10 km en 100 km. De Schildmeertocht bestaat uit verschillende afstanden voor schaatsers van alle leeftijden en niveaus.
Toertocht Paterswoldsemeer: tot 70 km. Schaatsen op geveegde banen door een natuurgebied met verschillende eilandjes eilanden.
Zuidlaardermeer Toertochten: 10 km tot 100 km. Startplaatsen bij Noordlaren, Midlaren en Kropswolde.

Noord-Holland
Ankeveense Natuurplassentocht: 10 km en 25 km. Deze tocht kan op vrijdag, zaterdag en zondag gereden worden.
Bannetocht: afstanden tot 120 km. De Bannetocht gaat door de omgeving van Jisp.
Botsholtocht: 10 km en 20 km. Schaatsen door de omgeving van natuurgebied de Botshol. De route kan gereden worden als gezinstocht of toertocht.
De Vijf Dorpentocht: 12 km en 45 km. Deze tocht gaat langs vijf Noord-Hollandse plaatsen. Deelnemers krijgen een medaille.
Eilandspoldertocht: 15 km en 35 km. Inschrijven kan bij de stempelposten. Om 17.00 uur worden deze gesloten.
Plassentocht Kortenhoef: 10 km en 25 km. De tocht van 25 km gaat door het natuurgebied Het Hol. Deelnemers krijgen een medaille.
Toertocht Grootebroek: tot 40 km. Een schaatstocht in het dorp Grootebroek. Schaatsers rijden tussen de huizen.
Waterland Oosttocht: 25 km. Startplaatsen in Schellingwoude, Zunderdorp, Zuiderwoude en Holysloot.

Overijssel
Hollands Venetiëtocht: 55 km. De tocht gaat door een zeer wisselend landschap met plassen, rietvelden en eendenkooien.
Rutbeek Rondrit: tot 100 km. Er wordt gestart in Enschede.

Utrecht
Plassentocht Breukeleveen: 12,5 km en 25 km. Deze route kan vrijdag, zaterdag en zondag gereden worden.

Zuid-Holland
Molenviergangtoertocht: 25 km. Startplaats in Aarlanderveen.
Westland Toertocht: 20 km, 40 km, 60 km en 80 km. Geschikt voor familietochten en toertochten. Veel rustplaatsen op de route.

Bron: RTL | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:05 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 februari 2012, 16:55 uur | Bericht #336987
Schaatswedstrijdje voor de jeugd van de Middelburgse wijk Griffioen

Stichting Griffioen De Wijk heeft voor leerlingen van basisscholen in de omgeving morgen een schaatswedstrijdje uitgezet op het water voor zorgcentrum de Middelburght aan de Laan der Verenigde Naties. Er zijn drie categoriën: 6- en 7-jarigen mogen van 14.00 tot 14.30 uur op het ijs, 8- en 9-jarigen van 14.45 tot 15.15 uur en 10- tot 12-jarigen van 15.30 tot 16.15 uur.

Alle kinderen moeten onderweg stempels verzamelen bij drie stempelposten. Om het gevoel te krijgen van de Elfstedentocht, moeten ze ook klunen.

Meedoen is gratis. De enige voorwaarde van de organisatie is dat er wordt geschaatst met handschoenen aan. Na afloop is er een prijsuitreiking. Alle deelnemers krijgen een herinneringsmedaille en een zakje friet of een worstje.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
9 februari 2012, 19:50 uur | Bericht #337143
IJsactiviteiten in Zeeuws-Vlaanderen

Tal van ijsactiviteiten staan de komende dagen op het programma. Morgenmiddag houden het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen en basisscholen De Kreeke in Westdorpe toertochten. De Kreeke biedt een alternatieve Elfstedentocht aan.

Op de Zwartegatsekreek tussen Groede en Nieuwvliet is morgenavond, vrijdag, van 19.00 tot 23.00 uur een ijsdisco. In de omgeving kan zes kilometer worden geschaatst dankzij vrijwilligers die ijs sneeuwvrij hebben gemaakt.

Zaterdag zijn er in elk geval activiteiten in Koewacht (Koek & Zopie, schaatsput, Tweede Verkorting), in Axel (jeugdwedstrijden, Put van Emery, Langeweg, vlakbij Den Doelder Pallets, inschrijven vanaf 12.00 uur, start 13.30 uur) en in Oostburg (toertochten van 5, 15 en 25 kilometer, kraam op Het Grote Gat, 13.30-15.30 uur).

Bron: PZC
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2743
Lid sinds: 15 jun. 2007
10 februari 2012, 06:24 uur | Bericht #337269
Schaatsen bijna uitverkocht

Door de late vrieskou en de hype rond een mogelijke Elfstedentocht is de vraag naar schaatsen enorm. Veel winkels zitten nu al door hun voorraad. Bij Intersport zijn er alleen nog maar schaatsen te vinden in het filiaal van Gent en Genk. De winkelketen tracht de stocks bij te vullen, maar ook de leveranciers hebben bijna geen schaatsen meer. Verder zitten ook al twee van de zestien Decathlon-filialen nu al zonder schaatsen: Olen en Schelle. In de andere winkels is er wel nog voorraad, maar die is beperkt. Vooral in het kinderaanbod. Wie nog snel een paar schaatsen wil kopen, kan vandaag en morgen terecht in Gent. Daar verkoopt het evenementenbureau Uitbureau Gent nog 1.200 tweedehandse schaatsen. Uitbureau is de organisator van de winterkermis en skipiste op het Sint-Pietersplein. Nu verkopen ze de huurschaatsen van de skipiste voor 20 euro per paar.

Bron: Nieuwsblad
BartS
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.861 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.122 leden.
Het nieuwste lid is MargrietvO.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4626 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4626, lezen 32 mensen het topic "Waarnemingentopic Zomer 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden