Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

21 Feb 2024 07:59:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA.

21 Feb 2024 02:29:17

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Feb 2024 06:59:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Napa, CA.

20 Feb 2024 06:36:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor El Dorado, CA; Nevada, CA; Placer, CA.

20 Feb 2024 03:16:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA; Tehama, CA.

20 Feb 2024 01:42:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Glenn, CA; Plumas, CA; Tehama, CA.

20 Feb 2024 01:04:55

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA.

20 Feb 2024 01:04:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Mateo, CA.

20 Feb 2024 01:04:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA; Tehama, CA.

20 Feb 2024 00:35:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Plumas, CA; Shasta, CA; Tehama, CA.

20 Feb 2024 00:04:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tulare, CA.

19 Feb 2024 21:02:00
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
25 mei 2012, 10:37 uur | Bericht #352978
Grote Pinksterdrukte verwacht in Den Haag en Scheveningen

Door het mooie weer in combinatie met een aantal grote evenementen, wordt dit weekend flinke drukte verwacht in Den Haag. De ANWB verwacht opstoppingen van dagjesmensen op de wegen naar het strand.

Op Scheveningen vindt de North Sea Regatta 2012 plaats. Tijdens het Pinksterweekend verschijnen rond de vierhonderd boten aan de start van de verschillende wedstrijdbanen voor de kust. Bekende zeilers als Hendrik Hellman, John den Engelsman, Nic Bol, Hein Ruiten en de Engelse oud-olympiër Stewart Middleton doen mee. De wedstrijden starten elke dag om 10.00 uur.

Op Tweede Pinksterdag is om 18.00 uur de prijsuitreiking en de huldiging van de winnaars. Verder is er een Regattamarkt op de Dr. Lelykade en zijn er 's middags en 's avonds muzikale optredens.

De boulevard van Scheveningen is dit weekend nog afgesloten voor het autoverkeer. De werkzaamheden zijn grotendeels afgerond. Volgende week zaterdag, 2 juni, is het weer mogelijk om een 'rondje Boulevard' te doen. De Boulevard was 2,5 jaar lang afgesloten voor het project om de kust beter te beschermen.

Op het Malieveld in Den Haag wordt het laatste weekend gehouden van de Tong Tong Fair, een groot Indisch festival. Er zijn modeshows, workshops en een tentoonstelling, gecombineerd met Aziatische hapjes en drankjes. De Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar) duurt nog tot en met Tweede Pinksterdag (28 mei).

Optredens van bands zijn te zien op de Grote Markt in Den Haag tijdens het PopHotSpot Festival 2012. PopHotSpot wordt georganiseerd door de horeca aan de Grote Markt in samenwerking met poppodium Paard van Troje en de Gemeente Den Haag. Vrijdag en zaterdag zijn er alleen 's avonds optredens; op Eerste en Tweede Pinksterdag ook 's middags.

Bron: Omroep West
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
25 mei 2012, 10:39 uur | Bericht #352979
Zomers weekend verwacht: goed insmeren is de boodschapVandaag straalt de zon de hele dag uitbundig tegen een staalblauwe lucht. De UV-index is wel hoog, waardoor een onbeschermde huid snel kan verbranden. Ook het komende weekend is goed insmeren de boodschap.

Het wordt vandaag 21 tot 26 graden. Ook vanavond blijft het zonnig en helder. 's Nachts dalen de temperaturen tot 11 graden op de Hoge Venen en tot 14 graden elders. Dit weekend is het eveneens een en al zon. Het blijft droog en er waait een matige wind uit oostelijke richtingen. De temperaturen overdag zijn dezelfde. In de loop van de volgende week nemen de temperaturen dan wat gas terug en neemt de kans op enkele buien toe.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:30 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
25 mei 2012, 16:42 uur | Bericht #353008
Drukte richting kust door warm pinksterweekend

Het vakantieverkeer zorgt al sinds vanochtend voor vertragingen op het Belgische wegennet, vooral richting de kust. "De drukte is nu al heel gespreid", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Een loodzware avondspits wordt het waarschijnlijk niet, maar wie richting de kust moet, moet rekening houden met file." Ook dit weekend wordt het druk op de weg. Spoorwegmaatschappij NMBS kondigde aan dat het morgen, zondag en maandag extra treinen inlegt van en naar de kust."De ochtendspits ging deze voormiddag over in een soort van permanent aanschuiven, vooral op de ring rond Antwerpen en Brussel", zegt Beeckman. "Op de ring rond Antwerpen zijn er vertragingen van 15 à 30 minuten. Op de E313 richting Antwerpen houden chauffeurs best rekening met vertragingen van ongeveer 30 minuten."

Zuiden
Door ongevallen in de ochtendspits en de vele vakantiegangers is het al de hele dag aanschuiven op de Brusselse ring. "Op de buitenring, van Zaventem naar Groot-Bijgaarden zijn er vertragingen van 15 à 25 minuten", zegt Beeckman. "En op de binnenring, van Zaventem naar het Leonardkruispunt, is het al aanschuiven. Ook in het zuiden van het land verwachten we hinder. Er wordt op verschillende plaatsen in Wallonië gewerkt, en vooral ter hoogte van Namen verwachten we tegen de avond hinder."

Weekend
"Elders zien we druk tot heel druk verkeer, maar nog geen files. Dat is zo op de E34 en de E40. Op de E40 in Middelkerke wordt het ook riskant. Al het verkeer dat naar de westkust moet, moet daar op één rijstrook. Veel mensen vertrekken vandaag al, maar morgenochtend wordt nog veel drukte richting kust verwacht. Dagjestoeristen zullen 's ochtends en 's avonds voor extra drukte zorgen. De terugkeer maandagavond zal het meest drukte veroorzaken."

Treinverkeer
Morgen, zondag en maandag legt de NMBS extra treinen in. 's Ochtends gaat het om drie extra treinen richting Blankenberge (vanuit Hasselt, Leuven en Luik) en één naar Oostende (vanuit Luik). 's Avonds zijn er vier treinen vanuit Blankenberge (twee richting Brussel-Noord, één richting Hasselt en één richting Luik) en één vanuit Oostende richting Luik. "Wie met de trein naar de kust trekt, kan gebruik maken van het Weekendbiljet", meldt NMBS-woordvoerster Frieke Neyrinck.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:30 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
25 mei 2012, 22:42 uur | Bericht #353041
Zonnig pinksterweekend in het vooruitzicht

Nederland maakt zich op voor een zonnig en warm pinksterweekend. Het blijft de komende drie dagen helder en vrijwel overal droog. De temperatuur zit dichter bij de 25 dan bij de 20 graden. Dat meldt Weerplaza vrijdag. Het zomerweer brengt ook risico's met zich mee voor onder anderen zonnebaders en watersporters.De zonkracht is de komende dagen voor Nederlandse begrippen behoorlijk sterk. De zonkracht ligt tussen de 6 en 7, waardoor een niet gebruinde huid op de piekuren binnen een kwartiertje kan verbranden.

Vooral zaterdag staat de wind van de kust af waardoor surfers en andere watersporters gemakkelijk kunnen afdrijven. Omdat het zeewater met elf of twaalf graden nog behoorlijk koud is kan dat voor problemen zorgen.

"We waarschuwen niet voor niets", zegt directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland. "Jaarlijks moeten we nog te vaak mensen met kramp en onderkoeling helpen en onze missie is om ongelukken juist zo veel mogelijk te voorkomen."

Reddingsbrigade
Op veel plaatsen is de Reddingsbrigade komend weekend al actief, maar nog niet overal. Van Mourik adviseert alleen te gaan zwemmen op plaatsen waar toezicht worden gehouden.

De Reddingsbrigade deelt ook weer polsbandjes voor kinderen uit op stranden en in recreatiegebieden. Ouders kunnen daarop hun telefoonnummer zetten, zodat verdwaalde kinderen sneller met hun ouders herenigd kunnen worden. Jaarlijks moet de Reddingsbrigade zo'n zevenhonderd zoekgeraakte kinderen helpen.

De Brandwondenstichting waarschuwde ook al voor gevaar tijdens de pinksterdagen door onveilig barbecuegedrag. Vooral vloeibare brandmiddelen zoals spiritus zorgen voor slachtoffers. De enige veilige manier om de barbecue aan te steken is volgens de stichting met aanmaakblokjes.

Bron: Nu.nl | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:31 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
26 mei 2012, 12:00 uur | Bericht #353077
Zomers pinksterweekend, nadien weer frisser

Vandaag blijft het de hele dag droog en zonnig. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige oostenwind. De maxima bedragen 22 tot 26 graden. Vanavond is het zonnig en ideaal terrasjesweer. De nacht verloopt helder. De minima schommelen tussen 11 en 14 graden.Morgen beleven we een zonovergoten eerste pinksterdag. Aan het eind van de namiddag kunnen er wel al enkele stapelwolken tevoorschijn komen. Een enkeling zou, zeer plaatselijk, tot een bui kunnen doorgroeien. Er waait een matige noordoostenwind. De maxima variëren van 22 tot 27 graden.

Hou zowel zaterdag als zondag rekening met een zeer hoge UV-index. Binnen de kortste keren kunnen bij een onbeschermde huid verbrandingsverschijnselen optreden. Goed insmeren is dus de boodschap!

Ook tweede pinksterdag wordt warm met flinke zonnige perioden. De maxima lopen op tot 19 graden aan zee, 24 graden in het binnenland en 27 graden in de Kempen.

Vanaf dinsdag is er meer bewolking, een toenemende kans op wat regen of enkele buien, en een flinke daling van de temperatuur. In de tweede helft van de week schommelt het kwik overdag nog tussen 13 en 17 graden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:31 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 mei 2012, 13:08 uur | Bericht #353083
Heerlijk pinksterweekend: mensen massaal naar strand

Tot en met maandag krijgen we zomerweer, meldt RTL weervrouw Helga van Leur. Daardoor wordt het erg druk op de weg richting het strand. Ook is het drukker vanwege evenementen als Pinkpop, verwacht de ANWB.Zaterdag moeten automobilisten rond Amsterdam rekening houden met drukte rond de oefeninterland Nederland-Bulgarije. Ook richting het zuiden wordt veel verkeer verwacht in verband met Pinkpop.Tweede Pinksterdag verwacht de ANWB de meeste problemen. Dan zal het 't drukst zijn richting het strand. Later op de dag loopt de A12 richting Duitsland vol, omdat Duitse toeristen weer naar huis gaan.

Verwachte knelpunten zaterdag en zondag:
•Rond Amsterdam (oefeninterland)
•A76 bij Heerlen (Pinkpop)
•Rond Rotterdam (Dunya Festival)

Verwachte knelpunten maandag:
•A58, N57 en N59 richting strand
•Drukte bij Den Haag en Zandvoort
•A28 bij Assen (Autosport festival)
•A12 richting Duitsland
•A2, A76 richting Heerlen (Pinkpop)

Bron: RTL Nieuws | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:31 uur, door Joyce.s
there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
26 mei 2012, 14:29 uur | Bericht #353090
Lokaal druk op de weg door mooie weer en vrije dagen

Het is lokaal druk op de wegen door het mooie weer en het aankomende pinksterweekend. Vooral richting de stranden zijn de wegen vol.


File bij Zandvoort. Archieffoto.

Met name op de routes naar de Zeeuwse kust is het druk, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) vanmiddag. In de kop van Noord-Holland en richting de Veluwe en en noordelijke provincies is er ook veel verkeer. In Landgraaf valt het, gezien het muziekfestival Pinkpop wat daar plaatsvindt, nog mee qua drukte.

Volgens de ANWB staat er momenteel een totale filelengte van rond de 30 kilometer. Een druk punt is de A1 van Amsterdam richting Amersfoort: daar staat een file van 5 kilometer. Op de A12 staat een file van Oberhausen richting Arnhem. Die file heeft een lengte van 6 kilometer neemt toe. Verder zijn er op verschillende plekken wegwerkzaamheden, zoals in het noorden bij het knooppunt Julianaplein, waardoor er vertraging ontstaat

Bron: AD | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:31 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
26 mei 2012, 14:35 uur | Bericht #353091
"Voorkom uitdroging en drink veel water"

De organisatoren van het festival Pinkpop in Landgraaf in Nederland waarschuwen de bezoekers van het event voor de zomerse temperaturen. "Voorkom uitdroging en drink genoeg water", klinkt het op de website van Pinkpop.De 43e editie van Pinkpop gaat zaterdag om 15 uur van start met een optreden van Moss. Tot en met maandag staan verschillende internationale sterren op het podium in Landgraaf. Er wordt gratis water uitgedeeld aan de bezoekers en de festivalgangers wordt aangeraden om een pet te dragen en zonnemelk mee te nemen.

Pinkpop is een van de grootste festivals in Nederland. Tot en met maandag treden onder anderen. The Cure, Racoon, Anouk en Linkin Park op in Landgraaf. Bruce Springsteen sluit het festival maandagavond af. Jaarlijks reizen enkele duizenden Belgische muziekliefhebbers naar Landgraaf om Pinkpop bij te wonen.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:31 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 mei 2012, 15:22 uur | Bericht #353096
Pinksterweekend moet topper worden aan de kustVoor de toeristische sector kan dit weekend moeilijk mislopen. Het verlengde Pinksterweekend en het prachtige zomerweer zorgen voor een kleine volksverhuis naar de kust, want ook daar is het kwik ondertussen boven de 20 graden geklommen.

Bron: nieuwsblad
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 mei 2012, 15:24 uur | Bericht #353097
Tot 200.000 toeristen per dag aan de kustDe kust verwacht dit weekend elke dag 100 à 200.000 toeristen. De bezettingsgraad in de hotels loopt tot boven de 90 procent. Desondanks viel het vanochtend nog mee op de wegen, zegt vtm-reporter Elke Pattyn, in heel Vlaanderen stond er een 25-tal kilometer file.

Bron: nieuwsblad
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 mei 2012, 15:26 uur | Bericht #353098
Zwemmen mag in amper vijf kustgemeentenOndanks het drukke weekend aan de kust is zwemmen op de meeste plaatsen verboden. Enkel in Oostende, Blankenberge, Knokke-Heist, De Haan en Wenduine zijn er redders aanwezig die de veiligheid kunnen garanderen.

Bron: nieuwsblad
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 mei 2012, 20:20 uur | Bericht #353118
Topweekend aan de kustEen verlengd weekend in combinatie met prachtig weer: het kan niet anders dan dat velen er op uit trekken. De populairste bestemming is zoals gebruikelijk de kust. Daar zijn zowat alle hotels volgeboekt, en telden ze vandaag tot 200.000 dagjesmensen. Dit weekend wordt een toeristische topper.

Bron: nieuwsblad
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 mei 2012, 20:59 uur | Bericht #353122
Toeristen negeren massaal zwemverbodBij het begin van het zomerseizoen zijn er in de meeste kustplaatsen nog geen redders aanwezig, ook dit weekend is dat niet anders. Maar een beperkt aantal badplaatsen heeft redders op het strand, op de andere plaatsen is zwemmen verboden. Maar dat verbod wordt massaal genegeerd.

Bron: nieuwsblad
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 mei 2012, 08:24 uur | Bericht #353148
Topdag brengt kust 7 miljoen euro op


Archieffoto

Het prachtige zomerweer lokte gisteren naar schatting 200.000 mensen naar de kust. En aangezien volgens Geert Hoorens van Westtoer een dagjestoerist gemiddeld 37 euro spendeert, leverde dat de kust dus zo'n 7 miljoen euro op. 'Dit was één van de twintig piekdagen van het toeristische seizoen.' De hotelsector was dik tevreden met een bezettingsgraad van negentig procent. Daarmee werd een deel gecompenseerd van de tegenvallende cijfers in de paasvakantie, toen het weer het liet afweten. De hitte dreef veel zonnekloppers in zee. Vrijdag had de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen gezegd dat er alleen in Blankenberge, Knokke en Oostende kon worden gezwommen omdat alleen daar redders op het strand stonden. Gisteren zette ook De Haan een redder aan de waterlijn. De massale exodus leidde in de voormiddag wel onvermijdelijk tot files tussen Zwijnaarde en Nevele. De NMBS had extra treinen ingezet naar Oostende en Blankenberge.

Bron: Het Nieuwsblad
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 mei 2012, 11:32 uur | Bericht #353166
Drukte op wegen naar de kust

Vanwege het mooie weer zijn zondag veel mensen al vroeg op pad gegaan naar de Nederlandse stranden. De politie meldde even voor 10.30 uur dat de wegen naar Scheveningen en Kijkduin vollopen en dat parkeerplekken schaars zijn.

De politie Haaglanden raadt strandgangers aan met het openbaar vervoer of op de fiets richting de Zuid-Hollandse kustplaatsen te komen. Ook adviseert de politie mensen zonnebrand mee te nemen. De zonkracht is dit pinksterweekeinde voor Nederlandse begrippen namelijk behoorlijk sterk en ligt tussen de 6 en 7. Dat betekent dat een niet gebruinde huid tijdens de piekuren binnen een kwartiertje kan verbranden.

Ook in Bloemendaal en Zandvoort was het al vroeg druk. De politie laat zondagochtend weten dat de N-wegen in de richting van de kustplaatsen druk beginnen te worden, maar dat het verkeer nog wel doorrijdt. Op de boulevard was rond 10.30 uur al geen parkeerplek meer vrij.

Op de stranden van Bloemendaal en Zandvoort wappert zondag overigens de gele vlag, wat inhoudt dat zwemmen gevaarlijk is. Dat heeft volgens de politie te maken met aflandige wind en koud zwemwater.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 mei 2012, 12:08 uur | Bericht #353172
‘Kom niet met de auto naar het strand’

De politie raadt mensen af om nog met de auto naar het strand te gaan. Op Scheveningen en bij Kijkduin zou bijna geen parkeerruimte meer zijn.

De drukte op de weg richting het Scheveningse strand valt nog mee. Toch wordt er veel vrukte verwacht in en rond Den Haag. Er wordt dan ook aangeraden om het openbaar vervoer te nemen. Naast het mooie strandweer  en pinksteren is er dit weekend ook de Tong Tong Fair en de North Se Reagatta.

Op de website van de gemeente Den Haag kunnen reizigers actuele informatie krijgen over aanbevolen routes.  Via de site van ANWB is de actuele verkeersinformatie te volgen. Via een webcam is te bekijken hoe druk het al is op het strand van Scheveningen.

Bron: Westonline
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 mei 2012, 13:28 uur | Bericht #353180
Al meer dan 100 interventies van Rode Kruis op 20 km door BrusselHet Rode Kruis heeft vandaag rond 12.30 uur al ongeveer 110 interventies moeten uitvoeren naar aanleiding van de twintig kilometer door Brussel, zo meldt woordvoerster Nancy Ferroni. De meeste interventies waren te wijten aan de warmte.

Het Rode Kruis verwacht aan het eind van het loopevenement ongeveer 400 interventies. Het is nog niet bekend hoeveel mensen met een ziekenwagen werden weggevoerd. Aan de twintig kilometer door Brussel, die om 10.00 uur van start ging, nemen ongeveer 33.000 lopers deel. Vorig jaar stierf een deelnemer door een hartaderbreuk.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:33 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei 2012, 13:57 uur | Bericht #353184
Toeristen in de file op A58

Het mooie weer trekt veel mensen naar de kust en daarom is het erg druk op de Zeeuwse wegen.

Vanaf knooppunt Markiezaat bij Bergen op Zoom staat een file van twinitig kilometer. Het gaat stapvoets vooruit. De politie meldt dat de file vooral wordt veroorzaakt door de Vlaketunnel. Bestuurders hebben de neiging om het gaspedaal te liften als ze de tunnel naderen. Daardoor stropt het verkeer op. Veel automobilisten proberen via de Oude Rijksweg sneller vooruit te komen. Ook op die weg is het druk, al blijft het verkeer er wel in beweging. Ook op de N57 op Walcheren rijdt het verkeer langzaam. Volgens de politie is dat met name te wijten aan de vele rotondes op de route. Op de Oost-Westweg op Noord-Beveland stroomt het verkeer redelijk door. Verder is het op de Schouwen-Duivelandse wegen druk. In Zeeuws-Vlaanderen valt de verkeersdrukte mee. Toeristen kunnen wel gemakkelijk de Westerscheldetunnel door. Er hebben zich volgens de politie nauwelijks aanrijdingen voorgedaan.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei 2012, 16:02 uur | Bericht #353190
Files naar kust opgelost, iedereen op strand

De verkeersdrukte in de richting van de kust is grotendeels voorbij. Alleen op de toegangswegen naar Zandvoort staan nog enkele kilometers file. 'Inmiddels ligt iedereen op het strand te bakken', aldus de ANWB vanmiddag om 14.45 uur. Op de wegen richting het strand was het vanochtend erg druk. Al rond 11.00 uur waarschuwde de ANWB mensen om niet meer met de auto naar Kijkduin of Scheveningen te gaan. 'Er is daar geen parkeerplek meer te vinden', aldus een woordvoerder.

Zeeland
Ook in Zeeland heeft het prachtige weer van vandaag geleid tot enorme verkeersdrukte. Op de A58, Bergen op Zoom-Vlissingen, stond rond 11.30 uur 20 kilometer file tussen knooppunt Markiezaat en Yerseke. Elders langs de kust raakten de toegangswegen eveneens overvol. Zo waarschuwde de politie Kennemerland zondagochtend dat het beter is om de trein of de fiets te pakken.

De ANWB verwacht dat veel mensen 's avonds opnieuw in de file komen te staan, als alle strandgangers naar huis gaan.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 mei 2012, 19:50 uur | Bericht #353218
Veel vermiste kinderen op stranden

Op de stranden is de dag goed verlopen. De Reddingsbrigade zegt dat het op veel stranden "enorm druk" was, maar dat heeft niet tot problemen geleid. Wel zegt de Reddingsbrigade dat opvallend veel kinderen als vermist werden opgegeven. Meer dan honderd kinderen raakten in de drukte hun ouders kwijt. Ouders hebben het advies gekregen om hun kinderen te voorzien van een bandje en goed op ze te letten, maar dat is niet overal gebeurd. Strandgangers werden ook gewaarschuwd voor het zeewater. Dat is ondanks de hoge temperaturen van de afgelopen week met 12 graden nog koud. Twee mensen die toch de zee in waren gegaan, zijn met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is zorgelijk.

Files
Vanwege het mooie weer trokken veel mensen naar de kust. Vooral in Zeeland en rond Zandvoort was het druk. De politie adviseerde mensen om met het openbaar vervoer of de fiets te komen, omdat op de wegen naar de stranden lange files stonden. Halverwege de middag waren de meeste files opgelost.

Bron: NOS
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.834 topics, welke bij elkaar 448.293 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.568 leden.
Het nieuwste lid is Nivo_van_Brabant.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1221 mensen aan het browsen op het forum. 5 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1221, lezen 10 mensen het topic "Winter discussietopic 2022-2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden