Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 mei 2012, 08:52 uur | Bericht #353258
'Zwem niet achter paarse krokodil aan'


Foto: Leo Vogelzang

Strandgangers moeten maandag rekening houden met een oostenwind en een uitgaande stroming. "Wees voorzichtig met paarse krokodillen op het water. Ga er niet achteraan als die op zee wegdrijven", zei directeur van de Reddingsbrigade Raymond van Maurik op Radio 1. Het lukt volgens hem nog wel om de opblaasbare krokodil in te halen. "Maar terugkomen lukt dan niet meer. Vraag desnoods aan iemand van de reddingsbrigade of hij tijd heeft om de krokodil op te halen."

Het zomerse weer leidde zondag tot massale drukte op het water. De Reddingsbrigade herenigde ruim honderd zoekgeraakte kinderen met hun ouders. "Het is hetzelfde als met koeien die voor het eerst de wei in mogen. Dat gaat ook alle kanten op." In een geval duurde het meer dan drie uur voordat een kind onder de 10 jaar met de ouders was herenigd. "De ouders hadden hun kind op het strand achtergelaten om zelf wat te gaan eten." Zij zijn streng toegesproken.

Ook maandag, de tweede pinksterdag, wordt stralend weer verwacht. Van Maurik wees erop dat de Reddingsbrigade 125 duizend polsbandjes voor kinderen uitdeelt waarop ouders de naam van hun kind en hun mobiele nummer kunnen schrijven. "Dat kan veel ellende voorkomen." De methode om met een stift het mobiele nummer op de arm van het kind te zetten is volgens hem niet waterdicht. "Ook een watervaste stift wordt vaak door het zeewater weggewassen."

bron: Nieuws.nl

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 mei 2012, 11:10 uur | Bericht #353271
'Kom met ov naar het strand'

Politiekorpsen langs de kust adviseren mensen maandag met klem om met het openbaar vervoer het strand te gaan. Ook de ANWB doet deze oproep.
De verkeersdienst verwacht maandag weer kilometerslange files richting en parkeerproblemen in kustplaatsen als Scheveningen en Hoek van Holland.

Het mooie zomerweer leidde zondag ook al tot veel problemen op de wegen naar de kust en het strand.

'Het staat mensen uiteraard altijd vrij om te doen wat ze zelf willen', aldus een zegsman van de politie Haaglanden. 'Maar met de trein, tram of bus heb je meer zekerheid de kust daadwerkelijk te bereiken.'

Bron: West Online
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 mei 2012, 11:13 uur | Bericht #353274
Extra treinen voor strandgangers

De NS zet extra treinen in om de grote stroom van strandgangers op te vangen. Tussen Haarlem en Zandvoort rijden twee keer zoveel treinen als normaal en er worden dubbeldekkers ingezet. De politiekorpsen langs de kust hebben strandgangers opgeroepen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen.

Vakantieverkeer
Gisteren slibden de wegen naar de kust aan het eind van de ochtend ook dicht. De ANWB verwacht vandaag opnieuw files op de wegen naar Zandvoort, Scheveningen en naar de Zeeuwse kust. Het hoogtepunt wordt rond 11.00 uur verwacht. Later vanmiddag wordt extra drukte op de snelwegen verwacht door terugkerend vakantieverkeer.

Bron: NOS
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 mei 2012, 13:07 uur | Bericht #353282
Liveblog Pinkpop: Bezoekers vallen flauw door hitte

Vandaag is de derde en laatste dag van Pinkpop 2012, traditioneel de belangrijkste, waarop het festival uitpakt met de grootste publiekstrekkers. Vanaf het terrein houden we u op de hoogte van alle verwikkelingen op het festival.



12.45: Inmiddels warmen Selena Pryne op het tentpodium en Rival Sons op het kleine buitenpodium het publiek op voor Gers Pardoel, die om 13.00 uur het eerste optreden van de dag op het hoofdpodium verzorgt.

12.35: We nemen nog even snel de laatste bands van gisteravond door. Chase & Status bewezen dat ook de Pinkpopbezoeker behoefte heeft aan danceacts, eerlijk gezegd vinden wij het aanbod uit die hoek dit jaar wel erg mager. Hoewel de subtiliteit bij C&S heel ver te zoeken was, gingen de beukende bassen en ratelende drums van het duo erin als koek bij het uitzinnige publiek. De afsluiters Keane en Linkin Park verrasten bepaald niet, maar voldeden wel aan de verwachtingen van de fans. We vonden Linkin Park als afsluiter van de dag eigenlijk van te weinig statuur is voor een festival als Pinkpop.

12.05: Het Rode Kruis heeft het druk gehad met bezoekers die flauwvielen door de hitte. Er zijn geen ernstige gevallen, de meesten konden na afkoeling verder, maar mensen wordt aangeraden veel water, weinig alcohol te drinken. Er wordt op het terrein gratis drinkwater en zonnebrandcrème uitgedeeld.

11.45: Het is vandaag op 'Bruce Springsteendag' veel drukker dan de voorgaande dagen. Alle 20.000 dagkaarten waren lang te voren uitverkocht. De toegangswegen naar het festival staan al helemaal vol. Over een kwartier gaan we beginnen met het programma..

10.55: We hebben eerst maar eens even gebeld met de politie Limburg Zuid. De woordvoerster spreekt van een rustig en harmonieus verloop van het festival. De eerste twee dagen van het festival zijn er in totaal 19 mensen aangehouden, voornamelijk wegens het in bezit hebben van kleine hoeveelheden harddrugs. Ook de afgelopen nacht is rustig verlopen volgens de politie.

Festivalbaas Jan Smeets waarschuwde gisteravond voor verkopers van valse consumptiebonnen. Enkele mensen zijn van het terrein verwijderd. Die bonnen waren volgens Smeets echter zo slecht gekopieerd dat er vrijwel geen mensen zijn opgelicht.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:33 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 mei 2012, 13:12 uur | Bericht #353284
Veel badgasten weer op weg naar huis

Door tegenvallend weer aan de kust staan er in de richting van de stranden nauwelijks files. Badgasten zijn op veel plekken zelfs al op de terugweg. Dat meldt de ANWB rond het middaguur.


Weer valt vandaag tegen aan de kust

Alleen op de N57 bij Renesse in Zeeland is het op de weg richting de kust nog wat druk. Maar in plaatsen als Hoek van Holland, Wijk aan Zee, Noordwijk en Zandvoort staat en rijdt er vooral verkeer op de uitgaande wegen. Bij Hoek van Holland is het op de N220 vanuit de plaats zelfs behoorlijk druk. Aan het strand is het in de plaats zo'n 14 graden Celsius en grijs door de zeemist.

Het eerdere advies om met het openbaar vervoer naar het strand te gaan is volgens de ANWB niet meer van kracht. Gisteren slibden diverse wegen naar de kust aan het eind van de ochtend dicht. Met de oproep wilden politiekorpsen en de ANWB voorkomen dat badgasten opnieuw in kilometerslange files zouden belanden.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:33 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 mei 2012, 13:14 uur | Bericht #353285
Zeemist zorgt voor koud strandweer

Voor ambitieuze zonaanbidders die nog naar het strand willen: neem dekens mee en zet een muts op. Het is namelijk behoorlijk koud aan het strand door zeemist die maar niet wegtrekt. Daardoor staan er in de richting van de stranden nauwelijks files. Badgasten zijn op veel plekken zelfs al op de terugweg. Dat meldt de ANWB.



Wel druk in Zeeland
Alleen op de N57 bij Renesse in Zeeland is het op de weg richting de kust nog wat druk. Maar in plaatsen als Hoek van Holland, Wijk aan Zee, Noordwijk en Zandvoort is het vooral op de uitgaande wegen druk.

Koude tegenvaller
De (noord)westenwind zorgt dus voor een koude tegenvaller voor de strandgangers. Er hangt een mistsluier over het strand en er drijven wolken van zee binnen. Het wordt vandaag sowieso een stuk minder heet in Nederland dan gisteren.

Achter glas
De meeste zonaanbidders schuilen daarom achter een raam van een strandtent, of achter een windscherm. Slechts weinigen durven in de zee. Echt druk is het dan ook niet aan de kust.

Lelijke tegenvaller
Het is achter de duinen, bijvoorbeeld in het natuurgebied Kennemerduinen, wel heerlijk toeven in de zon, uit de wind. Maar op het strand zelf kan de mist nog wel eens voor een lelijke tegenvaller zorgen.

Koud zeewater
Het zeewater is met 12 graden ook nog erg koud. Op het stand van Zandvoort hangt zelfs de gele vlag, omdat het gevaarlijk is om in dit koude water te zwemmen. Gewaarschuwd wordt voor kramp, onderkoeling, en zelfs hartaanvallen.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 mei 2012, 13:15 uur | Bericht #353286
Strandgangers zitten in de kou

Een koude zeemist gooit op pinkstermaandag roet in het eten voor de vele bezoekers aan de Nederlandse westkust. De mist zorgt ervoor dat het rond het middaguur in veel kustplaatsen slechts 13 graden is, meldt Weeronline. De mist is ontstaan boven de Noordzee en blijft ook in de middag nog boven de smalle kuststrook hangen. Alleen bezoekers aan de Zeeuwse kust hebben geen trui nodig.

In het binnenland lost de mist snel op en is het rond 12.00 uur wel al boven de 20 graden. In het zuiden van het land wordt later op maandag zelfs de 25 graden gehaald, voorspelt Weeronline. Later op de dag ontstaat in het oosten en zuidoosten van het land stapelbewolking. Sommigen van die wolken kunnen zorgen voor een bui.

De zeemist is een voorbode voor het weer in de komende dagen. Uit het noorden komt koele lucht ons land binnen waardoor de temperatuur overal zakt. Volgend weekend is de maximale temperatuur rond de 15 graden.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 mei 2012, 13:23 uur | Bericht #353287


En dit is dus het beeld als je aan de westkust zit

bron: Twitter Robert de Vries @weermanrobert
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 mei 2012, 15:03 uur | Bericht #353301
'Zeemist blijft rest van de dag spelbreker'

Zonaanbidders die zich hun tweede pinksterdag op een zonovergoten strand hadden voorgesteld, kwamen vandaag bedrogen uit door zeemist die maar niet wegtrekt. Volgens meteorologen van weeronline.nl blijft de mist de rest van de dag spelbreker.


Het mooie Pinksterweer trok veel mensen naar het strand en de kust.

Aan de kust waren helder weer en temperaturen van 18 of 19 graden Celsius voorspeld. De zeemist zorgt er echter voor dat het grijs is en de temperatuur niet boven 14 graden uitkomt. De zeemist ontstaat doordat relatief warme lucht in aanraking komt met koud zeewater en condenseert. Doordat de wind landinwaarts staat, trekt de mist niet weg.

De rest van het land heeft tot in de avond weinig last van de zeemist. Zo'n 10 tot 15 kilometer landinwaarts is het al helder en ongeveer 6 graden warmer. In de avond trekt de mist volgens weeronline.nl verder het land in en wordt het op meer plekken koeler en grijzer.

Volgens de meteorologen is zeemist moeilijk te voorspellen omdat het verschijnsel ontstaat in de onderste honderd meter van de atmosfeer. De huidige weermodellen kunnen de weerprocessen in de laagste luchtlaag nog niet altijd goed inschatten.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:34 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 mei 2012, 16:58 uur | Bericht #353311
Zonnige 136e Pinksterfeesten in Delfzijl

Delfzijl is dit weekeinde weer het decor van de jaarlijkse Pinksterfeesten. Door het mooie weer van de afgelopen dagen hebben veel mensen de Pinksterfeesten bezocht. De 136e editie van de Pinksterfeesten worden georganiseerd door de Koninklijke Zeil- en Roeivereniging Neptunus en zullen maandagavond worden afgesloten met de traditionele vuurwerkshow en het laten horen van de scheepstoeters.

Ook zijn er dansfeesten, treden artiesten als Wolter Kroes en Kraantje Pappie op, is er een jaarmarkt en vinden zeilwedstrijden op de Eems plaats.

Bron: RTVNoord
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 mei 2012, 18:03 uur | Bericht #353319
Druk pinksterweekeinde voor attractieparken



De Nederlandse attractieparken zijn druk bezocht tijdens het pinksterweekeinde. Ze profiteerden van het mooie weer. Dat hebben de parken maandag laten weten.

De Efteling in Kaatsheuvel meldde 'een prima weekeinde' achter de rug te hebben. Madurodam in Den Haag zag het bezoekersaantal stijgen van 8900 in het pinksterweekend van 2011 tot 12.500 dit jaar. Dat had volgens een woordvoerster niet alleen met het weer te maken, maar ook met de recente vernieuwing van de miniatuurstad. Pretpark Walibi Holland in Biddinghuizen trok 15 procent meer bezoekers dan vorig jaar.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:34 uur, door Joyce.s
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 mei 2012, 19:57 uur | Bericht #353330
File op E40 maar gespreide uittocht van de kust

Op de E40 van de kust richting binnenland is er vanavond fileverkeer en zijn er wachttijden tot 45 minuten, maar door de gespreide uittocht blijft de hinder draagbaar. Verwacht wordt dat het tot 21 uur druk blijft richting binnenland, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. De eerste files werden rond 14.30 uur gesignaleerd, zegt Beeckman. "Het eerste klassieke knelpunt is op de E40 tussen Brugge en Aalter, waar het tijdverlies ongeveer een half uur bedraagt. Door een ongeval in Beernem loopt de wachttijd daar nu wel op tot 45 minuten. Het is ook aanschuiven door werken ter hoogte van Middelkerke. Daar moet het verkeer van twee rijstroken naar één rijstrook en is het 30 minuten aanschuiven. Ook op de alternatieve wegen als de N8 en de N35 is het druk."

De toeristische sector aan de kust heeft een topweekend achter de rug. Tijdens het voorbije pinksterweekend heeft de sector bijzonder goed gewerkt, wat nodig was na het extreem slechte voorjaar. De sector hoopt nu op extra boekingen voor de komende zomermaanden door het mooie weer van de voorbije dagen. Dat blijkt uit een navraag bij de toeristische diensten. De hoteliers aan de kust zijn bijzonder tevreden met de bezetting. In heel wat badplaatsen was er een bezetting van 90 procent, klinkt het bij Westtoer. Ook café- en restaurantuitbaters deden goede zaken.



Oostende voor Anker
Volgens Toerisme Oostende bedroeg de bezetting in de 'koningin der badsteden' zelfs 100 procent ten gevolge van de dertiende editie van Oostende voor Anker. Door het mooie weer trok het botenevenement maar liefst 250.000 bezoekers. Daarvan zakten 50.000 mensen met de trein af naar Oostende, waardoor extra treinen moesten ingelegd worden. Uit de richting van Knokke en De Panne kwamen nog eens 45.000 mensen met de kusttram. Het was drie dagen koppen lopen in de badplaatsen, wat voor files en parkeerellende zorgde. Politiediensten moesten weggebruikers oproepen niet langer aan te schuiven omdat er toch geen parkeerplaatsen meer voorhanden waren.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:34 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 mei 2012, 20:34 uur | Bericht #353333
ANWB ziet drukte op wegen vanaf het strand

De terugkeer van het lange pinksterweekend komt goed op gang, dat zegt de ANWB. Tegen acht uur 's avonds stond er totaal zo'n 60 kilometer verspreid over de wegen. Vooral in Zeeland (de A58, de N57 en N59), in Friesland bij Joure, Balk en Sloten, en op de A28 tussen Zwolle en Nijkerk is het druk.

Bron: nu.nl
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 mei 2012, 22:12 uur | Bericht #353344
Badgasten in late,lange avondspits

Terugkerend vakantieverkeer leidde vanavond tot opmerkelijke late en lange files. Badgasten en toeristen stonden vooral vast in Zeeland, Friesland en op de Veluwe. Omdat het lang warm en zonnig was, zijn veel automobilisten pas laat naar huis gegaan. Op de A58 stond na acht uur 26 kilometer file. Op de A28 op de Veluwe stond 20 kilometer. In Friesland sprak de politie van een puinhoop rond Balk en Sloten.

Alleen op de Zeeuwse stranden was het vandaag zonnig. Aan de kust van Noord- en Zuid-Holland was het bewolkt. Daar maakten zwemmers al snel rechtsomkeert.

Bron: NOS
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 mei 2012, 08:10 uur | Bericht #353357
Zonnig Pinksterweekend zit erop

Dit Pinksterweekend trokken meer dan 200.000 toeristen naar onze kust. De terrassen en de hotels zaten vol. Een opsteker die de horeca goed kon gebruiken, na het kwakkelende voorjaar. Ondertussen zijn de meesten weer onderweg naar huis.




Bron: Nieuwsblad
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 mei 2012, 20:34 uur | Bericht #353431
Zon en wind zorgden tijdens pinksterweekend voor teveel aan stroom



De stroomvoorziening in ons land is afgelopen weekend bijna uitgevallen. Niet omdat er te weinig stroom was, maar te veel. Als gevolg van het mooie weer werd heel veel zonne- en windenergie opgewekt. Tegelijkertijd was er heel weinig verbruik omdat de meeste bedrijven gesloten waren. Daardoor dreigde het stroomnetwerk overbelast te raken.

Op een normale dag komt er in ons land 7 procent van de stroom uit hernieuwbare energie, zoals zonnepanelen of windturbines. Dit weekend was dat bijna drie keer zo veel. Daardoor ontstond een overschot aan elektriciteit en dreigde het stroomnetwerk overbelast te raken. Uiteindelijk betaalde België Frankrijk om de overtollige stroom over te nemen.

Bron: Nieuwsblad
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 mei 2012, 17:04 uur | Bericht #353509
Recorddrukte Reddingsbrigade in pinksterweekeinde

De Reddingsbrigade heeft het in het zonnige pinksterweekeinde bijzonder druk gehad. De vrijwilligers van de brigade moesten ruim elfhonderd keer in actie komen, een record. Zeventien mensen werden van een wisse dood gered, laat de Reddingsbrigade weten.Bijna negenhonderd keer was de nood hoog en moest eerste hulp worden verleend. Onder meer hartklachten zorgden voor penibele situaties. In totaal werden 152 vermiste kinderen met hun ouders herenigd, een erg hoog aantal. De brigade is ontevreden over de onoplettende ouders en adviseert ze hun kind een polsbandje met naam en telefoonnummer om te doen.

De Reddingsbrigade is blij dat meeste mensen vanwege het nog koude water geen duik hebben genomen. De vrijwilligers hoefden slechts enkele onderkoelde en met kramp kampende zwemmers en surfers aan land te brengen.Verder hielp de Reddingsbrigade dit weekeinde mee met het zoeken naar een verdronken man in het Engelermeer bij Den Bosch. De 21-jarige Pool bleek uiteindelijk te zijn verdronken. Ook assisteerden vrijwilligers bij de zoektocht naar het gecrashte vliegtuigje op de Maasvlakte. Daarbij raakten de vier inzittenden, twee volwassenen en twee tieners, zwaargewond.

Bron: Nieuws.nl


there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 mei 2012, 19:49 uur | Bericht #353526
Elektriciteitsprijs crashte door zonnig Pinksterweekend

Door overaanbod van zonne- en windenergie tijdens het afgelopen Pinksterweekend lag de elektriciteitsprijs op de markt tot vijf keer lager dan normaal. Dat zegt Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a). Consumenten zullen de prijsdaling niet meteen merken in hun factuur, maar de minister pleit ervoor dat te veranderen. Daarvoor is onder meer een slim net nodig.



Het afgelopen weekend produceerden onze zonnepanelen en windmolens zoveel energie, dat de overschot in allerlijl naar Frankrijk moest worden uitgevoerd om een panne te vermijden. Van den Bossche erkent dat er een manier moet komen om een prijsvoordeel op de markt rechtstreeks aan de verbruiker door te rekenen.

Toekomstproblemen
CD&V Kamerlid Bothuyne merkt op dat het probleem in de toekomst enkel groter zal worden. "We willen steeds meer groene stroom. Het risico op een black-out wordt dus steeds reëler."

Volgens Van den Bossche moet ons productiepark flexibeler worden. "Een kerncentrale kan niet zomaar worden uitgeschakeld. Bij gascentrales kan dat wel."

De minister gaat aan staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet duidelijkheid vragen over de uitstap uit kernenergie. Op korte termijn is een slimme interconnectie met Nederland, dat veel gascentrales heeft, een oplossing. N-VA ziet dat anders: een nieuw kerncentrale en de oudere langer openhouden is voor hen de oplossing om pannes te vermijden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:34 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 235 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 235, lezen 2 mensen het topic "Winter discussietopic 2013/2014".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden