Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 19:09:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 08:26:02

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 13:38:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

7 Dec 2023 09:19:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

7 Dec 2023 08:25:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:43

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

6 Dec 2023 20:27:23
Actueel
1 / 4

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
14 juni 2012, 21:02 uur | Bericht #355157
Recordhitte blijft aanhouden in Puerto Rico

Puerto Rico zit midden in een ongebruikelijk droge en recordbrekende hete periode. Er is enige verlichting onderweg, maar dat zal niet lang duren. De recordbrekende hitte bakte San Juan, de hoofdstad van het land, op dinsdag en op woensdag. Ook vandaag en morgen zal het smorend heet zijn. Het temperatuurrecord voor vrijdag van 34,4°C uit 1983 zal vermoedelijk gebroken gaan worden. De recordbrekende temperaturen zijn eigenlijk niet veel hoger dan het gemiddelde van 31,1°C in deze periode van het jaar. Wat de situatie nu zo ongewoon maakt, is de afwezigheid van verkoelende regen- en onweersbuien. De droge lucht hield niet alleen het Atlantische bassin vrij van georganiseerde tropische systemen, maar heeft ook de ontwikkeling van buien voor San Juan geremd. Er is in juni nog geen druppel meetbare regen gevallen, terwijl de stad normaal in een maand zo'n 11 cm neerslag te verwerken krijgt. De droogte zal zeker tot het weekeind aanhouden. Door het gebrek aan regen verdort ook de vegetatie, waardoor er een groter gevaar bestaat voor natuurbranden. Het goede nieuws is, dat een hoge luchtvochtigheid de kans op vuur iets beperkt. Het slechte nieuws is, dat de combinatie tussen hitte en luchtvochtigheid het voor de mensen in Puerto Rico zeer onaagenaam maakt. Mensen worden geadviseerd om zoveel mogelijk binnen te blijven.Dit weekeind komt er verlichting voor de regio in de vorm van een tropische golf. Deze zal de deur voor neerslag open zetten en brengt de regen- en onweersbuien met zich mee. Echter is dit maar van korte duur. De verwachting is, dat in de tweede helft van de volgende week het hete en droge weer terugkeerd en voor een langere tijd zal aanhouden.

© onweer-online
Bron: Accuweather.
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.782 topics, welke bij elkaar 448.058 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 821 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 821, lezen 16 mensen het topic "Waarnemingentopic Zomer 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Orkaanseizoen 2023

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden