Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gaston, NC; Iredell, NC; Lincoln, NC; Mecklenburg, NC.

15 Aug 2022 23:41:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cumberland, NC; Harnett, NC; Johnston, NC; Sampson, NC.

15 Aug 2022 23:36:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cochise, AZ; Santa Cruz, AZ.

15 Aug 2022 23:33:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Burke, NC; Catawba, NC; Cleveland, NC; Lincoln, NC; McDowell, NC; Rutherford, NC.

15 Aug 2022 23:33:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Walker, AL; Winston, AL.

15 Aug 2022 23:32:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleveland, NC; Polk, NC; Rutherford, NC; Cherokee, SC; Spartanburg, SC.

15 Aug 2022 23:32:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nye, NV.

15 Aug 2022 23:30:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cumberland, NC; Harnett, NC; Hoke, NC; Lee, NC; Moore, NC.

15 Aug 2022 23:30:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Webb, TX.

15 Aug 2022 23:30:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, AR.

15 Aug 2022 23:30:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Polk, NC; Rutherford, NC.

15 Aug 2022 23:26:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Arapahoe, CO; Douglas, CO; Elbert, CO.

15 Aug 2022 23:26:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garland, AR.

15 Aug 2022 23:16:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Catawba, NC; Gaston, NC; Iredell, NC; Lincoln, NC; Mecklenburg, NC.

15 Aug 2022 23:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cochise, AZ.

15 Aug 2022 23:10:05
Actueel
1 / 4

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Nieuw hitterecord voor de UK

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 juli 2012, 07:19 uur | Bericht #360854
Vlaamse scout doodgebliksemd in SlovakijeEen 18-jarige Vlaamse scoutsjongen is gisteren om het leven gekomen tijdens de beklimming van het Hoge Tatra-gebergte in Slovakije. Toen hij er samen met zijn scoutsvrienden in een zwaar onweer terechtkwam, werd hij vermoedelijk getroffen door een blikseminslag. Dat staat in de Coreliokranten. Hulpdiensten probeerden de jongen nog te redden, maar alle hulp kwam te laat. 'We hebben de jongen een uur lang gereanimeerd, maar het mocht niet baten', aldus de hulpdiensten. De scoutsgroep verbleef op buitenlands kamp in een lager gelegen dorpje. Van de rest van de groep raakte niemand gewond.

Bron: AD | Gewijzigd: 3 februari 2017, 07:53 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 juli 2012, 12:30 uur | Bericht #360889
Vlaamse scout neergebliksemd: groep zet kamp stop

Na het ongeval met de 17-jarige Vlaamse scoutsjongen woensdag in Slovakije zet de scoutsgroep het kamp ter plaatse stop en keert naar België terug. Scouts & Gidsen Vlaanderen is vanuit België volop bezig met de concrete uitwerking van die repatriëring. Dat zegt verbondscommissaris Christophe Lambrechts.

De jongen kwam woensdag om het leven tijdens de beklimming van het Hoge Tatra-gebergte in Slovakije. Toen hij samen met zijn vrienden in een zwaar onweer terechtkwam, werd hij getroffen door een blikseminslag. De hulpdiensten probeerden de jongen nog te redden, maar alle hulp kwam te laat.

De scoutsgroep verbleef op buitenlands kamp in een lager gelegen dorpje. Van de rest van de groep raakte niemand gewond. Het gaat om jins, de laatste tak binnen scouting, jongeren van doorgaans 17 of 18 jaar.

Over de feiten kan Lambrechts donderdagochtend geen commentaar geven. 'Er doen nog verschillende versies de ronde en we kunnen momenteel niet bevestigen welke de correcte is.'

De eerste zorg van Scouts & Gidsen Vlaanderen gaat nu uit naar de scoutsgroep en de leiding ter plaatse en de andere groepsleden en leiding in België. De leiding van de groep in België is nu aan het overleggen of de kampen van de andere leden nog doorgaan. 'Voorts zoeken we uit of alle familieleden van de scouts in Slovakije en van het slachtoffer al op de hoogte zijn van het ongeval. Daarom geven we ook geen informatie over de groep en van welke plaats die afkomstig is', aldus

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
13 juli 2012, 14:49 uur | Bericht #361016
Scoutsgroep terug uit Slovakije na dodelijk ongevalVandaag komt de scoutsgroep uit Aarschot aan op Zaventem, die op het kamp in Slovakije één van hun leden verloor. De jongeman van zeventien werd doodgebliksemd tijdens een tocht door de bergen. De groep is erg aangeslagen. Ze worden opgevangen door psychologen van het Rode Kruis Vlaanderen. Het lichaam van de overleden jongen wordt voorlopig nog niet gerepatrieerd.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5246
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 juli 2012, 17:55 uur | Bericht #361024
Nog geen beslissing over repatriëring neergebliksemde scout

Na het ongeval met de 17-jarige Vlaamse scoutsjongen in Slovakije zijn de overige leden en hun leiding vrijdagmiddag aangekomen in België. Er is nog geen duidelijkheid over de repatriëring van het slachtoffer. Dat meldt Scouts & Gidsen Vlaanderen vrijdagmiddag.De jongen kwam woensdag om het leven tijdens de beklimming van het Tatra-gebergte in Slovakije. Toen hij samen met zijn vrienden in een zwaar onweer terechtkwam, werd hij vermoedelijk getroffen door een blikseminslag. De hulpdiensten probeerden de jongen nog te redden, maar alle hulp kwam te laat.De scoutsgroep, negen leden en vier leiders, verbleef op buitenlands kamp in een lager gelegen dorpje. Van de rest van de groep, afkomstig uit Aarschot, raakte niemand gewond. Het gaat om jins, de laatste tak binnen scouting, jongeren van doorgaans 17 of 18 jaar oud. De groep nam donderdag de bus in Bratislava en overnachtte in een hotel in Wenen. Vrijdagochtend kwamen ze met het vliegtuig aan in Zaventem en sinds vrijdagmiddag zijn ze terug thuis. Ze ontmoeten elkaar opnieuw vrijdagavond in intieme kring.

Er is op dit moment nog geen duidelijkheid over het tijdstip van de repatriëring van het slachtoffer. De Slovaakse politie zou het lichaam al vrijgegeven hebben, maar er moeten nog officiële formaliteiten, onder meer in samenspraak met de verzekeringsmaatschappij, in orde gebracht worden voor het lichaam kan overgebracht worden naar België. Pas dan kan een beslissing genomen worden over het tijdstip van de begrafenis.

Bron: destandaard
there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 juli 2012, 17:11 uur | Bericht #361332
Omgekomen scout naar Aarschot gerepatrieerd

Het stoffelijk overschot van de 17-jarige scout die vorige week woensdag het leven liet door een blikseminslag tijdens een tocht in het Tatra-gebergte in Slovakije, is zaterdagavond aangekomen in Aarschot. De uitvaart van Jasper heeft vrijdagvoormiddag plaats in Aarschot. Dat is maandag vernomen van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

De andere leden en de leiders van de Jin-groep, die ongedeerd bleven, waren vrijdagmiddag al naar België teruggekeerd. Ze zijn samen met de jongste leden van de scoutsgroep op groepskamp in de Ardennen. Scouts en Gidsen Vlaanderen zorgt samen met het Rode Kruis maandag voor rouwbegeleiding van de groep. Het programma werd aangepast.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Woonplaats: Halle
Berichten: 390
Lid sinds: 16 jul. 2012
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juli 2012, 10:57 uur | Bericht #361425
De onweer op de bergen is heel gevaarlijk. 4 jaar geleden ging ik met ouders en tante en oom en zus naar Zwitserland. Bij de voormiddag was het weer mooi en wij gingen naar de top van de berg met de kabelbaan dan wandeling doen naar beneden. Ik was eerst aangekomen en wachtte op hen. In 10 minuten veranderde de mooi weer tot bedreigde wolken. Zij kwamen op tijd aan maar de andere mensen hadden pech. Zij zaten vast op de berg dus de helikopter moest hen komen halen.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.591 topics, welke bij elkaar 447.143 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.466 leden.
Het nieuwste lid is Niels112.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2387 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2387, lezen 11 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 21".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Nieuw hitterecord voor de UK

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden