Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 04:59:57

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 04:59:57

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 04:59:56

De kaart Maastricht - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 04:59:53

De kaart Leeuwarden - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 04:59:52

De kaart De Bilt - Neerslagsom
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 04:59:47

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 02:59:56

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 02:59:55

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 02:59:55

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 02:59:54

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 02:59:54

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 02:59:53

De kaart Twente - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 02:59:53

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 02:59:37

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2022 02:59:36
Actueel
1 / 4

winterdiscussietopic

Stoplicht winterweer op groen!

Aardbevingen en vulkaanuitbarsting op Java

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

De OnweerOnline LIVE eindejaarsuitzending

Doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 Jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 september 2012, 16:07 uur | Bericht #370702
Het zonnige zuiden

De zomer is nog lang niet afgeschreven, want uit het verhaal van gisteren (donderdag) werd al duidelijk dat we een paar zomerse dagen tegemoet gaan dit weekeinde. Vooral zondag is het in het hele land zonnig en warm, met in Limburg en Brabant plaatselijk 28 graden. Morgen schijnt de zon echter vooral in de zuidelijke delen van het land, in het noorden komen af en toe ook wat wolkenvelden vanaf de Noordzee binnendrijven. Ook op grotere schaal kunnen we dat doortrekken, want in het zuiden van Europa is het nog steeds volop zomers met vaak tropische temperaturen, tegenover wisselvalliger weer met een flink stuk lagere temperaturen op de noordelijke delen van het continent.


Op het strand is het vandaag nog vrij rustig, maar vooral zondag zal het wel weer druk worden met aan de kust 25 graden en volop zon. Foto: Jos Hebben.

In Zuid-Europa is de luchtdruk al bijna de hele zomer erg hoog en ook op dit moment is dat nog het geval. Het is er uiterst droog, want er is in de landen rondom de Middellandse zee de afgelopen maanden nauwelijks regen van betekenis gevallen. Op diverse plaatsen kwam de middagtemperatuur in de voorgaande maanden zelfs uit op ruim 40 graden en de lucht was er over het algemeen strakblauw. De centralere delen van Europa en ook het noorden waren afgelopen zomer juist uiterst wisselvallig met ook regelmatig te lage temperaturen voor de tijd van het jaar. De warme lucht uit het zuiden stroomt de komende dagen echter geleidelijk noordwaarts en in een groot deel van Europa is het dan weer eventjes zomers.

Hogedrukgebied
Een hogedrukgebied schuift vandaag (vrijdag) ten zuiden van ons land langs en komt morgen met zijn kern boven het midden van Duitsland te liggen. Het brengt rust in de atmosfeer en maakt dat warme en droge lucht vanuit Zuid-Europa ook noordwaarts weet te stromen. In landen als Spanje, Portugal, Italie, Griekenland, Turkije en ook de Balkanlanden regeert de droge, warme lucht al de hele zomer met daar dan ook veel zonneschijn en op dit moment nog steeds middagtemperaturen boven 30 graden. Ook op de bekende vakantie-eilanden in de Middellandse zee waaronder Ibiza, Corsica, Cyprus en Sicilië, is het nog veelal tropisch warm en zonnig.


Warme lucht vanuit Zuid-Europa stroomt de komende dagen noordwaarts en bereikt ook de centrale delen van Europa.

Centraal Europa
Rondom een hogedrukgebied waait de wind met de klok mee en de warmte wordt daarmee de komende dagen dus ook richting de centrale delen van Europa gestuwd. Het zuiden van Frankrijk zit nog met tropische temperaturen, in de noordelijke delen wordt de grens van 30 graden komende zondag overschreden. Ook de Benelux, Duitsland, de Alpenlanden, Tsjechië en Polen profiteren van de droge en warme lucht. Aanvankelijk is er morgen, ofwel zaterdag, nog wel wat bewolking aanwezig, maar overmorgen (zondag) is die ook daar grotendeels verdwenen en is het volop zonnig. In Duitsland loopt het kwik zondag lokaal alweer op tot 29 graden en in Berlijn wordt het ook nog 26 graden.

Het noorden
De warme lucht weet ook het Kanaal zonder al te veel af te koelen over te steken met in Engeland en Wales ook veel zon en plaatselijk 25 tot 26 graden. Zelfs in delen van Schotland en Ierland wordt het nog zo’n 20 graden. Deze twee landen krijgen echter steeds storingen vanaf de Atlantische oceaan over zich heen met veel bewolking en van tijd tot tijd regen. De middagtemperatuur in Scandinavië ligt momenteel alweer tussen 10 en 15 graden, alleen in Lapland is het nog iets koeler, en in het uiterste zuiden van Zweden en Denemarken is het vaak nog iets warmer. Ook daar trekken af en toe buien vanaf zee binnen, maar deze beperken zich vooral tot de Noorse kust en tot Lapland. Verder komt ook daar de zon er geregeld bij, vooral in Zweden en Denemarken en op zondag ook in Finland.


In het noorden komen vooral morgen (zaterdag) ook nog wat wolkenvelden voor, maar zondag wordt het ook daar zonnig. Foto: Jannes Wiersema.

IJsland
Hoewel de zuidelijke delen van het IJsland nog een graad of 10 weten te bereiken, is het in het noorden al een flink stuk kouder. Her en der wordt het overdag slechts 4 of 5 graden. Een depressie in de buurt laat ook regelmatig buien achter en in die koude lucht valt een deel van de neerslag zelfs in de vorm van sneeuw! De verschillen tussen noord en zuid zijn dus erg groot; tropisch in het zuiden tot al een tikkeltje winters in het noorden.

Bron: Meteo Consult
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.639 topics, welke bij elkaar 447.338 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.494 leden.
Het nieuwste lid is richardvanengelen@upcmail.nl.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1121 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1121, lezen 6 mensen het topic "Onweerskansen 17 t/m 20 juni 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

winterdiscussietopic

Stoplicht winterweer op groen!

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

De OnweerOnline LIVE eindejaarsuitzending

Doe mee!

Aardbevingen en vulkaanuitbarsting op Java

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden