Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, LA; Tensas, LA; Warren, MS.

20 Apr 2024 14:40:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, LA.

20 Apr 2024 14:36:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, LA; Madison, LA.

20 Apr 2024 13:58:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collin, TX; Grayson, TX.

20 Apr 2024 13:42:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collin, TX; Cooke, TX; Denton, TX; Grayson, TX.

20 Apr 2024 13:06:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 09:22:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Knox, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 08:53:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 februari 2013, 12:53 uur | Bericht #389038
Dit weekend drukte op wegen naar Franse Alpen

 Zowel in Nederland als in de Alpen valt dit weekend sneeuw. Ook begint of eindigt de vakantie van veel Nederlanders. In ons land zal dit niet of nauwelijks leiden tot problemen op de weg, maar met name richting de Franse Alpen wordt het druk, meldde de ANWB vrijdag.

'De drukte komt niet zozeer door de sneeuw maar doordat in Frankrijk de vakanties beginnen. Ook veel Fransen gaan dus op weg naar de wintersportgebieden', aldus een woordvoerder. Hij verwacht vooral drukte op de A40 (Mâcon-Genève) en de A43 (Lyon-Chambéry). 'In Oostenrijk en Zwitserland lijkt het met de drukte op de wegen mee te gaan vallen.'

De drukte op de Nederlandse wegen lijkt dit weekend beperkt te blijven. Op de wegen naar de Huishoudbeurs in de Amsterdam RAI en de Motorbeurs in de Utrechtse Jaarbeurs kunnen wat files ontstaan.

Zaterdag valt in Nederland plaatselijk de eerste lichte sneeuw, aldus Weerplaza. In de nacht van zaterdag op zondag en zondag overdag breidt het sneeuwgebied zich over vrijwel het hele land uit. Op de meeste plaatsen valt dan een dun laagje sneeuw van hooguit een paar centimeter. Het zuidoosten maakt de grootste kans op veel sneeuw. Daar kan 4 tot mogelijk 10 centimeter vallen.

Het hele weekend waait er een ijzig koude wind die voor een gevoelstemperatuur van min 4 tot min 8 graden zorgt.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
22 februari 2013, 17:27 uur | Bericht #389069
Acht skicentra geopend in Wallonië dit weekend

Tijdens het weekend zullen in Wallonië acht skicentra geopend zijn. In de Hoge Venen ligt op bepaalde plaatsen een sneeuwlaag van ongeveer 25 centimeter.


© belga.

Vandaag is er nog twee tot vijf centimeter sneeuw extra gevallen in de Hoge Venen. Door de aanhoudende vrieskou en de sneeuw die de komende uren nog verwacht wordt, zijn de omstandigheden in de centra dit weekend optimaal.

Langlaufers kunnen terecht op de pistes van Elsenborn, Mont Spinette, Crêtes de Xhoffraix, Baraque Michel, Centre Nature de Botrange en Signal de Botrange. Om te skiën kunnen sneeuwliefhebbers terecht in de centra van Ovifat en Baraque Fraiture. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het mogelijk dat er in de loop van het weekend nog andere pistes geopend worden.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 februari 2013, 09:04 uur | Bericht #389098
Meisje (13) sterft na val uit skilift in Italië

Een 13-jarig Brits meisje is overleden aan haar verwondingen nadat ze vanop 6 meter hoogte uit een skilift viel tijdens een schooluitstap naar de Italiaanse Alpen.

Het meisje viel met haar hoofd tegen een betonnen paal in Claviere, een skioord aan de Frans-Italiaanse grens. Ze was een week op wintersport met haar school. Waarschijnlijk had het meisje moeite om naar behoren op de stoeltjeslift te raken, die bracht de kinderen naar hogergelegen moeilijke pistes. Meteen na de val werd het mechanisme stilgelegd. Het blijft onduidelijk waarom de veiligheidsstang, die de passagiers op hun plaats moet houden, de val niet kon voorkomen.

Het meisje stierf op weg naar het ziekenhuis. Helikopters konden niet de plaats van het ongeval niet bereiken door een hevige sneeuwstorm.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 februari 2013, 12:58 uur | Bericht #389126
Eerste editie Drôme Classic is afgelast door sneeuw

De eerste editie van de Franse wielerwedstrijd La Drôme Classic (1.1) is zaterdag afgelast wegens de sneeuwval. Dat meldden verschillende renners via Twitter.
Op het programma stond een wedstrijd over 193,8 km in en rond Montmeyran. La Drôme Classic was de eerste manche van het tweeluik Les Boucles - Drome Ardèche. De tweede manche van morgen, de Classic Sud-Ardèche, gaat voorlopig wel nog door.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
26 februari 2013, 08:17 uur | Bericht #389356
Stookolie bevriest bij -20: 3.000 wintersporters zonder verwarming en warm water

Bij ons stuurde de strenge winter het openingsweekend van het nieuwe wielerseizoen danig in de war, maar dat is maar klein bier met wat ze in de Franse Alpen meemaken. Een Siberische koudegolf deed in het mondaine Franse skistation Val d'Isère zelfs de stookolie bevriezen, waardoor liefst 3.000 wintersporters een dag lang zonder verwarming en warm water kwamen te zitten. De Alpijnse vrieskou had ook nog andere gevolgen: de brandweer had in de buurt van Briançon de grootste moeite om een brand onder controle te krijgen onder meer omdat het bluswater dreigde te bevriezen en de brandweer geen luchtcompressor kon inzetten . In de buurt van Pra Loup moesten twee skiërs die 'hors piste' waren gegaan de ijskoude nacht buiten doorbrengen. Ze werden met zware onderkoelingsverschijnselen met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar zouden niet in levensgevaar zijn.


Koudegolf teistert mondaine skistation Val d’Isère; in Pra Loup 2 skiërs onderkoeld na nacht buiten
Val d'Isère kreunt onder de vrieskou. © Thinkstock.


Het Franse skioord Val d'Isère (met ook Tignes vlak in de buurt) ligt op zo'n 1.800 meter hoogte en staat bekend als mondain skistation, waar de Franse 'beau monde' graag op wintersportvakantie trekt. In 'Résidence La Daille', een megacomplex van liefst 840 appartementen kwamen zo'n 3.000 wintersporters voor een wel heel onaangename verrassing te staan. Overdag was het de voorbije dagen ook koud, maar bood het winterzonnetje aangename skiomstandigheden. Toen ze 's avonds na het skiën een warme douche wilden nemen, kwamen ze van een kale reis terug.

16 graden op kamers
Oorzaak: door de strenge nachtvorst (tot -21 de voorbije nachten) was de stookolie beginnen bevriezen. De drie gigantische tanks met elk 100.000 liter stookolie die het complex moeten verwarmen en van warm water voorzien, vielen daardoor stil. Het koelde snel af in de appartementen, maar dankzij de goede isolatie zorgde de restwarmte ervoor dat de temperatuur niet verder dan 16 graden zakte en de koude nog te harden was. Minder aangenaam was het gebrek aan warm water voor de duizenden wintersporters. Zondagavond was er een korte opflakkering die een sprankeltje hoop bracht, maar die werd al snel de kop ingedrukt. Pas maandag tegen de middag was het euvel hersteld dankzij een grote tankwagen die een vorm van lichtere stookolie, beter bestand tegen heel lage temperaturen, in de tanks had gepompt.

"Uur om haren te wassen"
Het incident doet vragen rijzen, want dit soort lage temperaturen komt wel vaker voor in het hooggelegen skioord. Dat de stookolie bevriest, hadden ze hier nog niet meegemaakt. Heel wat wintersporters morden danig, anderen namen het eerder filosofisch op. "Ik heb het milieu gespaard en me vanmorgen niet gewassen", grapte een uitbater van een bar in het vakantiecomplex. "Ik heb er een uur over gedaan om mijn haren te wassen met ijskoud water", pikte een vakantiegangster in. "Tegen de koude in de kamers konden we ons nog kleden, maar die koude douche was toch heel vervelend."

Geblokkeerd in ravijn
Elders in de Franse Alpen veroorzaakte de koudegolf eveneens problemen. Nabij Briançon had de brandweer in de vrieskou de grootste moeite om een woningbrand op een afgelegen plaats onder controle te krijgen omdat het bluswater dreigde te bevriezen en er geen luchtcompressor kon ingezet worden. Hier vielen er geen gewonden. Erger was het gesteld met twee jonge skiërs die 'hors piste' waren gaan skiën in de buurt van Pra Loup. De onvoorzichtige jongeren verdwaalden en zaten geblokkeerd in een rotsachtige ravijn. Daardoor waren ze verplicht om de ijskoude nacht onder de open hemel door te brengen.

Ernstige vrieswonden
Het tweetal werkte overdag in een restaurant en toen ze 's morgens niet kwamen opdagen, sloeg hun baas alarm. De reddingsdiensten konden hen gelukkig snel lokaliseren. Met een helikopter werden ze overgebracht naar het ziekenhuis van Gap. Ze waren heel zwaar onderkoeld. Ze zijn wel niet in levensgevaar, maar een van hen had ernstige vrieswonden aan zijn benen.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 februari 2013, 11:28 uur | Bericht #389470
Prins William redt gestrande wandelaars

Prins William heeft aan het begin van deze week twee wandelaars gered in Snowdonia, in het noorden van Wales. En volgens de krant The Daily Mirror was dit geen gemakkelijke operatie. Zo moest hij met zijn helikopter door laaghangende wolken en flinke wind vliegen om het stel te bereiken.

William en zijn team besloten het stel te gaan zoeken nadat een vriend van hen ze als vermist had opgegeven. En dat was maar goed ook, want de twee waren tijdens het wandelen de weg kwijtgeraakt. Hun mobiele telefoon werkte niet, ze hadden geen ijzers bij zich voor de sneeuw en daardoor moesten ze noodgedwongen de nacht buiten doorbrengen in de vrieskou.

Chris Lloyd, van het reddingsteam, vertelt aan de krant dat het stel uiteindelijk werd gevonden op een berg. "Ze hadden de juiste spullen bij zich, behalve de ijzers. Daarom deden ze er goed aan om op de berg te blijven. Met de helikopter was het moeilijk om ze te vinden. Met veel bewolking en 's nachts door de bergen vliegen is lastig en je moet daarom echt goed in je werk zijn."

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
1 maart 2013, 14:50 uur | Bericht #389530
Ruim 900 gewond terug van wintersport

Al 933 mensen zijn deze winter met een blessure teruggekeerd van skivakantie. Dat meldt de ANWB. Dat is tien procent meer dan vorig jaar rond deze tijd.



"We mogen hieruit de conclusie trekken dat wintersport populair blijft", aldus een woordvoerder van de ANWB. De meeste mensen met een blessure keerden terug uit Oostenrijk, het populairste wintersportland onder de Nederlanders.

De meest voorkomende kwetsuren waren gescheurde kniebanden en gebroken onderbenen. Volgens de woordvoerder zijn de sneeuwcondities goed en trekt dat mensen naar de sneeuw.

Het aantal gewonde wintersporters zal de komende weken dan ook nog wel oplopen, verwacht ANWB. Tot eind maart kan er goed op de pistes worden geskied. De ANWB adviseert mensen die nog de piste opgaan om vooraf wat aan de conditie te doen. "Veel Nederlanders hebben een zittend bestaan, dus het is raadzaam om wat aan het fysiek te doen." Ook is het raadzaam om een reisverzekering af te sluiten, want een enkeltje met de gipsvlucht is erg prijzig.

Bron: RTL | Gewijzigd: 6 februari 2017, 15:21 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 maart 2013, 18:47 uur | Bericht #389570
Drukte op snelwegen richting Alpen

Het was zaterdag druk op de Franse snelwegen naar de Alpen. Op het hoogtepunt, rond het middaguur, stond er ruim 80 kilometer file. Dat hebben Franse media gemeld. De grootste problemen waren er op de A43 tussen Lyon en Chambéry. Aan het eind van de dag waren de files zo goed als verdwenen.

In sommige regio's in Frankrijk begint de voorjaarsvakantie, terwijl in andere gebieden mensen weer aan het werk moeten. Daarnaast is er op sommige plekken veel sneeuw gevallen. Het gevolg: dringen op de snelwegen. Ook op de wegen van de Alpen naar Frankrijk stonden automobilisten over tientallen kilometers stil. Ook die verkeersopstoppingen zijn goeddeels verdwenen.

Bron: nu.nl
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 maart 2013, 08:15 uur | Bericht #389670
Meisje (10) sterft na val tijdens skiën in Morzine


Illustratiebeeld besneeuwde toppen rond Morzine © Thinkstock.

Gisteren is in het Franse skistation Morzine een tienjarig meisje om het leven gekomen na een ongelukkige val tijdens het skiën. Het ongeval gebeurde rond 11 uur op een blauwe (en dus in principe ongevaarlijke) piste. Het meisje knalde op volle snelheid tegen een afsluiting van de piste. Met zeer ernstige verwondingen werd ze nog overgevlogen naar het ziekenhuis van Genève, maar kort na haar aankomst is ze daar overleden.

Samen met moeder
Het jonge slachtoffer was samen met haar moeder op skivakantie in Morzine. De plaatselijke gendarmerie is een onderzoek gestart naar het ongeval. Tijdens het huidige winterseizoen zijn er al opvallend veel zware ongevallen met kinderen gebeurd in de Franse Alpen.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
11 maart 2013, 08:22 uur | Bericht #390188
Honderden skiërs lang vast in Franse skiliften

Honderden skiërs in het skistation boven Samoëns (bij Morzine in de Franse Alpen) hebben door een grote stroomstoring meer dan een uur vastgezeten in skiliften. In totaal werden liefst 15 kabelliften lamgelegd door het mankement. Ook heel wat gezinnen in de vallei zaten urenlang zonder elektriciteit.

Rond elf uur raakten twee transformatoren oververhit in de vallei van Samoëns aan de voet van de Col de Joux Plane, bekend uit de Tour de France. Dat probleem veroorzaakte een algemene stroomstoring in de regio. De gezinnen en de horeca in Samoëns 1.600 en Les Esserts zaten urenlang zonder elektriciteit. Ook vijftien kabelliften vielen stil.

Skibus
Honderden skiërs zaten daardoor een uur en een kwartier vast in de cabines van de skilifiten. Met een soort thermische motoren kregen de beheerders van het skigebied de skiliften weer aan de praat en konden de skiërs geëvacieerd worden. Pas zo'n twee uur later was de hele stroomtoevoer in het gebied hersteld. De brandweer en de politie werden ingeschakeld om de problemen te beperken.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 maart 2013, 07:43 uur | Bericht #390463
Honderden automobilisten vast in Franse sneeuwchaos

Deze foto is niet meer beschikbaar
Het verkeer in het noorden van Frankrijk heeft veel hinder van de hevige sneeuwval. © afp.
Honderden automobilisten zijn maandagavond vast komen te staan op de RN 13 tussen Saint-Joseph en Cherbourg, in het noordwesten van Frankrijk. De autoriteiten van het departement Manche hebben buurtbewoners via facebook opgeroepen solidair te zijn en de gestrande automobilisten te hulp te schieten.
Volgens de autoriteiten van Manche zouden tot 800 mensen overvallen zijn door de sneeuw. Heel wat onder hen hebben hun wagen intussen verlaten, maar 200 tot 300 mensen zouden nog vast zitten in hun voertuig. 'Een maximum aan politiemensen en brandweerlui zijn gemobiliseerd om hen te hulp te schieten.' Verschillende gemeenten tussen Saint-Joseph en Cherbourg hebben intussen zalen geopend om de gestrande automobilisten tijdelijk onderdak te bieden. Tegelijk hebben de autoriteiten ook de lokale inwoners opgeroepen om waar mogelijk hun solidariteit te tonen.

Bron: AD | Gewijzigd: 12 maart 2013, 07:44 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 maart 2013, 11:31 uur | Bericht #390833
Grote sneeuwstorm teistert Rusland en het midden en oosten van Europa



Een grote sneeuwstorm heeft zich donderdag georganiseerd boven het zuidoosten van Europa. Bewoners van het westelijk deel van de Balkan tot in het midden van Rusland zetten zich schrap voor zware, desruptieve sneeuwval. De steden vanaf Sarajevo, Boedapest tot Minsk en Moskou liggen in de lijn van een mogelijk historische sneeuwval gezien de tijd van het jaar. De meeste sneeuw zal gaan vallen ten noorwesten van de Karpaten in het noordwesten van de Ukraïne tot het zuidoosten van Polen, een groot deel van Belarus (Wit Rusland) en het westen en noorden van Rusland. Door de aanwakkerende wind en de zware sneeuwval kan er sprake zijn van een blizzard

© onweer-online
Bron: Accuweather | Gewijzigd: 6 februari 2017, 15:22 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
15 maart 2013, 11:36 uur | Bericht #390834
Duizenden Hongaren vast in de sneeuw

Duizenden Hongaren hebben de nacht in hun auto's of gebouwen langs de weg moeten doorbrengen nadat ze op de autosnelweg tussen Wenen en Boedapest ingesneeuwd waren geraakt.

Windstoten tot honderd kilometer per uur leidden tot ongelukken met vrachtwagens, waardoor het verkeer op veel plaatsen kwam stil te staan. Ook tientallen andere wegen werden door de zware sneeuwval onbegaanbaar. Meer dan honderdduizend mensen kwamen ook zonder elektriciteit te zitten. In verband met de weersomstandigheden zijn veel festiviteiten rond de viering van de Hongaarse opstand tegen het Habsburgers in 1848 afgelast.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
15 maart 2013, 13:32 uur | Bericht #390843
Ook ongewoon laat sneeuw rond Middellandse Zee

Niet alleen België krijgt te maken met een ongewoon late winterprik. Ook de landen rond de Middellandse Zee hebben het zitten. In het Italiaanse Napels is de Vesuvius bedekt met sneeuw, en ook op de Balearen zijn er heel wat vlokken gevallen.

Deze foto is niet meer beschikbaar
De Vesuvius gezien vanuit Napels. © epa.

De Napolitanen zijn met een ongewoon zicht op de vulkaan Vesuvius ontwaakt: de top was met sneeuw bedekt, zo heeft het Italiaanse persbureau Ansa gemeld.

De vorige dagen hingen er rond de Vesuvius mist en regenwolken. Maar die hebben nu plaats gemaakt voor een sneeuwtapijt. Dit is ongewoon voor de tijd van het jaar, aldus Ansa. Maar net als rest van Italië is Napels de laatste week in de greep van een late winterprik.

Balearen
Ook het zonnige Spaanse vakantie-eiland Mallorca werd deze week geteisterd door het winterweer. De bergen van Serra de Tramunta, in het noorden van het eiland, werden vanochtend opnieuw bedekt met een pak sneeuw. De temperatuur in de bergen bedroeg nul graden Celsius. Aan zee gaf de thermometer nauwelijks acht graden aan.

Na het zonnige en warme weer van de voorbije weken kwam het winterweer toch wat onverwacht. Toch hadden de Spaanse autoriteiten eerder gewaarschuwd voor het stormweer op Mallorca en de andere eilanden van de Balearen. Op het eiland Mallorca kwamen verschillende bussen woensdagavond vast te zitten door gladheid en sneeuwval. Meer dan 100 toeristen zaten negen uur vast, zij moesten met terreinwagens naar hun hotels worden teruggebracht. Gisteren  waren de meeste straten van het eiland opnieuw berijdbaar, maar vandaag viel er dus opnieuw een pak sneeuw.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 maart 2013, 11:47 uur | Bericht #390941
Voormalige Franse sneeuwstormdepressie treft de Balkan en Oost-Europa. Veel neerslag afgelopen nacht in delen van Frankrijk.

Het ‘tweede leven’ van de voormalige Franse sneeuwstormdepressie heeft eind vorige week op de Balkan en in Oost-Europa tot grote problemen geleid. In Hongarije werd het verkeer vrijwel compleet lamgelegd door een combinatie van zware sneeuwval en duinvorming door de sterke wind. Duizenden automobilisten kwamen op de snelweg tussen Wenen en Boedapest volledig vast te zitten in de sneeuw.


Op de foto: impressie van de hevige sneeuwval in Hongarije

Vrijdag bereikte de depressie een dieptepunt van 978 hPa in het grensgebied van Oekraïne en Wit-Rusland. Door de grote luchtdrukverschillen ontstond in het grensgebied van Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland een blizzard met windstoten tot meer dan 80 km/uur en hevige sneeuwval. Zaterdagochtend bedroeg de sneeuwhoogte in Minsk 57, Gorki 59 en Smolensk 70 centimeter. Moskou kwam tijdelijk in de warme sector van de depressie. Het werd daar zaterdagmiddag 6,7º.

Tijdens de afgelopen nacht is het hard gaan regenen en sneeuwen in het zuiden en zuidoosten van Frankrijk: inclusief de zuidelijke Franse Alpen (Alpes du Sud). In het departement Gard ving Colognac 120 mm op. Verder 75 cm sneeuw op de Mont-Aigoual en 60 cm sneeuw in Mas de la Barque (departement Lozère).
In Noord-Europa is de kou sinds gistermiddag wat afgenomen. Toch werd het met name in Fins Lapland de afgelopen nacht nog plaatselijk beneden minus 30: Salla Naruska registreerde -34,7º. In Noord-Noorwegen kwam Nyrud uit op -30,3º. Verder in Helsinki -17,0º en de sneeuw ligt daar 70 cm hoog.

Bron: Jan visser | Gewijzigd: 6 februari 2017, 15:22 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 maart 2013, 18:38 uur | Bericht #391966
Minder ongelukken op wintersport

Bij de ANWB Alarmcentrale hebben zich sinds afgelopen december 1264 gewonde wintersporters gemeld. Dat is 10 procent minder vergeleken met vorig jaar. De onfortuinlijke wintersporters hadden vooral knieletsel en beenbreuken. De ANWB denkt dat het er minder kunnen zijn omdat er dit jaar minder Nederlanders op wintersport zijn gegaan door de economische crisis. Ook het feit dat de sneeuw goed was zou mee hebben geholpen. De grootste daling van het aantal wintersportpatiënten was in Zwitserland: 25 procent. In Oostenrijk en Duitsland was de daling 9 procent, in Italië 20 procent. De ANWB bracht 98 wintersporters met een gipsvlucht terug naar Nederland; 129 Nederlanders werden per ambulance teruggebracht naar huis. Overigens zijn de omstandigheden in de wintersportlanden nog uitstekend: volgens de ANWB loopt het seizoen dit jaar nog door tot midden april.

Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 maart 2013, 17:11 uur | Bericht #392041
Honderden mensen gered van ijsschotsen

Letse reddingsdiensten hebben voor de kust van Letland ruim 200 mensen gered die op twee grote ijsschotsen waren afgedreven. Het gaat volgens lokale media om ijsvissers. IJsvissen is in Letland een populaire sport.

De autoriteiten hebben de ijsvissers met helikopters en schepen van het ijs gehaald. Eerder meldden de lokale media dat het om 540 vissers ging, maar de Letse nieuwssite Delfi stelde dit aantal later bij tot 220.

De ruwe zee bemoeilijkte de reddingsoperatie. Volgens de autoriteiten waren de ijsschotsen waarop de vissers zaten, dik genoeg om hen te dragen. Op één schots zaten 180 vissers.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 184 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 184, lezen 2 mensen het topic "Onweerskansen 29, 30 en 31 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden