Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Centre, PA.

3 Dec 2023 23:57:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Centre, PA; Clearfield, PA.

3 Dec 2023 23:42:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegany, NY; Livingston, NY.

3 Dec 2023 23:26:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegany, NY; Livingston, NY; Wyoming, NY.

3 Dec 2023 23:07:44

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

3 Dec 2023 22:50:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegany, NY; Cattaraugus, NY; Livingston, NY; Wyoming, NY.

3 Dec 2023 22:48:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbia, FL; Suwannee, FL.

3 Dec 2023 19:30:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Suwannee, FL.

3 Dec 2023 19:30:32

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

3 Dec 2023 13:32:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

3 Dec 2023 13:23:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baker, FL; Charlton, GA.

3 Dec 2023 10:40:34

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Baker, FL; Columbia, FL.

3 Dec 2023 09:22:57

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

3 Dec 2023 09:16:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baker, FL; Duval, FL; Nassau, FL.

3 Dec 2023 07:59:54

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Baker, FL; Duval, FL; Nassau, FL.

3 Dec 2023 07:59:54
Actueel
1 / 4

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Orkaanseizoen 2023

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
18 oktober 2012, 18:02 uur | Bericht #373510
Koude komt deze winter terug in CanadaNa vorig jaar de derde warme winter op rij gekregen te hebben, is de prognose van AccuWeather.com thans dat sneeuw en koude in de komende winter, in een groot deel van van Canada, een comeback maken. Atlantisch Canada en de maritieme provincies zullen daarop een uitzondering maken, maar de langetermijnvoorspellers verwachten dat grote winterstormen gevolgen hebben op die regio. In Zuid-Ontario en Quebec zal  de winter met bijna normale temperaturen en sneeuw terugkeren, vooral in januari en februari. Iets kouder dan normaal weer met bijna het normale sneeuw wordt voorspeld voor de meeste delen van de Prairie-regio, waar het de afgelopen winter de warmste plek was. Voor delen van Alberta en British Columbia wordt een killer en droger-dan-normaal patroon verwacht. Een uitsplitsing van de winter prognose volgt hier onder.

Atlantic Canada en Maritime Provinces: Stormachtig
Een milde en vrij rustige december is hier normaal, maar de bovennormale watertemperatuur voor de kust van Atlantisch Canada is in staat stormen te versterken. Krachtige stormen zijn het meest waarschijnlijk van halverwege tot het laatste deel van de winter.

Een actief stormveld later in het seizoen betekent mogelijk intense perioden van regen, sneeuw en wind op Prince Edward Island, Nova Scotia, Newfoundland en New Brunswick. "Voor Saint John's en Halifax verwachten we vooral in januari en februari een vrij stormachtige winter, ik denk dat een aantal stormen in de kustgebieden zullen komen," zegt AccuWeather.com Expert Senior Meteoroloog Brett Anderson. "Zelfs met mildere-dan-normale temperaturen deze winter, zien we een gelijke hoeveelheid sneeuw en stortbuien in beide steden komen." Verder landinwaarts, in een zone die zich uitstrekt van New Brunswick tot een centraal en westelijke Newfoundland, kan de sneeuwval boven normaal uitvallen. Fredericton, New Brunswick, en Gander en Corner Brook, Newfoundland, behoren tot de steden en gemeenten waar deze winter naar verwachting meer sneeuw dan normaal zal vallen.

Ontario en Quebec: Sneeuw en koude keren terug
Meteorologen verwachten een trage start van de winter met een milde en rustige december, maar later in januari en februari kunnen in het zuiden van Ontario en Québec meer typisch winterse omstandigheden plaatsvinden. "Als we naar de tweede helft van januari en februari kijken, denk ik dat we dan in een sterkere stormpatroon vanuit het zuiden hebben, maar ook een hoeveelheid koude lucht uit het noorden zien komen.  Dus, ik denk dat we in het midden van de winter bovennormale sneeuw zullen zien voor Toronto, Ottawa, Montreal " licht Anderson toe.


Snow in Toronto, Ontario, on Dec. 17, 2007 from Flickr user ocad123.

Over het gehele winterseizoen gerekend zal de gemiddelde sneeuwval, voor Toronto, Ottawa, Montreal en Quebec City, rond normaal uitkomen. Met name in Ontario zijn, behalve de terugkeer van de sneeuw, arctische lucht invallen mogelijk. De meest bittere kou zal het leven in gebieden verder in het noorden en oosten moeilijk maken. De ski- en sneeuwscootercondities worden met de terugkeer van het winterse weer, vooral tijdens het midden tot het laatste deel van het seizoen, verbeterd.

Het 'lake-effect' zal zich doen zich gelden in Ontario
Met het ongewoon warme water van de Grote Meren is er een grotere voedingsbodem voor zware 'lake-effect' sneeuw voorvallen, zolang de koude lucht over de regio stroomt. "Omdat december vrij mild verloopt zal het 'lake-effect eerst minder dan normaal zijn. Zodra we in januari en februari zijn en de koude lucht binnen stroomt, zien we een gemiddeld tot boven gemiddeld 'lake-effect' [sneeuw], "aldus Anderson.
Saskatchewan en Manitoba: Kouder dan Normaal
Deze winter keert de koude lucht over Canadese prairies terug met temperaturen die onder normaal zijn.

Na een zeer droge periode in de hele regio, houdt het ongewoon droge weer ook stand tot en met december in Saskatchewan en Manitoba. Dat zal veranderen in januari en februari tijdens de toeslaande stormen. 'Ik denk dat we voor de steden Regina en Winnipeg een toename gaan zien in de Clipper Alberta systemen, die met name in de tweede helft van de winter snelle vlagen van sneeuwval naar die beide steden zal brengen,' zei Anderson. Omdat Alberta Clipper systemen snel bewegen en niet veel vocht bevatten, wordt een matige hoeveelheid sneeuw voorspeld voor deze winter. Regina, Saskatoon en Winnipeg zullen naar verwachting een vrijwel normale sneeuwval hebben.

Alberta, British Columbia: killer en droger dan normaal
Wanneer een groot hogedrukgebied Alaska en ook soms West-Canada domineert, zijn de droger-dan-normaal voorwaarden aanwezig voor een groot deel van Alberta en British Columbia. British Columbia heeft reeds tekorten aan water als gevolg van een record droogte doorstaan en het drogere weer deze winter zal de situatie verder doen verergeren. Ondertussen zal de deur open staan voor het invallen van Arctische lucht in Brits-Columbia en Alberta.

'Ik denk dat de algehele winter voor Vancouver er droger dan normale uit ziet met bijna normale temperaturen. Maar met dit drogere patroon, zullen de nachten killer worden dan normaal. Ook hier wordt de deur geopend voor snelle invallen van Arctische lucht,' voegt Anderson toe. 'In termen van stormen; die zullen zwakker, maar kouder zijn, dus dat is een beetje gunstiger voor sneeuw dan we gewoonlijk zien.'


This photo of snowboarding in Fernie, Canada, on March 1, 2009 is from Flickr user cb6379.

Voor de Canadese Rockies wordt vrijwel de normale sneeuwval verwacht , waarschijnlijk tot groot genoegen van de skiërs, terwijl de Alberta Clipper systemen het gebied aan doen. Met de koude lucht zal de sneeuw een groot deel van de winter en het voorjaar blijven liggen.

© onweer-online
Bron: AccuWeather | Gewijzigd: 18 oktober 2012, 18:30 uur, door Sanwa
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.780 topics, welke bij elkaar 448.040 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 102 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 102, lezen 3 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 4".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden