Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 19:09:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 08:26:02

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 13:38:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

7 Dec 2023 09:19:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

7 Dec 2023 08:25:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:43

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

6 Dec 2023 20:27:23
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 november 2012, 19:10 uur | Bericht #375073
Ongebruikelijk vroege sneeuwstorm treft Beijing

Deze foto is niet meer beschikbaar
Sneeuw in Beijing. Foto: AFP

De autoriteiten in Beijing hebben het op één na hoogste sneeuwstorm-alarm uitgeroepen, nadat de Chinese hoofdstad zondag werd getroffen door een ongebruikelijk vroege sneeuwstorm. De storm komt vier dagen voorafgaande aan een belangrijke politieke bijeenkomst. De regerende communistische partij start dinsdag een congres, waarbij voor de komende decade een nieuwe leider wordt gekozen.

Binnen 24 uur kreeg de stad 5,8cm neerslag (mix van regen en sneeuw) te verwerken. Dit is het hoogste dagtotaal sinds 1951. Wegens de weersomstandigheden werd een "code oranje" afgegeven. De stadsverwarming is vandaag aangezet in plaats van op de geplande datum van 15 november. De nationale meteorologische dienst waarschuwt zondag voor sneeuwstormen in de noordelijke provincies rondom de hoofdstad. Normaliter komen de sneeuwstormen pas tegen het einde van de maand het land binnengetrokken. 

De autoriteiten in de nabijgelegen provincie Shanxi hebben 10 autosnelwegen afgesloten om ongelukken te voorkomen. In de binnenlanden van Mongolië kwamen meer dan 400 vrachtwagens vast te zitten door de sneeuw en het verkeer liep geheel vast. 

© onweer-online
Bron: News.com


| Gewijzigd: 4 november 2012, 19:19 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 november 2012, 10:42 uur | Bericht #375113
Toeristen Chinese Muur dood in sneeuwstorm

Deze foto is niet meer beschikbaar
De Chinese Muur in oktober © afp.

Twee Japanse toeristen zijn tijdens een onverwachte sneeuwstorm omgekomen toen ze de Chinese Muur in de Chinese provincie Hebei bezochten. Dat hebben staatsmedia maandag bericht.

De winter in Noord-China is dit jaar ongewoon vroeg ingevallen en ging vergezeld van zware sneeuwstormen. In de hoofdstad Peking kwamen dit weekeinde honderden auto's vast te zitten in de sneeuw. Sinds zondag is er 6 centimeter sneeuw gevallen. De autoriteiten in Peking hebben het openbare verwarmingssysteem eerder aangezet. Normaal wordt het centrale verwarmingssysteem pas 15 november aangezet.

Sinds 1951 is het in Peking begin november niet meer zo koud geweest.

Bron: AD | Gewijzigd: 5 november 2012, 11:07 uur, door Marga
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 november 2012, 14:50 uur | Bericht #375129
Peking: zonnig na sneeuwstorm....

Tijdens het weekend is de Chinese hoofdstad Peking (Beijing) en omliggende gebieden getroffen door een sneeuwstorm. Twee Japanse toeristen kwamen in het noorden van de provincie Hebei om het leven. Ze waren op een ongerestaureerd gedeelte van de Grote Muur gestrand. De sneeuwval was bijzonder vroeg en heftig voor Pekingse begrippen. Inmiddels is het er weer rustig, droog en minder koud met overdag veel zon. Pas op vrijdag zou er opnieuw wat sneeuw kunnen vallen.


Koude lucht vanuit Siberië stroomde dit weekend naar Peking. Tussen een hogedrukgebied en een lagedrukgebied trok de wind aan (lijnen van gelijke luchtdruk, de isobaren, staan ook dicht op elkaar...) en viel er sneeuw. Het lagedrukgebied trok gisteravond naar Noord-Korea weg. Dit is de weerkaart van gisteravond 18 UTC, 19 uur Ned. tijd.

Congres communistische partij
Het gemeentebestuur had ongeveer 60.000 mensen standby om sneeuw te ruimen om verzekerd te zijn van een vlotte opening van het partijcongres van de Chinese communistische partij. Het congres vindt 8 november plaats. Maar de sneeuw smelt vandaag alweer, omdat er zachtere lucht is binnengestroomd en de zon er alweer volop schijnt.

Recordhoeveelheid neerslag
In het centrum van Peking werd tussen zaterdagochtend en zondagochtend (dus in 24 uur tijd) 58 millimeter neerslag gemeten. Dat is een recordhoeveelheid voor de stad, althans, voor het winterhalfjaar (november tot en met maart). Sneeuwval in Peking komt in november meestal niet voor.


Neerslaghoeveelheid in millimeter, van zaterdag 3 november om 18 UTC.

Kleurcodes
Ook in China werkt men met waarschuwingskleuren als er extreem weer wordt verwacht. Zaterdagavond werd voor het centrum van de miljoenenstad code oranje voor een sneeuwstorm afgegeven, terwijl voor verscheidene noordwestelijke gebieden van de stad code rood - het hoogste niveau - van toepassing was.


Er was gisteren 6 centimeter sneeuw gevallen. De autoriteiten in Peking hebben het openbare verwarmingssysteem eerder aangezet. Normaal wordt het centrale verwarmingssysteem pas 15 november aangezet. En sinds 1951 is het in Peking begin november niet meer zo koud geweest. Archieffoto, bron: ABC Australia.

Ontregeld
Auto- en treinverkeer en ook het openbare vervoer raakten ontregeld door de sneeuwstorm. Op de luchthaven waren gisterochtend 23 vluchten geannuleerd en vijf vluchten liepen vertragingen op. Ook enkele metrolijnen waren ontregeld. Verder waren zo'n 700 auto's zelfs meer dan 22 uur op de Badaling Expressway, die deel uitmaakt van de Beijing-Tibet Highway, gestrand. Zo'n 2.000 mensen werden geëvacueerd door de paramilitaire politie.


Weerkaart geldig voor dinsdag 0 UTC (1 uur Ned. tijd). Hogedrukgebied met zijn kern nabij Peking zorgt voor droog en rustig weer.

'Slushy snow'
Een Amerikaanse toeriste schrijft op TripAdvisor.com dat de Chinezen gisteren (zondag) goed met de sneeuwsituatie om gingen. Ze zag in de stad veel mensen de wegen en straten sneeuwruimen. Ook het hotelpersoneel probeerde het pad dat leidt naar de ontbijtzaal via de tuin sneeuwvrij te maken. Maar de sneeuw was 'slushy' waardoor het moeizaam ging. Volgens haar was de laatste sneeuwval in november in Peking 61 jaar geleden. En vandaag, maandag, was het weer zonnig met een strakblauwe lucht en begon de sneeuw alweer te smelten. 'Business as usual', zo schrijft zij.

Bron: CNN, TripAdvisor.com, Meteo Consult.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 november 2012, 14:55 uur | Bericht #375130
FOTOSPECIAL. Peking kreunt onder hevige sneeuwval

De winter in Noord-China is dit jaar ongewoon vroeg ingevallen. In de regio rond Peking is afgelopen weekend de zwaarste sneeuwval sinds 1951 gemeten. Hoewel de sneeuwstormen nu over hun hoogtepunt heen zijn, worden de komende dagen nog ijzel en sneeuw verwacht. Twee Japanse toeristen zijn op de Chinese Muur in de Chinese provincie Hebei tijdens een onverwachte sneeuwstorm omgekomen.Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:13 uur, door Joyce.s
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 november 2012, 18:29 uur | Bericht #375480
China zet zich (wederom) schrap voor een sneeuwstorm

China heeft een "code oranje" afgegeven, de op één na hoogste waarschuwingsfase. Het binnenland van Mongolië en de provincies Jilin en Heilongjiand zullen getroffen gaan worden door een sneeuwstorm, aldus het Nationaal Meteorologisch Centrum van China. Ook in andere delen van het noordoosten van China zal te maken krijgen met sneeuw. De temperatuur gaat zeker 4-8 graden dalen. Een krachtig koufront krijgt de komende drie dagen het noorden en zuidwesten van China in de greep. 

© onweer-online
Bron: Khaleej Times
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 november 2012, 17:56 uur | Bericht #375534

Gepubliceerd op 6 nov 2012 door ServitudeForAll
there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
15 november 2012, 17:42 uur | Bericht #375657
Sneeuwchaos in noordoosten van China

Een twee dagen durende sneeuwstorm heeft het noordoosten van China volledig platgelegd. De mensen hadden stroom noch water en ook de wegen zaten volledig dicht.
Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.782 topics, welke bij elkaar 448.058 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 751 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 751, lezen 16 mensen het topic "Waarnemingentopic Zomer 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden