Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS; Sheridan, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Dundy, NE.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Graham, KS; Norton, KS.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gaines, TX.

26 Apr 2024 04:31:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gove, KS; Graham, KS; Sheridan, KS.

26 Apr 2024 03:20:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Graham, KS; Norton, KS; Sheridan, KS.

26 Apr 2024 03:20:33

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Norton, KS; Red Willow, NE.

26 Apr 2024 03:20:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Yuma, CO; Cheyenne, KS; Dundy, NE.

26 Apr 2024 03:20:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, NE.

26 Apr 2024 03:01:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Rawlins, KS; Sherman, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 02:35:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gove, KS; Logan, KS; Sheridan, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 02:34:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Sherman, KS.

26 Apr 2024 02:34:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gove, KS.

26 Apr 2024 02:34:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hitchcock, NE; Red Willow, NE.

26 Apr 2024 01:47:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Logan, KS; Rawlins, KS; Sherman, KS; Thomas, KS; Wallace, KS.

26 Apr 2024 01:47:28
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
1 maart 2013, 20:18 uur | Bericht #389546
Monster storm in aantocht voor oostkust USA

Een winterstormsysteem trekt aankomend weekeind over de USA en heeft de potentie om zich te ontwikkelen in een krachtige, destructieve en erg disruptieve storm langs de oostkust.

Noordwesten en de Plains
Het systeem komt vanaf de noordelijke wateren van de Stille Oceaan en komt dit weekeind aan land met een matige hoeveelheid regen en sneeuw voor de berggebieden. Al in dit beginstadium kan het systeem voor problemen gaan zorgen in de vorm van stortregens en verhoogde kans op lawines in de bergen. Maar deze fase van de storm zal tijdens zijn reis over het Noordwesten op 2 en 3 maart en daarna over de noordelijke Rockies en de centrale Plains niet de grote krantenkoppen halen. In deze fase kan de storm enige problemen teweeg brengen voor de weggebruikers behorende bij lichte tot matige sneeuwbuien. Het positieve van dit verhaal is, dat het systeem broodnodige neerslag brengt naar de door droogte geteisterde gebieden zoals onder andere Washington, Oregon, Idaho, Wyoming, Montana, North Dakota, South Dakota, Minnesota, Nebraska, Iowa en Missouri)

 

Midwesten en Zuiden
Als het midden van de volgende week nadert (4-5 maart) trekt het systeem over de Mississippi rivier. Op dat moment vinden er veranderingen plaats in de bovenste lagen van de atmosfeer. Hierdoor worden de omstandigheden gunstiger voor het krachtiger worden van het systeem. Vanuit de Golf van Mexico komt er vochtige lucht het systeem binnen. In de Ohio vallei staten valt er meer neerslag in de vorm van sneeuw. Sneeuw, regen en onweersbuien zullen delen van het Zuiden en Mid-Atlantic gaan teisteren. De staten, die de meeste problemen kunnen ondervinden van dit systeem zijn Illinois, Indiana, Ohio, Kentucky, Tennessee, Mississippi, Alabama, Georgia, Florida, South Carolina, North Carolina, Virginia en West Virginia. 

 

Oostkust
Als het systeem eindelijk de Atlantische kust heeft bereikt op woensdag en donderdag (6-7 maart) zijn de voorwaarden op de meeste niveaus van de nabijgelegen atmosfeer en van de atmosfeer ver weg gelegen in Noord Amerika zeer gunstig voor een explosieve ontwikkeling van het systeem. Op dit punt kan het systeem een echt monster gaan worden. Alhoewel het te koud is om een tropisch systeem te worden, kan dit systeem net zulke ernstige gevolgen hebben als een tropisch systeem. Er zijn volgens chef meteoroloog Elliot Abrams overeenkomsten met de dodelijke storm van 6 maart 1962. 

Beeld van één van de scenario's van ligging van de jetstream op 6-7 maart 2013


Traject en impact
Het traject van deze atmosferische bom zal bepalen of delen van de mid-Atlantische staten en het zuiden van New England wel of niet te maken krijgen met wederom een dik pak sneeuw, windstoten van orkaankracht, stroomuitval, overstromingen aan de kust en verkeerschaos. Aan de andere kant kan alles met een sisser aflopen en trekt het systeem de oceaan op. 



© onweer-online
Bron: Accuweather


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 maart 2013, 08:02 uur | Bericht #389557
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 maart 2013, 19:54 uur | Bericht #389572
Update: De scenario's

Storm scenario nr 1: traject en impact.
Als de storm de Oostkust bereikt zijn er twee mogelijkheden. Het eerste scenario laat de storm richting het oosten de Atlantische oceaan op trekken. Er ontstaan een sneeuwstorm  van het midden van de Appalachen tot de westelijke helft van Virginiam het westen van Maryland en de hoger liggende delen in het westen van Noord Carolina. Sneeuw gemengd met regen kan gaan vallen in Washington DC, Baltimore en Richmond. Ondanks de matige sneeuwval kan het verkeer toch nog flink hinder ondervinden van dit systeem. Aan de kust van Noord Carolina tot Long Island kan door de storm overstromingen aan de kust veroorzaken. Dit scenario laat de zwaarste neerslag vallen ten zuiden van New York City, Boston en Philadelphia. 



Storm scenario nr 2: traject en impact.
Het tweede en meer gevaarlijke scenario brengt de storm naar de Oostkust met een krachtige explosieve versterking van het systeem. Een krachtig systeem zal een draai naar het noorden maken. Dit brengt zware sneeuwval en gevaarlijke windstoten naar het zuiden van New England, inclusief Boston en New York City. 


© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 maart 2013, 19:57 uur | Bericht #389573
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 maart 2013, 16:45 uur | Bericht #389618
Update



Brad Panovich16:32
WEDNESDAY STORM UPDATE: The trends in the model guidance have clearly been to keep the heaviest snows in Virginia. Today's runs of the models have much better data in them then days past so more weight can be given to them. There is still some time for a shift south for more snow in NC, but I still believe that would be along & north of I 40. Even with the shift north we still will likely see some snow showers just more rain and little snow accumulations across the Piedmont. The mountains will still get some good snows 4-7". Stay tuned for changes.
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 maart 2013, 18:43 uur | Bericht #389653
DC, Viriginia, Maryland in de lijn van de winterstorm

De gevolgen van de storm, die op ramkoers ligt met de oostelijke staten van de USA lopen uiteen van problemen op de weg en stroomuitval door hevige sneeuwval tot overstromingen aan de kust door een stormvloed. Een grote storm gaat zware sneeuwval brengen voor het gebied van Noord Carolina tot delen van West Virginia, Pennsylvania en New Jersey. In het midden van de week trekt de storm over de centrale Appalachen richting de mid-Atlantische kust. Nieuwe informatie suggereert, dat het systeem aan het einde van deze week voor de kust zal blijven hangen. Dit zal gevolgen hebben voor de stranden langs de oostkust. 



Sneeuw
Gebaseerd op de laatste informatie kan vermeld worden, dat het gebied, wat 30cm sneeuw of meer te verwerken krijgt, ligt op de hoger gelegen gebieden van het oosten van West Virginia tot in de westelijke delen van Virginia. Charlottesville, Roanoke, Harrisonburg and Winchester, Va.; Frederick en Hagerstown, Md. en Martinsburg, W.Va. hebben de meeste kans op zware sneeuwval. Het gewicht van de sneeuw kan bomen en elektriciteitspalen doen omknappen. Ook andere steden in het gebied kunnen een aardig pak sneeuw verwachten. Hieronder vallen Washington, D.C., Baltimore, Md., Richmond, Va., Dover, Del. en Vineland, N.J. Tijdens een gedeelte van de storm kunnen deze steden ook te maken krijgen met regen. 

Bij het naderen van de kust neemt het systeem in kracht toe. Het systeem kan in grootte (naar het noorden) toenemen of stagneren of beide. In Philadelphia, Pittsburgh en Harrisburg kan de sneeuwweegschaal beide kanten opslaan. Hoe de komende dagen gaat verlopen is moeilijk te zeggen. Een richtingsverandering van slechts 50km kan al grote veranderingen in de vorm en hoeveelheid neerslag teweeg brengen. New York City ligt aan de meest noordelijke grens van het gebied wat geringe tot matige sneeuwval kan krijgen. Tenzij het systeem stagneert en aanzienlijk uitbreidt naar het noorden, is de kans op zware sneeuwval voor NYC gering. Indien het systeem meer richting het zuiden gaat, komt ook het gebied van zware sneeuwval verder naar het zuiden te liggen over het westen en midden van Noord Carolina. 

 

Wind, overstromingen aan de kust en stranderosie
Volgens de meteorologen van accuweather kunnen de effecten aan de kust van dit systeem vergeleken worden met een gemiddelde tot krachtige nor'easter. Zulke storm produceren wind over een groot wateroppervlak en duwen het water richting de kust. De vorm van de kust en de richting van de wind bepalen welke gebieden het meest kwetsbaar zijn voor kustoverstromingen. De duur en de kracht van de aanlandige wind bepaalt de ernst van het stijgen van het water. De wind kan krachtig genoeg zijn om sporadische stroomstoringen te veroorzaken van het oosten van Noord Carolina tot het zuiden van New Jersey. Windstoten tot 96 km/h zijn mogelijk. Een periode van 24-48 uur van beukende golven kan stranderosie veroorzaken. Gebieden van het oosten van Noord Carolina tot het zuiden van New Jersey zullen te maken krijgen met overstromingen aan de kust tijdens het hoogtij op woensdag. Gelukkig is de astronomische invloed tijdens de storm minimaal. 

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 maart 2013, 18:43 uur | Bericht #389654
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 maart 2013, 18:47 uur | Bericht #389655




| Gewijzigd: 4 maart 2013, 18:48 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 maart 2013, 11:21 uur | Bericht #389682
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 maart 2013, 13:26 uur | Bericht #389692






| Gewijzigd: 5 maart 2013, 13:29 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 maart 2013, 13:32 uur | Bericht #389694




| Gewijzigd: 5 maart 2013, 13:33 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 maart 2013, 13:35 uur | Bericht #389695


CBC Weather Centre via Twitter
Equally impressive totals from this same storm in Montana and North Dakota
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 maart 2013, 17:53 uur | Bericht #389714
Sneeuwstorm legt vliegverkeer in Midwest USA lam

De sneeuwstorm zorgt voor grote overlast op de wegen en op de vliegvelden. Meer dan 1.000 vluchten van en naar O'Hare (Chicago) en Midway vliegvelden zijn geannuleerd. Op he Minneapolis-St.Paul internationaal vliegveld izjn er bijna 100 vluchten gecanceld. De sneeuw en het ijs op de wegen maakt het rijden op de snelwegen in delen van Noord Dakota, Minnesota en het noordwesten van Illinois tot een nachtmerrie. Chicago kan 15-25 cm sneeuw verwachten. Door de harde wind ontstonden er sneeuwduien van bijna een meter hoog in Noord Dakota. 

Situatie op de weg in Minnesota:



© onweer-online
Bron: Canoe news, KSTP | Gewijzigd: 5 maart 2013, 17:57 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 maart 2013, 21:40 uur | Bericht #389723
Sneeuwval overzicht



1 inch = 2,54 cm
1 feet = 30 cm


Montana
- 35 inch nabij Bear Paw Ski Area 
- driftsneeuw van 5 tot 7 feet ten noordwesten van Carlyle in Wibaux County in het oosten van montana.

Wyoming
- 2 inch nabij New Haven en Rockypoint in het noordoosten van Wyoming

Colorado
- 14 inch in Gothic in het westen van Colorado
- 2.0 inch op Denver Internationaal vliegveld.

Noord Dakota
- 18 inch op de grensovergang met Canada ten noordoosten van Sarles.
- Drift van 3 tot 5 feet in Grand Forks nabij de stad Gilby
- 7,6 inch bij het kantoor van de NWS in Grand Forks.

Zuid Dakota
- 5 inch in Lead in de Black Hills

Minnesota
- 12 inch in Karlstad
- 9,0 inch op het St Paul Internationaal vliegveld in Minneapolis.

Iowa
- 8,6 inch bij New Hampton

Wisconsin
- 7,5 inch bij New Richmond
- Officiële meting in Madison: 3,4 inch op Dane County regionaal vliegveld
- Officiële meting in Milwaukee: 1,4 inch op General Mitchell internationaal vliegveld

Illinois
- 5,8 inch op Rockford Airport
- 2,2 inch op het O'Hare internationaal vliegveld

© onweer-online
Bron: The Weather Channel
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 maart 2013, 21:57 uur | Bericht #389725
Ryan Maue @RyanMaue
NAM WRF-4km simulated radar which uses precip-type shows rain/snow line very near DC 6 AM Wed morning.

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 maart 2013, 23:24 uur | Bericht #389730
Dak van school gewaaid tijdens Saturn

TWC Breaking @TWCBreaking
Earlier this afternoon parts of the roof were blown off Columbiana Middle School in central Alabama - tstorm winds est. at 70-80mph. #Saturn

@JWatson_Wx: EMA in Shelby Co., AL -- 20 ft. sections of roof blown off Columbiana Middle School, at least 2 classrooms damaged.
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 maart 2013, 06:33 uur | Bericht #389733
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 maart 2013, 08:13 uur | Bericht #389737
215 aanrijdingen in Minnesota door sneeuwstorm



De sneeuwstorm, die momenteel over de USA trekt, heeft in Minnesota 215 aanrijdingen veroorzaakt, aldus de State Patrol. In 34 van de gevallen zijn er zwaar gewonden gevallen. Ook zijn er 314 auto's van de weg af geraakt. In de gehele staat waren er problemen op de wegen en werden er zeker 80 vluchten geannuleerd. Volgens een woordvoerder van de MnDOT (Minnesota Department of Transportation) was elke beschikbare sneeuwschuiver op de weg en werkten de mensen shifts van 12 uur op, 12 uur af. De I-94 werd gedeeltelijk afgesloten wegens een dodelijk ongeval. Tienduizenden leerlingen en studenten hadden een dagje vrij. 

© onweer-online
Bron: KSTP | Gewijzigd: 6 maart 2013, 08:14 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 maart 2013, 12:35 uur | Bericht #389747
Sneeuwstorm teistert Washington DC

Het openbare leven in de Amerikaanse hoofdstad Washington ligt voor een deel plat door een sneeuwstorm. De hevige sneeuwval maakt verschillende wegen onberijdbaar, 1.100 vluchten zijn geannuleerd. Inwoners van de stad is voorlopig gevraagd thuis te blijven.


Sandra Cardoen

De sneeuwstorm houdt al enkele dagen het noorden van de VS in de ban. De storm trok al over een tiental staten, van Minnesota tot Virginia. Op sommige plaatsen viel tot zo'n 60 centimeter sneeuw. In Wisconsin raakte een auto van de weg en sukkelde een rivier in. Daarbij kwam de chauffeur om, zijn passagier is nog vermist.

In en rond Washington sneeuwt het al twee dagen en waait het hard. Voor vandaag is nog veel sneeuw voorspeld, maar morgen zou het droger worden. Bijna alle vluchten van en naar Washington zijn geannuleerd en het openbaar vervoer in de stad rijdt met een aangepaste dienstregeling. Veel bedrijven en overheidsinstellingen hebben vergaderingen en andere bijeenkomsten uitgesteld. Scholen zijn gesloten.

Bron: De Redactie
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 maart 2013, 16:21 uur | Bericht #389760
Sneeuw en storm teisteren noordoosten van de VS

Voor de tijd van het jaar ongewoon hevige sneeuwval heeft op de luchthaven O'Hare in Chicago voor de afgelasting van ongeveer 900 vluchten gezorgd. Gisterenavond lokale tijd was er reeds 20 centimeter sneeuw gevallen, berichtte de Chicago Tribune. Daarom zijn de meeste vluchten voor vandaag geannuleerd.


© belga.

De weerdiensten verwachten dat de storm Saturn vandaag verder naar het oosten in de richting van de Amerikaanse hoofdstad Washington trekt, maar zijn niet zeker wat betreft zijn kracht en mogelijke neerslag. De voorspellingen gaan van regen met gemiddelde windkracht tot 20 centimeter verse sneeuw.

Een woordvoerder van het ministerie van Verkeer van de staat Virginia adviseert pendelaars vandaag geen gebruik te maken van hun wagen. Een maand geleden legde winterstorm Nemo in het noordoosten van de VS vooral de regio rondom Boston lam.

Bron: HLN
| Gewijzigd: 6 maart 2013, 19:34 uur, door Marga
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 241 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 241, lezen 5 mensen het topic "Nader verklaard: De supercel".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden