Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, FL; Leon, FL; Brooks, GA; Thomas, GA.

27 Mar 2024 11:14:35
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 mei 2013, 14:25 uur | Bericht #395381
Zomerverwachting UK 2013

Dit is de definitieve zomerverwachting voor de UK. De verwachting is opgesteld naar aanleiding van de historische gegevens van verschillende globale circulaties/indices. De zomer van 2013 zal (in de UK) minder nat verlopen dan de zomer 2012. Hier is echter niet veel voor nodig. Echter zal wel dezelfde karakteristieken vertonen, die verwacht mogen worden bij een voornamelijk onstuimige zomer. Het is niet zo, dat er dus ook geen periodes met beter en aangenamer zomerweer zullen zijn. 

Het is van belang om te weten, dat lange termijnverwachtingen moeilijk op te stellen zijn. Deze verwachting geeft een overzicht van wat er deze zomer gaat gebeuren op het gebied van regenval, temperatuur en wind. De hoeveelheid neerslag zal rond het gemiddelde liggen. De temperatuur komt 1-2°C onder het seizoensgemiddelde. Het is het waard om notitie te nemen van een hoger dan gemiddelde verwachte regenval op het vasteland van Europa. 

Juni





Juni lijkt twee gezichten te hebben. Het bovenste kaartje - 500mb anomalie - geeft een indicatie waar de hogedruk- en lagedruk gebieden zich gaan ontwikkelen. Er is veel "geel" en " groen" boven het zuidwesten van de UK. Let wel: het kaartje is een gemiddelde voor de gehele maand juni. De kleuren indiceren, dat er waarschijnlijk een hogedrukgebied dichtbij het zuidwesten van de UK gaat komen. Dit hogedrukgebied zal in de eerste helft van juni het weerbeeld gaan bepalen in de UK. Dit houdt in, dat er aangenaam warme en zonnig zomerweer wordt verwacht. In het noorden heeft de blauwe kleur de overhand. Dit geeft een lagedrukgebied aan met meer instabiel en onstuimig weer. Dit gebied bepaalt in de tweede helft van juni het weer. Wederom krijgt de UK te maken met regen en koelere temperaturen. De gemiddelde maandtemperatuur zal onder het seizoensgemiddelde voor juni komen. De neerslaghoeveelheid zal rond het gemiddelde komen te liggen.

Juli






Het meest opvallende aan de bovenstaande kaarten van juli is een enorm groot gebied met blauw/paars. Dit vertegenwoordigt een groot lagedrukgebied boven een groot deel van Europa. Het gebied ligt verankerd net ten oosten van de UK. Het weer zal koud en regenachtig zijn. Vooral de oostelijke delen van de UK zullen te maken krijgen met flinke buien. Er zijn aanwijzingen, dat in het midden van juli het weer flink onstuimig kan zijn. Echter dit is gezien de termijn nog erg onzeker. De temperaturen zijn lager dan gemiddeld. 

Augustus



Het weerbeeld in augustus zal bijna indentiek zijn. Een lagedrukgebied ligt boven het oosten van de UK en brengt lager dan gemiddelde temperaturen en regen met zich mee. De neerslag zal niet in zulke grote hoeveelheden vallen als vorig jaar, maar zal meer een buiïg karakter hebben. Tijdens de laatste dagen van augustus zal de luchtdruk boven het zuiden van UK waarschijnlijk gaan stijgen. De atmosfeer wordt weer iets stabieler. Echter de temperaturen blijven onder het langetermijngemiddelde en de hoeveelheid neerslag schommelt rond het seizoensgemiddelde voor de maand augustus. 

Met in achtneming van de onzekerheid bij langetermijnverwachtingen, kan met enige zekerheid gesteld worden, dat in de zomerperiode de bewoners van de UK (en een deel van het vasteland van Europa, waaronder NL) te maken krijgen met een aanhoudend lagedrukgebied net ten oosten van de UK. Hierdoor zullen de temperaturen lager dan gemiddeld uitvallen. Boven het vasteland van Europa zal de hoeveelheid neerslag hoger dan gemiddeld zijn. De UK ligt op het grensgebied tussen het lagedrukgebied in het oosten en het hogedrukgebied ten zuidwsten van de UK. Als de systemen iets naar het westen opschuiven krijgt de UK wederom te maken met een natte zomer. Het lichtpuntje is, dat er een beter zomer verwacht wordt met minder regenval dan de zomer van 2012. Echter zullen de temperaturen tegenvallen. 

© onweer-online
Bron: UK Weather Forecast. | Gewijzigd: 27 mei 2013, 14:56 uur, door Ries
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Enschede
Berichten: 1493
Lid sinds: 7 jun. 2011
27 mei 2013, 14:32 uur | Bericht #395382
Leuk. Maar het duurt nog wel even. Zijn deze lange termijn zomerverwachringen van de UK vaker uitgekomen?
Liefhebber van -30°C, +30°C, 50 cm sneeuw, zeer zware regenval, zeer zwaar onweer, grote hagelstenen, zeer zware storm..... Kortom alles wat extreem is!
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 mei 2013, 17:03 uur | Bericht #395388
Citaat van reedtimmer, maandag 27 mei 2013, 14:32 uur Leuk. Maar het duurt nog wel even. Zijn deze lange termijn zomerverwachringen van de UK vaker uitgekomen? Hier is de link van de verwachtingen van ukweather forecast:
http://www.ukweatherforecast.co.uk/category/weather-forecasts/
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 mei 2013, 17:57 uur | Bericht #395498
'Koude zomer is niet te voorspellen'

Volgens de Franse weerzender Météo moeten we voor onze vakantie niet in Spanje, Frankrijk of Portugal zijn. Europa wacht de koudste zomer in 200 jaar. Maar volgens RTL-weervrouw Helga van Leur is dat helemaal niet te voorspellen. De Franse meteorologen zeggen dat er een kans van 70 procent is dat deze zomer vooral koud en nat gaat worden. Grote delen van Europa zullen in juni en juli slechts enkele zomerse dagen kennen. En in augustus worden zware stormen verwacht. September en oktober zouden dan weer droger en warmer worden.

Helga van Leur: 'Daar gaan we weer'
Helga van Leur zucht als ze over de weersvoorspelling van de Franse metereologen hoort. Ze heeft er inmiddels al verschillende vragen over binnen gekregen. "Ik dacht: daar gaan we weer. Mijn ervaring in de afgelopen 16 jaar is dat we dit soort voorspellingen met een korrel zout moeten nemen." Volgens de weervrouw is het onmogelijk om zo'n vergaande uitspraak over het weer te doen.

Citaat van RTL-weervrouw Helga van Leur:
"Laten we nou eerst beginnen om het weer op de korte termijn goed te voorspellen. Dat is al moeilijk genoeg. Een heel seizoen vooruit kijken is eigenlijk onmogelijk."

De Franse meteorologen maken een vergelijking met 1816. Toen zakte de gemiddelde temperatuur wereldwijd met 0,4 tot 0.7 graden. 1816 wordt ook wel het 'jaar zonder zomer' of het 'jaar van de armoede' genoemd. Het koude zomerweer zorgde toen voor mislukte oogsten en voedseltekorten in Europa. Of deze zomer in Europa dus nat en koud gaat worden is helemaal niet te zeggen. Voor een nauwkeurige weersvoorspelling moeten we echt nog even geduld hebben.

Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
orioner
Lid
Woonplaats: Kluisbergen
Berichten: 365
Lid sinds: 8 jul. 2010
28 mei 2013, 18:52 uur | Bericht #395512
Citaat van reedtimmer, maandag 27 mei 2013, 14:32 uur Leuk. Maar het duurt nog wel even. Zijn deze lange termijn zomerverwachringen van de UK vaker uitgekomen?

idd, en de topzomer van 2012, waar was die?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.842 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 200 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 200, lezen 3 mensen het topic " Lente discussietopic 2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden