Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 juli 2013, 20:22 uur | Bericht #400601
Rampenplan in Antwerpse haven na grondverzakking



In haven van Antwerpen dreigen zes ondergrondse pijpleidingen te scheuren na een grondverzakking. Er werd een veiligheidsperimeter van een kilometer ingesteld en de stad heeft de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd, zo meldt de stad Antwerpen in een persbericht.

De grondverschuiving gebeurde op de Scheldelaan in de richting van Antwerpen ter hoogte van Total Fina. De leidingen, die van verschillende firma's zijn, vervoeren butaan, aardgas, stikstof, waterstof en koolwaterstoffen. Er is momenteel nog geen sprake van een lek, maar de druk in de leidingen zou fel verhoogd zijn door de grondverzakking. Specialisten zijn ter plaatse om de situatie te evalueren.

De Scheldelaan is in beide richtingen afgesloten tussen het Boudewijnsluizencomplex en de Oosterweelsteenweg.

Bron: HLN / Foto: Photo News
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 juli 2013, 09:17 uur | Bericht #400609
Werken moeten verdere grondverschuivingen bij Total voorkomen

De situatie met de pijpleidingen bij Total is momenteel voldoende veilig om werken op te starten die verdere grondverschuivingen op de Scheldelaan moeten voorkomen. Dat meldt de stad Antwerpen in een persbericht.


Foto: WAS

Het petrochemisch bedrijf Total is vrijdag in de mate van het mogelijke ontruimd, nadat door een grondverzakking op de Scheldelaan zes ondergrondse leidingen onder druk zijn komen te staan.

De beheerders van de leidingen zullen na de werken kunnen starten met een inspectie. Pas daarna kan volgens de stad een nieuwe inschatting gemaakt worden van de veiligheidsrisico’s.

Tenzij er eerder nood aan zou zijn, komt het gemeentelijk coördinatiecomité zaterdag om 7 uur opnieuw samen om de toestand te evalueren. Verdere communicatie volgt daarna, aldus de stad.

Bron: De Standaard | Gewijzigd: 6 juli 2013, 09:17 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 juli 2013, 10:23 uur | Bericht #400611
Nog hele dag hinder door grondverzakking Scheldelaan

De werken die verdere grondverschuivingen op de Scheldelaan in Antwerpen moeten voorkomen, zullen nog minstens de hele dag duren. Pas hierna kunnen de pijpleidingbeheerders starten met de inspectie van de leidingen. De gemeentelijke fase van het rampenplan blijft intussen van kracht, maar de perimeter is wel teruggebracht tot 400 meter, en ook het scheepvaartverkeer werd hernomen. Dat meldt de stad Antwerpen.

Werkzaamheden in het kader van het Sigmaplan die werden uitgevoerd door een private ondernemer in opdracht van Waterwegen en Zeekanaal, leidden gisteren tot een grondverschuiving over een lengte van ongeveer 30 meter op de Scheldelaan ter hoogte van Total Olefins Antwerp. Die veroorzaakte extra druk op zes ondergrondse leidingen.

Leidingen
Eén daarvan was niet in gebruik. Drie leidingen die ruwe aardolie, butaan en aardgas transporteren, lagen in de onmiddellijke risicozone en werden daarom drukvrij gemaakt en buiten gebruik gesteld. Ook bij de twee overige leidingen, die stikstof en waterstof vervoeren, werden de nodige maatregelen genomen om escalatie bij eventuele breuken te voorkomen. Het risico op beschadiging van de nabijgelegen tanks is sterk afgenomen.

Grondwerken
De aannemer kan nu beginnen met grondwerken die verdere grondverschuivingen moeten voorkomen, maar die zullen nog minstens de hele dag duren. Daarna kunnen de leidingen geïnspecteerd worden en kan een nieuwe inschatting van de veiligheidsrisico's gemaakt worden. Zolang de werken duren zal de Scheldelaan volledig afgesloten blijven voor alle verkeer, ook voor fietsers.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 juli 2013, 20:50 uur | Bericht #400629
Rampenplan A'pen blijft van kracht



In de Antwerpse haven blijft het oppassen voor een ontploffing bij het petrochemisch bedrijf Total. Door een grondverzakking gisterenavond dreigen zes leidingen met gevaarlijke stoffen het te begeven. Het rampenplan is nog altijd van kracht en de hulpdiensten gaan minutieus te werk, want een misstap kan grote gevolgen hebben.

Bron: HLN / VTM
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 juli 2013, 17:21 uur | Bericht #400656
Pijpleidingen aanzienlijk verschoven in Antwerpse haven

Uit een eerste controle van de ondergrondse pijpleidingen blijkt dat sommige aanzienlijk zijn verschoven door de grondverzakking op de Scheldelaan. Breuken zijn er voorlopig niet vastgesteld. De grondverschuiving zorgde voor een zeer ernstig veiligheidsrisico waarvan de afwikkeling nog dagen in beslag zal nemen. De Scheldelaan blijft zolang afgesloten en ook de gemeentelijke fase van het rampenplan blijft van kracht. Dat hebben burgemeester Bart De Wever en brandweercommandant Frank Maertens vandaag op een persconferentie gemeld.

Werkzaamheden in het kader van het Sigmaplan die door een private ondernemer in opdracht van Waterwegen en Zeekanaal werden uitgevoerd, zorgden vrijdag voor een grondverschuiving over een lengte van ongeveer 30 meter op de Scheldelaan ter hoogte van Total Olefins Antwerp. Deze zorgde voor extra druk op zes ondergrondse leidingen.

Preventiemaatregelen
Eén daarvan was niet in gebruik. Drie leidingen die ruwe aardolie, butaan en aardgas transporteren, lagen in de onmiddellijke risicozone en werden daarom drukvrij gemaakt en buiten gebruik gesteld. Ook bij de twee overige leidingen, die stikstof en waterstof vervoeren, werden de nodige maatregelen genomen om escalatie bij eventuele breuken te voorkomen.

Uit een eerste inspectie van de leidingen bleek dat sommige leidingen, die het dichtst bij de plaats van het incident lagen, tot maximum 1 meter horizontaal en 0,5 meter verticaal verplaatst werden door de grondverschuiving. Breuken zijn er vooralsnog niet vastgesteld. In de loop van de dag zullen er nog inspecties en metingen worden uitgevoerd.

Geen verkeer
Een aannemer is sinds gisteren met grondwerken bezig, die ook vandaag worden verder gezet. Zolang de werken duren zal de Scheldelaan volledig afgesloten blijven voor alle verkeer. Er werden wel de nodige maatregelen genomen om alle omliggende bedrijven in volledige of minstens gedeeltelijke productie te houden. De perimeter wordt verminderd tot 200 meter.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 juli 2013, 07:49 uur | Bericht #400707
Rampenplan Antwerpse haven blijft tot dinsdagavond van kracht



In de Antwerpse haven blijft het gemeentelijk rampenplan nog zeker tot dinsdagavond van kracht, na de zware grondverzakking van vrijdagnamiddag aan de Scheldelaan. Er worden nog volop leidingen blootgelegd om te controleren of er geen breuken of scheuren zijn. Ook de Scheldelaan blijft voorlopig afgesloten voor doorgaand verkeer. De leidingen in de directe omgeving van de grondverzakking zijn stilgelegd. Enkel in een ervan zit nog aardolie die niet verwijderd kan worden. Omdat aan die situatie nog een zeker risico verbonden is, blijft het gemeentelijk rampenplan nog actief.

Geen breuken
Er zijn vooralsnog echter geen breuken vastgesteld, ook niet aan een aardgasleiding die ruim een meter verschoven was door de grondverschuiving. Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever is in ieder geval een grote ramp vermeden kunnen worden. De Scheldelaan, de voornaamste verkeersader van het havengebied, blijft tot nader order plaatselijk afgesloten. Er is wel een omleidingstraject beschikbaar op de website van de stad Antwerpen, zodat alle bedrijven in de omgeving bereikbaar blijven met zo weinig mogelijk hinder voor de werknemers.

Bron: GvA | Gewijzigd: 6 maart 2017, 12:18 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2013, 15:00 uur | Bericht #400737
Total wordt opnieuw van aardolie voorzien

De pijpleiding voor ruwe aardolie van raffinaderij Total die aan de Scheldelaan in de Antwerpse haven nabij de zware grondverzakking van vrijdag ligt, kan opnieuw worden opgestart. De leiding is noodzakelijk om de productie van Total draaiende te kunnen houden. De gemeentelijke fase van het rampenplan blijft intussen wel nog behouden, daarover valt pas ten vroegste vanavond een nieuwe beslissing.


© belga

De grondverzakking van vrijdag, veroorzaakt door werkzaamheden van een private ondernemer in opdracht van Waterwegen en Zeekanaal, zorgde voor enorme druk op zes ondergrondse pijpleidingen en dat over een lengte van dertig meter. Vijf van de leidingen waren op dat moment in gebruik, voor het transport van respectievelijk aardgas, aardolie, butaan, stikstof en waterstof. Zij moesten allen worden stilgelegd.

De aardolieleiding werd de voorbije dagen extra intensief geïnspecteerd, omdat ze nodig is voor de productie van Total. Nu ze veilig is verklaard, zal ze op een gecontroleerde manier opnieuw in gebruik worden genomen. De hulpdiensten volgen het proces van nabij om bij eventuele problemen meteen te kunnen ingrijpen.

De Scheldelaan blijft intussen nog afgesloten voor doorgaand verkeer, al zijn er wel omleidingen voorzien naar de bedrijven in de omgeving. Ook het rampenplan blijft nog zeker tot dinsdagavond van kracht.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2013, 22:07 uur | Bericht #400758
Rampenplan Scheldelaan Antwerpen is verlaagd

In Antwerpen is het rampenplan verlaagd van de gemeentelijke naar de operationele fase, na de grondverzakking aan de Scheldelaan in het havengebied van vorige vrijdag. Dat zegt de stad Antwerpen. De Scheldelaan zelf blijft vooralsnog afgesloten voor doorgaand verkeer.

De gemeentelijke fase van het rampenplan bleef de voorbije dagen van kracht omdat een pijpleiding voor het transport van aardolie door de grondverzakking onder grote druk was gezet. De pijpleiding werd wel stilgelegd, maar de olie die nog in de buizen zat, kon niet zomaar worden verwijderd.

Vanmiddag is de pijpleiding na grondige controle weer in gebruik genomen. De hulpdiensten bleven wel waakzaam tijdens de opstartfase.

De andere leidingen in de buurt van de grondverzakking worden voorlopig nog niet weer in bedrijf genomen.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.843 topics, welke bij elkaar 448.337 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 243 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 243, lezen 2 mensen het topic "Type's onweer die kunnen voorkomen in de Benelux".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden