Fout in query! (Table './db16708_oo/openproxies' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed)
SELECT ipbin FROM openproxies WHERE ipbin = 0x36eabfca
Hoe kom je de dagen door in de ruimte? Tips van een astronaute :: onweer-online.nl
Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

27 Nov 2021 17:34:27

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

27 Nov 2021 12:02:14

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Nov 2021 12:01:50

De temperatuur bij Westdorpe is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

27 Nov 2021 10:09:13

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

27 Nov 2021 09:53:19

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Noord-Brabant.

27 Nov 2021 08:30:52

Het zicht bij Gilze Rijen is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

27 Nov 2021 08:20:35

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

27 Nov 2021 08:20:34

Het zicht bij Eindhoven is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

27 Nov 2021 07:45:38

De temperatuur bij Humain is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

27 Nov 2021 07:45:38

De temperatuur bij Gilze Rijen is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

27 Nov 2021 07:45:38

De temperatuur bij Woensdrecht is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

27 Nov 2021 07:45:37

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

27 Nov 2021 07:45:37

De temperatuur bij Eindhoven is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

27 Nov 2021 07:45:37

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Gelderland, Noord-Brabant.

27 Nov 2021 07:20:50
Actueel
1 / 4

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 juli 2013, 14:46 uur | Bericht #402201
Hoe kom je de dagen door in de ruimte? Tips van een astronaute

 De Amerikaanse astronaut Sunita Williams is na twee missies in totaal 322 dagen in de ruimte geweest. (Nog langer dus dan André Kuipers, die in totaal 204 dagen in de ruimte heeft doorgebracht.) In een interview met de BBC legt ze uit hoe je moet proberen ook in de ruimte een normaal leven te leiden.

Om het vol te kunnen houden in de ruimte, moet je jezelf goed voorbereiden, zegt Williams. En daarmee bedoelt ze niet alleen de technische training, maar vooral dat je goed moet beseffen dat je zo lang zo ver van huis zult zijn. 'Ik noem het de eindjes vastknopen voordat je vertrekt, want je weet nooit wat er kan gebeuren. Je moet er zeker van zijn dat je overal vrede mee hebt gemaakt.'

Deze foto is niet meer beschikbaar
Sunita Williams voordat ze aan boord gaat van de Sojoez ruimtecapsule. © afp.

Eenmaal in de ruimte, moet je proberen je dag 'zo normaal' mogelijk te laten verlopen. 'Ik borstelde mijn haar elke dag. Ik weet niet of het er daardoor beter uitzag, maar het is een van die dingen die je ook op Aarde doet, en die je dus gewoon moet voortzetten.'

'We nemen ook dingen mee die ons aan thuis herinneren. Mijn favoriet was een knuffeldier dat een kopie was van mijn kleine Jack Russel.' Daarnaast kreeg Williams marshmellow-crème mee, om ook in de ruimte te kunnen eten waar ze als kind al zo dol op was. 

Eenmaal in de ruimte, bleken zaken die op aarde zo belangrijk lijken, volstrekt triviaal. 'Je vergeet zaken als politiek. Ik voelde me geen Amerikaanse meer; ik voelde me al gezegend omdat ik iemand van de Aarde was. (...) En als ik een slechte dag had, ging ik naar het raam om een stukje van die Aarde te zien. Ik moest er van glimlachen.'

Dat is een van de zaken die een missie naar Mars zwaar zal maken, denkt Williams. 'Je moet dingen bedenken om de tijd van de crew te doden omdat de Aarde kleiner en kleiner wordt, en je steeds minder vaak met de Aarde kunt communiceren.'

Deze foto is niet meer beschikbaar
Williams aan het werk in de ruimte in 2006 © epa.

Ze denkt dat het op termijn wel zal gebeuren: het is ongelofelijk hoeveel we al hebben bereikt, zegt Williams. 'We hebben het idee dat het ruimteprogramma al lang loopt, maar het is pas vijftig, zestig jaar oud. We hebben enorme vooruitgang geboekt; we probeerden eerst alleen raketten te lanceren en nu leven en werken we in de ruimte en wandelen regelmatig buiten het station.'

'We willen dat mensen naar Mars gaan en dat het succesvol wordt. Robots kunnen er nu komen en dat is geweldig, maar om iemand met twee ogen op de planeet te zetten, zodat die zelf een beslissing kan maken en echt begrijpen wat er daar is, is een volgende stap. Uiteindelijk zullen we alle technische problemen om dat te realiseren, kunnen oplossen.'

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.453 topics, welke bij elkaar 446.317 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.377 leden.
Het nieuwste lid is Hendrik Jan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2264 mensen aan het browsen op het forum. 5 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2264, lezen 12 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 16A".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden