Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 05:59:56

De kaart De Bilt - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 05:59:51

De kaart De Bilt - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 05:59:50

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 04:59:59

De kaart Leeuwarden - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 04:59:58

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 03:00:02

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 02:59:59

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 02:59:59

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 02:59:58

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 02:59:58

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 02:59:57

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 02:59:56

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 02:59:55

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 02:59:54

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Mar 2023 02:59:53
Actueel
1 / 4

Lente discussietopic

Kans op sneeuw

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Zware aardbevingen zuiden Turkije

Meer dan 50.000 mensen overleden in Syrie en Turkije

Stormkansen 13-14 maart

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
29 augustus 2013, 09:43 uur | Bericht #407576
Herfst discussietopic 2013 De voorbije twee maanden waren om van te smullen. Als we het algehele beeld bekijken van de voorbije zomer mogen we zeker niet klagen. Op een een paar "dipdagen" na was het praktisch alle dagen mooi weer met temperaturen tussen 20 en 25 graden en met zelfs enkele tropische dagen + een hittegolf. En dat er waren, die riepen, dat we de koudste zomer in 200 jaar gingen krijgen Enkel voor de liefhebbers van onweer was het dit seizoen aan de erg magere kant. Voor mij persoonlijk was deze shelfcloud (zie foto) het enige spannende deze zomer. Hopelijk is dit volgend jaar beter.Op 1 september start dus opnieuw de meteorologische herfst en die duurt tot en met 1 december. Eigenlijk beginnen de eerste eigenschappen zich al te tonen. Enkele bomen verliezen al hun bladeren, mistige en iets frissere ochtenden, langere nachten dus meer afkoeling, kortere dagen en natuurlijk de start van het nieuwe schooljaar :p Op weergebied krijgen we in het overgangsweekend een weerbeeld die ons een heel klein beetje een herfstgevoel zal geven. Het hogedrukgebied komt op een postitie te liggen waardoor we aanvoer van koudere lucht uit het noordwesten krijgen. Op zaterdag trekt ook een zwak koufront van west naar oost over onze streken met wat neerslag(geen grote hoeveelheden) en maxima die rond of net onder 20 graden liggen. Zondag dezelfde temperaturen maar wel een overwegend droog weerbeeld.


Koufront op zaterdag

Eerste nazomer(tje) op komst?
"Meteorologisch is het zomerse najaarsweer goed verklaarbaar. In deze tijd van het jaar vormt zich vaak een hogedrukgebied boven Midden-Europa. Boven West-Europa waait de wind daardoor uit zuidelijke richtingen, waarmee warme lucht uit het gebied van de Middellandse Zee wordt aangevoerd. Bovendien ontstaan boven de Atlantische Oceaan actieve depressies waarin de luchtdruk heel laag kan worden omdat de tegenstellingen in temperatuur tussen het noordpoolgebied en de tropen in het najaar groter worden. Boven de oceaan is de luchtdruk dan lager dan boven Midden-Europa waardoor de zuidelijke wind boven West-Europa toeneemt en de aanvoer van warme lucht nog sterker wordt. Onder zulke omstandigheden kan de temperatuur in Nederland in september en oktober nog oplopen tot waarden tussen 20 en 25 graden. In november, als de zon al niet meer zoveel kracht heeft, wordt het dan 15 tot 20 graden. In extreme gevallen zijn in de afgelopen honderd jaar in het zuiden van Nederland in oktober zelfs nog tropische temperaturen gemeten van 30 graden. Het dagrecord voor november werd behaald op 4 november 1994 toen op de weerstations Maastricht en Oost-Maarland 21,1 graden werd gemeten, voor deze maand de hoogste temperatuur van de 20e eeuw. Het maandrecord voor september (sinds het begin van de regelmatige temperatuurmetingen in 1706) werd behaald in 2006, met een gemiddelde temperatuur in De Bilt van 17,9 graden tegen toen normaal 14,2 graden. De absoluut hoogste temperatuur die ooit in de herfst is gemeten, is 34,2 graden op 5 september 1949."(Bron: KNMI)

Hoe de eerste week van september gaat verlopen is nog niet geheel duidelijk maar erg “herfstig” ziet het er niet uit, integendeel! De laatste kaarten van de beide modellen ECMWF en GFS tonen dat het hogedrukgebied dermate gunstig komt te liggen dat we opnieuw aanvoer van zachtere lucht krijgen uit het zuiden. De temperaturen kunnen medio volgende week dan oplopen richting 25 graden. Een eerste nazomertje zit dus in de mogelijk heden. Niets uitzonderlijk als we bovenstaande uitleg van het KNMI lezen. Of het zover komt valt nog even af te wachten want een lagedrukgebied boven Ijsland staat al een tijdje te popelen om uit te zakken en voor herfstweer te zorgen. Dat lijkt op de lange termijn toch te lukken. Natuurlijk kijken we weer uit naar jullie nuttige bijdragen en meningen in dit topic. 


Drukverdeling op woensdag 4 september.


Maximumtemperaturen woensdag 4 september volgens GFS.

En tenslotte nog de 10-daagse pluimverwachting:


© Onweer-Online

| Gewijzigd: 29 augustus 2013, 09:58 uur, door Bart Standaert
BartS
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 augustus 2013, 12:04 uur | Bericht #407617
De kans op nog even een mooie nazomer de komende week lijkt steeds groter te worden. Zowel de pluim, als GFS laten voor eind volgende week mogelijke temperaturen zien van rond de 28 graden.

Lange termijn guidance

Synoptische ontwikkeling

Een blokkade ten zuidwesten van de Britse Eilanden beweegt oostwaarts, ligt woensdag boven Centraal-Europa en zakt vervolgens weg richting Zuidoost-Europa. Aan de grond zien we zondag een krachtig hogedrukgebied met het centrum boven het zuidwesten van de Britse Eilanden. De aangevoerde lucht is aanvankelijk van maritiem polaire origine. Het hoog verplaatst zich oostwaarts richting Midden-Europa waardoor de stroming vanaf woensdag zuidelijk wordt. Warme lucht boven Zuidwest-Europa kan ons land met zuidelijke stroming opnieuw bereiken. Woensdag en donderdag ontwikkelt zich net zuid van IJsland een omvangrijk lagedrukgebied welke zich richting het volgende weekeinde richting het noorden van de Britse Eilanden verplaatst. Het bijbehorende frontale systeem passeert later op vrijdag ons land, in de bovenlucht begeleid door een hoogtetrog. Vanaf het weekeinde van 7 en 8 september lijkt de westcirculatie de overhand te krijgen met een sturend hoogtelaag boven Noord-Europa of de noordelijke Noordzee en een Azorenhoog die dan vrij ver naar het zuidwesten is teruggetrokken.

Modelbeoordeling en onzekerheden
Tot en met donderdag is er grote consistentie tussen de EPS-leden onderling, hetgeen resulteert in een opvallend kleine spreiding in de pluim. Nadat de middagtemperatuur zich op zondag nog op een vrij laag niveau bevindt, loopt deze op naar waarden tussen de 25 en 30 graden op donderdag. Verder is het gedurende deze periode droog, de 10% kans op neerslag is te verwaarlozen. Op vrijdag en zaterdag zien we een grote spreiding in zowel de temperatuur als neerslag. Deze onzekerheid heeft alles te maken met de timing van het frontale systeem op vrijdag of zaterdag. Een tragere doorkomst zou betekenen dat vrijdag en misschien ook zaterdag ook nog warm is. De kans op neerslag is vanaf vrijdag trouwens vrij hoog met 70%, gezien het feit dat de warme lucht verdreven gaat worden zou een stevig onweer tot de mogelijkheden kunnen behoren. Op de langere termijn lijkt een westcirculatie met aanvoer van vrij koele maritiem polaire lucht toch wel een grote kans te maken. De neerslag kans ligt op 70-80% en de middagtemperatuur komt rond of iets beneden het langjarig gemiddelde te liggen.

Samenvatting meerdaagse-periode:
Perioden met zon en droog. De middagtemperatuur loopt geleidelijk op van 18 graden op zondag tot ruim 25 graden op donderdag.

Samenvatting EPS-periode:
Grote kans (ca. 80%) op een overgang naar een wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde.Bron: KNMI


| Gewijzigd: 30 augustus 2013, 12:08 uur, door Ries
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
1 september 2013, 06:51 uur | Bericht #407661
Wat een heerlijke 10-daagse pluim. Het nieuwe schooljaar zal zomers starten:

BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
1 september 2013, 09:42 uur | Bericht #407664
De ochtendrun van ECMWF blijft met zomerweer komen vanaf morgen.

| Gewijzigd: 1 september 2013, 09:45 uur, door Bart Standaert
BartS
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
1 september 2013, 10:59 uur | Bericht #407665
Na een paar mooie dagen vakantie in Maastricht en prachtige omgeving duikel ik bij terugkomst op het forum gelijk het herfsttopic in. Maar gelukkig krijgen we van Bart Standaert nog een nazomertje!
Vannacht was het best fris. De Bilt 7,3 graden, waarmee 1 september gelijk al met de koudste nacht begint sinds 12 juli (eveneens 7,3 graden). Heel augustus was de minimumtemperatuur niet lager dan 8 graden (op de 15e). 

Maar de vooruitzichten voor de maximumtemperatuur zijn voor een paar dagen heel mooi!
Na 5 dagen blijft de Oper van EMCWF nog wel aan de hoge kant. Zelfs de hoogste member van de 52, maar de spreiding is dan bijzonder groot en kan het alle kanten op. De Control van GFS geeft na 5 dagen een behoorlijke terugval in maximumtemperatuur, maar is daarmee weer 1 van de laagste members. Ook hier laat de spreiding warmere mogelijkheden zien. We gaan het zien.

Wat overigens opvallend is; geen van de pluimen laat op zeer korte termijn (afgelopen nacht) de minimumtemperatuur van 7,3 graden zien. :D Ook niet op de pluimen van gisterenavond.Hieronder de langjarig gemiddelde temperatuur voor de eerste 10 dagen van september. (bron:KNMI)Het langjarig gemiddelde voor de gehele maand september is 14,5 graden in De Bilt.

Extremen:
Op 5 september 1949 werd de maximumtemperatuur in De Bilt 34,2 graden.


Op 16 september 1971 vroor het in De Bilt 's-nachts -0,7 graden.


Tenslotte: Het kouds overdag in september werd het sinds de metingen in De Bilt op 28 sept 1943 met een maximumtemperatuur van slechts 8,1 graden! Brrr.
| Gewijzigd: 1 september 2013, 12:04 uur, door Ben47
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
ton1959
Lid
Woonplaats: rotterdam
Berichten: 191
Lid sinds: 1 sep. 2013
1 september 2013, 20:02 uur | Bericht #407674
hmzzz. de herfst is begonnen.en er komen een aantal zomerse dagen aan!!!
vrijdag onweer!!!als ik de media moet geloven.maar of het zo erg wordt zoals in 2008?geen idee
toen stond het water aan de drempel van de achterdeur....laat maar komen het vuurwerk.
alles is droger dan droog....
Woonplaats: Opperdoes
Berichten: 123
Lid sinds: 7 jan. 2013
1 september 2013, 21:36 uur | Bericht #407679
Citaat van ton1959, zondag 1 september 2013, 20:02 uur hmzzz. de herfst is begonnen.en er komen een aantal zomerse dagen aan!!!
vrijdag onweer!!!als ik de media moet geloven.maar of het zo erg wordt zoals in 2008?geen idee
toen stond het water aan de drempel van de achterdeur....laat maar komen het vuurwerk.
alles is droger dan droog....

welke media???
waar blijft de winter
Calimero
Lid
Woonplaats: Wetteren
Berichten: 65
Lid sinds: 19 jun. 2012
1 september 2013, 21:40 uur | Bericht #407680
Als ik de weervrouw op VTM hoor, lijkt het meer op een hete nazomer dan op een herfst! :D
Donderdag zou de kaap van 30°C kunnen gehaald worden.
jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4149
Lid sinds: 26 aug. 2011
2 september 2013, 09:28 uur | Bericht #407682
Citaat van Winter4ever, zondag 1 september 2013, 21:36 uur Citaat van ton1959, zondag 1 september 2013, 20:02 uur hmzzz. de herfst is begonnen.en er komen een aantal zomerse dagen aan!!!
vrijdag onweer!!!als ik de media moet geloven.maar of het zo erg wordt zoals in 2008?geen idee
toen stond het water aan de drempel van de achterdeur....laat maar komen het vuurwerk.
alles is droger dan droog....
welke media???
En waar halen die media hun gegevens vandaan????
Nu ja dat van die zomerse dagen is wel waar natuurlijk zoals het er nu naar uit ziet.
GFS


ECWater tot aan de drempel van de achterdeur?
Dat moet dan een hele lage drempel zijn....
Nou ja, ik geef teon, e rgaan wat leden voor heel veel neerslag maar als je NU voorsped dat het tgen het weekend heel erg nat wordt
en die voorspelling komt uit, dan heeft dat vooral met  meer geluk dan wijsheid te maken, een gokje wagen op 1 bepaald lid of iets dergelijks.

Er is een hele kleine kans  dat het kan, niet eens een kans of een kleine kans. Maar ja, op  basis van de gegevens nu.

Ohja...
Onweer?
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
2 september 2013, 09:53 uur | Bericht #407683
Citaat van ton1959, zondag 1 september 2013, 20:02 uur hmzzz. de herfst is begonnen.en er komen een aantal zomerse dagen aan!!!
vrijdag onweer!!!als ik de media moet geloven.maar of het zo erg wordt zoals in 2008?geen idee
toen stond het water aan de drempel van de achterdeur....laat maar komen het vuurwerk.
alles is droger dan droog....
Welkom ton1959, veel plezier hier!Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 september 2013, 11:10 uur | Bericht #407684
Lange termijn guidance.

Synoptische ontwikkeling

Een Mediterraanse hoogterug strekt zich noordwaarts uit over ons land richting Scandinavië en beweegt geleidelijk oostwaarts. Tegelijkertijd zakt een hoogtetrog nabij IJsland verder uit en aan het einde van de week snoert deze af nabij de Britse Eilanden. Dit afgesnoerde hoogtelaag koerst vervolgens richting de Golf van Biskaje en het Iberisch Schiereiland. Dit geheel resulteert in een omega-blokkade en boven ons land in een zuidoostelijke aanvoer van warme lucht. Aan de grond is er dan sprake van een gordel van hogedruk ten noorden van het aandachtsgebied, terwijl ten zuiden van ons een actief lagedrukgebied ontstaat dat geleidelijk retrograad naar de oceaan beweegt.

Modelbeoordeling en onzekerheden
De laatste paar runs zien we een duidelijke tendens: de warmere oplossingen nemen in aantal toe. In het geval van weinig bewolking en wind kan de temperatuur ook nog eens hoger uitvallen dan het model nu berekent, waarmee de maxima aan het einde van de week in het zuidoosten en oosten dichtbij de tropische waardes zouden kunnen gaan uitkomen. Ook de duur van de aanstaande zomerse periode wordt steeds verder verlengd. Desondanks neemt de spreiding na donderdag duidelijk toe en neemt het aantal oplossingen met neerslag eveneens toe. Een en ander hangt af van de oostwaartse propagatie van de afsnoering of hoogtetrog. Op de lange termijn komt ook de westcirculatie meer en meer terug in de oplossingen, maar gezien de spreiding en de termijn is die constatering (nog) niet meer dan een constatering. De blokkade moet eerst nog verdwijnen.

Samenvatting meerdaagse-periode:
De eerste dagen zomers warm en droog. Vanaf het einde van de week een kleine kans op enkele buien en lagere maxima.

Samenvatting EPS-periode:
Aanvankelijk 50% kans op temperaturen rond of boven normaal, maar iedere dag wordt de kans groter (uiteindelijk 70%) dat de maxima rond of iets onder normaal uitkomen. De kans op neerslag neemt toe van 30% naar circa 50%.

Bron: KNMI, kaarten WeerplazaFreedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
2 september 2013, 12:49 uur | Bericht #407688
Citaat van Ries, maandag 2 september 2013, 11:10 uur Lange termijn guidance.
...

Modelbeoordeling en onzekerheden
...De laatste paar runs zien we een duidelijke tendens: de warmere oplossingen nemen in aantal toe. .... ...
Best jammer dat de lange termijn beoordeling van KNMI gebaseerd is op de EC run van 12u UTC van de vorige dag (avondpluim van weerplaza) terwijl we nu al weer een EC-pluim hebben van 00UTC (ochtendpluim weerplaza, die door Ries geplaatst is onder de lange termijn). Het gezwalk van de Oper in EC-pluim en de Control in de Amerikaanse pluim geven aardig wat onzekerheid na donderdag aan. Ook de neerslag in de EC-pluim is nu weer groter voor het weekend.
Er blijft een laagje in de omgeving van ons land hangen waarvan de precieze koers niet te voorspellen valt. Blijven we het droog houden of krijgen we de situatie van september 1984 ....?
Op naar de volgende run...:D

| Gewijzigd: 2 september 2013, 20:49 uur, door Ben47
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
ton1959
Lid
Woonplaats: rotterdam
Berichten: 191
Lid sinds: 1 sep. 2013
2 september 2013, 14:19 uur | Bericht #407690
Citaat van Winter4ever, zondag 1 september 2013, 21:36 uur Citaat van ton1959, zondag 1 september 2013, 20:02 uur hmzzz. de herfst is begonnen.en er komen een aantal zomerse dagen aan!!!
vrijdag onweer!!!als ik de media moet geloven.maar of het zo erg wordt zoals in 2008?geen idee
toen stond het water aan de drempel van de achterdeur....laat maar komen het vuurwerk.
alles is droger dan droog....

welke media???


op tv txt vrijdag 90% kans op regen en ook op Lt geeft buienradar onweer.
wie weet kan het nog. het wordt daaraan vooraf wel behoorlijk warm de dagen ervoor..
hmzzz alweer 1 dag opgeschoven naar zaterdag zie ik net. | Gewijzigd: 2 september 2013, 14:22 uur, door ton1959
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
2 september 2013, 18:46 uur | Bericht #407695
Volgens het Amerik. weermodel GFS dit weekend tropisch warm en ook begin volgende week nog volop zomer.
| Gewijzigd: 2 september 2013, 18:46 uur, door Bart Standaert
BartS
Woonplaats: haarlem
Berichten: 1310
Lid sinds: 23 jun. 2009
2 september 2013, 19:18 uur | Bericht #407697
kijk!

daar word ik vrolijk van!

we slaan de herfst over!
Life without freedom is no life at all.

weather without storms is no weather at all.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
2 september 2013, 20:45 uur | Bericht #407698
Citaat van smoke_soldier, maandag 2 september 2013, 19:18 uur kijk! daar word ik vrolijk van! we slaan de herfst over! Mij heb je! Gewoon een zomerhalfjaarstopic en een winterhalfjaarstopic...:D

Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 september 2013, 21:06 uur | Bericht #407699
Citaat van Ben47, maandag 2 september 2013, 20:45 uur Citaat van smoke_soldier, maandag 2 september 2013, 19:18 uur kijk! daar word ik vrolijk van! we slaan de herfst over! Mij heb je! Gewoon een zomerhalfjaarstopic en een winterhalfjaarstopic...:D
Toch fijn dat we de 4 seizoenen gewoon aanhouden hier


Woonplaats: Boom(Antwerpen)
Berichten: 2257
Lid sinds: 8 mei. 2012
2 september 2013, 21:42 uur | Bericht #407702
Citaat van Bronk, maandag 2 september 2013, 21:06 uur Citaat van Ben47, maandag 2 september 2013, 20:45 uur Citaat van smoke_soldier, maandag 2 september 2013, 19:18 uur kijk! daar word ik vrolijk van! we slaan de herfst over! Mij heb je! Gewoon een zomerhalfjaarstopic en een winterhalfjaarstopic...:DToch fijn dat we de 4 seizoenen gewoon aanhouden hier Ik heb wel zo in het oog dat het nu wel een serieuze verschuiving word met de warmte... Niet negatief natuurlijk, want de temps blijven hetzelfde en de periode verlengt ietwat, maar KMI geeft elke keer een andere periode dan dat de runs voorschotelen... DUs ik ga even afwachten tot morgen/woensdag voor ik de temps nog eens bekijk ;)| Gewijzigd: 2 september 2013, 21:54 uur, door Bronk
Onweersdagen met hagel: 2 ---- Licht onweer: 7
Onweersdagen met rukwinden: 4 ---- Matig onweer: 1
Onweersdagen in totaal 2015: 9 ---- Zwaar onweer: 1
Amras
Lid
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 554
Lid sinds: 25 mei. 2009
2 september 2013, 23:54 uur | Bericht #407709
Ik fietste vanmiddag door de stad en daar ging een windvlaag door de bomen.... Met als gevolg een regen van dorre blaadjes.....

Of eerder vandaag toen ik langs het park liep lag er onder een kastanjeboom al een volgroeide kastanje in gespleten bolster in het gras....

Aan de temperaturen is het nog niet te merken, maar de eerste tekenen van de herfst beginnen steeds beter zichtbaar te worden
Regen, das gewoon vloeibare zonneschijn
jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4149
Lid sinds: 26 aug. 2011
3 september 2013, 08:07 uur | Bericht #407718
Citaat van Amras, maandag 2 september 2013, 23:54 uur Ik fietste vanmiddag door de stad en daar ging een windvlaag door de bomen.... Met als gevolg een regen van dorre blaadjes.....
Of eerder vandaag toen ik langs het park liep lag er onder een kastanjeboom al een volgroeide kastanje in gespleten bolster in het gras....
Aan de temperaturen is het nog niet te merken, maar de eerste tekenen van de herfst beginnen steeds beter zichtbaar te worden
Dat van die blaadjes heeft vooral met de  droogte te maken, Bij aanhoudende droogte zijn er boomsoorten die  hun grootste verdamper, het blad, zullen afstoten.
je ziet het met name bij de beuk snel mar ook bv eikekn kunnen er wat van. Bij beuken kan het zeer plost gebeuren, zelfs nog vroege dan nu, in augustus of zelfs juli.
De beuk is toch wel een 'moet je goed op letten boom", bij grote droogte kan zo'n boom opeens hele takken afstoten, dat scheelt een heleboel verdamping. Alleen zijn het wel van die zware takken waar je dan niet onder wilt staan.

Nog een "droogteverschijnsel"het  vroegtijdig afstoten van eikels, ook de  groei daarvan vraagt water en dan gooien we die maar weg  nietwaar? ((dan worden eikels met hoedje en steeltje in één  afgetsoten)

Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.716 topics, welke bij elkaar 447.659 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.503 leden.
Het nieuwste lid is Anneke Piette.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 80 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 80, lezen 4 mensen het topic "Onweerskansen 3 en 4 september".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Lente discussietopic

Kans op sneeuw

Stormkansen 13-14 maart

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Zware aardbevingen zuiden Turkije

Meer dan 50.000 mensen overleden in Syrie en Turkije

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden