Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2019 05:59:41

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2019 05:59:40

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

26 May 2019 01:59:42

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 May 2019 23:59:41

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 May 2019 20:00:16

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 May 2019 20:00:15

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

25 May 2019 20:00:15

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

25 May 2019 20:00:15

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 May 2019 20:00:15

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 May 2019 20:00:14

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 May 2019 20:00:14

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 May 2019 20:00:14

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 May 2019 20:00:14

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 May 2019 20:00:13

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

25 May 2019 20:00:13
Actueel
1 / 4

Het Lente Waarnemingentopic

Fotowedstrijd mei 2019

Droogteseizoen van start

Lentediscussietopic 2019

Koel en wisselvallig

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 oktober 2013, 17:35 uur | Bericht #409917
Winterverwachting 2013-2014 AziëDe winter in Azië zal een late start hebben. Deze gaat gepaard met een grote tropische activiteit in december, met name in zuidoost Azië. Temperaturen in de regio liggen nabij of net boven het langetermijn gemiddelde. 

Tyfonen tot in december
De warmer-dan-gemiddelde oceaanwateren van de Filipijnse en de Zuid Chinese zee in het eerste deel van de winter zorgen ervoor, dat tot ver in december tropische systemen zoals stormen en krachtige tyfonen kunnen ontstaan. De Filipijnen, Vietnam, het zuidoosten van China en Taiwan zijn afgelopen maanden al zwaar getroffen door de tropische systemen. Helaas is het nog niet voorbij. De warme zeewateren zorgen niet alleen voor de ontwikkeling van de destructieve tropische systemen, maar vertragen ook de komst van de koude lucht over het Koreaan schiereiland en een groot deel van China en Mongolië. Het aantal tropische systemen in de Noordwest Pacific is lager dan in oktober, maar wel ver boven het langetermijn gemiddelde. Gemiddeld  komt er één tyfoon voor in december, waarmee doorgaans het seizoen wordt afgesloten

Nattigheid in het Zuidoosten, droogte in het zuiden van India
Afhankelijk van de kracht en de volhardendheid van de tropische systemen in december, zal er in het hele Zuidoosten en vooral in de Filipijnen een meer-dan-gemiddelde hoeveelheid neerslag gaan vallen. Normaliter is de winter het droge seizoen in een groot deel van Azië. Dit zal een belangrijke factor zijn in het bepalen van het weerbeeld. De dreiging voor tropische cyclonen in het gebied van India tot Bangladesh en Myanmar neemt aanzienlijk af in december. De seizoensgebonden noord tot noordoostelijke stroming van droge lucht - beter bekend als droge moesson - gecombineerd met een paar andere factoren zorgt voor een gemiddelde neerslaghoeveelheid in het gebied van Siberië tot in het midden van China, Indochina en het midden van India. In het zuiden van India zal het droger zijn dan gemiddeld. Het gebied van het uiterste noorden van Vietnam tot het zuidoosten van China en Taiwan zal te maken krijgen met meer droogte dan normaal in het middelste en laatste gedeelte van de winter. Maar het is mogelijk, dat later in de winter het regengebied boven de Filipijnen zich uitstrekt naar het midden en zuiden van Vietnam evenals Laos en Cambodja. Verder naar het noorden (de noordelijke delen van Afghanistan, Pakistan en India) krijgen in het begin en aan het einde van de winter te maken met rondes van regen en sneeuw. 

Koude lucht: laat in het seizoen en minder intensief
Een wisselvallige winter in termen van warm en kou wordt verwacht voor het zuiden van Siberië tot een groot gedeelte van Mongolië, het noordoosten van China, de Korea's en Japan. De beste kans op een koude prik is in januari en februari. Gebieden verder naar het zuiden en westen in Azië zullen een warmere winter dan gemiddeld gaan doormaken. Een enkele koudeprik is in staat om het zuiden van China te bereiken, metname in het tweede deel van de winter. Echter deze zullen maar een korte levensduur hebben aangezien de rest van de regio warmer is dan normaal. 

Sneeuwval
De winterstormentrein zal verder naar het noorden en oosten verschuiven deze winter. Een gemiddelde tot onder gemiddelde hoeveelheid sneeuw gaat er vallen in de gebieden, die normaal sneeuw ontvangen  langs de oost/centrale kust van de Stille oceaan. De gebieden, die meer sneeuw dan normaal krijgen zijn onder andere Manchuria en het noorden van Japan. De vroege en late seizoensstormen brengen sneeuw naar de Himalaya's. 

WIld Card
Het noorden van Japan is één van de plaatsen ter wereld met de meenste sneeuwval dankzij de koude lucht vanuit Siberië, die regelmatig over de regio trekt. De koude lucht pakt vochtige lucht op van de Japanse Zee en dumpt neerslag vervolgens in het noordelijk gebied van Japan. Dit is te vergelijken met het Lake Effect in Noord Amerika bij de Grote Meren. Er is een krans, dat koudegolven boven Japan later in januari en februari gaan toenemen. Het gevolg hiervan, is dat de sneeuwval in Hokkaido en het noorden van Honshu boven het gemiddelde kan uitkomen. Er is een kans, dat als dit Sea Effect vroeg begint, het noorden van Japan te maken krijgt met temperaturen, die ver beneden het langetermijngemiddelde liggen. Een andere wild card zijn de tropische systemen in het eerste deel van de winter. 

De tropen blijven lang actief  in de Western Pacific. Iedere stroom van tropische vochtige lucht, welke over de Noord Chinese vlaktes tot Manchuria, de Korea's en het zuiden van Japan trekt in het eerste deel van de winter, zorgt ervoor, dat deze gebieden een nattere winter krijgen dan gemiddeld. Aan de andere kant, met uitzondering van de Filipijnen, krijgen de gebieden langde de India/China grens, het noorden van Japan en grote delen van het zuiden en oosten van Azië minder neerslag dan gemiddeld in de winter van 2013-2014.

© onweer-online
Bron: Accuweather | Gewijzigd: 23 oktober 2013, 17:42 uur, door Sanwa
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.426 topics, welke bij elkaar 440.443 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.836 leden.
Het nieuwste lid is Pvaes.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 748 mensen aan het browsen op het forum. 5 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 748, lezen 8 mensen het topic "Onweerskansen 27, 28 en 29 juli 2012".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Lente Waarnemingentopic

Fotowedstrijd mei 2019

Droogteseizoen van start

Lentediscussietopic 2019

Koel en wisselvallig

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden