Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnston, NC; Wake, NC.

23 May 2022 22:06:09

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Durham, NC; Franklin, NC; Granville, NC; Wake, NC.

23 May 2022 22:06:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Orange, NC; Person, NC.

23 May 2022 22:04:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wake, NC.

23 May 2022 22:03:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Durham, NC; Orange, NC.

23 May 2022 22:03:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, NC; Onslow, NC.

23 May 2022 22:03:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, SC; Lexington, SC; Orangeburg, SC; Richland, SC; Sumter, SC.

23 May 2022 22:01:33

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Chatham, NC; Lee, NC; Moore, NC.

23 May 2022 22:01:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

23 May 2022 22:01:33

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 May 2022 22:01:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Durham, NC; Granville, NC; Wake, NC.

23 May 2022 21:59:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Houston, AL; Jackson, FL; Decatur, GA; Early, GA; Miller, GA; Seminole, GA.

23 May 2022 21:50:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chatham, NC; Durham, NC; Lee, NC; Orange, NC.

23 May 2022 21:47:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chattahoochee, GA; Harris, GA; Muscogee, GA; Talbot, GA.

23 May 2022 21:38:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Montgomery, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

23 May 2022 21:37:01
Actueel
1 / 4

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
4 december 2013, 10:34 uur | Bericht #413298
Stormkansen 5 december 2013

Vooraleer we de aandacht tenvolle kunnen vestigen op eventuele winterse buien dit weekend, hebben we eerst nog een storm te verwerken. Toch zeker voor het noordwestelijk deel van Nederland. Zoals de verwachtingen er nu voorstaan kan het Waddengebied te maken krijgen met windstoten tot 120-130 km/h. Door mogelijke lijnconvectie kunnen de windstoten misschien nog iets hoger uitpakken. Ook door de noordwestelijke richting waardoor het water richting land gedreven wordt kunnen er hoge waterstanden gemeten worden. Ter verduidelijking de Guidance van KNMI en een stukje geschreven door Gert Coone van Kustweerbericht.be.

Guidance van KNMI over de storm morgen.

SYNOPTISCHE SITUATIE:
Een hogedrukgebied ligt boven de Atlantische Oceaan en een ander hoog ligt boven Bulgarije. Beide systemen zijn met elkaar verbonden middels een rug waarvan de as over het Alpengebied en het midden van Frankrijk ligt. Op de noordflank van deze rug bevindt zich een koufront boven de Noordzee. Dit NW-ZO georiënteerde koufront bereikt in de loop van de ochtend het noordwesten van ons land en verlaat in de avond het zuidoosten. Vanavond verschijnt een vlak laag met frontale golf ten zuiden van IJsland. De kerndruk is dan 1005 hPa. Dit laag trekt verder zuidoostwaarts waarna het in de nacht naar donderdag sterk gaat uitdiepen (snelle cyclogenese onder invloed van de linker uitgang van een sterke jetstreak). Donderdagochtend ligt de depressie met een verwachte kerndruk van 981 (druk is dan ruim 25 hPa gedaald in 12 uur) net noord van Schotland, donderdagavond boven het noorden van Denemarken met een kerndruk van 969. Het bijbehorende koufront wordt om 15 UTC tegen het noorden van ons land verwacht en verlaat zon 4 uur later het zuidoosten.

MODELBEOORDELING:
Timing koufront (van vandaag) is nagenoeg gelijk in de deterministische runs. Mistkansen in de nacht naar donderdag zijn nog aanwezig in het zuiden, maar het signaal in de modellen is afgenomen. De sterkste winden worden berekend op de zuidwest en westflank van het laag. Met de huidige berekende koers (van Schotland naar het noorden van Denemarken) zoals de diverse modellen die laten zien, blijft het sterkste windveld boven de Noordzee. Neemt echter niet weg dat ook boven ons land het e.e.a. staat te gebeuren. De kans op op zware windstoten (75-100 km/uur) vanaf donderdagochtend is groot, ECEPS komt voor een groot deel van het land met 80-100%. Glameps komt om 15 UTC met 90 % kans op 75 km/uur over een groot deel van het land. Voor het noordwestelijk kustgebied is de kans op overschrijding 100 km/uur ook zo'n 90%. Kans op overschrijding van 120 km/uur is groot net ten noorden van ons boven de Noordzee. Voor het noordelijk kustgebied is de kans nu zo'n 60%. De deterministische runs van de modellen passen naadloos in dit beeld.

Aandachtspunten.
WIND:

Hirlam is wordt aangehouden. Donderdag in de loop van de ochtend van het noordwesten uit zware windstoten. In de middag kans op zeer zware windstoten. Waardes van 100-130 km/uur zijn goed mogelijk, waarbij de zwaarste in het noorden van het land zullen voorkomen. Aandacht gaat ook nog uit naar passage van het koufront waar de verticale uitwisseling (lijnconvectie?) tijdelijk wat sterker kan zijn, en dus ook de windstoten.

BEWOLKING:
Veel Sc-bewolking, in het oosten ook St. Nabij het koufront een dikker frontaal wolkenpakket. Zowel Harmonie als Hirlam geven bij het front een duidelijk St-signaal. Achter koufront weer Sc/Cu. Donderdag op nadering van het laag toenemende bewolking. In de loop van de middag op passage van het koufront mogelijk ook enkele verscholen Cb's. Hirlam, en met name Harmonie lijken iets van lijnconvectie te geven.

NEERSLAG:
Mogelijk zeer lokaal lichte (mot)regen ui de Sc- bewolking. Harmonie en Hirlam geven dat aan. Progtemps laten zien dat het weinig voorstelt, als het al gebeurt. Nabij koufront regen. Morgen op nadering van het volgende koufront opnieuw regen, op passage mogelijk buiig van karakter (lijnconvectie). Na passage geleidelijk een toenemende kans op buien, soms al met een ietwat winters karakter. NESO van Hirlam en Harmonie geven na frontpassage geleidelijk wat winterse signalen (natte sneeuw).

Bron: KNMI
Vrijdag gevaarlijk stormtij aan onze kust
Op de weerkaarten is een potentieel gevaarlijke situatie opgedoken. Het lagedrukgebied waarvan in vorige bijdrage al sprake, diept zich de komende 48 uur uit tot een indrukwekkende depressie die over zowat de hele Noordzee zorgt voor een noordwesterstorm. Bij ons valt het met de wind allicht nog mee, maar de stormwind stuwt het zeewater wel op in de richting van onze kust. Het hoogwater bereikt waarschijnlijk het peil van gevaarlijk stormtij, zowel in de nacht van donderdag op vrijdag als vrijdagnamiddag. Dat betekent dat we in Oostende boven de 590 cm TAW uitkomenDe kaart hierboven toont de situatie zoals het Europese weermodel voor vrijdag berekent. De kern van de stormdepressie ligt al boven de Baltische Staten. Bij ons staat de meeste wind op donderdagavond. We kunnen dan eventjes 9 Bft halen uit het westen. In de nacht van donderdag op vrijdag staat aan onze kust nog een harde of stormachtige wind (7 à 8 Bft) uit het noordwesten. Op zich zeker niet uitzonderlijk, maar we zien hoe er van de Noorse Zee tot in de Noordzee dan één langgerekte stroming staat die al het water naar onze kust stuwt (de rode pijl). Dat zorgt voor een opzet van 120 cm, wat betekent dat het water 120 cm hoger zal komen dan het astronomisch berekende hoogwater. Vrijdag zitten we nog altijd in een springtij-periode. Dat betekent dat het hoogwater in de nacht van donderdag op vrijdag om 3 uur lokale tijd aan onze kust erg hoog zal komen: het berekende astronomische springtij met daar bovenop nog eens de opzet van 120 cm. De getijmodellen berekenen voor Oostende daardoor een waterstand van rond de 600 cm TAW (de modeluitvoer van deze avond zelfs nog wat meer). Het alarmpeil voor gevaarlijk stormtij ligt op 590 cm TAW. Ook voor vrijdagnamiddag 15.30 uur lokale tijd berekenen de getijmodellen nog een waterstand rond de 600 cm TAW.


Ter illustratie de berekening van OPTOS-BCZ, één van de getijmodellen voor onze kust: het alarmpeil wordt volgens dit model vrijdag twee keer overschreden (bron: www.mumm.ac.be)

Het is al lang geleden dat we deze waarden nog hebben gehaald. Op vrijdag 9 november 2007 steeg het waterpeil in Oostende tot 593 cm TAW. Daarvoor was het al geleden van de jaren '90 van vorige eeuw dat we nog eens het peil van gevaarlijk stormtij hadden gehaald. Voorlopig ziet het er naar uit dat we deze waarde kunnen overschrijden en dus het hoogste peil van deze eeuw zullen optekenen. Ter vergelijking: tijdens de beruchte watersnoodramp van 1 februari 1953 steeg het peil in Oostende tot 666 cm TAW (bij benadering, de vlotter van de getijmeter werd toen immers uit zijn buis geduwd; lees er hier meer over).

Het Oceanografisch Meteorologisch Station (OMS) volgt de situatie de komende dagen op de voet. Op de website van het Kustweerbericht zal de waarschuwing geregeld worden aangepast. Indien nodig, zullen ook via andere kanalen waarschuwingen worden verspreid.

Bron: Ijsverwachting.blogspot.be

| Gewijzigd: 4 december 2013, 10:37 uur, door Bart Standaert
BartS
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5236
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2013, 11:13 uur | Bericht #413302
Windstroming/isobaren Xaver

Link: 
http://www.wetterkontor.de/de/filme/wind-europa.asp
there can be only one
Waarom deze advertentie?
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2013, 11:35 uur | Bericht #413304
Weerkaartjes wat de Duitse weerdienst er van verwachten.

Bron: DWD | Gewijzigd: 4 december 2013, 11:35 uur, door Ries
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5236
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2013, 12:03 uur | Bericht #413305
Duitse media vergelijken Xaver met de stormvloed van 1962Stormvloed van 1962Hamburg-Wilhelmsburg in 1962

De stormvloed van 1962 was een natuurramp die in de noordelijke delen van Duitsland veel schade aanrichtte, in het bijzonder in Hamburg. De stormvloed uit de Noordzee was in de nacht van 16 op 17 februari 1962. De storm had een piek van 200 kilometer per uur. Deze wind 'duwde' de dijken kapot. De breuken in de dijken langs de Elbe en de Wezer zorgden voor grote overstromingen in noordelijk Duitsland. In Hamburg, langs de rivier de Elbe, zorgde de watersnoodramp vooral in Wilhelmsburg voor veel schade. Op 100 kilometer van de kust werd de ramp nog waargenomen. In totaal werden de huizen van 60.000 mensen verwoest en lag het dodental op 315.

Let op deze artikel is niet om onrust te zaaien en is 2013 niet 1962 das wel duidelijk dacht ik ik wou het de lezer niet ontnemen dus bij deze de vergelijking. Maar de vergelijking is zeer groot das cker we gaan het zien.

Mvg Tatanka

Hierbij het duitse artikel> 
http://www.welt.de/vermischtes/article122538546/Loest-Sturmtief-Xaver-eine-gigantische-Flut-aus.html

Bron: Wiki,welt.de

  | Gewijzigd: 14 februari 2017, 15:21 uur, door Joyce.s
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 december 2013, 13:12 uur | Bericht #413308
Stormvloed risico voor landen aan de Noordzee

Een grote storm op de Noord Atlantische Oceaan brengt in de komende dagen koud weer naar het noordwesten van Europa. Het grootste gevaar ligt niet bij de extreme regenval, sneeuw en windstoten van 130 km/h maar bij de stormvloed. De storm valt samen met een periode van springtij. Bij springtij is niet alleen het hoogwater hoger dan gemiddeld, maar ook het laagwater is lager dan gemiddeld. Springtij treedt eens in de ongeveer 14 dagen op en volgt gemiddeld ruim twee etmalen op het moment dat de getijkrachten van de maan en die van de zon dezelfde richting hebben en elkaar maximaal versterken.

De storm ontwikkelt zich woensdag en donderdag. Grote delen van Schotland, Nederland, het noorden van Duitsland, Denmarken en het zuiden van Scandinavië zal te maken krijgen met zeer zware windstoten. De steeds krachtiger wordende storm zal op woensdag in Schotland vergezeld worden van sneeuw. De sneeuw gaat op donderdagmiddag in het zuiden van Noorwegen vallen. Donderdagavond en nacht krijgen de kustgebieden van Nederland, Duitsland en Denemarken de volle laag. Er zal een korte tijd sprake zijn van blizzard-achtige omstandigheden. De storm zal het vliegverkeer aardig kunnen verstoren op de vliegvelden van Glasgow, Schiphol, Hamburg en Kopenhagen. De meeste veerboten zullen vertragingen oplopen of zelfs helemaal niet uitvaren.

De grootste zorgen baart de grote stormvloed. Dit is een muur van water, die geproduceerd wordt door een combinatie van lagedruk en - meer evident - zware tot zeer zware windstoten. De kustversterking zal behoorlijk getest gaan worden. Er worden op zijn minst 3 meter hoge golven verwacht tijdens de periode van springtij. In afwachting van de stormvloed zal de stormvloedkering bij de haven van Rotterdam vermoedelijk gesloten gaan worden. 

© onweer-online
Bron: Al Jazeera.
Every cloud has a silver lining
jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4148
Lid sinds: 26 aug. 2011
4 december 2013, 13:13 uur | Bericht #413309
Oh, bah,  het  stermkaartje waar ik me iedere keerweer aan erger staat hier (nog?) niet...
Wetter3de dat altijd maar een beaufortschaal tot 15 aan toe blijft gebruiken voor "Spitzenböen"...
Kan iemand ze uitleggen dat beaufort juist niet voor windstoten is?
jurrie
Lid
Woonplaats: delfzijl
Berichten: 643
Lid sinds: 17 dec. 2010
4 december 2013, 13:45 uur | Bericht #413310
Citaat van Marga, woensdag 4 december 2013, 13:12 uur Stormvloed risico voor landen aan de Noordzee

Een grote storm op de Noord Atlantische Oceaan brengt in de komende dagen koud weer naar het noordwesten van Europa. Het grootste gevaar ligt niet bij de extreme regenval, sneeuw en windstoten van 130 km/h . 

© onweer-online
Bron: Al Jazeera.

weten de water geleerden al wat de waterstanden zullen zijn.{ heb ze gevonden in ander topic }  adrenaline begint te stromen8|


| Gewijzigd: 4 december 2013, 14:02 uur, door jurrie
Woonplaats: Gouda
Berichten: 954
Lid sinds: 25 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2013, 13:51 uur | Bericht #413312
Ben benieuwd, als er daadwerkelijk zo'n stormvloed komt, zullen ze dan die waterkering systemen in Nederland aan gaan zetten?
Mijn website: http://www.rfgfotografie.nl. Hier vind u alle foto's die ik maakt omtrent incidenten. Maar ook soms omtrent slecht weer of vliegtuigen terug.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5236
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2013, 13:54 uur | Bericht #413314
Citaat van jurrie, woensdag 4 december 2013, 13:45 uurweten de water geleerden al wat de waterstanden zullen zijn
voor onze kustgebieden ,of is daar nog niets van bekend ,en gewoon wachten .

Flinke golven en hoogwater
De westerstorm veroorzaakt op de Noordzee flinke golven van 6-10 meter hoogte. Ook zal het zeewater in het noordwestelijk kustgebied flink opgestuwd worden. Er wordt in de avond een verhoging van 2 tot 4,5 meter verwacht ten opzichte van de normale waterstand. De piek van deze wateropzet valt samen met het moment waarop het normaal gesproken laag water is. Hierdoor wordt geen alarmpeil verwacht. De tweede helft van de avond en begin van de nacht vraagt het waterpeil in de kustgebieden echter om waakzaamheid!


Waterstandverwachting RWS voor Delfzijl. De rode lijn toont de verhoging door opzet van water en de zwarte lijn toont de te verwachten waterstand.

Voor volledig artikel lees de berichtgeving hier op de site>:http://www.onweer-online.nl/forum/topic/39601/berichtgeving-storm-met-sinterklaas/413197/

| Gewijzigd: 4 december 2013, 20:01 uur, door Marga
there can be only one
jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4148
Lid sinds: 26 aug. 2011
4 december 2013, 13:58 uur | Bericht #413315
Citaat van jurrie, woensdag 4 december 2013, 13:45 uurweten de water geleerden al wat de waterstanden zullen zijn
voor onze kustgebieden ,of is daar nog niets van bekend ,en gewoon wachten .

ik heb nog niks van de watergeleerden gehoord maar op de Belgische  Radio (StuBru) hoorde ik iets van "hoogste waterstanden in 30 jaar, de zakjes worden al bij elkaar gezocht".


Raymond
Lid
Woonplaats: Midden Delfland
Berichten: 510
Lid sinds: 13 aug. 2008
4 december 2013, 13:59 uur | Bericht #413316
Moet ik nu hier lezen of in het Sinterklaasweer topic. Volgens. Mij hebben we twee soortgelijke nu. | Gewijzigd: 4 december 2013, 14:00 uur, door Raymond
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2013, 14:45 uur | Bericht #413320
Citaat van Raymond, woensdag 4 december 2013, 13:59 uur Moet ik nu hier lezen of in het Sinterklaasweer topic. Volgens. Mij hebben we twee soortgelijke nu.
Het sinterklaastopic gaat over de berichtgeving Dus deze is de discussie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Limbo
Lid
Woonplaats: Midden-Nederlands-Limburg / Brussel
Berichten: 72
Lid sinds: 26 jan. 2011
4 december 2013, 15:35 uur | Bericht #413321
Persoonlijk vind ik de berichtgeving over de storm niet in het sinterklaasweer topic passen, wegens de tegenstelling lollig vs. serieus. Ik denk dat de berichtgeving over de storm het best tot zijn recht zou komen in een eigen topic. 

Het lijkt me dat de aankomende storm en met name het bijbehorende hoge water voor veel schade gaat zorgen. Hopelijk valt het achteraf toch mee..
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5236
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2013, 15:56 uur | Bericht #413324
Citaat van Limbo, woensdag 4 december 2013, 15:35 uur Persoonlijk vind ik de berichtgeving over de storm niet in het sinterklaasweer topic passen, wegens de tegenstelling lollig vs. serieus. Ik denk dat de berichtgeving over de storm het best tot zijn recht zou komen in een eigen topic. 

Het lijkt me dat de aankomende storm en met name het bijbehorende hoge water voor veel schade gaat zorgen. Hopelijk valt het achteraf toch mee..
Zijn morgen veel sinterklaas gerelateerde activiteiten..zal ze niet allemaal opnoemen maar o.a mensen die eerder naar huis gaan ten tijde van storm etc...en de media maakt gebruik van de koppen Zwaar sinterklaas weer...maar ondertussen staat er ook intressante dingen over de storm in..Dus ja tis eem niet anders....als een storm op de kerstdagen gepland staat 1eof 2e kerst dag zal de media vast niet met koppen komen 25 en 26 dec storm nee dan komt het met 1e en 2e kerstdag storm....bij wijze van...Dus in feite zeg je met deze bericht zoek het maar uit Sint en je pieten:D.


| Gewijzigd: 4 december 2013, 16:01 uur, door Tatanka
there can be only one
Raymond
Lid
Woonplaats: Midden Delfland
Berichten: 510
Lid sinds: 13 aug. 2008
4 december 2013, 16:04 uur | Bericht #413325
Ik vind het allemaal best en volg het met spanning. Ik houd van opmerkelijk weer zoals jullie allemaal, maar dat hoog water hoeft van mij niet met een huis dat in een polder van min 2 ligt | Gewijzigd: 4 december 2013, 16:05 uur, door Raymond
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5236
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2013, 16:16 uur | Bericht #413326
Bijbehorend koufront verdiend ook de aandacht (Lijnconvegentie) hierbij zeer zware windstoten mogelijk los van de stormwind die er al staat

LijnvormingWIND:
Aandacht gaat ook nog uit naar passage van het koufront waar de verticale uitwisseling (lijnconvectie?) tijdelijk wat sterker kan zijn, en dus ook de windstoten.
BEWOLKING:

Veel Sc-bewolking, in het oosten ook St. Nabij het koufront een dikker frontaal wolkenpakket. Zowel Harmonie als Hirlam geven bij het front een duidelijk St-signaal. Achter koufront weer Sc/Cu. Donderdag op nadering van het laag toenemende bewolking. In de loop van de middag op passage van het koufront mogelijk ook enkele verscholen Cb's. Hirlam, en met name Harmonie lijken iets van lijnconvectie te geven.

Zie ook de gigantische shearVerwachte ligging koufront morgen middag net via de uk zal tegen 3 a 4 uur nl tijd tegen de nw kust binnekomenBron: knmi | Gewijzigd: 4 december 2013, 16:30 uur, door Tatanka
there can be only one
Limbo
Lid
Woonplaats: Midden-Nederlands-Limburg / Brussel
Berichten: 72
Lid sinds: 26 jan. 2011
4 december 2013, 16:55 uur | Bericht #413327
Citaat van Tatanka, woensdag 4 december 2013, 15:56 uurZijn morgen veel sinterklaas gerelateerde activiteiten..zal ze niet allemaal opnoemen maar o.a mensen die eerder naar huis gaan ten tijde van storm etc...en de media maakt gebruik van de koppen Zwaar sinterklaas weer...maar ondertussen staat er ook intressante dingen over de storm in..Dus ja tis eem niet anders....als een storm op de kerstdagen gepland staat 1eof 2e kerst dag zal de media vast niet met koppen komen 25 en 26 dec storm nee dan komt het met 1e en 2e kerstdag storm....bij wijze van...Dus in feite zeg je met deze bericht zoek het maar uit Sint en je pieten:D.Nee. Ik vind het alleen op een serieus forum als dit ongepast als de berichtgeving over een zeer zware storm en hoogwater dat waarschijnlijk mensenlevens gaat kosten en tientallen miljoenen aan schade op gaat leveren begint met "Er is vannacht maar 1 wolkje aan de lucht en dat komt uit de Stoomboot. Verder is alles heel helder." en "Er staat nog geen wind en er zijn nog geen Pieten. Het is dus muisstil geweest op de daken."

| Gewijzigd: 4 december 2013, 20:01 uur, door Marga
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 december 2013, 17:03 uur | Bericht #413328
@ Limbo

Zoals ieder jaar volgen wij van onweer-online het Sinterklaasjournaal met hun speciaal aangepaste weerbericht. Toen het Sinterklaasweer-topic werd geopend, stond de aankomende storm nog totaal niet op de kaarten. Langzamerhand kwamen er steeds meer serieuze weerberichten over het weer tijdens de Sinterklaasviering. Om te voorkomen, dat alles overal en nergens staat, hebben we ervoor gekozen om de berichten te bundelen. De serieuze berichten onderscheiden zich van de sinterklaasjournaalberichten doordat ze niet beginnen met een sinterklaasplaatje. Ik begrijp jouw opmerking wel degelijk, dat je serieuze berichten niet moet gaan mengen met grappige berichtjes. Mocht het zo zijn, dat deze storm veel schade gaat veroorzaken en -hopelijk niet- mensenlevens gaat kosten, zullen wij direct de berichten gaan scheiden.
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: gent
Berichten: 179
Lid sinds: 4 nov. 2012
4 december 2013, 18:19 uur | Bericht #413344
speciale waarschuwing kmi, vrij uitzonderlijk lijkt me, misschien is iemand me al voor geweest maar toch :

Van 05/12 13u tot 06/12 07u :  Donderdag woedt over het grootste deel van de Noordzee een noordwesterstorm, waardoor het water in de richting van onze kust wordt opgestuwd.

De waterstand kan daardoor in de nacht van donderdag op vrijdag (05/12/13 op 06/12/13) om 03:00 lokale tijd een peil bereiken van 600 cm TAW in Oostende (opzet van 122cm) en 700 cm in Antwerpen.

De wind bereikt in het zuidelijke deel van de Noordzee een kracht van 9 Bft uit WZW, ruimend naar NW. De significante golfhoogte aan de kust neemt toe tot 250cm, op volle zee tot 400cm.

Wandelingen op dijken en kades worden dan afgeraden vermits ze plaatselijk overstroomd kunnen worden door golven.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5236
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2013, 18:20 uur | Bericht #413345
Waarschuwing noodweer code violet nw kust en wadden ijsselmeergebied en overige waarschuwingen
there can be only one
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.518 topics, welke bij elkaar 446.931 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.419 leden.
Het nieuwste lid is r.sambros@chello.nl.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2480 mensen aan het browsen op het forum. 5 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2480, lezen 9 mensen het topic "Onweerskansen van 23 en 24 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden