Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 18:59:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS.

25 Apr 2024 18:33:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, KS; Osborne, KS.

25 Apr 2024 16:54:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:44:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS; Republic, KS.

25 Apr 2024 15:29:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:29:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR; Yell, AR.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Smith, KS; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:46:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:25:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Harlan, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:12:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 14:08:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS; Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:44:40
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2014, 08:36 uur | Bericht #419008
Sneeuwstorm gijzelt Japan



Een deel van het openbare leven in Japan is ontregeld vanwege een verwachte sneeuwstorm. Onder meer het vliegverkeer heeft er last van. Uit voorzorg zijn namelijk zo'n 300 vluchten van en naar Tokio geschrapt. Ook verschillende treinen rijden niet of een stuk langzamer dan normaal.

Voor een flink gebied in het midden van Japan waarschuwt het Japans Meteorologisch Instituut voor "zware sneeuwval''. Het is voor het eerst sinds 13 jaar dat zo'n type weeralarm is afgegeven voor het gebied. Ook de hoofdstad Tokio heeft er last van. Daar wordt tot zondagochtend zo'n halve meter sneeuw verwacht. Inwoners van Tokio kunnen morgen naar de stembus om een nieuwe gouverneur te kiezen. Of de verwachte sneeuwval gevolgen heeft voor die verkiezingen, is nog onduidelijk.

Bron: HLN | Gewijzigd: 23 februari 2017, 13:38 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 februari 2014, 08:37 uur | Bericht #419053
Zware sneeuwstorm Japan kost vijf mensen het leven

Deze foto is niet meer beschikbaar
Het besneeuwde Tokio op 9 februari. © afp.

Bij een uitzonderlijk zware sneeuwstorm zijn gisteren in Japan vijf mensen om het leven gekomen en 600 anderen gewond geraakt. De doden vielen bij verschillende ongevallen. De hoofdstad Tokio is bedekt met een sneeuwtapijt van 27 centimeter. Volgens de nationale meteorologische dienst was het voor het eerst in 45 jaar dat er zo veel sneeuw viel. De sneeuwstorm trok van het hoofdeiland Honshu en Tokio naar het noordoosten. Daar viel in de kuststad Sendai voor het eerst in 78 jaar 35 centimeter sneeuw. Meer dan 20.000 huishoudens zitten onder elektriciteit. Tal van vluchten werden afgelast. Op de internationale luchthaven van Tokio zitten duizenden reizigers vast. De komende dagen zou de temperatuur in grote delen van het land aanmerkelijk milder uitpakken.







Bron: AD | Gewijzigd: 23 februari 2017, 13:38 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
10 februari 2014, 07:23 uur | Bericht #419108
Dodental door sneeuw in Japan loopt op naar elf

Deze foto is niet meer beschikbaar
Een toestel van All Nippon Airways op het vliegveld Haneda bij Tokio. © afp.

Het dodental als gevolg van de zware sneeuwstormen die Japan de afgelopen dagen teisterden, is opgelopen naar elf. Ruim duizend mensen raakten gewond, vooral door ongevallen die door de sneeuw optraden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom. Tal van vluchten, met name op de luchthaven Haneda bij Tokio, liepen vertraging op. Op de internationale luchthaven Narita, eveneens bij Tokio, kwamen duizenden mensen vast te zitten doordat zware sneeuwval de verbindingen met de stad had lamgelegd. De zware sneeuwbuien zijn inmiddels weggetrokken naar het noorden.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
10 februari 2014, 19:06 uur | Bericht #419135
Veel sneeuw in Japan

Winterliefhebbers hebben het momenteel zwaar te verduren. Nog steeds is er namelijk geen teken dat Koning Winter de komende weken nog van zich zal laten horen in ons land. Het is groen en de neerslag die valt, is regen of hagel. In Japan is dat momenteel wel anders. Een zware sneeuwstorm ontwrichtte afgelopen zaterdag een deel van het land. In Tokio viel bijna 30 centimeter sneeuw en dat was al tientallen jaren niet meer gebeurd.


Koude lucht vanuit Siberië schuift namelijk over het relatief warme water van de Japanse zee, waarna er talrijke sneeuwbuien ontstaan die boven land helemaal uitsneeuwen. Foto: Kropsoq.

Zaterdag 8 februari trok een snel uitdiepend lagedrukgebied langs de Pacifische kust van Japan. Het ontstond op de grens van hele koude lucht uit het noorden en zachte lucht uit het zuiden. Hoger in de atmosfeer, op ongeveer 1,5 kilometer hoogte ofwel 850 hPa, was de lucht aan de noordzijde van het lagedrukgebied ruim -15 graden en ten zuiden ervan relatief warm met ruim +10 graden. Een verschil van zo’n 25 graden en dat resulteerde in veel neerslag.


Een depressie ten oosten van Japan resulteerde in een zware sneeuwstorm. Vochtige lucht vanaf zee en een koude wind vanuit het noorden maakten dat er op sommige plaatsen erg veel viel.

Dik pak sneeuw
Rondom een lagedrukgebied draait de wind altijd tegen de klok in en er stond die dag dan ook een straffe noordelijke wind. Met het lagedrukgebied ten oosten van Japan werd daarmee erg koude lucht vanuit Rusland Japan in geblazen, waarna de temperaturen op veel plaatsen aan de grond ook ruim onder het vriespunt uitkwamen. De grote hoeveelheid neerslag kwam dan ook in de vorm van sneeuw omlaag en al snel lag er een laag van soms tientallen centimeters dik. In Tokio dus bijna 30 centimeter en in de iets noordoostelijkere kuststad Sendai viel 35 centimeter. In deze laatste stad was dat 78 jaar geleden voor het laatst gebeurd en in Tokio was het voor het eerst in 45 jaar dat er zoveel sneeuw viel. Ook gisteren (zondag) is er nog het één en ander bij gevallen.


Vooral de westelijke delen van Japan zijn wel bekend met de grote hoeveelheden sneeuw. Soms moeten wegen letterlijk uitgegraven worden. Foto: Kropsoq.

Hokkaido
Voor het meest noordelijke eiland van Japan, Hokkaido, zijn dit over het algemeen maar zeer kleine hoeveelheden. Het eiland staat namelijk bekend om zijn vele sneeuwval. Het ligt natuurlijk vrij noordelijk en dus dichtbij het ’s winters ijskoude Siberië. En het is een eiland, dus omringd door water en dat is wat de neerslag betreft gunstig. In de winter stroomt vanuit het koude Siberië namelijk zeer regelmatig erg koude lucht oostwaarts. Die koude lucht strijkt over het relatief warme water van het noordelijke deel van de Japanse zee en pikt daar heel veel vocht op. De lucht wordt op dat moment erg onstabiel en de sneeuwbuien die dan ontstaan, sneeuwen boven Hokkaido uit. Dit kan tijden lang doorgaan, waarna zich een enorm pak sneeuw vormt. Soms valt er in een winter wel 12 tot 13 meter sneeuw. Veel mensen kennen de foto’s wel waar een auto tussen twee enorme sneeuwwanden doorrijdt: dat is onder andere het geval in Hokkaido! Deze foto's komen echter van een hoog in de bergen gelegen weg ten westen van Tokio, in de buurt van Nagano in 2006. Echt even kijken hoor!

Bron: Meteoconsult
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
11 februari 2014, 12:44 uur | Bericht #419154
Mascotte moet sneeuw ruimen voor eigen museum



Bepaalde delen van Japan worden geteisterd door hevige sneeuwval. Idyllisch voor de ene, 'werkendag' voor de andere. Om de sneeuw te ruimen op de stoep voor het Cupnoodles Museum in Yokohama werd Mr. Cup Noodle himself ingeschakeld. De mascotte van het bedrijf, dat instant noedels op de markt brengt, moest uitrukken met de sneeuwschop. Waarna hij wellicht een heet kopje van z'n eigen product best kon gebruiken.

Bron: HLN | Gewijzigd: 23 februari 2017, 13:39 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 februari 2014, 10:14 uur | Bericht #419521
Hevige sneeuwval eist twaalf levens in Japan

Flinke sneeuwval in Japan heeft dit weekend zeker twaalf levens geëist. In hoofdstad Tokio en andere delen van het oosten van het land zaten zaterdag honderdduizenden Japanners zonder stroom. In Tokio is die dag 27 centimeter sneeuw gevallen. Dat is evenveel als vorig weekend, toen de regio gebukt ging onder de hevigste sneeuwstormen in 45 jaar. De meteorologische dienst waarschuwt voor lawines.

Het vlieg- en grondverkeer heeft het (opnieuw) zwaar te verduren. All Nippon Airways, Japans grootste luchtvaartmaatschappij, besloot zaterdag 350 vluchten te annuleren. Ook zondag blijven nog tientallen vliegtuigen aan de grond. Nadat honderden mensen gewond raakten bij auto-ongelukken, zijn veel snelwegen (deels) afgesloten. In Kawasaki, ten westen van de hoofdstad, raakten negentien mensen gewond toen twee treinen op elkaar botsten. Door de sneeuw werkten de remmen niet meer naar behoren.

Bron: NU.nl
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 februari 2014, 10:15 uur | Bericht #419579
Al 23 doden door sneeuwstormen in Japan

Japan kampt nog steeds met de gevolgen van twee grote sneeuwstormen met enorme hoeveelheden neerslag. Het dodental was vandaag opgelopen tot 23.

Delen van Japan, inclusief de hoofdstad Tokio, werden de afgelopen dagen twee keer getroffen door een sneeuwstorm. Op sommige plaatsen in het centrum van het land viel meer dan een meter sneeuw. In Tokio was dat 27 centimeter.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Een man duwt zijn busje door de besneeuwde straten van Tokyo © afp.

Snelwegen werden onbegaanbaar en het treinverkeer kwam stil te liggen. De doden vielen onder meer doordat mensen vast kwamen te zitten in hun auto. Zij overleden waarschijnlijk door koolmonoxidevergiftiging toen ze hun motor lieten draaien tegen de kou. Ook kwamen mensen om doordat het dak van hun huis het begaf onder de sneeuwlaag.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 335 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 335, lezen 2 mensen het topic "Overstromingen in Oostenrijk".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden