Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 13:01:50

De temperatuur bij De Bilt is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

5 Dec 2020 09:15:34

De temperatuur bij Diepenbeek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

5 Dec 2020 09:15:33

De temperatuur bij Berkhout is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

5 Dec 2020 09:15:33

De temperatuur bij Lelystad is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

5 Dec 2020 09:15:33

De temperatuur bij Deelen is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

5 Dec 2020 09:15:33

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 07:59:52

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 06:59:56

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 04:02:15

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 04:02:14

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 04:02:13

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 03:00:21

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 03:00:20

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 03:00:18

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2020 02:00:21
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Herfst discussietopic

Kans op warme dag en storm?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 februari 2014, 09:19 uur | Bericht #419598
Zee sloopt RottumeroogDe laatste bebouwing op het Waddeneiland Rottumeroog wordt deze week gesloopt. Het vogelwachtershuis dreigt in zee te verdwijnen na de hevige storm van begin december. Dat lot lijkt voor het hele eiland nog maar een kwestie van tijd. 'De natuur wint het.' Elke dag tuurt Jaap Nienhuis, bewoner van het Groningse Usquert, even over de Waddendijk in de verte. 'Je wil toch even zeker weten of het er nog ligt,' zegt de voormalig weerman van RTV-Noord. 'Je kunt je niet voorstellen dat Rottumeroog er straks misschien niet meer zal zijn. Het gaat ons hier allemaal toch erg aan het hart. De hele bevolking leeft mee. Dat eiland hoort er voor ons echt helemaal bij.'  Nienhuis en zijn dorpsgenoten zien deze dagen met lede ogen toe hoe er een nieuwe onomkeerbare stap wordt gezet in de aangekondigde dood van het meest oostelijk gelegen Waddeneiland van Nederland. De hele week wordt gewerkt aan het slopen van het vogelwachtershuis op het eiland, de laatst overgebleven bebouwing.

Vogeltellers
Het onderkomen werd 's zomers nog bewoond door vogeltellers. Maar volgens Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer is het niet meer te handhaven. Na de felle storm van 5 op 6 december - springtij en noordwesterstorm tot windkracht 12! - zijn vrijwel alle duinen aan de noordkant van het eiland verdwenen. Het gebouw staat nu aan de vloedlijn en dreigt in de Waddenzee te verdwijnen. Rottumeroog, niet te verwarren met het iets verderop gelegen Rottumerplaat, schuift langzaam maar zeker al jaren zijn einde tegemoet. Het is een treurig lot dat dit unieke stukje Nederland wacht. Ten oosten van het eiland ligt een diepe geul, die al klaarligt om het straks voorgoed uit de geschiedenis weg te happen - als een nieuwe storm er al niet eerder een einde aan maakt.

'Dat het laatste huis nu ook al weg moet, is erg naar,' zegt Dick Spijker, voorzitter van de Stichting Vrienden van Rotterumoog en Rottumerplaat. 'Maar je kon erop wachten. Uiteindelijk is dit het gevolg van het stoppen met het aanbrengen van nieuw zand. Het wordt niet meer gedaan, omdat het te duur is. En dan wint de natuur het.' Op Rotterumeroog woonden al in de 13de eeuw monniken. De laatste vaste bewoner, voogd Jan Toxopeus, verliet het eiland in 1965. De laatste jaren stijgt de belangstelling voor het tragische eiland. Vorig jaar waren er 24 excursies, telkens met groepen van zo'n 30 tot 35 mensen. Rondleidingen zijn nu tot nader order afgeblazen. Tot het najaar komt het er sowieso niet meer van. Daarna kijken Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en de Vrienden samen of het nog mogelijk is mensen toe te laten. Voorzitter Spijker van de Vrienden houdt de moed er in. 'Dé storm die Rottumeroog voorgoed wegblaast, kan morgen komen, maar ook nog 20 jaar wegblijven. Als het gebeurt moeten we toegeven dat de natuur sterker is dan wij. Maar de natuur zit ook vol verrassingen. Wie weet krijgen we wel ergens anders een nieuw eiland terug.'

Bron: AD | Gewijzigd: 6 februari 2017, 09:54 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.172 topics, welke bij elkaar 444.036 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.230 leden.
Het nieuwste lid is Klimagenda.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2426 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2426, lezen 11 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Herfst discussietopic

Kans op warme dag en storm?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden