Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, FL; Leon, FL; Brooks, GA; Thomas, GA.

27 Mar 2024 11:14:35
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
25 mei 2014, 11:30 uur | Bericht #425855
Maandag veel regen en kans op onweer

Deze foto is niet meer beschikbaar
Foto:  AFP

Maandag wordt een natte dag met plaatselijk meer dan 20 mm regen. In de ochtend is het in een groote gedeelte van het land nog droog maar in het zuiden neemt dan de kans op regen al toe. Dat meldt Weerplaza.

De regenbuien kunnen gepaard gaan met onweer. In de loop van de ochtend en in de middag verplaatst de regen zich tergend langzaam het noorden. Voordat de buien arriveren is het in het oosten en het noorden van het land nog meer dan 20 graden. Pas in de avond wordt het in het zuiden langzaam droger, het noorden houdt tot een eind in de dinsdag last van de neerslagzone.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 mei 2014, 15:41 uur | Bericht #425875
Een flinke plens

Na het zonnige voorjaarsweer van vandaag zien we morgen een omslag naar behoorlijk nat weer. Vanuit Frankrijk schuiven enkele stevige regen- en onweersbuien noordwaarts en die arriveren in de vroege maandagochtend in het zuiden van ons land. Vervolgens bereikt het geheel in de middag ook het midden van het land en lokaal kan een flinke plens regen vallen. Enkele tientallen millimeter zijn regionaal mogelijk. Pas in de nacht naar dinsdag komt ook het uiterste noorden aan bod, zij het dat de buien dan iets aan activiteit inleveren. Ook dinsdag en woensdag blijft die regenzone boven ons land zwabberen, waarna de boel op Hemelvaartsdag (donderdag 29 mei) en de dagen daarna weer een beetje kan opdrogen.

Vandaag (zondag) lag er een klein hogedrukgebiedje boven ons land en lagedrukgebieden met hun bijbehorende storingen werden dan ook uit de buurt gehouden. De zon speelde dan ook de hoofdrol en het was zo goed als droog. Ten westen van ons, boven de Britse eilanden, ligt in de bovenlucht een complex lagedrukgebied, wat simpelweg betekent dat er meerdere kernen in terug te vinden zijn.

Trog
Eén zo’n kern breidt zich in de nacht naar maandag uit tot boven de Golf van Biskaje en beweegt vervolgens weer langzaam noordwaarts, ofwel onze kant op. In de meteorologie noemen we zo’n uitloper van een lagedrukgebied een trog. Dichterbij het aardoppervlak ontwikkelt zich daarin ook een klein lagedrukgebiedje, waar omheen allerlei buiengebieden en regenzones ontstaan. Met één zo’n regenzone blijven we tot en met woensdag nog te maken houden.


De verschillende weermodellen laten voor morgen (maandag) vooral in het midden en zuiden van het land potentieel veel neerslag zien in korte tijd. Dit is het Engelse weermodel UKMO voor morgen. Lokaal komt dit model met meer dan 50 millimeter in 6 uur (paarse vlak).

Weerstand
Met wat hoger in de atmosfeer namelijk een zuidelijke wind, rondom die trog, en dichterbij de grond juist een noordoostenwind, rondom een hogedrukgebied boven Scandinavië, komt die regenzone tot stilstand en wel precies boven ons land. Daar vooruit wordt met die noordoostenwind nog relatief warme lucht aangevoerd, waarna de regenzone op zijn weg noordwaarts geleidelijk verder activeert en buiig van karakter wordt. Vooral in de middag kan er vervolgens ook onweer bij die buien ontstaan.


Het Europese model ECMWF is iets minder scheutig met de neerslag, maar ook hier zie je wel dat er in het zuidoosten en hier ook zuidwesten plaatsen kunnen zijn waar het behoorlijk nat wordt.

Flinke plens
Omdat er door het hogedrukgebied boven Scandinavië weerstand wordt geboden, trekken de buien relatief langzaam en kan er lokaal veel regen vallen. In een strook over het midden van het land zijn op zeer lokale schaal hoeveelheden tot 50 millimeter in 6 uur tijd niet uitgesloten. De noordelijke provincies houden het nog tot aan de avond droog, maar zijn vervolgens de dagen daarna aan de beurt. Dinsdag ligt hetzelfde buiengebied vooral nog boven het midden en noorden van het land en schuift vervolgens woensdag weer langzaam zuidwaarts. Als is een precieze verwachting met dit soort stagnerende weersystemen lastig, zeker op een termijn van 3 dagen vooruit of meer.


Zulke grote hoeveelheden in korte tijd kunnen lokaal tot wateroverlast leiden. Foto: Ria Luttikhold (uit archief).

Hemelvaartsdag
Donderdagochtend schuift het laatste restant van die buienzone via de zuidelijke provincies het land uit, waarna Hemelvaartsdag verder droog lijkt te gaan verlopen. De zon komt dan ook weer af en toe tevoorschijn, met de meeste zonuren in het noorden van het land, en ook gaat de temperatuur weer een klein stapje omhoog; lokaal wordt het dan weer 20 graden.

Bron: MeteoGroup

weer.nl
Lees ook:

Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
26 mei 2014, 08:53 uur | Bericht #425964
KNMI waarschuwt voor noodweer maandagmiddag

Het KNMI heeft voor een groot deel van het land waarschuwingscode geel afgegeven vanwege gevaarlijk weer dat op komst is. Volgens het weerinstituut is er vanaf maandagmiddag kans op onweer, windstoten en lokaal veel neerslag in het oosten, zuiden en vanaf later in de middag in het midden en westen van het land. Op Groningen, Friesland, Drenthe en de Waddeneilanden na geldt de waarschuwingscode geel voor het hele land.

De dag begint eerst nog droog maar aan het einde van de ochtend trekken buien het land binnen. De regen verplaatst zich naar verwachting maar langzaam waardoor plaatselijk wateroverlast kan ontstaan.

Op sommige plaatsen kan dertig tot veertig millimeter regen vallen. In mei valt normaal in een hele maand zo'n zestig millimeter neerslag. In de avond en nacht wordt het vanuit het zuiden droger. Voor de buien uit wordt het zo'n 21 tot 23 graden. Het wordt vannacht niet veel kouder dan 14 of 13 graden.

Bron: NU.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
26 mei 2014, 16:24 uur | Bericht #426228
Drukke avondspits verwacht vanwege hevige buien

Verkeersinformatiedienst VID verwacht een drukkere avondspits dan gebruikelijk vanwege de stevige buien die over het land trekken. Vooral in het midden van het land regent het flink.

Het KNMI heeft voor een groot deel van het land waarschuwingscode geel afgegeven in verband met gevaarlijk weer. Op Groningen, Friesland, Drenthe en de Waddeneilanden na geldt de waarschuwingscode geel voor het hele land.

ZIE OOK: Hier vallen de buien

Een gebied met onweersbuien boven het midden en oosten van het land breidt zich in de middag al langzaam uit richting het westen van het land. Bij deze buien kan er lokaal veel neerslag vallen. Ook in het zuiden kan er later vandaag nog een onweersbui voorkomen.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 mei 2014, 17:49 uur | Bericht #426307
Drukte op de wegen door regen

Door de regenbuien begint het aardig druk te worden op de snelwegen. Rond 17.00 uur stond al 165 kilometer file. 'Het hoogtepunt ligt elke dag rond 17.30 uur. Op een normale maandagmiddag in mei zou er dan 75 kilometer file staan. Daar zitten we nu al ruim boven en we zitten nog niet eens op de top', aldus de ANWB.

De files komen ook door een ongeval op de A15. Daar schoot een vrachtwagen door de middenberm en over de andere rijbaan. Reparatie en schoonmaken duurt nog uren. Het verkeer wordt zowel via Den Bosch als via Utrecht omgeleid.

De meeste files staan bij Utrecht en Amersfoort, op de A27 en de A1.
Begin deze maand zorgden regen en ongevallen voor de drukste avondspits van het jaar: meer dan 400 kilometer file. De kans is heel klein dat het record sneuvelt.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 mei 2014, 19:01 uur | Bericht #426363
Onweersbuien trekken van oost naar west over Nederland

Grote delen van Nederland heeft te maken met onweersbuien en regen. Bij deze buien kan er lokaal veel neerslag vallen. Dat meldt het KNMI. Ook in het zuiden kan er later vandaag nog een onweersbui voorkomen.

Het KNMI heeft voor het gehele land waarschuwingscode geel afgegeven in verband met gevaarlijk weer. Volgens het weerinstituut is er sprake van vooral veel regen en kans op onweer.

Volgens weeronline.nl kan in het zuiden plaatselijk dertig tot veertig millimeter neerslag vallen. Dit komt neer op drie tot vier emmers water per vierkante meter. Normaal valt in de hele maand mei zo’n zestig millimeter.

In de avond en nacht wordt het vanuit het zuiden droger. Voor de buien uit wordt het zo'n 21 tot 23 graden. Het wordt vannacht niet veel kouder dan 14 of 13 graden.

Wegen
Door de regenbuien is de avondspits maandag behoorlijk druk geweest. Op het hoogtepunt stond ongeveer 220 kilometer file op de snelwegen. Normaal is dat ongeveer 75 kilometer. Maar er waren geen grote problemen en er gebeurden nauwelijks ongelukken. ''Mensen pasten vanwege de regen hun snelheid aan. Daardoor kwamen er langere files'', aldus de ANWB.

De files komen ook door een ongeval op de A15. Daar schoot een vrachtwagen door de middenberm en over de andere rijbaan. Reparatie en schoonmaken duurt nog uren. Het verkeer wordt zowel via Den Bosch als via Utrecht omgeleid.

De meeste files stonden bij Utrecht, Amersfoort en Amsterdam, op de A27 en de A1.

Bron: NU
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 mei 2014, 20:16 uur | Bericht #426415
Drukke avondspits door veel regen

Het slechte weer van vandaag zorgt voor behoorlijke drukte tijdens de avondspits. Op het drukste moment stond er 239 kilometer file. Vooral in het midden van het land en in de Randstad is het druk.

Het zijn volgens de VID vooral de dagelijkse files die beduidend langer zijn dan gewoonlijk. Grote incidenten blijven voorlopig uit. Hoewel Rijkswaterstaat nog bezig is met de afhandeling van het ongeval op de A15 dat vanochtend plaatsvond, blijft de hinder daar binnen de perken. Het verkeer passeert over een rijstrook.

Normaal gesproken piekt de maandagavondspits maximaal rond de 110 kilometer file op het drukste moment, deze grens was echter rond 16:45 uur al overschreden. Het was tijdens de maandagavondspits dit jaar nog niet zo druk als vandaag. Alleen op maandag 14 april werd er tijdens de avondspits ook meer dan 200 kilometer file gemeten.

Bron: BON
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 mei 2014, 21:59 uur | Bericht #426464
Straten blank door regenbuien in Overijssel

Door de regenbuien stonden de straten op sommige plekken in de provincie vandaag blank. In Beerze was er zelfs sprake van een windhoos.

Meerdere wolkbreuken in Nieuwleusen zorgden ervoor dat een aantal straten onder water stonden. De putdeksels kwamen er ook door omhoog. Ook in Vroomshoop, Dedemsvaart en Balkbrug was er overlast in sommige straten. In Vroomshoop moest de hulp van de brandweer ingeroepen worden om het water weg te pompen.


@PatrickDrenthen

In Beerze hadden ze ook last van een windhoos. Het dak van een boerenschuur raakte daardoor flink beschadigd. Ook waaide er takken van bomen af. Ook in Raalte en Epse waren er meldingen van stormschade.


Ingrid van der Velde

Door het weer was het ook druk op de wegen in Nederland. Op het hoogtepunt stond ongeveer 220 kilometer file op de snelwegen. Normaal is dat ongeveer 75 kilometer. Ook op de A28 bij Zwolle moesten mensen rustiger rijden vanwege de regen

Bron: RTVOost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei 2014, 09:42 uur | Bericht #426590
Meeste regen viel in Drenthe en Overijssel


© ANP

De hevige regenval waar het KNMI waarschuwingscode geel voor instelde, is niet uitgebleven. Vooral in Drenthe en Overijssel viel er heel veel regen.

Op verschillende plaatsen in het land is 30 tot 50 millimeter gevallen. Dat zijn drie tot vijf emmers water per vierkante meter, meldde WeerOnline.nl. Normaal valt er in de hele maand mei zo'n 60 millimeter neerslag.

De meeste regen lijkt te zijn gevallen in het grensgebied van Overijssel en Drenthe. Zo viel in het Drentse Schoonebeek meer dan 50 millimeter.

In het Limburgse Ell kwam een zogenoemde 'backbuilding training storm' voor. "Dat is een bui die vanaf een beginpunt maar blijft aangroeien en die uiteindelijk een soort trein van buien creëert die plaatselijk erg veel neerslag in korte tijd kan opleveren", zei een woordvoerder.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei 2014, 12:27 uur | Bericht #426610
Drenthe kan grote hoeveelheid water niet aan


Archieffoto © anp.

De Hoogeveensche Vaart, de belangrijkste waterweg in Zuid-Drenthe van Hoogeveen richting Emmen, mag vandaag niet worden bevaren. Door de zware regenval de afgelopen 24 uur in Zuid-Drenthe en Noord-Overijssel is het waterpeil sterk gestegen. Een groot deel van de provincie is 'volgestroomd', melden de provincie Drenthe en waterschap Reest en Wieden.

Op sommige plaatsen in de regio viel gisteren 50 millimeter regen. Normaal valt in de hele maand mei zo'n 60 millimeter. Het afwateringssysteem kan zo'n enorme hoeveelheid niet aan. Het water in de Hoogeveensche Vaart klotst bijna over de sluizen en de kades. Op enkele plekken zijn zandzakken gelegd.

De wind varieert sterk van richting en kracht, maar is op de Wadden oost tot noordoost, meldt Weerplaza. Ook morgen blijft het wisselvallig, bij een temperatuur van 14 tot 18 graden. Donderdag breekt de zon door. Vrijdag en zaterdag blijft het droog en schijnt de zon. 

Bron: AD
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei 2014, 14:43 uur | Bericht #426649
Zandzakken houden kermis Dalfsen droog, hoog water in de Vecht



Zandzakken moeten het evenemententerrein waar de Damovo-dagen in Dalfsen plaats vinden droog houden. Dat schrijft Salland Centraal. Het waterschap en de gemeente Dalfsen plaatsen grote zandzakken om te voorkomen dat het terrein van de kermis langs de Vecht onder water komt te staan.

Het water in de Vecht stijgt. Op sommige plekken staan de uiterwaarden onder water. Dat komt door de hevige regen van de afgelopen dagen in het oosten van Nederland en in het stroomgebied van de Vecht in Duitsland. Het waterschap attendeert gebruikers van de uiterwaarden erop om de waterstand op de Vecht in de gaten te houden.

Waterschap waarschuwt
Campings en recreatiebedrijven langs de Vecht tussen Zwolle en Ommen zijn door het waterschap gewaarschuwd voor mogelijke wateroverlast. Via de stuwen bij Vilsteren en Vechterweerd wordt het water zo snel mogelijk afgevoerd richting het Zwarte Water en het IJsselmeer.

De hoge waterstand van de Vecht houdt waarschijnlijk een aantal dagen aan. Dit is vooral afhankelijk van de hoeveelheid regen die vandaag en morgen gaat vallen. De ontwikkeling van de waterstanden is hier te volgen.

Bron: RTVOost | Gewijzigd: 3 februari 2017, 14:12 uur, door Joyce.s
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 mei 2014, 17:07 uur | Bericht #426677
Overlast in oosten door regen


Steeds meer landerijen onder water in Drenthe en Overijssel, hier is in buurt van Wijster Rienk Kamer / NOS

De regenval van de afgelopen dagen veroorzaakt wateroverlast in Overijssel en Drenthe. Door de vele regen is het waterpeil flink gestegen. De rivier de Vecht is buiten zijn oevers getreden. Sinds gisteravond worden gemalen in Zuid-Drenthe goed in de gaten gehouden. Daarnaast worden dijken en kades bewaakt omdat er nog meer regen wordt verwacht. Recreatiebedrijven en campings langs de Vecht zijn gewaarschuwd voor wateroverlast. Omdat de rivier door het hoge water sneller stroomt, zijn ook de voet- en fietspontjes uit de vaart genomen. In de gemeente Dalfsen worden zandzakken rondom een evenemententerrein aan de oever van de rivier gelegd. De gemeente probeert het terrein droog te houden omdat daar de aankomende dagen een kermis is.


 Bij de oever van de Vecht worden zandzakken geplaatst. © ANP

Weilanden onder water
In het dorp Drijber, bij Hoogeveen, is gisteravond in 8 uur tijd ruim 88 mm regen gevallen. Normaal gesproken valt daar in de hele maand mei maar 60 mm regen. De komende twee dagen wordt er nog zo'n 50 mm regen verwacht in Drijber, wat betekent dat meer weilanden onder water komen te staan. Volgens het waterschap veroorzaakt het hoge water geen gevaar voor bewoners van het dorp.

Sluizen dicht
Vanochtend werden de sluizen in de Hoogeveense Vaart gesloten omdat het water bijna 25 centimeter is gestegen. Hierdoor ligt het scheepsvaartverkeer tussen Coevorden en Meppel helemaal stil. De sluizen spuien het water, waardoor het waterniveau daalt. Naar verwachting gaan de sluizen morgen pas weer open.

Bron: NOS | Gewijzigd: 27 mei 2014, 20:40 uur, door Debbieke
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei 2014, 20:38 uur | Bericht #426701
Drukke avondspits door regen

Automobilisten hebben dinsdagavond last gehad van een "zware avondspits" door de regen. Om 17.58 stond er 336 kilometer file op de Nederlandse wegen, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). Inmiddels is dat nog 116 kilometer.

Normaal gesproken staat er op deze dag rond 18.00 niet meer dan 70 kilometer. De files ontstaan volgens de ANWB vooral in het midden van het land, waar het het hardste regent.

Rond kwart voor 8 waren vrijwel alle files weer opgelost.


Jan Middelveld


Maandag
Maandag veroorzaakte de regen ook al veel files. Toen stond er in de avondspits op het hoogtepunt ongeveer 220 kilometer file op de snelwegen.

Plaatselijk valt dinsdag meer regen dan gemiddeld in de hele maand mei. Her en der komt volgens weeronline.nl zo'n 70 millimeter naar beneden, terwijl er normaal in deze maand zo'n 60 millimeter regen valt.

Vooral in het zuiden van Nederland regent het gestaag door. Er hangt een neerslaggebied nagenoeg stil boven de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland en daardoor is er lokaal al meer dan 40 millimeter neerslag gevallen. Aangezien de buien rondtollen, blijven ze de komende uren boven die provincies hangen.

Drenthe en Overijssel
In Overijssel treedt de Vecht inmiddels buiten de oevers door de hevige regenval van de afgelopen dagen in Nederland en Duitsland.

Op de Hoogeveensche Vaart, de belangrijkste waterweg in Zuid-Drenthe van Hoogeveen richting Emmen, mag dinsdag niet gevaren worden. Het waterpeil is de afgelopen 24 uur sterk gestegen vanwege de hevige regenval.

Maandag viel er op sommige plaatsen ook al veel regen. Toen kregen Drenthe, Overijssel en Friesland de volle laag. Hoogeveen spande de kroon met 59 millimeter in 7 uur tijd.

NS
Eric Trinthamer, woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen (NS), laat rond 17.45 uur weten dat er op het spoor nog geen noemenswaardige problemen zijn als gevolg van de regenval.

Bron: NU
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei 2014, 20:41 uur | Bericht #426702
Wateroverlast in Brabant, Drenthe en Overijssel

De provincies Noord-Brabant, Drenthe en Overijssel kampen met wateroverlast.

In Brabant zorgt de hevige regenval voor problemen, meldt Omroep Brabant. Zo liep bij een supermarkt in Den Bosch het water tijdens een hoosbui via vijf verschillende plekken de winkel binnen. Eén plafondplaat viel naar beneden. Ook in Lieshout, Mierlo, Lierop, Schijndel en Someren zijn meldingen van wateroverlast.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei 2014, 23:58 uur | Bericht #426719
Hoog water op de Vecht houdt aan en stijgt mogelijk

Het hoge water in de Vecht houdt aan en kan nog verder stijgen. De uiterwaarden lopen dan verder onder water. Dit is het gevolg van hevige regenval in delen van Oost-Nederland en in het stroomgebied van de Vecht in Duitsland. Naar verwachting valt er ook de komende etmalen de nodige neerslag. Er bestaat geen gevaar voor de veiligheid van de dijken, maar binnen de dijken (in de uiterwaarden) kan de overlast verder toenemen. Dit meldt Waterschap Groot Salland dinsdagavond.

Vee
De grondgebruikers in de uiterwaarden worden vanavond zoveel mogelijk gebeld met de boodschap dat het water verder kan stijgen en dat het raadzaam is erop te letten dat het vee niet in gevaar komt.

Scheepvaart
Vanwege de hoge waterstanden is de scheepvaart op de Vecht om veiligheidsredenen gestremd. De sluizen bij de stuwen Vilsteren en Vechterweerd worden voorlopig niet meer bediend. Het is onduidelijk hoe lang deze situatie aanhoudt.

Recreatiebedrijven
Recreatiebedrijven zoals campings, restaurants en outdoorbedrijven langs de Vecht worden vanavond zoveel mogelijk door het waterschap gebeld met de mededeling rekening te houden met stijgende waterstanden.

Bron: RTVOost
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 mei 2014, 08:01 uur | Bericht #426723
Brandweer Ommen redt 35 pony's uit het water

De brandweer in Ommen heeft vannacht zo'n 35 pony's gered uit een ondergelopen weiland. Door de vele regen van de afgelopen dagen stonden de dieren tot hun buik in het water.

De pony's zijn met een tractor en een veewagen gered en daarna naar een manege gebracht. Door de vele regen is er op meer plekken in Overijssel wateroverlast. De rivier de Vecht is buiten zijn oevers getreden en voet- en fietspontjes zijn uit de vaart genomen.



Bron: RTV OOST
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 mei 2014, 10:22 uur | Bericht #426732
Wateroverlast houdt Drenthe nog steeds in de greep

MEPPEL - Waterschappen in Drenthe zijn nog steeds volop bezig om overtollig water kwijt te raken. Afgelopen nacht viel minder regen dan voorspelt, toch is het waterpeil op veel plekken nog niet veel gezakt. Waterschap Reest en Wieden houdt de knelpunten die gisteren ontstonden goed in de gaten. Duikers worden gecontroleerd en roosters worden continu schoongehouden om water te kunnen afvloeien. Inmiddels zijn waterbergingsgebieden gereed gemaakt om overtollig water op te kunnen vangen.

Ook waterschap Vechtstromen zegt dat er met man en macht gewerkt wordt aan de wateroverlast in zuidoost Drenthe en de kop van Overijssel. Gemalen draaien op volle kracht en de medewerkers van het waterschap houden ook hier het waterpeil nauwlettend in de gaten.

Voor fotos: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/wateroverlast-houdt-drenthe-nog-steeds-greep

Bron: Rtvdrenthe
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 mei 2014, 10:39 uur | Bericht #426734
Wings en Wheels valt niet in het water

HOOGEVEEN -
Het vliegevenement Wings en Wheels op het vliegveld van Hoogeveen verwacht op Hemelvaartsdag geen problemen van de vele regen van de afgelopen dagen. De start- en landingsbaan van het vliegveld zijn volledig van gras, maar is nog goed genoeg om te gebruiken.Havenmeester Freek Dijkstra van het vliegveld laat weten dat er morgen een oostenwind waait, waardoor de vliegtuigen vanuit het westen landen. "En laat het gedeelte dat ze daarvoor gebruiken nu juist het beste stuk van de baan zijn."

Parkeren
De stukken grasland die als parkeerplaats voor bezoekers zijn bedoeld, zijn wel veranderd in een soort moeras en zijn daardoor onbruikbaar geworden. Bezoekers uit de omgeving worden daarom aangemoedigd zoveel mogelijk op de fiets te komen. Mensen die met de auto komen kunnen parkeren bij de parkeerplaatsen van omliggende bedrijven op het industrieterrein in Hoogeveen.

Het evenement
Wings en Wheels is een evenement op het vliegveld Hoogeveen met historische vliegtuigen, militaire voertuigen, oldtimers, demonstraties zweef- en paravliegen en livemuziek. Vliegveld Hoogeveen viert deze dag bovendien het 50-jarig bestaan. Radio Drenthe is erbij en doet live verslag op donderdag 29 mei van 12 tot 17 uur.

Bron: Rtvdrenthe

there can be only one
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 mei 2014, 12:23 uur | Bericht #426744
Scheepvaart op de Vecht gestremd door langdurige regenval



De scheepvaart op de Vecht is stilgelegd. Vanwege de enorme regenval van de afgelopen dagen stroomt het water veel te snel. Ook zijn stuwen en sluizen geopend. De waterschappen Groot Salland en Vechtstromen gaan ervan uit dat het water nog verder zal stijgen, omdat het nog steeds regent.

Veehouders in het gebied krijgen telefoon van de waterschappen met het verzoek de dieren uit de uiterwaarden te halen. Ook campings, recreatiebedrijven en restaurants langs de rivier worden gewaarschuwd rekening te houden met hoge waterstanden. De waterschappen verzekeren dat de dijken stabiel zijn.

Bron: RTVOost | Gewijzigd: 3 februari 2017, 14:12 uur, door Joyce.s
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 mei 2014, 12:31 uur | Bericht #426745
Nog problemen door regenval

Het noorden en oosten van het land hebben nog steeds last van hevige regenval. Zo is de scheepvaart op de Overijsselse Vecht stilgelegd omdat het overtollige water gevaarlijk snel stroomt. Stuwen en sluizen zijn uit voorzorg geopend.

De waterschappen Groot Salland en Vechtstromen gaan er vanuit dat het water nog verder zal stijgen, omdat het nog steeds regent. Toch worden er geen grote problemen verwacht. De waterschappen hebben veeboeren gisteravond wel gewaarschuwd om hun dieren weg te halen uit de uiterwaarden.

Ook campings en recreatieparken langs de Overijsselse Vecht werden gewaarschuwd dat ze rekening moeten houden met enige wateroverlast. In Drenthe draaien gemalen op volle toeren om het overtollige water af te voeren. Daar viel vannacht minder regen dan verwacht maar het waterpeil is nog niet gezakt.

Markt en Vierdaagse
Ook meer naar het noorden zijn de problemen door de hevige regenval nog niet voorbij. In Buitenpost in het noorden van Friesland is een grote markt afgelast. Het terrein is te drassig. De markt is met 500 marktkooplui de grootste in de regio. Een tuigpaardenconcours in Grootegast in Groningen is ook vanwege de regen afgelast.

In Doetinchem is de wandelvierdaagse wel van start gegaan. Zo'n 2000 trotseren vanochtend het natte weer. Weerplaza verwacht dat het in het noorden en midden van het land nog langdurig zal regenen.

Bron: NOS

Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.841 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 210 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 210, lezen 3 mensen het topic "Onweerskans Dinsdag 20 juni 2023:".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden