Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Jefferson, NE; Saline, NE.

23 Apr 2024 07:21:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Pawnee, NE.

23 Apr 2024 07:00:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Prairie, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 01:11:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 00:17:24
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 12:04 uur | Bericht #429180
Noodweer teistert West-Brabant en zorgt voor veel overlast



Het noodweer van afgelopen nacht heeft voor veel overlast gezorgd in heel West-Brabant. De brandweer rukte verschillende keren uit voor wateroverlast en stormschade.

Regio Bergen op Zoom
In Halsteren was er veel wateroverlast in onder andere de Dorpsstraat en de Jan van de Berghstraat. "Bij een café in Halsteren is de brandweer nu (zondagmorgen 9.00 uur, MH) nog bezig om een kelder leeg te pompen", meldt een woordvoerster van de brandweer.

In Bergen op Zoom was er wateroverlast in onder andere de Laagstraat. Ook in Lepelstraat (Kladseweg) en Ossendrecht (Molenstraat) was er Wateroverlast. Ondanks het noodweer ging de doorkomst van de Roparunners gewoon door.

Regio Roosendaal
Uit Kruisland kwam een melding van wateroverlast in de Molenweg. In Oudenbosch was het raak in de Sint Annastraat. Ook de Stoofstraat in Oud-Gastel had te kampen met veel water.

Breda
Breda had niet alleen te kampen met wateroverlast, maar ook met stormschade. In onder andere de Kievitstraat was het raak. In de Boschstraat en Plataanstraat hadden de bewoners veel last van het overvloedige water.

Bron: BN DeStem

  | Gewijzigd: 3 februari 2017, 13:58 uur, door Joyce.s
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 juni 2014, 12:17 uur | Bericht #429194
Potentieel zeer zware buien

Deze Tweede Pinksterdag is het broeierig warm en is er naast zonneschijn ook bewolking met vanuit het zuiden enkele potentieel zeer forse onweersbuien met risico op zware tot zeer zware windstoten.

Vanochtend vroeg zijn de laatste buienrestanten uit de nacht via het noordoosten het land uit getrokken. Van boven Frankrijk was echter al een nieuwe cluster buien aan het naderen. Via België bereikte ze al in de ochtend het uiterste zuidwesten van het land.

Deze buien trekken in de loop van de middag steeds verder noordwaarts. Daarbij zijn vooral in de zuidoostelijke helft van het land lokaal zware tot zeer zware windstoten mogelijk, tot tussen 80 en 100 kilometer per uur. Zeer plaatselijk zijn eventuele uitschieters tot 130 kilometer per uur mogelijk.

Zowel voor als na de buien bevinden zich opklaringen, waarin de zon een aantal uren schijnt. De warmste lucht bevindt zich daarbij in het oosten en zuidoosten van het land waar het rond 30 graden wordt. Als dat ergens op een officieel station gebeurt, is het voor de eerste keer sinds Pinksteren 1985 dat dit gebeurt. Overigens was dat toen nog wat bijzonderder aangezien Pinksteren toen eind mei viel, eerder dus.

Na passage van de eerste cluster met buien is het naar verwachting nog niet gedaan. Boven Frankrijk en België ontstaan weer nieuwe exemplaren die later vanmiddag en vanavond ook weer ons land aan doen. Met ook dan lokaal forse hagel en zware tot mogelijk zeer zware windstoten.


Bliksem bij Schinveld afgelopen nacht, vastgelegd door Wouter van Bernebeek.


Heftige onweersbui nabij Den Bosch, afgelopen nacht, vastgelegd door Wouter van Bernebeek.


Er is vandaag op veel plaatsen naast bewolking ook een behoorlijk aantal uren zon. Het is daarbij broeierig warm, in het binnenland liggen de maxima rond 30 graden. Foto: Jannes Wiersema, Roodeschool.

Bron: MeteoGroup

weer.nl
Lees ook:

Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 12:38 uur | Bericht #429231
"Ook beschadigde wagens moeten vergoed worden"

De burgemeester van Wingene Hendrik Verkest hoopt dat schade aan de wagens zal vergoed worden na de hagelstorm van zaterdagavond. "Het kan niet zijn dat mensen die geen omniumverzekering hebben, altijd de dupe zijn", aldus de burgemeester. Verkest richtte zijn vraag naar Vlaams minister van Landbouw Kris Peeters (CD&V) die vanochtend samen met minister Hilde Crevits (CD&V) de schade ging opmeten in de West-Vlaamse gemeente.

De cijfers die Verkest vandaag meegaf zijn indrukwekkend. Zeven mensen raakten gewond. Twee van hen liggen nog in het ziekenhuis. 2.000 woningen liepen schade op. Twee ervan zijn onbewoonbaar verklaard. Het gaat vooral om gaten die geslagen zijn in daken, vensters en dakgoten, en geperforeerde rolluiken.

Ook 200 bedrijven deelden in de schade, waaronder 150 landbouwbedrijven. Serres zijn volledig vernield en gewassen zijn kapot. Van opschietende stengels maïs schiet er nog een takje over en ook andere gewassen zijn tegen de grond geslagen. Serres liggen bezaaid met glas, waardoor ook daar de teelten volledig verwoest zijn.

Volgens de burgemeester loopt de schade in de miljoenen euro's. De schattingscommissie gokt dat 1.500 hectare landbouwgrond vernield is.

Opvallend was dat Verkest ook een oproep deed om beschadigde wagens te laten vergoeden. Honderden wagens vertonen tientallen deuken in het koetswerk. "Het kan niet zijn dat enkel mensen met een omnium beroep kunnen doen op hun verzekering", aldus Verkest. Mensen die geen omnium of mini-omnium hebben moeten zelf opdraaien voor de kosten.

Inmiddels is de brandweer opnieuw uitgerukt om her en der de schade die het onweer van vannacht heeft aangericht te herstellen. Heel wat beschermende zeilen en plastic werden losgerukt. De diensten willen zo snel mogelijk alles dichten, want er wordt in de loop van de dag opnieuw onweer voorspeld.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 12:39 uur | Bericht #429233
Nieuwe onweerszone trekt over het land

Een derde onweer in evenveel dagen tijd trekt op dit ogenblik over het land. De onweerswolken kwamen het land binnen via de Franse grens en trokken via Oost-Vlaanderen en Henegouwen naar Leuven. Op dit ogenblik trekt het onweer verder in noordoostelijke richting naar Antwerpen en Limburg. Het KMI waarschuwt: het onweer dat nu overtrekt is nog maar de voorbode van een veel zwaardere onweerszone die in de late namiddag verwacht wordt.

In Leuven woedde het onweer kort maar hevig. De schade lijkt er, behalve de occasionele omgevallen boom, mee te vallen. Getuigen in de regio melden dat het ergste intussen voorbij is. Er valt wel nog veel regen, maar de hagel bleef uit.

Volgens weervrouw Sabine Hagedoren is het ergste nog niet voorbij. Het onweer dat nu over het land trekt is maar een voorbode van een veel zwaardere onweerszone die in de late namiddag verwacht wordt. Dat onweer zal ook nog vanavond en vannacht lelijk huishouden, voorspelt ze. "Het onweer zal gepaard gaan met hagel, felle rukwinden en zeer veel neerslag in korte tijd."

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 12:43 uur | Bericht #429244
KNMI geeft code oranje in vier provincies

Het KNMI heeft een code oranje afgegeven voor Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland in verband met het onweer dat later maandagmiddag Nederland binnenkomt. 

Code oranje staat voor extreem weer. Er moet rekening gehouden worden met onweer, plaatselijk erg veel regen, hagel en windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur.

Bron: NU
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 13:23 uur | Bericht #429334
Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Sint-Niklaas

 In Sint-Niklaas is het gemeentelijk rampenplan afgekondigd zodat stadsdiensten, politie, brandweer en medische diensten preventiever kunnen samenwerken. Er waren om 12.30 uur al 1.150 schademeldingen bij de hulpdiensten en een tiental mensen raakte gewond door glasscherven of hagelbollen, zo werd vernomen bij burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA)

Volgens burgemeester Dehandschutter bedraagt het werkelijk aantal schadegevallen een veelvoud, omdat de hulpdiensten niet steeds gecontacteerd worden.

Burgers met schade die melding deden via een noodnummer of de lokale brandweer en op een wachtlijst staan, worden gevraagd niet opnieuw te bellen om te informeren naar een stand van zaken want die nummers worden overspoeld met oproepen. Wie zijn schade zelf verhielp, wordt gevraagd dat ook aan de brandweer te melden zodat er niet nodeloos rondgereden wordt.

De stad zet ook de procedure in om de hagelstorm als ramp te laten erkennen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 9 juni 2014, 14:45 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 13:27 uur | Bericht #429340
Ribs & Blues Raalte bereidt zich voor op mogelijk noodweer

De organisatie van het festival Ribs & Blues in Raalte neemt voorzorgsmaatregelen tegen het mogelijke noodweer dat vanavond wordt verwacht. De weerbureaus waarschuwen voor onweer en harde windstoten.

Doeken, banners en alle andere dingen die los hangen worden inmiddels weggehaald. Ook apparatuur die niet noodzakelijk is wordt opgeruimd en kabels worden vastgemaakt. De tent is stormbestendig maar wordt voor de zekerheid nog eens extra gecontroleerd. Vooralsnog gaat het festival door zoals gepland, maar als er gevaarlijke situaties worden verwacht wordt Ribs & Blues afgelast, aldus een woordvoerder.

Bron: RTVOost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 14:18 uur | Bericht #429431
Storm houdt huis in de regio

Zware onweersbuien hebben in de regio voor flink wat overlast gezorgd.

Tussen ongeveer half één en één uur zorgde de harde wind op verschillende plekken in Zuidoost-Brabant voor stormschade. Bij de brandweer werd een speciale procedure voor extreem weer van kracht. Meldingen van omgewaaide bomen kwamen uit onder meer Reusel, Luyksgestel, Duizel, Veldhoven, Eindhoven, Oirschot, Nuenen, Geldrop en Son en Breugel. In Eindhoven veroorzaakte de hoosbui een rukwind van tachtig kilometer per uur, meldt weerbedrijf MeteoGroup.

Tussen Eindhoven en Weert rijden geen treinen omdat er een boom op het spoor terecht is gekomen. Dat gebeurde bij het station van Geldrop. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd langer dan een uur. De verwachting is dat het spoor rond 15.00 uur weer kan worden vrijgegeven.

Voor later in de middag wordt opnieuw noodweer verwacht door meteobureaus Weeronline en Weerplaza. Het is nog niet helemaal zeker, maar de kans is groot dat er tegen het einde van de middag zware onweersbuien het land via het zuiden binnenkomen. Dan is er kans op windstoten, hagel en plaatselijk veel neerslag.

Bron: ED
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 juni 2014, 14:42 uur | Bericht #429481
Unizo opent website voor door noodweer getroffen ondernemers

Ondernemersorganisatie Unizo opent de website www.unizo.be/noodweer waar ondernemers info en advies krijgen over wat ze kunnen doen als ze schade geleden hebben door het noodweer. Ze vinden er tips en een overzicht van steunmaatregelen waarop ze eventueel een beroep kunnen doen. Ondernemers kunnen de klok rond ook terecht op de gratis Unizo-Ondernemerslijn op het nummer 0800 20 750, zo laat de ondernemersorganisatie weten.

"Ondernemers die rechtstreeks of onrechtstreeks schade opgelopen hebben, verwittigen best zo snel mogelijk hun verzekeraar. Alle brandverzekeringscontracten die panden en andere 'eenvoudige risico's' dekken, omvatten verplicht een waarborg tegen natuurrampen die bij wet worden opgesomd", aldus Unizo.

Voor de zwaarst getroffen gemeenten zoals Wingene vraagt Unizo snel de erkenning van de hagelstorm als natuurramp.

Bron: de redactie
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 15:05 uur | Bericht #429531
Onweer richt opnieuw ravage aan






Bron: VTM

| Gewijzigd: 9 juni 2014, 15:10 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
9 juni 2014, 16:35 uur | Bericht #429697
Vtm-weerman David Dehenauw: "Durf niet zeggen dat ergste voorbij is"

"Ondertussen is het onweer in Nederland, maar er komt al een nieuw onweer aan vanuit Frankrijk," vertelt weerman David Denehauw. De supercel blijft moeilijk te voorspellen: waarschijnlijk zal hij West-Vlaanderen treffen, maar kan dan nog altijd verspreiden of van richting veranderen.

"We zijn er zeker nog niet van af," zegt David Denehauw, "Ik durf niet zeggen dat we het ergste al hebben gehad." Er zijn hagelbollen gevonden met een diameter van 7 centimeter, nog net geen Belgisch record, want dat staat op negen centimeter.


Bron: HLN

Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 16:53 uur | Bericht #429751
Crisiscentrum waarschuwt voor kans op hevig onweer

Nog tot 8 uur dinsdag is in het hele land code oranje van kracht. Dat betekent dat er nog hevig onweer op komst is, mogelijk met wateroverlast en schade. Er is een grote kans op hevige regen, zware hagelbuien en harde rukwinden. Dat staat te lezen op de website van het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken.

Code oranje wordt afgekondigd door het KMI. Deze code betekent dat er verspreid kans is op hevig onweer met mogelijk overlast op meerdere plaatsen. Intense regenval, hagelbuien, blikseminslagen en/of hevige rukwinden kunnen vrij grote schade veroorzaken. Overvloedige regen is mogelijk en kan voor wateroverlast zorgen. Er is ook kans op vallende takken.

Het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken doet volgende aanbevelingen:

*Zet de wagen indien mogelijk in de garage en vermijd te parkeren onder bomen.
*Probeer tuinmeubilair binnen te zetten of af te dekken.
*Blijf binnen op het moment van het onweer.
*Als u schade heeft, neem foto's van de schade, met het oog op het verzekeringsdossier.* Heb je dringend de hulpdiensten nodig, bel dan 112. Mogelijk moet u geduld oefenen.


"Alle oproepen worden verwerkt, maar door het grote aantal oproepen kan de wachttijd bij de brandweer, de Civiele Bescherming en de Hulpcentra 112/100 oplopen", zegt Peter Mertens, woordvoerder van het Crisiscentrum. "Om overbelasting tegen te gaan vragen we om voor dringende meldingen slechts éénmaal het noodnummer te bellen en aan de lijn te blijven in plaats van opnieuw te proberen als het niet meteen lukt. Dit laat toe om alle oproepen optimaal aan te nemen en te verwerken."

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 16:56 uur | Bericht #429760
Oplossing tegen hagel: Pak je auto in

De zware hagelstormen van dit weekend hebben al honderden auto’s beschadigd. Ruiten zijn gebarsten of de carrosserie zit vol deuken. Omdat er nog onweer voorspeld wordt heeft een man uit Zonnebeke alvast zijn voorzorgen genomen.  Hij heeft zijn wagen ingepakt met kussens. Het ziet er niet uit, maar het werkt wel.


Foto: Dominique Leplae


Bron: VTM
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 17:06 uur | Bericht #429791






Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 17:33 uur | Bericht #429854
Mini-Europa heeft voor tienduizenden euro’s schade geleden

Het noodweer heeft ook attractiepark Mini-Europa niet gespaard. Verschillende maquettes liepen schade op door de hagelbollen. De totale kost van alle reparaties wordt op dit moment geraamd op 20.000 tot 30.000 euro, luidt het in een persbericht.


Foto: ycs


‘In totaal is er sprake van duizenden kleine schadegevallen’, aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Mini-Europa. ‘Toch valt het voor de meeste maquettes al bij al nog mee. Ons team ging onmiddellijk aan het werk om alle gehavende zaken te verzamelen. Het echte reparatiewerk gebeurt vanaf dinsdag.’

De maquettes van Arc-et-Senans, de Eiffeltoren en de oorlogskerkhoven van de Eerste Wereldoorlog - waarvan de voorstelling nu donderdag gepland staat - liepen de meest zichtbare schade op. ‘Het Berlaymontgebouw werd ook zwaar toegetakeld’, aldus Meeùs.

De totale kost van alle reparaties wordt momenteel geraamd op 20.000 tot 30.000 euro. ‘Wij moeten zelf instaan voor deze kosten, want het is enorm moeilijk om een verzekeraar te vinden die alle maquettes wil dekken’, betreurt Meeùs. ‘Er is een maand werk nodig om alle kleine herstellingen te doen en ongeveer twee tot drie maanden om Arc-et-Senans en de Eiffeltoren op orde te stellen.’

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 17:36 uur | Bericht #429861
Drenkeling vermist in zandput in Mol

 Een nieuw onweers- en stormfront heeft vandaag lelijk huisgehouden in de Antwerpse Kempen. De brandweerkorpsen van Geel, Herentals en Turnhout kregen elk tientallen oproepen voor stormschade, vooral door omgewaaide bomen. In de zandputten van Rauw in Mol is een man vermist nadat een rukwind zijn bootje deed omkantelen.


Illustratiefoto van de supercel. © PN.

De vermiste drenkeling is een Pool die samen met een landgenoot in een rubberen bootje aan het varen was. Ooggetuigen zagen volgens de politie hoe het bootje omwaaide en de man onder water verdween. Zijn metgezel slaagde er wel in de kant bereiken. Verschillende duikploegen zijn ter plaatse om naar het slachtoffer te zoeken, maar voorlopig zonder resultaat.

Elders in de Kempen belandden heel wat bomen en takken op de weg. De schade zou al bij al meevallen, al knapten hier en daar elektriciteitskabels door en was er ook even sprake van wateroverlast in de regio Turnhout. In pretpark Bobbejaanland in Lichtaart was er een melding van een stroompanne, maar dat probleem was volgens de politie opgelost nog voor ze ter plaatse was.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 17:46 uur | Bericht #429883
Harleydag stopt eerder door dreigend noodweer

Het Harley and European Bike Festival in Apeldoorn stopt eerder vanwege het noodweer dat wordt verwacht. Het feest eindigt om 19.00 uur en het laatste optreden gaat niet door, meldt de organisatie.

Veel motorrijders waren vandaag al eerder uit Apeldoorn vertrokken vanwege het verwachte onweer, hagel, veel regen en harde windstoten. Halverwege de middag was het volgens de politie al rustiger.

Apeldoorn ontving tijdens de tiende editie van de Harleydag zo'n 30.000 motorliefhebbers in het centrum. De politie gaf toestemming voor het feest op voorwaarde dat bezoekers geen kleuren of emblemen van hun motorclub laten zien.

De laatste maanden zijn veel festivals verboden wegens spanningen in de motorwereld. Agenten controleerden extra in en rond Apeldoorn. Volgens de politie is het evenement rustig verlopen. Er waren geen incidenten en niemand is gefouilleerd, aldus een woordvoerder vanmiddag.

Bron: RTLnieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 18:32 uur | Bericht #429973
Omgevallen boom Enschede veroorzaakt onrust bij bewoners

Bewoners van de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede zijn bang dat, als vanavond opnieuw noodweer over de stad trekt, opnieuw bomen in de straat zullen omvallen. Vanmiddag viel tijdens het noodweer al een boom bovenop een auto. In de buurt wordt al langer gediscussieerd over het weghalen van de bomen.

In de straat staan drie bomen staan naast elkaar. Twee van de drie, waaronder de boom die vanmiddag omviel, zijn rot en ook de derde is in zeer slechte conditie. Een aantal bewoners wil al jaren dat de bomen worden weggehaald voordat ze grote schade veroorzaken, maar dat wordt door andere bewoners tegengehouden.

De regenbui van vanmiddag ging gepaard met flinke windstoten en dat werd één van de drie bomen dus teveel. De boom viel bovenop een auto en precies tussen twee woningen in. Er is niemand gewond geraakt, maar de auto is wel zwaar beschadigd.

De ongeruste bewoners willen het liefst dat de twee andere bomen nu zo snel mogelijk worden weggehaald, voordat er ernstige ongelukken gebeuren.

Een woordvoerder van de gemeente meldt dat het stadsdeelbeheer de bomen heeft geïnspecteerd. De conclusie is dat de bomen voorlopig veilig kunnen blijven staan. Wel gaat de gemeente de bomen deze week door experts laten inspecteren om te bekijken of er eventueel actie ondernomen moet worden.

Bron: RTVOost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 18:33 uur | Bericht #429980
Geen extra maatregelen Pinkpop om noodweer

Tijdens het Pinkpop-festival in Landgraaf worden geen extra maatregelen genomen vanwege mogelijk noodweer vanavond. Dat hebben de gemeente en de politie besloten na overleg met de organisatie van het muziekevenement.

De hulpdiensten overlegden vanmiddag of er actie ondernomen moest worden in verband met de veiligheid van de tienduizenden mensen die Pinkpop dit pinksterweekend bezoeken.

Het KNMI heeft voor de provincie Limburg code oranje afgegeven voor extreem weer. Er worden zware onweersbuien en harde windstoten verwacht.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juni 2014, 18:50 uur | Bericht #430015
Tientallen meldingen overlast door noodweer

Sinds het middaguur zijn er ongeveer 50 meldingen van stormschade of wateroverlast gedaan. Dat meldt Alarmeringen.nl. De meeste meldingen kwamen uit Brabant, maar ook uit Gelderland kwamen meldingen.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 120 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 120, lezen 2 mensen het topic "Onweerskansen van 23 en 24 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden