Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, AR; Crawford, AR; Franklin, AR; Madison, AR; Washington, AR.

26 Apr 2024 16:09:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sebastian, AR; Le Flore, OK.

26 Apr 2024 16:09:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McIntosh, OK; Pittsburg, OK.

26 Apr 2024 15:49:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 15:49:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Le Flore, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:48:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sebastian, AR; Haskell, OK; Le Flore, OK.

26 Apr 2024 15:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR.

26 Apr 2024 15:43:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR; Adair, OK; Haskell, OK; Le Flore, OK; Sequoyah, OK.

26 Apr 2024 15:23:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR; Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; Le Flore, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Sequoyah, OK.

26 Apr 2024 15:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Le Flore, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:46:41
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2014, 11:44 uur | Bericht #434468
Zwoele nachten achter de rug


Belga © anp.

De voorbij nachten waren bijzonder warm. Dat leren cijfers verzameld door KMI-weerman David Dehenauw. De nacht van vrijdag op zaterdag valt met 22,5 graden net buiten de top vijf van warmste ooit in ons land.

De nacht van zaterdag op zondag werd 19 graden gemeten in Ukkel. De warmste nacht ooit in België viel op 18 juli 2002. Toen werd in de vroege ochtenduren in Ukkel 23,9 graden gemeten. 

Bron: HLN
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juli 2014, 13:31 uur | Bericht #434494
Snelweg richting Duisburg dicht door smeltend asfalt



Rijkswaterstaat heeft de snelweg richting Duisburg (D) tussen het Noord-Limburgse Gennep en het Duitse stadje Goch afgesloten. De A57/A77 heeft schade opgelopen door de aanhoudende hitte. Het wegdek is zacht geworden, maakte Rijkswaterstaat bekend. De dienst heeft omleidingen ingesteld. De afsluiting geldt in elk geval tot morgen.

Bron: AD | Gewijzigd: 3 februari 2017, 11:02 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juli 2014, 14:17 uur | Bericht #434512
Buien

De situatie voor het komend anderhalve etmaal is tamelijk complex. Niet alleen schuift er een zwak lagedrukgebied over, ook is de lucht behoorlijk vochtig. Vocht, warmte en ontstabiliteit tezamen kunnen gemakkelijk buien veroorzaken. Dat gebeurt dan ook. De buien zullen zich vanmiddag en vanavond vooral landinwaarts manifesteren, morgen lijken het midden en het zuiden de bulk aan nattigheid te ontvangen.

Vanochtend ontstond er even na 09.00 uur al een buienlijn die zich op enig moment vanaf Heerhugowaard tot in de Betuwe uitstrekte. Er deden zich enkele ontladingen voor, maar dit buiengebied trok redelijk snel en doofde ook weer redelijk snel uit. Vervolgens is het op de meeste plekken heel wat uren droog gebleven. Nu de temperatuur, zo gaandeweg de middag, flink aan het oplopen is, kunnen ook weer gemakkelijker buien tot ontwikkeling komen. Uiteindelijk verwachten we deze zondagmiddag maximumtemperaturen van 20 tot 23 graden aan zee, 24 tot 28 graden op veel plekken landinwaarts en lokale dertigers in het oosten tegen de Duitse grens.

Zondagmiddagbuien
De buien die vervolgens tot ontwikkeling komen zullen zich op een convergentielijn ontwikkelen en in de stroming noordwaarts trekken. Dat laatste klinkt misschien vreemd, aangezien de wind aan de grond in de meeste provincies westelijk is. De wind in de hogere luchtlagen waait echter vanuit het zuiden, vandaar die noordwaartse trekrichting van de buien. De buien die ontstaan kunnen bovendien lokaal fel uitpakken, met onweer, hagel en zware windstoten (tot zo'n 75 km/uur). Ook vanavond zijn er nog enkele pittige buien actief.

Duitse neerslag
Vervolgens ontwikkelt zich vannacht boven het westen van Duitsland een tamelijk omvangrijke neerslagzone. Die neerslagzone ontstaat op de storing die vandaag, tezamen met het kleine lagedrukgebied, van west naar oost over ons land schuift. Aangezien het lagedrukgebied ten noorden van de depressiekern een oostelijke wind op gang brengt, komt een deel van die neerslagzone weer naar ons toe. De buien komen dus terug. Maar wel in wat uitgebreidere vorm. Doordat het kleine lagedrukgebied iets verder uitdiept (dus iets krachtiger wordt) ontstaat er boven het westen van Duitsland namelijk een steeds omvangrijker neerslaggebied.

Buiige regen op maandag
Dit betekent dat de weersomstandigheden er morgen behoorlijk anders uitzien in vergelijking met vandaag. Er zullen plukken met vrij intensieve regen overschuiven. Eigenlijk noemen we dat vaak 'buiige regen'. Dat impliceert een tussenvorm van buien en regen. Buien zijn relatief korte, maar vaak wel heftige regenbrengers, terwijl 'regen' in de meteorologie meestal gebruikt wordt voor gestagere neerslag uit een egaal wolkendek. De combinatie van beide leidt tot de uitdrukking 'buiige regen' en slaat op vrij grote zones met regen, waarbij de intensiteit wel wisselt. Af en toe valt er alleen motregen of is het zelfs enige tijd droog, voordat het wederom begint te regenen. Bovendien is er morgen ook onweer mogelijk.

In de loop van maandag schuift het front met die buienplukken zuidwaarts. Het noorden komt er het droogst vanaf, met ook bij tijden wat zon. Een west-oost strook over het midden lijkt in de loop van maandagmiddag droog te worden, terwijl het zuiden ergens in de loop van maandagavond of dinsdagnacht achter front terecht komt. Na het natte intermezzo van morgen, stroomt warme en drogere lucht binnen. De zomer van 2014 is nog niet voorbij...


Een aanzienlijk deel van Europa heeft tot en met de nacht naar dinsdag flink wat regen te verwachten. Dit zijn de totale neerslagsommen vanaf zondagochtend 02.00 uur, hoe roder hoe meer regen. Links de verwachting van het ECMWF model, rechts de verwachting van het UKMO model. In details verschillen ze zeer, grootschalig gezien zijn ze het met elkaar eens.

De weerkaart voor vanmiddag, zondag. Een klein lagedrukgebied boven het oosten van Engeland komt naar ons toe. Daar hoort ook een front bij. Aan de voorzijde van het front kunnen gemakkelijk buien ontstaan, in de warme en broeierige lucht.

De weerkaart voor morgen, maandag. Het kleine lagedrukgebied ligt nu boven het westen van Duitsland. Aan de noordzijde van de kern wordt de wind oostelijk en die duwt buiige regen vanuit onze oosterburen over Nederland. Het noorden van ons land krijgt de minste neerslag, het zuidoosten en oosten waarschijnlijk de meeste regen, lokaal met plensbuien.



Bron: MeteoGroup,

weer.nl
Lees ook:

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juli 2014, 18:12 uur | Bericht #434636
Video: bliksem vernielt huisgevel

Het onweer van afgelopen nacht heeft vooral in de westhoek lelijk huisgehouden. In Ieper is de bliksem ingeslagen op een huis, waardoor een deel van de gevel is vernield. De bewoners zijn met vakantie, maar de buren verwittigden de brandweer, die de gevel kwam herstellen.



Bron: vtm
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juli 2014, 18:23 uur | Bericht #434644
Officieel een hittegolf in regio Twente

De temperaturen in de Overijsselse regio Twente waren de afgelopen dagen en vandaag zodanig dat er officieel gesproken mag worden van een hittegolf. Het kwik passeerde vanmiddag in Twente voor de derde dag op rij de 30 graden. Dat heeft weerbureau Weeronline gemeld.

Een hittegolf houdt in dat het ten minste vijf dagen op rij 25 graden of meer is en dat in dat tijdvak zeker drie dagen minstens 30 graden is bereikt. Van een landelijke hittegolf is pas sprake als het kwik in De Bilt deze waarden bereikt. Dat is tot nu toe niet het geval geweest.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juli 2014, 19:05 uur | Bericht #434663
Onweersbuien en mini tornado maken twee dodelijke slachtoffers in Frankrijk.

Onweersbuien en een mini tornado hebben twee dodelijke slachtoffers geëist in Frankrijk. In Gard kwam een vrouw om het leven en op een camping Ardèche liet een 42jarige man het leven. Beide werden getroffen door vallende bomen. Op de camping des Ponts in Saint-Just-d’Ardèche, op de grens met het departement Gard, waar de man om het leven kwam, raakten tevens vier anderen gewond. Volgens de commandant van de gendarmerie sloeg een mini tornado rond 16.00h toe. Bomen en elektriciteitspalen in een straa van 3-4 km moesten het ontgelden. Door het noodweer zijn honderden caravans, tenten, stacaravans, voertuigen en een restaurant beschadigd op drie verschillende campings. De vrouw kwam om het leven op de camping in Saint-Paulet-de-Caisson. Een baby werd door de ambulancebroeders behandeld. Het is onduidelijk wat de toestand van het kindje is.




bron keraunos



Bron: BFTVM  en Sudinfo via Frans | Gewijzigd: 20 juli 2014, 22:13 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2014, 19:41 uur | Bericht #434683
Schoorsteen van woning in Goor geslagen door bliksem



Een harde knal in Goor aan het begin van de avond: tijdens het onweer sloeg de bliksem in een huis aan de Molenstraat.

Door de klap is de schoorsteen van het huis geslagen. De brandweer is opgeroepen maar het lijkt erop dat er geen brand is uitgebroken. Veel mensen hoorden de klap en zijn een kijkje gaan nemen bij het huis.

Bron: RTV oost | Gewijzigd: 3 februari 2017, 11:02 uur, door Joyce.s
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juli 2014, 20:42 uur | Bericht #434720
Wateroverlast na wolkbreuk in Geesteren, straten blank

De onweersbuien die over Overijssel trekken gaan om sommige plekken gepaard met veel neerslag. In Geesteren is wateroverlast ontstaan na een wolkbreuk.

Meerdere straten zijn compleet onder water komen te staan, zoals de Geermanstraat. In korte tijd viel er heel veel regen. Ook viel er hagel. Het KNMI had voor vanavond een waarschuwing afgegeven voor kans op onweersbuien met kans op veel neerslag.

[t]Dennis Kokhuis ‏@Denman14
En dan woon je ineens echt aan de Gracht #Geesteren#wateroverlast


[t]Joop klein Haarhuis ‏@Joopklh
@Geesteren de geermanstraat altijd weer een leuk fenomeen. Ze noemen het ook wel 'het achtste wereldwonder'


Bron: RTV oost
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juli 2014, 22:27 uur | Bericht #434768
Hitte opnieuw spelbreker Almelose Havendagen, organisatie toch tevreden

Naar schatting 50.000 mensen hebben dit jaar de Almelose Havendagen bezocht. Het zijn minder bezoekers dan vorig jaar, de organisatie denkt dat veel mensen vooral door de hitte thuisbleven.

Bij de havendagen hebben ze al een paar jaar pech met het weer. In 2012 was hevige regenval de spelbreker, vorig jaar bleven veel bezoekers juist weg doordat het veel te warm was. Dit jaar was de organisatie nog hoopvol, maar in de week voorafgaand aan het evenement liep de temperatuur flink op. Opnieuw was er pech: de Almelose Havendagen vielen dit jaar exact in dezelfde periode als de hittegolf die er was in Twente.

De organisatie is desondanks tevreden over het verloop. Overdag was het wel rustig, zegt Mathijs Holtkamp van de organisatie. Maar 's avonds werd dat goedgemaakt. Volgens de organisatie hing er een goede sfeer en waren bezoekers tevreden.

Volgend jaar volgt er dan ook gewoon een dertiende editie van de Almelose Havendagen. Een andere datum wordt niet overwogen, want Holtkamp gaat er vanuit dat de kans nihil is dat er drie jaar op rij een hittegolf is in dezelfde week.

Bron: RTV Oost
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juli 2014, 22:30 uur | Bericht #434771
Hier en daar wateroverlast

Hevige regen en onweersbuien hebben op een aantal plaatsen overlast gegeven. Vooral in Noord-Limburg viel er in korte tijd zo veel regen dat putdeksels omhoog kwamen en straten onder water liepen.

Ook windvlagen leidden tot overlast: in Venray viel een boom om.

Later kregen Overijssel, Drenthe en Groningen wolkbreuken te verwerken. Onder meer in Geesteren en Onstwedde wordt wateroverlast gemeld. In die laatste plaats viel bij een rukwind ook een boom op een auto.

Bron"NOS
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Yde-de-Punt, Drenthe & Antwerpen
Berichten: 171
Lid sinds: 23 mei. 2014
21 juli 2014, 10:33 uur | Bericht #434854
Aangezien ik geen enkel ander topic kon vinden waar het gepast is om dit te plaatsen, dit is een impressie van de schade die de onweersbuien in Midden-Oost Groningen voor schade hebben aangericht met een nieuws bericht van RTVNoord.

De hevige regen- en onweersbuien hebben in de nacht van zondag op maandag flink huisgehouden in de hele provincie.

Bellingwolde
Een klein deel van Bellingwolde zat zondagavond een tijdlang zonder stroom. De bliksem was in een boom ingeslagen, waardoor de meterkast van een woning aan de Eerste Bovenstreeklaan beschadigd raakte.

Veendam
In Veendam spleet de bliksem een honderd jaar oude eikenboom van een meter doorsnee totaal in tweeën. De boom knapte af en hing gevaarlijk over het fietspad en de Veendammerweg. De brandweer is de hele nacht in touw geweest om de boom te vellen en de boel op te ruimen.

Hoogezand
Ook in Hoogezand werd een boom geveld die door bliksem in tweeën was gespleten. Dat gebeurde aan de Kielsterachterweg. De boom hing over de weg. De kettingzagen van de brandweer maakten een einde aan het gevaar: de boom viel netjes in het naastgelegen weiland.

48 millimeter
Eerder meldden we al dat het oosten van de provincie flink leed onder zware buien. Ook het noorden kreeg het flink te verduren. In Uithuizermeeden viel maar liefst 48 millimeter regen
. (Bron RTVNOORD/112GRONINGEN)

(Shelftcould boven Wildervank)



Marga: Foto's verwijderd in verband met copyright. Sorry





| Gewijzigd: 21 juli 2014, 11:53 uur, door Marga
Weekend gebaseerd in Drenthe & doordeweeks werkzaam in Antwerpen.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 juli 2014, 11:42 uur | Bericht #434867
71-jarige vrouw uit Almelo gewond door vallende tak

Een 71-jarige vrouw uit Almelo is gisteren gewond geraakt nadat er een tak uit een boom op haar hoofd was gevallen.

De vrouw zat op een bankje in de Gravenallee toen er een grote tak brak en op haar hoofd terecht kwam. De vrouw is door ambulancepersoneel ter plekke onderzocht aan haar verwondingen. Ze mocht daarna naar huis. Door het vallen van de tak is het bankje waar de vrouw op zat door midden geknapt. De gemeente Almelo is hiervan op de hoogte gebracht.

Bron: RTV Oost
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 juli 2014, 20:34 uur | Bericht #434892
Reddingsbrigade komt 2.056 keer in actie tijdens eerste tropische dagen

De Reddingsbrigade kwam in de afgelopen week 2056 keer in actie. 65 keer was dat voor een redding uit een levensbedreigende situatie, waarvan het 33 keer een zwemmer in problemen betrof.

Tijdens de eerste tropische dagen kwamen er bij de reddingsbrigade ook veel meldingen binnen over mensen die onwel waren geworden door de warmte.

Risico's zwemmen in open water worden onderschat

Aan het begin van het seizoen ziet de Reddingsbrigade vaak dat zwemmers zichzelf overschatten en dat de risico’s van zwemmen in open water worden onderschat.  Afgelopen week kwamen op verschillende plaatsen in het land mensen in open water in problemen en zijn er 2 dodelijke slachtoffers te betreuren op plaatsen waar geen toezicht is en die niet als zwemlocatie zijn aangewezen. Zwemmers worden regelmatig verrast door sterke stromingen. Ook bleek de combinatie van alcoholgebruik en waterrecreatie een buitengewoon slechte.

Voor de komende week is wederom mooi weer voorspeld. De Reddingsbrigade wil Nederland graag van het water laten genieten en adviseert daarom vooral te recreëren op plaatsen waar gekwalificeerd toezicht is. Kijk verder goed op de strandborden die bij de strandopgang staan. Let op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost en neem de waarschuwingsborden voor gevaarlijke stromingen en muien in acht. Drink daarnaast voldoende water bij warm weer om onwel wordingen te voorkomen en smeer voldoende in tegen verbranding van de huid. Let tot slot goed op je kind, want die kan in de drukte in een fractie van een seconde uit het zicht verdwenen zijn.

De 2.056 hulpverleningen van de Reddingsbrigade in de afgelopen week nader gespecificeerd:

- 49 keer voor zwemmers in de problemen;

- 24 keer werden opvarenden geholpen;  waarvan 9 kitesurfers

- 193 kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;

- 1760 keer werd er Eerste Hulp verleend;

- 24 keer stonden de vrijwilligers  van de Reddingsbrigade klaar voor ondersteuning aan de collega’s van overige hulpdiensten;

- 6 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

In totaal was er bij 65 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie.

Bron: BON
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 261 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 261, lezen 9 mensen het topic "Berichtgeving aardbevingen Noord Nederland ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden